Beni kötü etkileyen, olumsuz düşünce ve duyguları, hatta olumsuz etkileyen insanları dahi kendime yasakladım. Öncelikle insanların söylemlerini kafaya takmamayı kendime yasakladım. Çünkü mutluluğun formülü benim için takmamaktan geçiyor. Ne de olsa ağzı olan herkes konuşuyor. Önemli olan hayat benimse benim ne hissettiğimdir. Diğer taraftan kilo vermeyi kendime yasakladım. Hem sağlığımı kötü etkiliyor hem de önünü alamıyorum. Bunu da sağlığım için yasakladım kendime. Öfke duygum; onuda yasakladım; bana bişey kazandırmıyor; biraz daha sakinliği seçtim.
Şu an ne söylesem sabit olmaz. Çünkü eğer yasaklanmışsa zorlu bir süreç vardır. Örneğin bir çocuğun fazla çikolata yediğini düşünün. Annesi dişlerinin sağlığı için çikolatayı yasaklar. Çocukların çikolatayı sevip, zorlu bir süreç yaşadığı gibi kendime yasakladığım şeylerin yokluğu da bana zorlu bir süreç yaşatıyor. Her ne kadar olumlu bir şey için yapsak da insanlara çoğu zaman zararlı olan cazip gelmiştir. Örneğin fazla sinirlenmek, umutsuzluk veya bir insan... Hepsi vücuda, zihne zarar veren şeylerdendir. Fazla sinir insan ilişkilerimize zarar verebilir. Bilirsiniz hedeflerimiz için motive çok önemlidir. Motive yok, umutsuzluk varsa da zorlu bir aşama vardır. Bir insanı da açıklayacak olursam; önceden duygularımıza zarar vermiş, yok saymış tiplere ne kadar bağımlı olursak bize o kadar zararı olacaktır. Zor ama imkansız değil.
Kimsesiz yaşamaya hazır olmam gerekiyor, o yüzden kimseye aşırı bağlanmayı yasakladım kendime. Herkes gider, bazen gitmez sen gidersin, bazen ölür. İnsanlar kaybedilemeyen şeyler değil. Ne kadar eşyam olursa olsun 1 2 bavul eşyamı alıp arabaya atlayıp gidebilirim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet bu sıralarda kendime bir konuda söz verdim zorlanıyorum ama başardım sayılır. Bide içimde halledebilsem o zaman çok çok rahat ve huzurlu olıcam inşallah...
Motor hacmi 1950 cc ve üzeri tüm araçlar, her yıl muayeneye giren "kamyonet" ruhsatlı hafif ticari araçlar, başkasına ait kiralık/eş-dost araç kullanma, Fiat Egea, İstanbul, Ankara , Samsun ve Polonya'yı kambur kasa Tofaş Murat 131 Kartal ile gezme ve İstanbul'u içten yanmalı motorlu araçlarla (hararet sorunu) gezmeme yasağım var.
Şu an kuralları koyma aşamasındayım. Öncelikle bir belirleyeyim tam olarak ne neden yasak sonra uygulamaya geçeceğim. Son bir kaç aydır kendimde sesiz bir devrim hazırlığındayım. Adım adım ince ince işliyorum her bir parçayı. Bir müddet sonra bambaşka biri olarak ortaya çıkacağım.
Somut şeyler de var ama soyut şeylerden birine şöyle örnek vereyim. Her ne olursa olsun umutsuz olmamayı kendime yasakladım. Ne demişler; yaşadığın sürece umut hep vardır...
İnsanların yanında ağlamayı yasakladım. +18 ne olursa olsun bütün film dizi sahnelerini yasakladım. Azıcık olabilir ama insanların kalbini kırabilicek kadar küfrü yasakladım (cehennem çok sıcak)
Yahu zaten herkes bana bir şeyler yasaklaman peşinde bir de ben yasaklarsamm 😢😂 Kendimi hiç bir şeyi yasaklamıyorum, ama bu her istenileni yapıyorum manasına gelmesin bana iyi gelen her şeyi yaparım😊
Var. Sızlanmak yok, ne kadar kaybedersem edeyim sonuna kadar devam, şeker tüketmek yasak, birde insanlara çabuk güvenmemeliyim diye şartlıyorum kendimi. Bu kadar
Yasakladım herseyini sildim çöpe attım biraz unutur gibi oldum ama yine hatırlattı kendini bana onu çok seviyorum hala ne kadar yasaklasamda onun için yaşıyorum resmen