Bunun adı üşengeçlik midir, umursamazlık mıdır? Siz sorduğunuz sorulara tek kelimelik cevaplar aldığınızda ne hissedersiniz? Bu insanlar sizde nasıl bir his uyandırıyor?#Congruent
Tek kelimelik cevaplar sizde nasıl bir his uyandırıyor?
Daha dün bu konu üzerine bir tartışma gerçekleştirdim. Uzun uzun görüşümü dile getirdiğim konuda karşı tarafın tek dediği şey: “Peki” 🤦🏻♀️ Yahu tamam peki diyorsun ama sende bişeyler söyle, kendi düşüncelerini sun, ben o kadar cümleyi düşüncemi boşuna mı kurdum sadece peki de diye. Sanki geçiştirir gibi ve bu benim hiç sevmediğim durumdur. Anlatırsın anlatırsın söylersin konuşursun ama cevap “ok, hıhı, peki, tamam” gibi kısa kelimelerdir. Ben umursanmadığımı geçiştirildiğimi hatta bazen dinlenilmediğimi düşünürüm.
Konusuna ve kişisine göre değişir bende bazen bişey yazarım sorarım cevap zaten tek kelimedir. Fakat uzun veya cevabı açıklamalı olması gereken bişeye geçiştirir gibi tek kelimelik cevaplar geliyorsa sinirlerinirim duruma ve kişisine göre karşımdakinede sen hayırdır noluyoruz derim
İşin aslı bende genelde tek kelime ya da daha doğrusu en kısa ve en net cevap vermeyi tercih eden bri olarak yadırgamıyorum. Hatta öyle ki şu an bu cevabı yazarken kendimi zorluyorum. Sırf uzun olsun diye. Yoksa direk cevap olarak; HİÇ BİR ŞEY Yazar geçerdim. Baktım bu durudan hoşnut değilsin galiba, bende uzun uzun yazayım dedim. Hatta bak kelimeleri dolandırdım da dolandırdım. Aynı cümleleri farklı kelimelerle tekrar tekrar yazdım. :D :D :D
Genellikle ilgisizlik belirtisidir. Takmayabilirim duruma göre. Ama o konuşmayı daha fazla uzatmam genelde. Bir şey konuşulacaksa karşındaki kişi sana vakit ayırsın bir zahmet. Aksi zorlama oluyor.
Mümkün mertebe her sorulan soruya ünlü bir gazetede cevap veriyormuşum gibi alğılıyorum, sonuçta emek var zahmet var insanlar tanışmıyor olabilir ama frekanslar tutabilir.
Sürekli oluyorsa bu onun kişiliği olduğunu kabul etmek gerek. Özellikle erkekler yani çoğu sanırım uzun konuşmayı ve yazmayi sevmiyor diye düşünüyorum...
Cevap veresim gelmiyor soğuk oldugunu belli ediyor bana göre
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zaman zaman ben de tercih ettiğimden sorun etmiyorum doğrusu. Sohbet içeriğine bağlı yani, eğer koyu bir sohbet değil ve normal sorular ise sorun edilmemeli diye düşünüyorum.