- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılÇevre oluşturmanı ve adapte olmanı öneririm. Ekonomik durumu düşük insanlar, veya genel olarak hayalperest insanlar, hayatlarınsa sürekli “o” bir tek şeyin eksik olduğunu düşünürler, halbuki bu tamamen yanlıştır. Para kazanmanın tek başına bir anlamı yoktur. Evet rahat yaşamak komforludur fakat parayı arkadaşlarla harcayamadıktan sonra, tek başına hiçbir anlamı yoktur. Kendini izole etmekten, farklı hissetmekten vazgeç. Adapte ol, herkes gibi davran. Uzun sürer belki benim gibi ama minnakta olsa bi çevren olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkur ederim ismin neydi bu arada?
- +1 yıl
Ayşe
En İyi Cevaplar
Öncelikle 2800 euronun çok büyük bir para olması sadece orası için değil herkes için geçerli. (1€=9, kusur₺) Ancak hangi para olursa olsun, her yerde ve herkes, para için çalışıyor. Ancak "parayla mutlu olunamaz" ilkesi benim için de geçerli. Para, belli bir miktarın üstünde olursa veya belli bir miktarın altında olursa mutsuzluk ( dert) verir. Hiçbir insan bu sınırlarda değil şu an. O yüzden "herkesin bir derdi var" görüşü benimseniyor. Ünlülerin bile dertleri var. Ben örneklerini vereyim;
1. Mehmet Ali Erbil: Zengindir, fakat kalbi çok temizdir. Ancak geçen yıllarda evinde bir kaza atlatmış ve hastanede zor şartlar altında tedavisini yapmıştır. Bir yarışma programında şehit ailesine bir ev vermiştir.
2. Aydemir Akbaş: Eskiden Kutsal Damacana, Kolpaçino gibi pek çok dizi/filmlerde oyunculuk üstlenmiştir. Günümüzde ise yaşının getirmiş olduğu zorluklar içerisinde yaşamına devam ediyor.00 Yorumla
+1 yılparayla egoist ve bencil tipler mutlu olur sadece kardeşim.. çünkü ezikliklerini parayla diğer insanları ezerek tatmin etmeye çalışırlar.. doğru dürüst sevgiye maneviyata yönelmiş insanlaraysa para bir yere kadar ihtiyactır.. o tarz insanları bölüşmek paylasmak yardımlasmak mutlu eder.. para dogası gereği negatiftir çünkü doğada olan birşey değil insanların yarattığı yani bencilliğin körüklediği birşey oldugu için para çoğaldıkça o negatif enerji sizi sarar ve yok eder..
avrupa işte bu para üzerine kurulu oldugu için insanlar kapitalist kafada yasadıgından herseye maddi ölçüyle yaklasırlar ve kimse kimseye güvenmez.. o yuzdende bizim gibi kalp gözü kavramını bilen toplumlara oralar çok yabancıdır.. bende bir sene londradaydım dediklerini yasadım aynen00 Yorumla
+1 yılBenim paris hep hayalimdi😍 nasıl mutsuzsun anlamıyorum sabah kalkıncaki o manzara.. sadece insanları biraz kaba, ama bence kafa dengi bi çevren vardır. Hem kendi kendine mutlu olmayı öğren, ben çalışırken yanımda kahvem önümde kar yağması falan böyle küçük şeylere mutlu olmaya çalışıyorum. Paris’te ise bence bu kat kat daha kolay olmalı. Sende bir sorun yok, sadece mutluluğun gelmesini bekliyorsun ama kendin nir şeyler yapmalısın! Örneğin sabah oradaki çiçekçilerden bi çiçek alırsın, işinde enerjik olursun, hem sen enerjik olursan çevrendekilere de yansır bu emin ol! Böyle küçük şeylere mutlu olmaya çalış, keşke ben de Paris’te yaşasam en büyük hayalim! Senin yerinde olmak isteyen birçok insan var, değerini bil!😉
01 Yorumla- +1 yıl
Gel senide gotureyim paris guzeldir seviyorum hergun eyfel kulesini goruyorum iş yerim eyfelin yaninda deniz manzarasi martilar ordekler gemiler kuşlar agaclar valla huzur veriyor ama buradaki halk yalnizliga alistigi icin ben bu konuda zorluk cekiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
Bende yurtdışında yaşıyorum, sizi anlayabiliyorum
Sizi yoran aslında oranın kültürü ve hayatı, çünkü bizim Türkler gibi yaşamıyorlar. Ben Fransa’ya yakın yaşıyorum çok gidip gelmişliğimde var. Ve kültürel olarak çok farklılar konuşma şekillerinden tut yemeğine kadar, yurtdışında tek başına yaşamak zordur ve yalnızlık hissetmen ve mutsuz olman bundan dolayı bende yaşadım yaşıyorum. Hayatına yeni insanlar alarak sosyalleşerek devam etmelisin, ben öyle yapıyorum. Yalnızlığını seninle paylaşacak birisi lazım.
Bence evlen biriyle evinde ses bari olsun 😂😇311 Yorumla- +1 yıl
Evlenecek birini bulsam zaten hicbir sorunum kalmayacak😂😂 sen ne iş yapıyorsun bu arada.
- +1 yıl
Zor zor biliyorum ya nerede kalıyorsun mesela ben ingiltereye gitmek istedim ama olmadi buraya nasil geldim bilmiyordum
- +1 yıl
Evet duşunuyorum ama bir yandanda burada kazandigim parayi kazanamayacagimdan donemiyorum. Bu arada hollanda guzel mi
- +1 yıl
Her yerde aynı sıkıntıyı yaşarsın, Türkiye’de bu standartlarda çalışabilir misin emin değilim. İnsanlar Avrupa’ya gelmek isterken sen gitmek istiyorsun, Türkiye’de de mutlu olmayacaksın büyük ihtimal, elindeki bu fırsatı kaçırma zor olabilir ama istedikten sonra iyi şeyler yapabilirsin mutlu olabilirsin. Parayla mutluluk olmaz ama sen kendini mutlu edecek birşey bulabilirsin. Valla Hollanda bana göre Fransa’dan daha güzel😂🥰
- +1 yıl
Hollanda guzel bende begeniyorum ama hayat şartları beni fransaya gitmeme vesile oldu ama oraya gelecegim ziyaret etmek gormek gezmek icin😂
- +1 yıl
Hollandaya gelsem sahip cıkarmısın😂
- +1 yıl
Arkadaşlık isteğ attım😂
Belcikadayim cok mutluyum. Turkiyede de aile bagi falan yok onun ulkeyle bi alakasi yok ztn. Insanlar degisti ve sen suandaki sistemi reddediyosun halbuki mutlu olman gerekir. Sagliklisin paran var istedigin gibi yasiyosun ozgursun. Elindekilerle mutlu olman lazim
140 Yorumla- +1 yıl
Evli misin orada?
- +1 yıl
Bqk işte senin ailen varmış orada ben burada yalnızım
- +1 yıl
Hic kimsem yok yalnızım ondan dedim ya
- +1 yıl
Oyle hemen olmuyor dedigin şeyler. Durumum iyi ama işte insanın ailesi veya sevdikleri olmayınca ne kadar parası olsada mutlu olamıyor
- +1 yıl
Baban bizede sahip cıksın dua ederim😂
- +1 yıl
Yakısıklığım bak boyum 1.83 😂😂
- +1 yıl
Anladım kacırdık desene😂😂 yani arabam var param var varda var fransayada bakarsanız haberim olsun ahaa😂
- +1 yıl
Aslen antepliyim😂 ya sen?
- +1 yıl
Yozgat mı oraları severim😂😂 yaş kac
- +1 yıl
Ne yurumesi ya o nerden cıktı :)
- +1 yıl
Merak ettim sadece 26 gostermiyorsun
- +1 yıl
Valla gostermiyorsun bi sorayım dedim aaa gerci bende gostermiyorum 😂😂
- +1 yıl
Ben teşekkur ederim. 😂
- +1 yıl
Evet ya ama bende hic göstermiyorum buraya geldik yaşlandık😂
- +1 yıl
Doğru bilerek buraya koymuyorum utangac biriyim sonra kızlar aklımı celmesin diye cazibeme dayanamazlar diye😂😂
- +1 yıl
Oyle işte😂😂
- +1 yıl
Haklısın olacak inşallah inanıyorum. Yaş gecince birşeyin faydası olmuyor gercekten
- +1 yıl
Ama cok utangac bir yapım var
- +1 yıl
Soylemesi kolay yapılması zor😂😂
- +1 yıl
Haklısın inş herşey birgun daha guzel olacak
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
Teşekkur ederim sanada hayırlı geceler 😊
- Kişilik & Karakter konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes turist ziyareti yapıyor.
Turistik yoldan 2 cadde inip dolaşsınlarda göreyim.
Artık büyük şehirlerde de ( bizde ) hızla Avrupa mantığı oluşuyor.
Mahalle kültürü hızla kayboluyor.
Ama bir zamanlar her hafta sonu Avrupaya giderdim.
Şimdi küçük bir yerleşim biriminde yaşıyorum.
Daha mutlu ve güvendeyim.
Para kesinlikle bir araç, amaç değil.
İnsanların para kazanmak için hayatlarını vermelerine inanamıyorum.
.00 Yorumla eğer fransızcaya tam hakim değilsen dilini geliştir, çünkü insan sosyal bir varlıktır ve arkadaşlarla vakit gecirmek ister. eğer hayatın boyunca sadece yüzeysel arkadaşlıkların olsun istemiyorsan oraya tam anlamıyla uyum sağlaman gerekiyor. bu da oranın dilini kültürünü tam anlamıyla anlayıp uyum sağlamaktan geçer. örneğin iş sonrası arkadaşlarınla barda iki lafın belini kıramayacaksan ve espri yapacak kadar yaşadığın yerin diline hakim değilsen yüzeysel olmayan, güzel dostluklar kurmak ve sosyal düzen oturtmak oldukca zor olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Fransizcam cok iyi c2 seviyesinde biliyorum son şu buraya alışamadım
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Memleket hasreti çekiyorsun. yabancı ülke de, olsan dahi kanında damarlarında türk kanı dolaşıyor. Yabanlı ülkede ki insanların farklı kültürlerinde Türk insanındaki bulunan sıcaklık samimiyet duygusunu arıyor olabilirsin. bu durum senin ruhen yanlızlık hissine itiyor olabilir.
Arada sıra da Türkiye ye gelip ziyaret etmek sana iyi gelebilir.
Bi de seni anlayabilecek Türk asıllı bir sevgilin olmalı Paris'te11 Yorumla- +1 yıl
Evet ya memleket hasreti cekiyorum cok uzuluyorum
+1 yılİnsanın yaşadığı yeri benimsemesi lazım öncelikle yoksa hayat geçmez üstelik pandemi dolayısıyla olan şartlar daha da kayboldu önceden insanlar hiç değilse buluşur kahve içmeye giderlerdi ama şimdi herkes kaçıyor birbirinden bundan ötürü sosyallik yok artık böyle hissetmen çok normal aslında, varsa hobilerin bunları yalnız başına yaparak da hayatını biraz değiştirebilirsin, bazen tek başına sosyalleşmek daha güzel :)
20 YorumlaPara huzur getirir...
Avrupa cennetttir...
Diyen angutlara kapak olsun bu soru...
Para huzur getirmez
Sadece konfor getirir.
Çünkü huzur kalpte olur.
Kalp; "sahibini tanirsa" huzura kavuşur...
20 Yorumla
+1 yılMemeleket hasreti yokluyor sanirim seni ya da kafana göre sevgili yapmadın onun yoksunluğunu çekiyorsun.
Ailenden de uzaksan her şey üst üste gelince kazandığın parayı gözün görmüyor demek ki.
Kendini zamani gelince memleketine döneceğine inandir o zaman belki mental olarak daha iyi hissedersin.
Arada sırada git gel Türkiye'ye ufak kaçamaklar böyle düşüncelerden uzaklaştıracaktır seni.01 Yorumla- +1 yıl
Evet ya kafama gore sevgili yapamadım
Mutlu ol sende aile olmasada olur arkadaş edinebilirsin olmuyorsa zorlama farklı ortamlarda bulun ne bileyim işte Fransa'ya gitmişsin birde beğenmiyorsun eğer çevrendekilerle tanışamıyorsan sanaldan birilerini bul alışırsın zamanla aman diyeyim geri dönme.
013 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel para kazanıyorum ama aile ortamı yok sanaldan kime guvenebilirim ki
- +1 yıl
Sanalda arkadaş arayanlar çok var istiyorsan Türkiye'den birini istiyorsan da Paris'ten birini farklı uygulamalardan bulabilirsin ayrıca sanaldakilerde senin benim gibi insanlar farklı amacı olanları saf değilsen anlarsın zaten ve çoğu kişi sanaldan tanışıyor çevremde örnekleri var baya sohbeti güzel bir dost bulsan yeter ama sen yinede yüzyüze görüşebileceğin birilerini bul
- +1 yıl
Haklısın da işte insanın guvenebilecegi birileri lazim haksiz degilmiyim?
- +1 yıl
Oylede haklısın. Ama sonucta ben onu alıp parise getireceğim insanın konuştukca guvenmesi lazım guvenmedigi insanla konuşabilir misin? Bunu anlamak icin konuşman lazim
- +1 yıl
Ya ben icine kapanık biriyim biz ailede oyle ogrendik birisine mesaj atmaya bile cekinir utanırım
- +1 yıl
Umarım dedigin gibi olur teşekkur ederim. Temiz birini bulsam inş direkt evleneceğim
- +1 yıl
Umarım
- +1 yıl
Yok kasmıyorum baska turlu zaman gecmiyor
+1 yılParis' de evin yoksa merkezi yerlerde 2800 Euro' da az gelir. Biraz daha şehirden uzaklara git veya başka bir şehre geç. Lyon' da çok Türk varmış, orayı tercih edebilirsin. Tabi iş durumun nedir bilemem. Paris' de değil de şu maaş kadarını Marsilya veya Nice gibi şehirlerde alsan daha mutlu olursun. Güneye kay. Paris çok turisttik bir şehir. Orada normal yaşantı zevk vermeyebilir. Güneyde insan ilişkileri daha zevklidir.
06 Yorumla- +1 yıl
Sabah 8:00 akşam 22:00 yazmışsın. Bu kanunlara aykırı bir çalışma. Sen Türk dönercisinin yanında mı çalışıyorsun da böyle saçma sapan örnekler veriyorsun. Belçika'da haftalık çalışma saatti 35, Almanya' da 38 - 40. Türkiye' de 45. Mühendis olmuşsun ama cahilsin.
- +1 yıl
Asıl cahil sensin yazdığım cumleyi iyi okusana. Buradaki insanlar 1300 euro icin akşam 8 e kadar çalışıyor demişim ben çalışıyorum demedim. Şimdi otur rezil oluşunu izle.
- +1 yıl
Sana ne akşam 20:00' ye kadar çalışsan varsa? 8 saatten fazla çalışmıyorsa tabi ki işverenin Asgari Ücret verme yetkisi var. 8 saatti aşarsa fazladan saat başına ücret alır. Demek ki patronu ihtiyaç duymuyor ki fazla çalıştırmıyor veya adamın paraya ihtiyacı yok fazla mesai yapmıyor bundan sanane? Günde 14 saat 1300 Euro' ya çalışan canım varsa gitsin ilgili bakanlığa suç duyurunda bulunsun, haklarını geriye dönük olarak alsın. Senin gibi cahil biri Fransa' da şartlar kötü demek için sabah 8:00 - akşam 22:00 cümlesini alet etmesin.
- +1 yıl
Bqk kardeşim ben burada hayat şartları kötü demedim aşagıdaki yorumları okursan anlarsın ne demek istediğimi. Millet buraya gelinde 5000-10000 euro kazanacağını sanıyor bende oyle sanıyordum ama dediğin gibi olmuyor ben bunu anlatmak istedim diye yazdım. Yani para kazanmanın zorluklarını anlattım.
- +1 yıl
Ben sorunda yazdıklarını okudum. Sabah 08:00 akşam 22:00 yazarsan kusura bakma da ben gerekli tepkiyi göstereyim. Böyle yazan biri olursa ben de mevsimlik inşaat işçisi olarak gelip birbirini tanımadan bir evde 15 erkek olarak yaşayıp günde 80 TL için Ankara Altındağ İlçesi Dış Kapı Meydanında sabah 7:00' de iş bekleyenleri örnek gösteririm.
![Paris'te yaşıyorum, iyi bir işim var ama mutlu değilim. Benim sorunum ne?]()
- +1 yıl
Bu görseldekiler ne yapıyor biliyor musun?
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Doğu kültürü almış iyi bir kadınla evlen ve çok çocuk yap. Mutlu bir ortamda büyük bir aile insana mutluluk verir.
Sonrasında birikimlerinle belki bir köy yaşantısına geçmek sana daha iyi hissettirir.. Betonlaşmış şehir yaşantısı ayrı bir mutsuzluk kaynağıdır.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 492 cevap paylaştı. Senin sorunun fazla iyi standartlarda yaşadığın için zevk almıyorsun. Bir hedefin kalmamış. Senin yerin daha az gelir ve biraz kötü yaşam tarzı. Anca bu şekilde istekli olabilirsin yaşamaya. Herşeyi elde eden birinin yapacak başka bir şeyi kalmadığından hayattan zevk alamaz. Umut için az para ve kötü bir hayatı seç. O zaman daha istekli ve daha hevesli yaşarsın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 771 cevap paylaştı.
+1 yılEğer Bağcılar'da oturup Paris'te oturuyor triplerinde değilsen bende bir öneride bulunayım. Öncelikle kendi vatanında toprağında olmamak yeterince zordur herkes gurbette yaşayamaz yapamaz şahsen ben tatil hariç yurtdisinda uzun süre bulunamam ama Türkiye de berbat siyasi ve ekonomik olarak eğitim bitmiş bence yurtdışı şu an herkesin hayalini süslüyor birde olaya böyle bak bir kaç günlük bir tatil sana iyi gelebilir
00 Yorumla hacı senın dedıgın o parayı burada ayda kuaföre güzellık salonlarına bırakan genc kızlar var çok abartcak bır para degıl o hele parıste falan cekırdek parası. Mutsuzluğunun kaynagı kendınsın kendını hayata adapte etmen lazım sonra paranda varsa buda katkı saglar
00 Yorumla
+1 yılMutluluk mutsuzluk şan şöhrete baksaydi kanuni eli boş gitmezdi örnekler çoğalabilir.
Hayatında değişime girmen gerek demekki
Bir terapiye ihtiyacın vardır mesela
Çocukluğundan kalan anılar vardır vs vs görselli ve göreceli. ..32 Yorumla- +1 yıl
Ben buraya geldim mutsuz oldum sorun orada cunku burada herkes tek yaşamaya alışmış ben yapamıyorum tek yaşamayamıyorum
- +1 yıl
Bir sebep vardır dediğim gibi
Hiç bişey durduk yere olmaz. ALLAH zorunu kolaylaştırsn
+1 yılGurbetçilerin genel sıkıntısı paramız var mutlu değiliz. Türkiye’dekilerin genel sıkıntısı hem paramız yok hem mutsuzuz...
72 Yorumla- +1 yıl
Ben turkiyede param yoktu ama mutluydum burada evim arabam param var mutsuzum. Geri donmekte istemiyorum birisini bulup evlenecegim yoksa baska turlu zor
- +1 yıl
Mutluluğun neredeyse oraya git. Evleneceğin kadın senin yaşam alanını değiştirmeyecek, yaşayış biçimini, ortamını değiştiremeyecek. Belki bi kadınla hayatına sadece düzen gelir.
- Kişilik & Karakter konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılSanırım işine fazla odaklanmışsın ve özel hayatını çok geri plana atmışsın. Bence keyif alabileceğin aktiviteler, arkadaş ortamları ya da sevgili edinebilirsen hayat sana eğlenceli ve güzel gelebilir
11 Yorumla- +1 yıl
Evet işime çok odaklandım boyle oluncada ozel hayatımı geri plana atmış oldum. Sevgilide edinemiyorum utangac bir yapım var :(
Avrupa'da yalnız bir adam. sen kizma ama asosyalsin herhalde ben Almanya'da doğdum yaşadım şimdi Uk'deyim hiç bunları yaşamadım Türkiye kötü demiyorum ekonomisi bozuk bu sıralarda. alışveriş Çok ucuz her istediğini alabiliyorsun
12 Yorumla- +1 yıl
Ailen yanında mı?
+1 yılpara önemli değil dediğiniz gibi yaşama şekliniz iletişime, sıcak kanlılığa yakında zorlanmış ve bunun sonucu mutlu değilsiniz sanırım :// başka bir ülkeye gitme planınız varsa İtalyayı öneririm.
21 Yorumla- +1 yıl
italyanlar kendi ulkesini begenmiyorken benim oraya gitmem iyi olmaz. Buradaki kazandigim paradan memnunum her sene 100 euro zam yapiliyor sorun aile ortami sifir yalnizsin yani burada
+1 yılMutluluk parayla eşyala veya yanındaki insanla olmaz. Mutluluk beyinden gelen hormonsal birşeydir. Ve biz insanlar beynimizi yönetme kabiliyetine sahibiz. Yani mutlu olmayı yeterince istemediğin için mutlu değilsin
014 Yorumla- +1 yıl
Sen mutlu musun?
- +1 yıl
Değilim. Ama senden daha mantıklı sebeplerim var
- +1 yıl
Ne mesela anlatabilir misin?
- +1 yıl
Hayor anlatamam. Kusura bakma
- +1 yıl
sen bilirsin
- +1 yıl
cok saçma bir yorum mutluluk parayla eşyala hatta yanındaki insanı geç bir parça çikolota ilede olur. galiba yorumdaki tek dogru sey mutluluk beyinden gelen hormansal birşey evet zaten yaptıgımız eyler serotonini arrtıgı için mutlu oluruz buda kişinin karakterine göre değişir bir cocuk sınavda basarılı oldugunda mutlu olur cünkü annesinin ona playstation alacagını bilir depresyondaki bazı inasnlar cikolat cok sık yet cünkü serotonin ve dopamini artıtrır bir şeyde bsarılı olunca kendini değerli hissedersin ve sertonin elde edersin gene beynimizi yönetme kabiliyeti wow evet etki edebiliriz ama yönetemeyiz bilincaltı devreye girer burada cogu sey ordadır yaptıgın seyler burayı etkiler rüyalarında cıkar gibi gibi kısaca mutlu olmak isteyip mutlu olamayan cok kişi var bunlardan biride benim nedenm
frontal lobum kısmındaki işlevsizlikler buda ne olur okb okb ise seni hayattan sogutmaya yetebilir ama hala mücadele ediyorum neden mutlu olmak istiyorum cünkü ve evet buda sertonini etkilediği için depresyona giriyorum ve ilaç alıyorum bu sayede serotonin emilimi azaldıgı için gene mutlu oluyorum teşekkür - +1 yıl
@Batu4553 aynen
- +1 yıl
@Batu4553 sana bulasmıycaktim ama bana şunu açiklarmisin bay cok bilmis. Senin dedigin gibi mutluluk para pulla oluyorsa bu abi neden mutlu değil? Ve fakir olupta mutlu olmayı başaran insanlar niye var?
- +1 yıl
kısaca serotonin kişide artıyorsa o kişi o eylemde mutludur bu par kazanmakta olabilir ailesel iletişim olabilir başarılı oldugunu düşünmek olailir aşık olmak olabilir ki aşık olunca oksitosin ve sertonin zirve yapar hem bağlılık hemde mutluluk olur kısaca para bir kişiyi mutlu olmaz baskasını mutlu eder biri asık olur biri olmaz dediğimi anlatabildim bu kesin mutlu etmez diye birşey yok neyse bb
- +1 yıl
@Batu4553 düzgün okumanı tavsiye ederim. Benim sözlerimi değiştirip farkli bişey soylemisim gibi yaziyorsun. Yukarıda mutlu olmak isteyen insan zengin fakir vs olması fark etmez. Beynimizi biz yönrtiriz yazdım. Sen düşün biraz.
- +1 yıl
Mutluluk parayla eşyala veya yanındaki insanla olmaz bunu acıkladım bunlar senin sözün dimi buda öyle biz insanlar beynimizi yönetme kabiliyetine sahibiz buda yanlış sadece etki edebilirsin Yani mutlu olmayı yeterince istemediğin için mutlu değilsin bu kesinlikle yanlış dış etkenler etkili
- +1 yıl
@Batu4553 canim benim o dış etkenler bizi biz mutlu olmak istediğimiz için mutlu ediyor. Yani parasi olanda mutlu olabilir olmayanda. Yanliz olanda olmayanda. Yani orayı iyi okursan anlarsın zaten. Sen mutlu olmak istemezsen evin araban olsun olamazsin. Bu duruma yuzeğel bakma. Biraz daha geniş düşunmeye çalış. Başaramazsin ama yinede dene bir. Benim kast ettiğim şey aa bugun mutlu olmak istiyorum olucam değil. Tabiri cazise şukretmeyi bilmek elindekilerin kiymetini bilmek pozitif olmaya çalışmak vs. Bu dediklerimi yapmazsan istediğin kadar evin araban esin dostun olsun yine daha hazlasını ister mutsuzluğa mahküm kalırsın. Anlatabildimmi
+1 yılAnlamadım kimse mi birbiriyle konuşmuyor yoksa buradakigibi aile kavramı mi yok? Açıkçası burda da yok zaten. Ataerkil toplum olsun, haberler ile ortaya çıkan tecavüzler olsun. Bir de burda ekonomi sıkıntısı var
03 Yorumla- +1 yıl
Aile ortami yok dostluk yok herkes tek yaşıyor
- +1 yıl
Koronsdan dolayı öyledir ya
- +1 yıl
Yok hep boyle buralar
tabii ki aileden uzka olmak, kendi kültürünün, kendi toplumunun varlığından samimiyetinden uzak olmak, misafir gittiğinde gece yatmak zorunda kalıp da rahat edemediğin yatağa benzer. gençken çekici gelir ama zamanla analrsn bunu.
05 Yorumla- +1 yıl
Ayn bende bunu anlatmak istiyorum fransada bu yok
- +1 yıl
Ayn oyle yaş ilerledikce insan bunu cok iyi anlıyor herşey tv lerde olanlar gibi değil hele ki ulkenden baska yerde yaşayınca insan anlıyor bunu
- +1 yıl
Ayn oyle bu sistemden kurtulmak icinde elimizden birşey gelmiyor. Senle düşüncelerimiz aynı😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılönemli olan yurtdışında daha iyi standartalrda değil ülkemde daha huzurlu yaşamak çalışıp para kazandığın sürece aşağı yukarı her yer aynıdır avrupa çok güzel gidip görmek isterim ancak oraya yerleşmek mi asla
eğer türkiyede iş bulabilirsen gel senin ülken burası
ne olursa olsun asla ülkemi terk etmem çünkü türkiye gibi içten bir ülke yok00 YorumlaPara maddiyat iyi koşullarda yaşam istiyorsan bunun da bedeli var kısaca iyi şeylerin mutlaka bedeli olur çok zenginler de mutlu değil fakirler de değil
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama bu kadar yalnızlık cekecegimi bilmezdim
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeyseki birisi paranın değersiz olduğunu kabul etti... Bu da güzel birşey. Bu arada insanlar neden birbirinden kaçmaya çalışıyor bunu söylesen?
26 Yorumla- +1 yıl
Ya ben bunu bilsem burada ne işim var nasıl sorular bunlar
- +1 yıl
Iyi de dillerini bilmiyor musun, neden kaçıyorlar sor bir. ya da iyi gözlem yap. Yalnızlığı seven için seninki dert değil zevk ama sen sevmiyorsun demekki.
- +1 yıl
Sordum tabi 3 dil biliyorum bunlar boyle alışmışlar yalnızlığı seviyorlar
- +1 yıl
Yalnızlık güzel şey aslında ama bizim milletimiz pek sevmez. At balkona sandalye masa, ya iç keyfine bak. Ne yapıcaksın milleti. Mis gibi kafan rahat 😆
- +1 yıl
Ne yapayım agac ile cay mı icegim😂😂
- +1 yıl
Kimseye gerek yok ağaca bile. Gecenin karanlığı, sessizlik ve huzur, hatta yıldızlar ve ayışığı eşliğinde kulaklığı tak son ses işte sana şarkı...😄 music.youtube.com/watch
Kişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. Fransa yerine insanlarının daha sıcak ve önyargısız olduğu başka bir Avrupa ülkesine, mesela İtalya’ya veya İspanya’ya gitme şansın varsa git.
24 Yorumla- +1 yıl
İtalya ve İspanya Akdeniz ülkesi Türkiye'den pek farkı yok
- +1 yıl
ispanya ve italyayi kendi halki sevmiyor hepsi buraya gelmeye calisiyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılSöylediklerin bi ayrıcalık değil ya da mutluluk sebebi değil ondan olabilir kendine uçtu olacak farklı şeyler bul
26 Yorumla- +1 yıl
Mutlu olmak o kadar zor ki klavye bile uçtu diye çevirdi 😄
- +1 yıl
Mutlu olmak zor burada gercekten artîk duvarlara bakmaktan sıkıldım
- +1 yıl
Mutlu olmak ülkeyle alakalı değil kendine mutlu olmak için sebepler yarat
- +1 yıl
Valla ne olabilir ki ne onerirsin?
- +1 yıl
Hobiler edin kendine çevren seni mutlu etmiyorsa çevreni değiştir
- +1 yıl
Anladım oyle yapacağım olmazsa cevre değişikligi olacak ama yine aynı olacak pariste herkes oyle
Para mutluluk getirir. Mesela ben şu anki kazandığımın 2 katını kazansam yazın tatile çıkabilirim. Ama şimdi çıkamıyorum. Haftada 3 kez dışarıda yerim (çok şatafatlı akşam yemeklerinden söz etmiyorum) gibi.
00 YorumlaBrut 4200 net 2800 euro yetersiz bi bilgi olmuş
Maaş bordronuzu da paylaşırsanız taktiksel egonuzun derinliği hakkında daha net bi yorum sunabilirim.06 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim olanı soyledim buranın vergi sisteminde haberin yoksa sus rezil olma
- +1 yıl
Hayla kendini haklı cıkarmaya calışıyorsun. Cahilden farkın yok.
- +1 yıl
Evet ben çok cahilimdir. Mesela hala yerine hayla diye yazarım..
Herkes yerine herkez, değil yerine deyil diye yazabilirim.. Bu cahilliğimin sadece küçük bi kısmı..
ve biliyor musun işin en acı tarafı da sırf bu cehaletim yüzünden beni fransa'ya almıyorlar.. Hem de inşaat mühendisi olduğum halde..
Ama her şeye rağmen umutluyum, hayla umutluyum..
- +1 yıl
Kardeşim benim insan avrupada kaldıkca dilini bile unutuyor sen kafana takma onları dil öğrenmeye bak. Ben 3 dil bildigim icin gelebildim. Bol keseden sallayacağına bilmedigin şeylere yorum yapacağına dilini geliştir boş yapma
+1 yılBen pariste o para ile yaşayamazdım açık söyleyeyim, paris çok pahalı iyi yaşıyorsun iyi bir maaşın yok önce onu diyeyim, sonrasında mutluluk ortam ile değil insanladır bence buna dikkat etmen lazım.
06 Yorumla- +1 yıl
Millet burada 1300 euro ile yasiyor kardeşim neyden bahsediyorsunuz ne saniyorsunuz siz burayi
- +1 yıl
500 Eur ile de yaşayan var ama nasıl yaşıyorsun sorun o ben 5 yıl boyunca her yıl 6 ayını paris ve lion da geçirdim iş için, sen paris in neresinde yaşıyorsun, alışverişin, kafe lerde içtiğin kahvene varana kadar hepsi bin para, o para ile yaşarsın yaşayamazsın demem ama paris de yaşıyorum sayma kendini, kaç tane sergi gezebiliyorsun şaka mısın sen, akşam yemek yesen yanında kırmızı şarap desen direkt 400 eur a çıkıyorsun, özel sergi ve galerileri hiç saymıyorum, asıl sen neyden bahsediyorsun? İstanbul da da 500 TL ile yaşarsın eminönünde balık ekmekle.
- +1 yıl
Cahil bir insandan farkın yok senin gibi insanlar avrupaya gelince 10000 euro kazanacağını zannediyor. Akşam yemegi git en kral yerde ye 150 euroyu gecmez o dedigin şaraplar burada para etmiyor zaten. Sen git bakalım İstanbul'da 400tlye yemek ye bu mumkun mu? Ben parisin her tarafįnı gezdim en iyi yerlerde de yemek yedim en fazla verdigim 100 euro. Bide gelmişsin İstanbul ile parisi kıyaslıyorsun cahil olma sen İstanbul'da 30tl ye aldigin nutelle burada 4 euro 8 liraya aldigin benzin 1 euro elektrik su internet faturasi 80 euro yani pariste yaşadıysan bunlara bilmelisin. Haa bak istersen 50.000 euro kazan ama paranın kıymetini bilmezsen aldigin parada sana dayanmaz. Kusura bakmada sıfır araba aldım yeni tr de de yeni ev alacagim allah izin verirse yani para yetmiyorsa bana bunlari nasil yapiyorum biraz iyi dusun.
- +1 yıl
Istediğin kadarını al, sen paris i instagram arka planı olarak kullanıyorsun ben ise sanat galerisi bakışlarımız farklı sen nutella diyorsun ben sana sanat galerisi yazmışım, yahu paris deyemek içmek için mi yaşıyorsun sen öyle ise ok, şarap para etmiyor öyle mi, git yahu yoluna, çiftliklerde tadım testleri yapmadan, sanat galerini snaat danışmanları ile gezmeden senin sadece arka fonun paris o kadar diyorum. Bu arada şunu da söyleyeyim, benim paris departmanımda IT sektörüdür 10 binin altında kazanan yok bunu da ekleyeyim sana eğitimin yok belli ki. Paris kozmopolittir yani 500 eur a da yaşayanı vardır 100 000 eur a da karşılaştırmayı sen anla diye yaptım, kafa ev alma kafası işte şaşırmadım.
- +1 yıl
Sen hayla sallamaya devam et kardeşim parisi tanıyorum diyorsun birşey bildigin yok kendi kendinle celişiyorsun. Boş boş yorum yapacağına biraz araştır. Ben sana 10 yıl okuyan doktirlardan ornek verdim 4000 euro maaş alıyirlar. Yok bilmem sanatdan bahsediyorsun yok bilmem şarapmış yemekmiş ya bunlar para etmiyor burada bak senin gibileri 1-2 sene sonra gorelim uca uca buralara gelip nasıl hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Herşey senin dediğin gibi değil sana kim demişse veya sen nerde gormuşsen inanma oyle birşey yok. Yıllardır paristeyim ben gormedim kardeşim.
- +1 yıl
Çok haklısın gerçekten
+1 yılGez toz reis parani da biriktir tr den ev falan alırsın yazlık vs birikim olur ileride kullanırsın. Para mutluluktur ez ezebildigin kadar biriktirmeyede devam et bir yandan. Birazda güleç ol insanlar seni sevsin tamamdir.
00 YorumlaDüzenin olmasa Türkiye'ye dönersin Türkiye cennet değil mi ahahah klasik gurbetçi hâli yaşadığı yerinbegenmez Türkiye'ye de dönmez
21 Yorumla- +1 yıl
yazan ellerini seviyim ya
Çok iyi anlıyorum. Yalnızlık çok zor bir durum, arkadaş çevresi vs olsa bile insan bir yere kadar arkadaşlarını görüyor. Ailesini özlüyor insan. Mümkün olduğunca sosyalleşip farklı aktivitelere katılarak kendini oyalarsan belki bu süreçte kendi kafanda birini bulabilirsin. Ben bir partnerim olduğunda yalnızlık çekmiyorum. Ama burada esas olay oyalanmak, kafayı meşgul tutmak maalesef
10 YorumlaGeri dönersen orada aldığın para da gider. Zaten burada parasız olursan çevren yine olmaz. Boşver orada kal
15 Yorumla- +1 yıl
Ama hic mutlu değilim aile ortamı yok her aksam duvara bakmaktan başka birşey yapmıyorum konuşacak kimsede olmuyir herkes birbirinden kacıyor
- +1 yıl
Tabi bulamiyacağız o konuda cok haklısın ne yapmamı onerirsin?
- +1 yıl
Ya sıgınacağım bir kapım olsa tabi kalırım ama hic cevrem yok cok yalnızlık cekiyorum
+1 yılManevi olan her şey insanoğlunun ihtiyacı tabi bu maneviyatı nerden kapacagin daha önemli
33 Yorumla- +1 yıl
Ayn oyle bakalim hayirlisi olsun
- +1 yıl
Guncellemeyi okudum oralarında zorluğu var turkiyede yaşadığımız için insanlara dış ülkeler kaçış yolu gibi geliyor
- +1 yıl
Oyle de millet 2800 euro ya az diyor hey allahım ya. Zannediyorlar ki burada 10000euro alacaklar
+1 yılçok basit beynin aşırı mutluluk hormonu salgılamış bu zamana kadar artık alışmışsın herşeye zevk vermiyor gel türkiyeye biraz amelelik yap bak nasıl tekrar parise döndüğünde mutlu oluyosun
00 YorumlaInşaat mühendisisin ve 22 yaşındasın, bu yaşta oraya gidip sana 8000 - 9000 Euro tabiki vermezler, armut piş ağzıma düş olmaz ki. Bir yere girersin sonra adım adım yukselirsin, maaşında yükselir.
00 YorumlaKeşke imkanımız olsada kaçsak burdan 😀tamam ordaki hayat güzel değil 1800 euro flaan diyosunda burdaki hayat daha beter insanların saygısı ypk birbirinie farklı yerşer görmek oralarda yaşamak isterdim açıkçası bence sen rahatın bozma 😀orda 1800 euro burda 2800 tl burdakiler suyunu çıkarıyolar çpk ödeme yapıyoruz die müslümünanın müslümana psikolojik ettiği baskının haddi hesabı yok
00 Yorumla
+1 yılo zaman alalım seni türkiye ye şu kurulu düzenim lafı artık baydı :D sende şey var bulmuşunda bunuyorsun avrupaya millet sadece para için gitmiyorlar ah keşke anlayabilseniz neyse
01 Yorumla- +1 yıl
ve başka yerde yaşayıpta türkiyeyi övüp özledim diyenler abi sizi tutan yok gelin
+1 yılYerinizde olmayı çok isterdim.
Geçiçi bir bunalım halinde olabilirsiniz. Terapiste gitmenizi öneririm.02 Yorumla- +1 yıl
Sen olsaydın ne yapardın?
- +1 yıl
Terapiyle ruh halimi düzeltmeye çalışır, gerekirse tatile falan çıkardım
Gizli Üye(30-35)+1 yılParis'te 2800 euro mükemmel bir para mı sayılıyor? Fransa'dan bir arkadaşım var. Paristen epey ucuz bir yerde yaşadığını kendisi söylemişti. 4000 Euro civari maaşı var ve çok da mükemmel bir para olmadığını söylüyor sürekli
08 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşında bol keseden sallamış gel burada asgari ucretle çalış diplomasız 1300 euro verirler. Ben insaat muhendisiyim diye bu kadar alıyorum. 4000 euro domtoar zor aliyor
- +1 yıl
Doktorlar
Cevap sahibi+1 yılBir İngiliz şirketinde çalışıyor yönetici gibi bir sey. 6 7 dil biliyor sanırım ve Fransız vatandaşı Türk değil
- +1 yıl
imkansız kardeşim istersen 20 dil bilsin burada doktorlar 3800 euro aliyor net. Arkadasinin aldigi para net degildir bruttur vergisi cikarsa 2800 kalir yoksa bende brut 4200 aliyorum
Cevap sahibi+1 yılReis ben onun yalancısıyım. Ama bu arkadaşın statüsü de farklı. Maaşları İngiltere tarafından sağlanıyor mesela. Pandeminin başında mesela Fransız şirketleri çalışmaya devam ederken bu kadının şirketi 6 ay kadar işi durdurup en ufak maaş kesintisi ya da işten çıkarma yapmadı. Sağlam bir şirketti. Normal bir büro çalışanı değil. Sık sık İngiltere'ye git gel yapıyor. Whatshapi kurarsam yine sorayım. Geçen yıl bahsetmişti bu konulardan.
Cevap sahibi+1 yılSen Fransa'da yaşadığına emin misin? Günlük 15 saat mi çalışıyor insanlar orda? Ayrıca asgarî ücret oranı yüzde kaç ki orda.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca asgarî ücretin 2 katı iyi paradır ama mükemmel değildir. Zaten asgari ücretle çalışma oranları Türkiye gibi %50lerde değil. Asgarî ücretle çalışan ya öğrencidir ya gocmendir.
- +1 yıl
Kardeşim benim doktoar3800 -4000 euro maas alıyor neyden bahsediyorsun. 15 saat lafin gelişi asgari ucret 1300 euro saatlik 10 euro. Ben fransansada kimin ne kadar maaş aldığını kimin ne kadar çalıştığını cok iyi biliyorum. Ama arkadaşın ingiltere tarafından görevlendirildiyse aldığı maaş dogrudur yok oyle birşey yoksa cok zor.
+1 yılValla öyle bir yaşardım ki o parayla... Zaten ileride yurt dışına çıkıp orada düzen kurma niyetim ve planım var. Çok da güzel olur parayla saadet. Yaşamasını bilmek gerek.
00 YorumlaKal orda benim önüme fırsat çıksa giderim eni sonu alışırım 😄
18 Yorumla- +1 yıl
Gel kral ne bekliyorsun😂
- +1 yıl
Kral geldin mi😂😂
- +1 yıl
Kral iş kolay millet buraya geldikten sonra işini hallediyor😂😂
- +1 yıl
Tabi tabi neden olmasın insanlık olmedi ya😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 362 cevap paylaştı. Ohoo hani kruvasan hani kahve noluyo paris bozulmuş.
04 Yorumla- +1 yıl
Sen ne diyorsun ya😂😂
- +1 yıl
Hic sorma ya mesaj kutumu doldurdular😂😂
- +1 yıl
Bu arada biraz daha yerleş alışırsın diye düşünüyorum oradakiler de insan sonuçta. Çok yalnız kaldın bir köpek sahiplenirsin. Irkçılığa uğramıyorsundur umarım, Almanca veya fransızcaya ilgim olmadığı için bilemiyorum kültürünü ancak soğuk olduklarını duydum yabancılara karşı. Hakkında hayrola, çok yalnız hissedersen dönebilirsin ama değmez. Oradaki Türklerle buluşabilirsin mesela varsa.
Kişilik & Karakter konusunda 708 cevap paylaştı. Knka burda millet açlıktan ölüyor burda olmaktan iyidir açlıktan ölme şansın çok yüksek mk
01 Yorumla- +1 yıl
Yok knk turkiye cennet
Gizli Üye(25-29)+1 yılBro kimseden utanma aynı dili de konusmuyormusunuz zaten güzel beraber vakit geçirebileceğin bir sevgili yap kendine hayatını yaşa senin eksiğin aile özlemi galiba sevgili yaparsan çok iyi olur senin için
00 Yorumla
+1 yılE ne güzel işte herkes birbirinden kaçıyomuş
Daha ne istiyosun bdjdjdsndhdjdj03 Yorumla- +1 yıl
Orda para kazanıp Türkiye'de lüks bi tatil yapabilirsin mesela
bence bu çok mantıklı - +1 yıl
Haklısın bu konuda oyle yapıyorum bende😂😂
+1 yılBen belcika da yasiyorum hata yi paris te yasayarak yapiosun bence holandaya tasin daha mutlu olursun ama hicbiyer Turkiye nin yerini tutmaz tabii
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. Mutluluk para ve pariste degil ki. Bence çok kötü bi yerde bile olasan az bi ücretle de çalışsan yanında sevdiklerin senin için anlamlı insanlar olunca orası güzel geliyor mutlu hissediyorsun
00 Yorumla
+1 yılHomesick olmuşsun. Tatile çıkmayı dene ya da birkaç haftalığına dön, ailenle vakit geçir. Olmadı bir psikologdan yardım alabilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendinizle baş başa kalmaya alışık değilsinizdir. Zamanla kendinizi tanıdıkça düzelirsiniz ama bunun için uğraşmaniz gerekiyor. Kendinize özel bir ortam oluşturun evinizde. sosyal çevrenizi de kendinizle tanışınca oluşturursunuz. Olmazsa da zaten yalnızlığa alışmış olursanız başkasına ihtiyacınız kalmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılSuç sensin bulmuşsun orayı mutlu değilsin şaka gibi ya gülesim geldi okuyunca😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Neden ya valla uzuyorsun beni :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence türk arkadaşlar edinmeye çalış, ailenle daha sık görüntülü sohbet et yanlarındaymışsın gibi, izin zamanlarında turkiyeyi daha sık ziyaret etmeye çalış ve yapabiliyorsan sevgili edin. Ve buraya dönme kardeşim fırsat olsa biz de kaçıcaz bu ülkeden
03 Yorumla- +1 yıl
Duzgun guvenebilecegim birisini bulsam direkt evlenecegim ama yok
- +1 yıl
Ahaa 😂😂
+1 yılNerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı misali 😔✌🏻
01 Yorumla- +1 yıl
Haklisin da bukucu ne alaka😂😂
Orda mutlu değilsin geri dönmekte istemiyorsun. O zaman bambaşka bir yere git madem. 😀
01 Yorumla- +1 yıl
Neresi mesela ornek😂
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAga parayla mutlu olamıyosan bana gönder ben mutlu olurum beni sevindirip sende mutlu olursun böylece
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKeşke benim de tek derdim bu olsa. Sağlığın yerinde en azından bu söylediğin dert bile değil. Allah korusun kansere yakalansan bırak Paris'i tüm dünyan karar. O yüzden sağlığımdan esirgeme beni diye dua et Rabbine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeçim propagandalari başladı. Ufukta bir seçim olacaktır. Emareleri çıktı ortaya. Birde yolları tünelleri ovdun mu harikasın 👏👏👏👍👍👍
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynen adam Almanya'dan emekli olmuş 3000€ emekli maaşı alıyor. Türkiye'deki mevcut ekonomi düzeni öve öve bitiremiyor. Oradan ötecegine gelde buradaki emekli maaşı ile yaşasana.
- Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat