Kuralları ve disiplini olan bir adamım. O yüzden bu ülkeyi sevmiyorum ya zaten. Maalesef Haklının güçlü değil , güçlünün haklı, Kurallar çiğnenmek için vardır gibi salakça bir sözün geçerli olduğu olduğu bir ülkeyiz. Çok örnek var ama en uyuz olduğum şeylerden bir tanesi dörtlüleri yakan her aracın bütün trafik kurallarını hiçe sayıp kendi kurallarını ilan etmesi. Dörtlüleri yaktım diye ters şeritte geri gidebileceğini sanan saçma insanlarla dolu maalesef ülke.
Bu yüzden de kuralların gerçek anlamda uygulandığı, Güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu gerçek adaletin uygulandığı bir memlekete kaçıp gitmek istiyorum.
Genel olarak kuralları seven biriyim, çünkü bana düzeni hatırlatır. Kişisel alanımda kurallar bana aittir ve ben ne istersem onu uygularım.. Fakat kişisel alanımdan çıktığım anda, oyunu kuralına göre oynamak zorundayım..
Kurallara mümkün mertebe uymaya özen gösteririm. İnsanların kendi sınırlarına da bana bir zarar vermediği ya da benim kendi sınırlarımı ihlal et etmediği sürece dikkat ederim.
Özellikle kişisel sınırlara zihinsel, fiziksel ve psikolojik durumlara kesinlikle saygı duyar buna da uyarım. Olur olmadık saçma sebepler ile de sırf göz boyamak ve korkutmak amacı ile yapılan sınırlamalar karşısında da asabım bozulur, karşı çıkarım..
Bazen uymuyorum ama ciddi konularda tabiki uyuyorum herkesin iyiliği için... fakat bazı kurallar var ki "bunlara ne gerek var"dedirtiyor Kuralcı insan değilim kuralları yakmayı da çok severim... Sanki bunu yapmayın kelimesi kulağa cazip geliyor ve tam tersini yapmak istiyorsun 😄
Uyuyorum genelde ya. Ya şimdi bizim. bursa saçma sapan bir uygulama başlattılar yol kenarına koyulan arabalardan para alınacak diye buna uymam işte çünkü yoldan para almak yasal bisey değil. Yani birçok mantıklı kurala uyuyorum ama böyle saçma salak kurallar koyulduğunda. Beni zarara uğratacak zimbirtilar çıktığında çok iplemiyorum.
Özellikle konu kişisel sınırlar ise kurallara uyarım. Bu insan olmanın gereği olduğunu düşünüyorum ama çok nadir de olsa bazı konularda kural tanımadığımda olur. :)
Kuralcı bir insanım. Asgari disiplin ile yetiştim. Kurallar olmazsa kaos olacağını inanırım. Kural ve düzen aynı paralelde ilerler. O yüzden kurallar her zaman uyarım.
Kurali koyan Rabbimse uymaya cignememeye calisirim her zaman basaramasamda. Ama gicigima giden kural olursa özellikle cignerim öfkeden ötürü. Kova burcu iste 🙂