ilk seans nasıl geçiyor aranızda hiç giden var mı?
çekingenliğim ve sosyal kaygı için psikiyatriste gidicem ama ne anlatıcağımı bilmiyorum ve yaşadıklarımı da unutuyorum bazen, kafamda toparlayamıyorum. zaten çekingenim ya tam olarak derdimi anlatamazsam diye de korkuyorum. anlatamayınca da tedaviye ihtiyacım olmadığını düşünebilir.
lütfen yardımcı olun
çekingenliğim ve sosyal kaygı için psikiyatriste gidicem ama ne anlatıcağımı bilmiyorum ve yaşadıklarımı da unutuyorum bazen, kafamda toparlayamıyorum. zaten çekingenim ya tam olarak derdimi anlatamazsam diye de korkuyorum. anlatamayınca da tedaviye ihtiyacım olmadığını düşünebilir.
lütfen yardımcı olun
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hiç endişe duyma doktor sana ilk defa mı psikiyatrik destek aldığını soracak sen de evet dedikten sonra üstündeki gerginliği atmana yardımcı olacak
sonra neler soruyo peki
İlk seans çoğunlukla seni rahatlatarak güvenini kazanmayla devam ediyor bir yandan da kendinden hayatından ve neden psikiyatrik destek almaya ihtiyaç duyduğun bahsediyorsun. Aslında ilk seans senin doktoru, doktorun da seni gözlemlediği bir süreç. O yüzden kendini kasma umarım çok güzel geçer ve düzenli olarak görüşmeye devam ederek sorunlarından kurtulursun. En önemli adımı atmışsın zaten buradan sonrası çok daha kolay
teşekkür ederim umarım doktora ısınabilirim. o kadar uzamasını istemiyorum ilk seansta halletmek istiyorum bi şeyleri çünkü bu çekingenliğim hayatımı mahvedicek bir an önce düzelmezsem. sen gittin mi hiç? gittiysen ne kadar sürede düzeldin
Ben psikoloji okuyorum ama daha önce kişisel bir konudan dolayı psikiyatriste gittim. Maalesef dediğin gibi tek seansta her şeyi halletmek mümkün değil. Kendine zaman tanıman gerek. Nasıl bir gecede bütün sosyal kaygıların oluşmadıysa belki yıllar içinde bu duruma geldiysen birkaç seans tedavi görerek bunları aşabilirsin
haklısın bi anda atlatılacak bi şey değil. şimdilik ilk seansta anlatabilceğim kadar şey anlatsam yeter benim için, umarım nasıl anlatıcağımı da bulabilirim
Bir şey olmaz rahat ol. Sen para veriyorsun hizmet alacaksın. Bakkaldan ekmek almak gibi düşün. İki ekmek alırken utanıyor musun?
evet utanıyorum. zaten bunun icin gidiyorum doktora. utandığım için ve sosyal kaygım olduğu için
hayır zaten psikiyatrist o, onun yönlendirmesi lazım
evet de ben anlatmadan bi şey bilemez ve ben de çok çekiniyorum
Baştan sıkıntını söyle sonra konu akar
hiç gittin mi
Evet
biraz anlatır mısın ilk seans nasıl geçti, neden gitti ve düzelebildin mi
İlk bir iki seans içini düzensiz boşaltmalar ve psikolopun seni anlamaya çalışmasıyla geçer. Sonra seni sana anlatır.
işe yaradığını düşünüyo musun peki
Evet. Ama bu öyle kesik tedavisi gibi değildir. Doktor tesbit eder ama bunun düzeltilmesinde sen aktif ve ciddi olarak etkin olman gerekir. Öyle ilaç yut ileş falan değil
korkum o yönde zaten. kendi başıma hiç bir şey yapmaya cesaretim yok eğer ilaçla da iyileşemezsem naparım hiç bilmiyorum
O cesaretsizliğin yol bilmemenden ve cesaretsizliğinden. Orada bunu edineceksin
Oldugun gibi kendini anlat o sizi anlar
ya anlatamıyorum işte çekiniyorum ve ne anlatıcağımı bilemiyorum, nereden başlıcağımı
Cekınme baştan sona nasılsa n anlat doktordan cekınlırmı kimse yok yanınızda cekınılcek
Ne hissettiğini anlat. o yönlendirir sanirim