Gizli Üye(36-45)+1 yılnasıl geldik dünyaya açıkla bakalım? ben sana kuantum fizigi ve sicim teorisi destekli, anlayacagın biçimde büyük patlama deneyiyle açıklayabilirim nasıl varoldugumuzu, nasıl yaşamsal organizmaların türedigini, nasıl diger türlerin varolup yokolabildiklerini.
Ayrıca onlar yetmez, ben sana nasıl dünyada o mucize dedigin şeylerin aslında nasılda bilimsel olarak meydana gelen olaylar oldugunu. Ama neden açıklayayım. Din konusunda sen tamamen önyargısız ve soylediklerime istinaden düşünerek varoluş yargısı kavramını anlaya calısabilcekmisin? Hayır. Ben ne acıklarsam acıklayayım sen yine kendi inandıgın seyi savunacaksın. O yüzden bu konuyu konusmamızın tek yolu, senin fizik bölümü bitirip, üstüne kuantum yada sicimde yurt dısında yüksek lisans hatta yapabiliyorsan doktora yapmandır. Anlayıslarımız farklı, kültürlerimiz farklı, eğitimerimiz farklı, görüşlerimiz ve bu göörüşlere karrsı olan bakış açılarımızı destekleyen tezlerimiz farklı, bu tezlerimizi ispatlayan düşüncesel kavramlardan cok somutsal kavramlar ve bunların bütünleşik olgusal dayanımları farklı. Nasılsa açıklasam da birçok temel prensip ve kanunları bilmedigin için anlamayacaksın.
Sen bana açıklar mısın? nasıl varolduk? en temelinden basla ama? ben de senin o bilgini cok merak ediyorum.611 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldaha 19 yasındasın, o kadar genc ve aslında bilgisizsin ki, biliyorum dedigin seyler bile yanlış. o okullarda gördügünüz fiziksel kuramlar, kimyasal kanunlar, biyolojik çizelgelerin hepsi yanlış, hiçbiri günümüz bilimine göre düzenlenmedi. Varoluşun nasıl gerçekleştigi ilk temel noktasal kavramdan sığ uzay patlamalarına kadar ispatlanmıstır. varoluş süreecinde Farklı ve bilinmeyen en büyük kavram x maddesidir.
Cevap sahibi+1 yılbu da karadeliklerin içerisinde gerçekkleşen zamansal bükülmeler ve ışık kırınımlarrının, uzay-cisim-madde üçlemindeki karşıtasyonunun ispatlanmasıyla tamamen bilinir olcaktır. Varoluş ve yaratılışın Tanrı diye adlandırılan bir olguyla bir alakası yoktur.
Cevap sahibi+1 yılbenim inandıgım tek şey bilimdir, dünyada bilimsel olarak ispatlanamayacak/ispatlanabilirligi olmayan hiçbir şey ve hiçbir güç yoktur.
Cevap sahibi+1 yıl:))) tabii ki isterim ama , boylesine derin ve birbirine baglı binlerce kuramın oldugu bir konuyu nasıl burda birkaç bin karakterle anlatma mı bekliyorsun. Anlatsam bile bunları anlamak için en azından fizige yatkınlıgının olması gerekli. Ben ne yazarsam yazayım sen fizik ve bilim bilmedikçe,ufkun bu yeni kavramlara karsı açık olmayacak ve tam anlamıyla anlayıp kabul etmeyecek. Sadece bilimle ilgilenenler ne demek istedigimi anlayacaktır. Benim kimsenin inancına saygısızlıgım yok
Cevap sahibi+1 yılama fizige ve bu alanı işim olarak yaptıgımdan beri bunca inanışın , din denilen kavramların tamamen insanın içindeki hep birşeye inanma, birşeye baglanma, kendisinden büyük birşeyin varlıgına tapma istegine baglıyorum.
Cevap sahibi+1 yılahahaha :)) anne karnına Allah dediginiz olgu gelip dokunuyor kocaman bebek oluyor dimi? :))) buraya biyoloji dersi bilim dersi vermeye gelmedim. arastır oku, nette videolarını bile bulabilecegin birşey bebek oluşumu. komiksiniz ve bu sorularla daha da komikleşiyorsunuz.
- +1 yıl
Cok akildan uzak bir yorum. Sana bu dediklerini bilip , doktora ustu diplomaya sahip olup halen Yaratici varligina inanan bir kisi saysam ki bir cok kisi sayilabilir bu konuda , Heisenberg, Newton, Einstein...
Liste uzatilabilir.
Bu sunu kanitliyor ki
Senin kendini egitimli olarak gosterme cabanla dolu olan yorumun Oznel kisisel ve akildan uzak bir yorum hatta diyebilirim ki nedenini Yukardaki isimlerle acikladim.
Gelgelelim yapilan arastirmalar ile Cocuklarda Yaratici varligi lnin onceden varoldugunu ki bu da Bizim Fitraten inanc uzerine dogdugumuzu kanitlar. (Oxford dr justin barret)
Onemli olan soru şu, Bir Egitimli Ateist olarak kanit dedigin nasil olmali?
Gozle gorulen?
Mikroskop veya herhangi bir materyal ile kanitlanabilen?
Halbuki bircok teori ve kabul ettigin gercekler Bunlardan uzakta olabilir mesela Dark Matter veya Kuantum Fizikteki bircok iddia.
Ateist olmak zor. Cunku kendinle celismeyi once normal gormen lazim. Ki bunu sahsen ben kabullenemem. :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnları o şeye sürükleyen tek şey aklındaki soruları çözerken yalnış kaynaklara başvurmaları..Ben hiçbişey bilmiyoken darvinizm ile ilgili bi kitap okursam o düşünceye sahip olurum..Kimi bigbang diyo kimi başka bişey ama sadece bi gözün görmesi bile 40 ayrı uzuvun bir arada ve düzende olması sayesinde oluyo..Herhangi bir tanesi olmadığı zaman işlevini yerine getirmiyo..Buna tesadüf demek mantık dışı..Tesadüfler bu kadar kolay gerçekleşseydi..Herkese piyango çıkardı..Bizi kim yarattı -Allah..Peki Allah ı kim yarattı diye bi soru geliyo..Burdaki yalnış dünyadaki şartlara göre düşünülmesi..Arada boyut farkı var..Dünyada birşeyin olması için neden-sonuç gerekiyor..Ama belki de diğer tarafta bu böyle değil..Bilemiyoruz..Ama dünyada bile neden-sonu. ta bi yere kadar...? Neden-sonuç tezinin sonucu yine bilinmeyene dayanıyo..Herkes Kuran,ı Kerim in eksiklerini bulmak için okuyo ateis kesimde..Mucize dediğimiz şeyler sayesinde o dönemde Okuma yazma bile bilmeyen Peygamber efendimizi Coğrafi incelemeler yapıp doğa olayları hakkında bilgi sahibi olan bir bilim adamı olarak görüyo..Doğrudan kaçmak istersen bahane çok..Sen yeter ki iste
51 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel olarak devam etmek istiyorsan ateism de kesin bir sonuç yoktur sorun da burada zaten ben dahil ateistlerin çoğunluğu kesin bir sonuç olmadığı için inanmıyor ve dindeki mantık hatalarından kaynaklı olarak bu düşünceye sahipler. Birde işin vicdani kısmı var ora ayrı mesela ben giderim 5 vakit namaz kılarım ama kendimi kandırmış olurum bununda bir manası yok din insanın kendinde biter.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMüslümandım zamanında, hem de her şeyiyle. Şimdi ateist değilim ama oraya doğru gidiyorum. İlk nedeni son zamanlarda din adına Türkiye'de yaşananlar ve Türkiye'yi yönetenler. Bunlar müslümansa ben değilim, bunlar cennetlikse beni cehenneme alın ile başladı her şey. Sonra Allah'ın adaletini görememeye başladım. Misal çocuk sevenin çocuğu yok, cahil sevgisiz insanların 3-5 tane. İyilik yapan iyilik bulur dedim, Allah iyilik yapanları sever dedim bu zamana kadar hem kendimde hem çevremde iyilerin ezildiğini gördüm.
En sınırıme dokunan da müslümanların hoşgörüsüzlüğü... Diğer dinlere karşı zerre tahammül yok ve bu müslümanları hristiyan ve yahudilerle aynı kefeye koyuyor benim gözümde. Baksana, özgürce cevap bile veremiyorum, kendimi gizlemek zorundayım...
Başka şeyler de var. Burada açıklaması uzun sürer...
İnancımı tam yitirmedim, ama oraya doğru gidiyorum.
Örneğin şu anda ölüm korkum yok. Cehennem azabı denen şey zerrece etkilemiyor beni. En korkutucularını okudum, tek tepki meeehhh oldu. Cennet tanımlaması da tırnağımın üçü kadar çekici gelmiyor. Yarın ölsem bana ne olur korkum yok.. Öyle işte.
Bu cevaba kaç eksi alırım acaba :D144 Yorumla- +1 yıl
ekler misin
- +1 yıl
Öncelikle ülkeyi yöneten kişi İslam la yönetmiyor onu söyleyim, kendisi müslüman ise her müslüman hoşgörülü ve ZEKİ değildir, ki zaten Hz. Muhammed (sav.) Müslüman lardan daha iyi olan dinsizler olacağını belirtmiştir.
2. Soruya gelelim, yine Kur an da bahsedildiği gibi bizim dünyaya imtihan için gönderildiğimiz söyleniyor, Allah a dua et çocuğun olur veya olmaz, Allah bir kader vermiştir bunuda bilirsiniz elbet.
3. Soru, müslümanların hoşgörüşsüzlüğünü İslam üstlenmez, İslam da diğer dinlere saldırın demiyor, şimdi buradan bir ateist çıkıp Hz. Muhammed (sav.) putları yıktı ama diyip yazmasın, tarih bilen yazmaz diye düşünüyorum. Ayrıca aynı kefeye koyulmak zorunda mıyım derken zaten müslüman cennete girerken dünyaya bağlı sinir ve düşünceleri aklına bile gelmeyecektir, o dinsizlerin veya diğer dinlilerin cehenneme girme olayı ise 1. Si Allah ın Kur an da ben size kaç kere aklınızı kullanın diye bahsetmesi olacak, 2. Si ise cennette olan müslümanların bir topluluğu onların çıkması için Allah a danışacaklardır.
Her şeyiyle müslümandım deyip, bu sorulara cevap verememeniz bana ilginç geldi. Selam ve saygıyla - +1 yıl
Kardes oncelikle icinde bulundugun duruma uzuldum. Umarim ben bu yorumunyazarken islam a donmussundur.
Bizi yonetenlerle islam i degerlendiremeyiz, bizi yobetenlerin islamla hareket edip etmedigine bakmaliyiz. Yani kaynak bizi yonetenler degil, islam olmali. Eger uymuyorlarsa ki maalesef uymuyorlar , o zaman onlarin yanlis icinde oldugunu anlamak, anlatmak lazim. Bunu yapmak icin de once islami ogrenmek lazim.
Gelgelelim sana kendini Uzman gibi gostermeye calisan arkadasa da yorum yaptim ki , akildan uzak bir yorum oldugunu kanitladigini dusunuyorum.
Allah hidayet etsin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılöncelikle her zaman soran düşünen bir insandım. İnanırken dahi açıklayın bunu neden yapıyoruz derdim ama her zaman boş kalırdı ya da birileri gelir inan ya da inanma bunda mantık aranmaz inanç bu derdi. Bu durumu asla kendime yediremedim. Önce tanrı inancım zayıfladı sonra kuran okudum ve gerçekten inanmamaya karar verdiğim zaman bu zamana denk geliyor. Bana göre bir aydınlanma yaşadım size göre kalbim mühürlendi. Güncellemene cevaben hayatımın sadece burayla sınırlı olduğunu bilmek doya doya zevkle yaşamayı beraberinde getiriyor. Niye tek ve son olan hayatımı "cehenneme" çevireyim ki. Saygılar...
31 Yorumla- +1 yıl
Bende bunları düşünen birisi olarak ve müslüman olarak hayatıma devam ediyorum, hayatımdan bir şey kaybettim mi? Hayır. Alkol İslam da haramdır, bende içmiyorum, içsem belkide yoldan geçen bir insanı bıçaklarım, domuz haram yeme mi diyor, evet yemem, domuz etinde bakteri fazlalığı vardır ve vücuda zarardır. Daha çokça haram var ve ben hiçbirine itiraz etmiyorum, gelecekte lütfolursa yine orada bahsedildiği gibi saygılı olacağım, bunuda Hz. Muhammed (sav.) e borçluyum. Ayrıca orada aydınlanma yaşadım derken ki sözünüzde İslam size araştırın demiyor, okuduğunuzdan şüphe ettim, isterseniz bir çok çevirisinden bakınız hepsi aynı mantık değil, ben müslümanım ancak bilime saygım var ve bilim değişkendir, bugün bu böyle derken yarın bu böyle deniliyor
Cevaben dünya hayatının burayla sınırlı olacağını bildiğim halde neden kat kat güzel bir yerle değişeyim ki. Saygılar...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kendime ateist değilde realist diyim.Beni realist olmaya sürükleyen sürekli metafizik ötesi sorular sorup memnun edici cevaplar alamamam.İslama inanan insanların bir olay hal hareket davranış ve ahlaki tepkileri.''Allah'' a inanan biriydim.Daha doğrusu öyle sanmışım.Artık içimden inanmak gelmiyor.İnansam cennet denilen yer için kendimi kandırmış olacağım.Neden inanmadığıma gelince 1000 tane neden sayabilirim.Ama sana birini söyliyeyim.Dinler insanları cennet cehennem korkusuyla düzene sokmayı amaçlayan kaosu engellemeye çalışan birer araçtır.İnsanlar ''insan'' olsa dinlere gerek yok.Ama insan asla hayvani yönünü bastıramadığı için ''Allah korkusu'' lazım.Ne kadar zıt düşsemde dinler olmalı bu cahil insanlar için onlar sadece ''sopa'' ve ''havuç''tan anlar.Benim için ise ''Korku'' ya gerek yok.Neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyorum.Ayrıca inanmak demek sorgusuz kabul etmek demektir.Maalesef benim için bu imkansız.
İnsanlık nasıl oldu sorusundan daha çok.Atomlar nasıl var oldu sorusunu sorardım.En küçük yapı taşı atom ve her şey atomdan meydana geldi.Henüz bilim bunun yanıtını bulamadı.34 Yorumla- +1 yıl
İşte bildiğin üst insan, über insan budur ! F. Nietzsche yaşasa gözleri dolar g*tü kalkardı :)
Ateist, realist, romantik momantik minimalist hümanist falan fistan olmana sebep demiyorum sadece şu yazdığına bakıp epeyce neden göstermek için allame yada alim olmaya gerek olmadan ne kadar sığ olduğunu görmek için ekstra bir çabaya bile gerek olduğunu sanmıyorum.
Duydunuz sesi " Tınnnnnnnnn" anladın mı ?
+ " Tınnnnnnnn"
- Aferin. - +1 yıl
dostum atomların parçalanığını ve neden olduğunu da gayet iyi biliyoruz ayrıca allahı taala bizi araştıralım keşfedelim diye yarattı bundan yüz yıl önce bilinmeyen birçok şey şimdi biliniyor ben daha 15 yaşındayken fizikçimiz cep telefonundan bahsettiğinde adamla dalga geçmiştik sınıfçak şimdi 3g ile konuşuyoruz ve görüşüyoruz sabreyle ...cenent korku değil mükafattır ödevlerini yapınca ödül almıyormuusn öğretmenden ya da ailenden yapmayınca ne oluyor pekiii
Cevap sahibi+1 yılTanrı bizi yarattı.Ve ona kulluk etmemizi istedi.Etmezsek cezalandıracak. Başka hiçbir cevap yok.
+1 yılinsanların asla cevaplayamayacağı sorulardan biri Maddenin nasıl meydana geldiğidir canlı demiyorum bakın madde.Düşündüm mantıklı oldukları konular var örneğin Canlıların tek bir canlıdan meydana geldiği konusu,ama o tek canlı nasıl oluştu hadi bu uzar taa Bing Bang a kadar ya big bang öncesi?
Türk ateistleri Bi kenara bırakın onları sallamayın çünkü onlar KalitesiZ Ateistler ,Celal şengör haricinde varmı doğru dürüst çalışma yapan ateist?
Ben şu sonuca vardım Ben Tanrıya inanmakla hiçbirşey kaybetmem ama inanmamakla çok şey kaybederim24 Yorumla- +1 yıl
haha türkiye ve kalite kelimesini yan yana getirmişsin
- +1 yıl
Sen kahin misin gardaş?
- +1 yıl
birde şu var bu vatandaşlar neden yaratılmışlar hiç düşünmüş mü acaba
Ateist bir kişi birçok dini o dine inanan kadar bilgi sahibidir. Ben ateistim diyen herkes ateist değildir. Yani dikkat çekmek için ateist im diyen insan var benim gibi bilime dayanarak görüşünü savunup bazende vicdanı ile ilgili ateist olan insan var. Ben Müslümanın diyip 5 vakit namaz kılsamda kendimi kaldırmış olurum bu işin 2 yani var bilimsel ve vicdani bende 2. Nin olması nın sebebi 1. Zaten yani ikisi birden. Dindar olmayın asla demem inan ibadet ed benim karışma gibi bir hakkım yok ama daha kelime i şehadet getiremezken benim düşünce yapmı birşey bilmeden eleştiren adam cahildir dallamadır. Her türlü inanışa saygım sonsuz olduğu gibi olumsuz yorumlar yapan kişilerin benimde düşünceme keşke saygısı olsa. Eğer içten bir şekilde mantıkla inancınız varsa kimsenin size dediğini umursamayın başkasına da saygı duyun ortada zaten sorun kalmaz. İnanın benim gibilerde ateist im diye geçinen ergenleri sevmiyor ama hepimiz onlar gibi değiliz bazı insanların kendince mantıklı sebepleri var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl3 ilahi dinin kitabınıda okudum .Tam olarak ateis değilim fakat durum şöyle bana göre: evren mükemmel bir laboratuar..insan hiç bir şey yapmasa doğa okadar ahenkliki kendi kendine herşeyi yapıyor..her yaratılışın ve canlının bir nedeni var.amacını bilemem ama nedeni var...ve birde insan vücudu var..mükemmel bir makine.Fakat cenneti ve cehennemi olan ve devamlı bizi yakma heveslisi bir allahın olduğuna inanmıyorum..bu yaradan başka bir amaç için veya neden için yaratmış olabilir. benim fikrim bu.Kendimide gizledim çünkü birazdan eksiler ve abuk subuk yorumlar havada uçuşur..
64 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
bende sana katılıyorum ve en yakın zamanda yapmak istediğim en önemli keyde bu. önce araştırıp, sonra kendi yorumumu ortaya koyup buna inanmak. Hiç bi din adamı böyle söyledi şöyle söyledi diye beni kendi yoluna çekemez. Bu beyinsizliktir bana göre. Herhangi bir din kitabını kendi dilyle okumadan bir dine inananlar bana göre sahip oldukları en önemli şeyden , yani beyinden mahrumlar. Bu herhangi bir inanış içinde geçerli. Cevabına benden de +1
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer birisinin öyle uzun cevapları var ki 1-2 satırla açıklamak mümkün değil.
1- insanlar inanmadıkları taktirde cehenneme gideceğine inanıyor, cehennemden korkuyor. Bense cehenneme gitmeyi göze alıyorum. Böylelikle yaşadıklarıma doğaüstü nedenlere dayandırmıyorum. (ilahi adalet, o belasını allahtan bulur vs vs ile kendimi aldatmıyorum)
2- Alahın varlığına inanmıyorum çünkü inandığım vee inanmadığım zamanki farkı bir türlü kavrayamadım. İkisi arasında bir fark yok gibi geliyor.
3- Dünyaya nasıl geldiğimiz o kadar önemli değil. big bangmış, darwinmiş bir sürü yaradılış üzerine teori var. ama bu teorilerin içinde en mantıksız, en inanılmayacak, idrak edilemeyecek olanı ne yazık ki tanrının bizi yarattığı teorisi.
Vladmir Bartol - Alamut Kalesi yaklaşık 500 sayfalık bir kitap. Orada Hasan ibni Sabbah sade bir şekilde anlatmış. Bi oku bakalım, belki mantıklı cevaplar bulursun içerisinde.24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyazdıklarımda "cennet ve cehennem"e inandığımı düşündürecek bişey göremiyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteizm insanlığın varlığıyla yaklaşık aynı yaştadır. İlk insandan beri iman ve küfür mücadelesi vardır.
Kainat bir devlet kurumu değil ki nasıl oldu diye imzalı belge alasın.
Ateistlerin birkaç inanmama nedeni vardır sanırım. Bir yaratan olduğunu kabul etmek, kulluk sorumluluğunu yanında getirir. Yaratanın varlığını kabul etmeyince durumun değiştiğini sanarlar ama iş ölünce daha net anlaşılacaktır bu arkadaşlar adına.
İmtihan insanlara zor gelmektedir. Nefse düşkünlükten vazgeçemeyen insan çoktur.
Göremediğine inanmayan çoktur. Acaba görseydi ne yapacaktı?00 Yorumla
+1 yılateist değilim ama ateistler dini kullananlardan, milleti karalayıp bela okuyup aynı naneyi yiyenlerden çok daha iyidir. ne oldukları belli en azından.
141 Yorumla- +1 yıl
puan veren arkadaşlara teşekkürler :)
ateistler PES te takım seçtiğimizde karşı takımı kim yönetiyor hadi açıklayın. o.O
51 Yorumlabiraz sert olacak ama ateist düşünceye sahip olanların beyinleri tam anlamıyla kullanamadığını yarım akıllı olduklarını düşünüyorum
72 Yorumla- +1 yıl
Sen bunu gerçek bir ateistle tartışmayı dene istersen hir ateist olarak kuran İncil zebur tevrat ı okuyup budizm gibi farklı din çeşitlerinide öğrendim. Ateist kişi dindar kişi kadar dini bilmelidir o yüzden bilmeden konuşma deme. Ben pozitif ateistimdir ve muhtemelen sen bunu ilk kez duydun birazdan google dan bakıp ben zaten biliyorum diyeceksin. Madem dinine bağlı bir insansın saygılı olmayıda bil.
bana sorabilirsin :) merak ettiğin herşeyi
Düşünerek çok şey değişti
Allah var ya da yok bunu bizim bilmemiz için kesin kanıt lazım
Dünyaya ne şekilde geldiğimizi değilde dünyanın evrenin uzay vs her şeyin atom denen parçacıklardan hatta daha küçüğü varsa ki olmalı birleşiminden oluştuk ama olduğumuzu iddaa edemem02 Yorumla- +1 yıl
kesin kanıt istiyorsun da sana hiçbir konuda hiç bir bilim kesin kanıt sunamaz ki. düşün ki matematiğin kanıtlarını kabul etmen için önce sayıları kabul etmen gerekir. peki sayı dedğimiz soyut kavramı biri çıkıp ben kabul etmiyorum derse matematiğin kanıtlarının hepsi hatta matematikten beslenen tüm bilimler bir anda çöpe gidecektir.
- +1 yıl
İşte aynı noktaya değindin burada soyut kavram diye bahsettin sayılardan.. İşte tam olarak anlattığımda bu birşeylerin var olması için inanmak gerek doğrudur, ama biz inandığımız için var oluyorsa o aynı zamandada yok değil midir..! kesin sonuçlara kaçyüzyıl geçerde ulaşırız bilemiyorum ama bizim düşündüğümüz kadar küçük değil evren ve birçok şeyi var ediyoruz düşünerek ya da yaparak.. Ve kendimizi o kadar büyük görmüşüz ki aslında ne kadar küçük olduğumuzu anlamak gerek tek var olan biz değiliz tek akıllı biz değiliz :)
Bana küçükken onu yapma,bunu yapma çarpılırsın derlerdi.Ben de çarpılmak için bayağı uğraştım ama bişey olmadı.Acaba insanlar diğerlerinden duyup öğrenmeseydi yine aynı şekilde inanırlarmıydı?Dinin öğrenilmesi için insanlara ihtiyacı olması bana ters geliyor.Herhalde ölüm korkusu,insanın herşeyi kendisi için yapılmış olarak düşünmesi gibi şeyler etkili oluyor.İnsanlarda diğer nesneler belirli zamanda belirli yerlerde bulunuyor.Özel hissettirecek birşey yok.Bence ölünce de bişey olacağı yok.En iyi ihtimalle cesedimizi yutan böceklerden birinin çoucuğu falan olarak tekrar dünyaya geliriz :)
Ancak yanlış anlaşılmasın, inanan birisi niye böyle düşünüyor diye kızmıyorum.Sanırım ben çok çok düşük bir ihtimal de olsa bişeyler vardır diye düşünürüm.Neyse benim yüzümden başkasının cehennemde yanacak hali yok.00 Yorumla
+1 yılateistleri anlayamıyorum. mantıklarını.. nasıl düşünüyorlar merak ediyorum. ateist biriyle bunu konuştum ve tartıştık o kadar inanıyor ki Allah olmadığına. ona göre bağnaz biriyim ben. ondan beridir o kişiyle karşılaştığımda bu konuyu açmam.
20 Yorumla
+1 yılevrende aslında herşey atom patlamasıyla oluşmadı.Buyuk patlama atom altı taneciklerden hatta teorinin alt teorilerinden birine gore yokluktan oluştu. zamanın patlamadan sonra var oldu. zaman değişken olduğu için evren yaşıyla alakalı tahminlerde aslında çok doğru ya da yanlış dıyemeyiz.bilim kesinlik ifade etmez. bilime kesinlik atfetmek bilimi dinleştırmektır. ateist arkadaşlar onuda beceremiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılinanırsın ya da inanmazsın.bu iki grup arasında tartışılacak bir malzeme bulmak zor.neyse sevgilimi aldattım ben yağ:( siyah gömleğim erkenk parfümü kokuyore hala.bir yanlış kişi varsa o benim.kaseyi sikmeye falanlar falanlar.jack daniels adına konuşuyorum
00 Yorumla1- düşünmek
2- var olmadığı için
3- Big bang teorisi var ondan ötesini henüz bilim açıklayamıyor.Dinlerin açıklamasıda beni tatmin etmiyor
Güncellemene itafen eğer bir tanrının varlığına inansaydım onu karşılıksız severdim... cenneti cehennemi değil olay bir kere seni var etmiş sevmen için yeterli. menfaatlerin için tanrıya inanıyorsan bence bu durum onun hoşuna gitmez..Bence menfat için kimse gönülden inanmaz.01 YorumlaEğer O uçak insanlı olsa kardeş..
Ve içinde ateist olsa..
Ve uçak Düşüyor olsa...
O ateist İmana Gelir .. Gör bak kardeş..42 Yorumla- +1 yıl
Dostun o bindiğin uçağı ateist yaptı söyliyim dedim...
+1 yılCuma namazından çıkıp adam yakan insanlarla aynı dini paylaşmak mı?
ASLA.
en azından biz insanları diri diri yakıp ''ALLAHU EKBER''demiyoruz şimdi susun.63 Yorumla- +1 yıl
canım benim insanalrı diri diri yaaknların kim olduğu belli oldu ayrıca dinimiz insanı bırak hayvanı bitkiyi bile canlıyken yakmayı men eder. her allahu ekber diyenlerin müslüman olduğunu da nerden çıkarıyorsun.ayrıca neden ateistsen islama sataşıyorsun başka dinlere sataşmıyorsun
- +1 yıl
Kimdi onlar peki?Sivasta yaşıyanlar uzaydan mı geldi acaba?Camiden çıkıp insan yaktılar tamam onlar müslüman değildi.Peki ya maraştakiler?Onlarda mı uzaydan geldi.Canımlı cicimli konuşma!
+1 yılBiz burada evreni yorumlarken En temizinden Afrika Arjantin gibi ülkelerde dünyadan kopuk yaşamlar var insan yiyen kabileler var kendisinin insan türünden olduğundan habersiz müslüman değil cehennememi gidiyor ki müslüman lıkta hiçbir açıklama mantıklı değil
00 Yorumlasen ve siz çelişkisi arasında kalmış soru sahıbı
yeaaaaa bız dunyaya zembılle ındık Allah yok beybı dıye tepınıp ve deprem olunca Allahım koru benı dıyenlerın marjınal dusuncelerı tarzında bır soru
sonuç:nasıl duzelır bu çelışkı?30 Yorumlaben allaha inanmıyorum ,onun olduğunu hiçbirşey kanıtlamaz ancak kendi kanıtlar eğerki varsa, eğerki varsada onu sevmiyorum , olsaydı dünyada zulümler haksızlıklar olmazdı diye düşünüyorum, bunları izlemeyi güzel buluyorsa (varsa) allah acımasız caninin biridir...
32 Yorumla- +1 yıl
peki sorarım sana eğer Allahü teala her yapalınan cezasını senin dediğin gibi her an verseydi dünyada insan kalırmıydı sanıyosun? cehennem boşunamı, cennet boşunamı yaratıldı? insana akıl boşunamı verildi? hesap günü boşunamı var? unutma Allah merhametlilerin en merhametlisi bağışlayanların en bağışlayıcısı sabırlıların en sabırlısıdır, Allah imhal eder ama ihmal asla etmez. bu dünyaya imtihan için geldiğimizi unutma ve başına gelenler için ağlamıycaksın. senin sınavların kolay geçiyomu? hiçmi stres sıkıntı zorluk yaşamıyosun? dünya varya dünya bu dünya keyif yeri eğlence yeri değildir, farkındaysan islamda insanların nefislerinin çok hoşuna gittiği her şey ya haramdır ya günahtır ya da ulaşılması çok zordur, gerçi bu tüm insanlar için geçerli sen hayatında çok istediğin şeylere kolaylıkla ulaşabiliyomusun? tabikide hayır ! ozaman burdan şu dersi çıkarmanı öneririm, demekki dünya keyif yapıp eğlenceli yaşam sürmek yeri değildir.
- +1 yıl
cennette dünyadaki en keyifli ve eğlenceli şeyin milyonlarca kat üstününü yaşasın diye Allah bunları cennette ve cennetlik kullarına saklamış yani benim için dünyada sabrettiniz alın size dünyada iken nefislerinizin isteyipde yapamadığınız herşeyi burada fazlasıyla yapın diyecektir
+1 yılateist felan olduklari yok entel.dantel gorunmek icin oyle yapiyorlar dotleri sksinca baslarlar dua etmeye bunlari falakaya yatiracaksin yermisin yemezmisin bak nasil inandm dicekler
73 Yorumla- +1 yıl
yok inandirma cabasinda degilim sadece hava atmak.icin ateist takilanlari kastettim
Günümüzde ateist ile Müslümanım diyen arasında fark yok ateist de namaz kılmaz Müslümanım diyen de ateistde zekat vermez Müslümanım diyen de
Müslüman lafda inanır ateist zaten inanmaz samimi dürüst inanan yokki zaten din ticaret aracı olmuş yandaşcılık olmuş21 Yorumla- +1 yıl
Aynen yaşamadıkları dinleri boşu boşuna tartışıyorlar
aslında olay gayet basit, müslümanlar, hristiyanlar, museviler ebeveynlerin dinine tabi oluyorlar, haliyle ateistler de bunları yaşıyor. Ama ilk ateizm nasıl ortaya çıktı bunu araştırmak lazım. sonradan ateizmi seçenler de bütün gruplar gibi faydası olduğu işle uğraşıyor.
00 Yorumla
+1 yılalalhın varlığına inanmayanlar önce insan ın kendini incelesinler bakalım bir tırnağının aynıısnı yapabiliyorlar mı
50 Yorumla
+1 yıl...
Sitede 106 tane gizli soru sormuşsun / Onlarda hangi roldeydin ?
** Müslümanın samimi olmayanı bana ateistten daha tehlikeli geliyor.75 Yorumla- +1 yıl
...
Yokum dedi. - +1 yıl
...
ve Çelik'ten özür diliyoruz. - +1 yıl
+
+1 yılAteist değilim ve hiçbir zaman olmayacağım, İslam hakkinda tam manasiyla bilgi sahibi olmayanlar toplulugudur ateizm, beni islama baglayan mucizeler var ozelden ulasin size bunlardan bahsedeyim
11 YorumlaTumblr ateist kaynıyor. Öyle böyle yazılar paylaşmış ki siteyi terkedesim geldi.
48 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEvrim teorisini kanıtlamak için yapılan deneylerin hep sonuçsuz kaldığını duymak istemezler. Fosillere bakmazlar çünkü fosiller de yüz milyonlarca yıldır değişmeyen canlılar evrimin geçersizliğini açıkça gösteriyor. Evrimi kanıtlamak için Rekonstrüksiyonlar, sahte ve hayali çizimler ve Piltdown adamı gibi sahtekarlık yaptıklarını söylemezler.
00 Yorumla
+1 yılataistler bizim delilimizin olmadığını mı düşünüyo(evrenin yaratılışı)herkesin evin de en az 1 adet bulunan kuran ı hiç okudular mı?hangi biri kuran gibi mükemmel bişey yazabilir ki?
01 Yorumla- +1 yıl
burası müslüman bir ülke ve ben kuranı arapça okumayı biliyorum çocukluğumda da kuran eğitimi aldım, aynı zamanda kiliseyede gittim ve ordaki insanları da inceledim bir öte yandanda yahudileride araştırıyorum ateist diye sınırlama yapmakta istemem kendimde. ben inanmak için inanılmak isterim. inanmak için daha fazla kanıt isterim ayrıca araştırmalarımı yapmadan öncede ve şimdide savunduğum tek düşünce var:Ne olursan ol kim olursan ol ama insan ol..
ya bırakın bu işleri gençler cazır cazır yanıcaklar lan hemde pisi pisine .
11 Yorumla
+1 yıl1) agnostiğim. beni buraya sizler getirdiniz.
2) varlığı ya da yokluğu muallak olan bir şeye inanıp inanmamak mantıklı değil.
3) leylekler getirdi.30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsansız uçakları gördükten sonra Allah'a inancım pekişti.
Bakınız : link43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAh çocuk. "Çocuk"ta en çok kullandığım kelimedir hıı. =)
Bak bi' üzerimde ne yazıyor.
"beni islama baglayan mucizeler var ozelden ulasin size bunlardan bahsedeyim" -Rizeli5353
Aramızda kalsın ama deli mucizeler dönüyor bu işte.- +1 yıl
tekrarlar olaylar olaylar...
Gizli Üye(30-35)+1 yılinanmazsam kaybederim demen korktuğun için inandığının göstergesi gibi algılanabilir, bu ifadeyi kullanma bence
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılinanmıyorsun demiyorum. bu ifade bazı kişilerce yanlış anlaşılıyor uyarmak istedim sadece
ben insansız ucan ucagı gordukten sonra allaha ınanmaya basladım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. 1- hatırlamıyorum
2-Allah derken ne dediğini bile anlamadım
3-nerden geldik ki ?41 YorumlaBu konuyu fazla merak etme ateistlerin havalı cool vb davranışlarla özendiren sazan.avi videoları çok var.
Abdest bozarsın.21 YorumlaBen ortaokulda ateist oldum, bu süreçte beni ateizme yönlendiren evrim teorisi ve big bang oldu, kendimi sorgularken bulunca tanrı inancımı bitirdim, dünyaya ise bir evrim süreci sonucu mecburi olarak geldik cevabını veriyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvrim denen şey kanıtı olmayan, sadece ortaya atılan bir teori. Gerçekliği, kesinliği hiçbir şekilde kanıtlanamamıştır çıktığı günden bu yana, kendi doğrunu kendin bul kafayı çalıştır biraz zaten gerisi gelir.
00 Yorumla
+1 yılBabamı inkar eden beni de inkar etmiş sayılır.. eğer arkadaş listemde böyle tipler varsa bir zahmet beni silsinler
16 Yorumla- +1 yıl
babanla mi tanistiracaksin <3
- +1 yıl
çüş ben varken napcan ihtiyarı
- +1 yıl
nefes aliyor sonucta?
- +1 yıl
Bir Hera değilsin ama
- +1 yıl
elysion olsam uyar mi?
- +1 yıl
Bir Zeus değil.
Saygi duymak ve yargilamamak gerek. Isteyen istedigine inanir. Buda kimseyi ilgilrndirmez.
04 YorumlaAllahın olduğu çok açıkça belli abi şuanda etrafınıza baksanız bile birinin herşeyi özenle en ince ayrıntısına kadar bir düzenle yaptığı çok açıkça ortada
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 643 cevap paylaştı. Bu sitede çok var ateist :=)
60 Yorumla
+1 yılen azindan kim ateizm'e "inaniyor" dememişsin. bu da bişeydir elbet.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAgnostik Ateistim
1-Bazı dini nedenler ayetler insanlığın varoluşu.
2-Ben inanmıyorum demeyelimde Tanrıyı gereksiz görüyorum olmasada olur.Tanrı olmasada olur.
3-Evrime inanıyorum.
Not:Gelecek cevaplara karşı fikrimi değiştirmeyeceğim.01 YorumlaElhamdülillah müslümanım
60 YorumlaAteistlerdenden gelen yarar müslümanlardan gelmedi
42 Yorumla- +1 yıl
ateistlerden ne gibi bir yarar gördün anlatbaaklım.bir deateist kardeşlerim nasıl yaratıldınız nereden geliyorsunuz nereye gidiyorsunuz şöyle düşünün madem allah yok cennet cehennem yok peki insanlık neden var
+1 yılgizem git çay koy gizem.allah yok din yalan!
40 Yorumla
+1 yılateistler yolun sonu karanlık
30 Yorumla
+1 yıl1. he.
2. he.
3. he.31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUçak sallanınca dua edenler mi :)
20 Yorumla
+1 yılateizm değil de agnostisizm olabilir.
03 Yorumla- +1 yıl
yok demedim ki, agnostisizm diye birşeyin varlığını belirtmek için mesaj atmıştım.
TANRI BEYNİ kitabını okuyun gelin
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı. düşen bi uçakda hiçbir zaman ateist olmaz... :)))
15 Yorumlasahıp degılım ama saygım var ;)
10 Yorumla3 sorununda cevabı evrim.
21 YorumlaTanrı yok zaten Allah var
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1. Kime ne?
2. Sana ne?
3. Bana ne?75 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbos dusunce yapisi? Yahu haddinizi asmaya ne kadar daha devam edeceksiniz anlayamiyorum. Ben kimseye sormuyorum, neye inaniyosun diye, isterse cay kasigina tapsin. Bu ne curet hakkaten merak ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılbu sitedeki en ici dolu ve en ciddi cevabimi verdim aslina bakarsan. Tekrar oku bence.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar