• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Ateizme yaklaşımınız nedir?

nrkrmzzz
nrkrmzzz Takip Et
Xper 7 Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
İnançlı biri misiniz? Varaa dini görüşünüz nedir? Sorgular mısınız?
Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • JrWriter
    JrWriter Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Ateistleri ikiye ayırırım. Birinci grupta bilimsel bir temele dayandıran, teorik olarak deliller ve tartışmalar sunabilenler. Bunlara katılmasam bile saygı duyarım. İkinci grupta da çomarlar yer alır. Babasına ya da iktidara tepki olarak ateist olmuş, herhangi bir felsefi derinlikleri olmayan, sırf "ben farklıyım" diyebilmek için her ortamda dine laf vuran çomarlar. Bunlara da katılmadığım gibi, saygı da duymam ve rencide etmeyi çok severim.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Handsomehell01
    Handsomehell01 Takip Et
    Master Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Cevabı aylar önce bilimsel olarak vermiştim. Tekrar bırakıyorum. Ateizm kadar içi boş bir inanış yok. her şey doğalcı yollarla oluştu diyorlar ama doğalcılık ise Big Bang ile başladı. Yani Big Bang'i inkâr etmek zorundalar Ateistler. O yüzden Türkiye'deki Ateistler çok bilgisiz. Big Bang'i inkâr edemedikleri için şimdi de paralel evrenlere umut bağlıyorlar 😀 yani paralel evrende hayat olduğunu kabul etmek demek. Bir kişinin 50 defa piyango bileti alarak ,50 sinin de kendine çıkması demektir. Bu da akılsızlığın en üst seviyesi diyor bir düşünür 😀

Ateizm neden çökmeye mahkum?

0
    0 Yorumla
  • DigitalRuh
    DigitalRuh Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Ataerkilk bir düzende yaşadığımzdan ve büyüklerimizden öyle gördümden diye bilirim ki ataya saygı şart büyüğüne saygısı olmayanın küçüğüne sevgisi olmaz😁😁

2
    0 Yorumla
  • GalaksiAdam
    GalaksiAdam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Deistim

1
    23 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Deizme göre Allah bizi yarattı ve karışmıyor bu dünya da değil mi? Peki soru: bu evrendeki her şeyin bir kuralı var ve olmak zorunda. Örneğin KS ye üye olmanın kuralı kullanıcı adı almak, dinlenmenin kuralı oturmak veya uyumak vb trafikte kaza olmama kuralı, ışıklara uyumak. Aile içinde huzurlu olmanın kuralı anne ve babaya saygı. Aç kalmanın kuralı yemek yemek. Gördüğün gibi her şeyin kuralı varken. Bizi yaratan Allah'ın bize kural koymamış olması mantık hatası olmuyor mu? Madem kural kıymayacaktı bize neden bizi yaratmayı tercih etti? Ya da madem yarattı neden öldürüyor? Nedem ölümsüz yaratmak istemedi? Amaç bu dünya da ye, iç gez eğlen ise ve bizi bu dünya için yarattıysa neden bu dünya da tutmuyor da canımızı alıyor?

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Birincisi deizmde Allah yoktur. Tanrının kim olduğu , amacının ne olduğunu bilmen mümkün değildir. Bu yüzden agnostizm ve deizm birbirine çok yakındır. Bunun sebebi de tanrının yarattığını belli kurallar belirleyip serbest bırakmasıdır. Fizik kuralları, matematik, kimya vb gibi. Sen sormuşsun kural koymaması mantıksız değil mi? Kural zaten var dediğim gibi. Evrensel kurallar var. Esas mantıksız olan tanrının yaratıp şunu bunu yapmayacaksın diye kural koymasıdır. tanrı senin inandığın gibi insanı çamurdan yaratmadı. Tanrı kuralları koydu ve bu kurallar ve olasılıklar sonucu canlılar oluştu, evrimleşti. İnsanın çamurdan yaratılması daha mantıksız.

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Neden ölümsüz yaratmadı diyorsun. Evrenin kurallarından en keskini entropidir. Evrende hersey düzensizliğe doğru gider. Bir eşya nasıl eskirse canlılarda eskir ve ölürler. asıl mantıksız olan yaratıp kurallar belirleyip hadi bakalım yaşayın sizi sınav yapıyorum demesidir. Sen insanı merkez aldığın için , inancın insanı merkez aldığı için sadece dünyevi düşünüp bu dünyaya yemeye mi geldik eğlenmeye mi geldik diyorsun. Olay insan veya başka canlının yiyip içmesi değil. Önce bu sığ düşünceden kurtulman lazım

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Evrende sadece sen veya biz yokuz. Biz sadece bir parçasıyız. Sen insanı en yüce varlık tek yüce varlık gibi gördüğün için insan merkezli soruyorsun

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam insanın çamurdan yaratılması daha mantıksız ise neden Çamurdaki elementlerle insandaki elementler aynı?

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Bunun cevabı çok kolay. Çünkü hepimiz topraktan yetişen şeyleri yiyoruz. Bu dünyanın içindeyiz. Tabiki aynı elementler olacak

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam ya evrim ağacını ezberleyip ezberleyip geliyorsunuz ya ayar oluyorum. Hangi düzensizlik arkadaşım? Düzenin olmadığı yerde bilim bile yapamazsın sen. Düzenin olmadığı yerde kaos vardır ve kaosta ikinci hamlenin ne olduğu bilinmez. Sen formül kullanıp yer çekimi gibi kanunların nasıl oluştuğunu bile bu düzen sayesinde bulursun. Düzen yok demek formül gibi bir düzen yok demektir buda akıl dışıdır

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Senin entropiden haberin yok gelip hangi düzensizlik diyorsun ya. Bilgin yoksa bilmiyorum de. Biraz araştır oku ondan sonra tartışalım.

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Koskoca termodinamik kanunu reddediyor adam şaka gibi

Yorumla
    • nrkrmzzz
      nrkrmzzz
      +1 yıl

😂😂😂😂😂😂

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam termodinamik nasıl oluştu bana bir açıklasana düzen olmadan 😂

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Dostum sana tavsiyem termodinamik kanunlarını araştır. Evrenin en büyük kanununu reddediyorsun sonra gelip bilimden bahsediyorsun

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam İspatlanmış birçok kanuna terstir evrim ve o kanunlarla bağdaşmaz. Bu kanunlardan biri termodinamiğin ikinci yasasıdır. Bu yasa şunu söyler: “Kainatta her mevcud, kendi haline bırakılsa maksimum düzensizlik ve minimum enerjiye gider.” Evrim ise bunun tam tersini, yani zaman içinde her mevcudun kendiliğinden, basitten komplekse ve daha düzenli daha üstün türlere dönüşe dönüşe var olduğunu iddia eder.
      entropi, doğruluğu deneysel olarak kanıtlanmış bir kanundur. Yüzyılımızın en büyük bilim adamlarından biri olan Albert Einstein, bu kanunu “Bütün bilimlerin birinci kanunu” olarak tanımlamıştır. Sir. Arthur Eddington ondan, “bütün evrenin en üstün metafizik kanunu” olarak bahseder. Hatta evrimin temel dayanaklarından olan evcil hayvan teorisi ve tüm teoriler hakkında bu kanunla tezat oluşturması halinde “En derin bir aşağılama ile çökmeye mahkum ve son derece umutsuz” ifadelerini kullanmaktadır Amerikalı bilim adamı Jeremy Rifkin “Entropi: Yeni Bir Dünya Görüşü” adlı kitabında konuyla ilgili, “Entropi Kanunu, tarihin bundan sonraki ikinci devresinde, hükmedici düzen şeklinde kendini gösterecektir” demektedir. Bunun aksine evrimci bilim adamları, evrimi bilimin birinci kanunu gibi görmekte ve göstermektedir. Öyle görmeyenleri ise dışlamakta, itibarsızlaştırmaktadır. Bu kanunun evrimle çeliştiği ve evrimi çürüttüğü görüşüne karşı evrimcilerin şöyle bir itirazı olmaktadır: “Bu durum (entropi) kapalı sistemler için geçerlidir güneş sistemi gibi dışarıdan enerji alan açık sistemlerde ise geçersizdir”. Bu itirazı şu gerçek geçersiz kılmaktadır: “Açık sistem dediğimiz dışarıdan enerji alan sistemlerde de kapalı sistemlerde de basit yapıdan kompleks yapıya geçiş tesadüfen ve evrimle açıklanamaz, çünkü şuursuz ve kontrolsüz bir enerji yapıcı değildir, her zaman yıkıcıdır. Sanat icra edemez. Açık ve kapalı sayısız sistemlerle donatılmış olan kainat sayısız sanatlarla süslenmiştir. Bütün bunları yapan, kör kuvvet, akılsız enerji değildir ve olamaz.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam bence sen önce ne ile neyi savunduğunu bir öğren. Birbirine tezat şeyleri savunmadan önce araştır sonra tartışalım bence de

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Hahaha kopyala yapıştır aferin😂 fikrin yok ve söylediğin şeyin saçma olduğunu kopyaladığın şeyde okudun umarım. Bana düzeni savunan adam düzenszliğin olduğunu kendi yazısıyla söylüyor. Ayrıca evrim ile entropinin alakası ne bu tartışmada? Ben entropiyi savunuyorum sense evrende düzensizlik olamayacağını. Ayrıca evren kapalı bir sistemdr güneş sistemi evrenin içinde yani kapalı sistemin içinde. Sen cahil misin bunu bilmeyecek kadar? Kendi fikrin yok daha

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Kopyladığın yazının sahibi muhtemelen dini inanış sahip biri yani senin kafada. Ama hatası şu, kontrolsüz enerji yapıcı değildir diyor. Evet entropi işte budur. Ve buna hala akılsız enerji olamaz diyor. Ulan zaten sen ne yaparsan yap, odanı bile düzenli hale getirsen harcadığın enerji totalde düzensizliğin daha da artmasına sebep olur. Entropiyi anlatıp entropiye karşı duranı ilk defa görüyorum 😂 hayır başkasının yanında bunları konuşursun dalga gecerler senle

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@ sen şaka mısın 🤣 evrende düzen olmadığını kaç yaşında sana kim öğretti 🤣 makalelerden ve internet gibi teknolojik bilgi içeriklerinden yararlanmadan mı öğrendin bu yalanı 🤣 her neyse sana güzel bir kapak yapayım da tartışmayı sonlandırayım. Daha termodinamik bile bilmiyorsun. Bir olgu düzensizliğe doğru giderse eğer bu önceden beri düzen vardır demektir. Örneğin trafikte düzen varken zincirleme kaza olursa düzensizliğe doğru gider ama bu demek değildir ki trafik hep düzensizdi. Evren sebep sonuç ilişkileri, nedensellik ilkeleri çerçevesinde ölçülebilen tahmin edilebilen bir yerdir. Zaten böyle olmasaydı, yani evrene kaos hakim olsaydı evrende hiç bilim yapılamazdı. Örneğin astronomlar 1000 yıl önce hangi günde güneşin nereden doğduğunu hesaplayabiliyorlar, eğer mutfağımızda olduğu gibi, güneş sisteminin düzeni bozulmazsa 50 sene sonra ay tutulmalarının hangi günlerde yaşanacağını bile hesaplayabiliyorlar. Evren’deki düzen, kanunlar ve sabitler ile korunuyor
      Doğada bir etkiyi sürekli gözlemleyebildikleri için, bu etkilere kanunlar ismini veriyorlar. Maddenin doğası gereği nasıl davranacağını biliyorlar ve çözmeye devam ediyorlar. Kanunlar olduğu için ve kanunun dışına çıkılamadığı için oluşacak bir yıkımdan sonra yeni oluşacak düzeni tahmin edebiliyorlar. Örneğin yaşlı bir yıldızın ömrünün sonunun ne zaman geleceğini tahmin edebiliyorlar. Patlayıp patlamayacağını ve eğer patlarsa oluşacak mikro kaostan nasıl yeni bir düzenin çıkacağını kestirebiliyorlar. Kısaca evren nedensellik ve kanunlar üzerine kurulu olduğu için geleceği tahmin edebiliyorlar. Örneğin bir hafta sonraki hava durumunu tahmin edebilmeleri Dünya’da nedensellik ve kanunlar temelinde bir düzen olduğu içindir.

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Adam hala entropiye yalan diyor ya 😂 ahaha oğlum senin attığın makalede bile entropinin evrenin en gecerli kanunu olduğu yazıyor. Termodinamik bilmiyorsun diyor birde ulan ben makine mühendisiyim. Termodinamik anasını okudum. Sen termodinamik bilsen entropiyi yalanlamazsın bir defa. Eee mahmut efendi dinleyen adamdan ne beklersin ki. evrenin başlangıcından beri düzensizlik vardır. Eğer bir düzen olsaydı bütün galaksiler gezegenler belirli bir sıra içerisinde sıralanırdı. Bir demir paslanmaz, bir elma çürümez , ölüm gercekleşmezdi. Evrene hakim olan şey entropidir. Sen ne kadar yalan desende evrenin her noktasında entropi artar. Senin kapağın maalesef gazoz kapağı 😂 bir daha tartışmadan önce mahmut efendiden değil bilimden yararlan.

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

Ha şunu da söyleyeyim trafikte kaza olursa düzensizlik olur yoksa trafikte düzen vardır dedin ya 😂 bu da senin ne kadar cahil olduğunu kendi ağzınla söylemiş olman demek😂 trafikte düzen olsaydı bütün araclar aynı hızda ve aynı şekilde giderdi. Daha düzen ve düzensizlik hakkında bilgin yok😂 mahmut efendiyi çok dinleme kafa yapmış sende

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam en tartıştığım bilgisiz kişisin 🤣🤣 sen düzeni kafana göre yorumluyorsun çünkü dostum neden o zaman Antalya'nın en tehlikeli yolu Türkiye'nin en az kaza olan yeri? Çünkü orada düzene uymazsam aşağı uçarsın. Oranın düzen kuralı yollarda kavşak olduğu için yavaş gitmek zorundasın ve herkes hemen hemen aynı hızla gitmek zorunda sen bu düzeni çiğnerde hızı aşarsan uçuruma gidersin. Örneğin dünyada sürekli düzenli insanlar düzenli bir şekilde doğmaya devam ediyor. Kimi sakat kimi sağlam ama doğma eylemi hala düzenli olarak devam ediyor. Çocuk sakat doğuyor diye sen doğma eylemi düzensiz diyorsun resmen şu an 🤣🤣

Yorumla
    • GalaksiAdam
      GalaksiAdam
      +1 yıl

😂 senin neden bir dine inandığın belli. Çünkü kafanın içindekinin hakkını veremiyorsun. Sana entropiyi araştır dedim hala Mahmut efendi bilgisi ile konuşuyorsun ya. Termodinamikten bahsediyoruz komik olma

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam hala cehaletinin farkında olmayarak komik duruma düşen sensin 😂 neden deizm gibi içi boş ve akıl ve mantık ilkesi ile çelişen bir inanışı benimsediğin de bu cehaletinin göstergesi. Bana araştır demeden önce sen bir entropinin sadece düzensizlik olmadığını öğren. Dur ben yardımcı olayım. Oku bu bilgiyi de biraz cehalet düzeyin azalsın. Düzen olmadan entropinin kanunu bile formüle edemezsin düzenden hareket ederek düzensizlik olasılığı çıkarabiilirsin sadece Sadece, https://stringfixer. com/tr/Entropy_(order_and_disorder) Bu arada evet Allah'a şükür ki Müslümanın sizin gibi hayvanlarla kendimi eş düzeyde tutarak kendimi alçatmıyorum. Hayvan da yer içer sevişir ölür insanda sen bir kural yok dersen hayvanla aynı amaç için yaratılmış olursun eğer öyle olsaydı Allah bilim yapma, düşünme gibi bir nimeti sadece insana vermezdi. Eğer insana verdiyse bunun bir nedeni olmak zorunda. Bilim de bile neden sonuç vardır. Senin inancın da Allah nedem insana akıl vermeyi tercih etti sorusunun cevabı yok o yüzden saçma sapan bir felsefe. Neden insan acı tatlı tuzlu ekşi bir çok nimetin tadını alabilirken, hayvanlar sadece tek bir tat duyusu alıyor. Allah bunu neye göre belirlemiş ve neden insanı üstün kılmış hayvanlardan? Hayvan sakatlansa sen tedavi edersin ama sen sakat kalınca o seni tedavi edemez. Neden insan üstün tutulmuş? Senin inancın bu sorulara cevap veremiyor ama İslam veriyor. O yüzden senin inancının içi boş ve mantıksız. İslam ise her soruya cevap verdiği için mantıklı

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

@galaksiadam stringfixer.com/tr/Entropy_(order_and_disorder)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

25

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.

Ben ateistim tanrıya ve dinlere inanmıyorum

1
    0 Yorumla
  • sewen
    sewen Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 44%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.

En basta bi sorgularwin sonra bidaha asla sorgulamazsin dini. Sorgulamaya baslayinca biter zaten. Gunumuzde inancsizlarin artmasinin sebebi de bu zaten. Farkinda olmadan yonlendiriliyorlar. Iman etmenin kelime anlamini iyi bilmeli, itaat edersin.

0
    0 Yorumla
  • molleys21
    molleys21 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Ben deistim Ateist değilim Bir tanrı oldugunu kurucu oldugunun farkındayım. Ama bunun Allah oldugunu düşünmüyorum bana göre din arapların uydurdugu bir kültür gibime geliyor.

1
    1 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Deizme göre Tanrı bizi yarattı ve karışmıyor bu dünya da değil mi? Peki soru: bu evrendeki her şeyin bir kuralı var ve olmak zorunda. Örneğin KS ye üye olmanın kuralı kullanıcı adı almak, dinlenmenin kuralı oturmak veya uyumak vb trafikte kaza olmama kuralı, ışıklara uyumak. Aile içinde huzurlu olmanın kuralı anne ve babaya saygı. Aç kalmanın kuralı yemek yemek. Gördüğün gibi her şeyin kuralı varken. Bizi yaratan Allah'ın bize kural koymamış olması mantık hatası olmuyor mu? Madem kural kıymayacaktı bize neden bizi yaratmayı tercih etti? Ya da madem yarattı neden öldürüyor? Nedem ölümsüz yaratmak istemedi? Amaç bu dünya da ye, iç gez eğlen ise ve bizi bu dünya için yarattıysa neden bu dünya da tutmuyor da canımızı alıyor?

Yorumla
  • ölümmmeleğiii
    ölümmmeleğiii Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Mevcut hükümet sayesinde çoğumuz deist ya da ateist olduk

3
    0 Yorumla
  • ikizterazi
    ikizterazi Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Ateistlerle çok konuştum ama hala mantıklı bir açıklama bulamadım. Bir çoğu isyan sonucu önce deist sonra ateist olmuş gibi geliyor. Çoğu kişi hakkıyla ateist değil bence. İsyanlar sonucu Rabbinden kaçan tipler profili.

1
    0 Yorumla
  • KartalKuzeyli
    KartalKuzeyli Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

müslümanım araştırdım ve ateizme de sıcak bakmıyorum herkesin kendi kararı ama desteklememek de benim kararım

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Inançlı biriyim ama kendi çapımda

Aşırılıkları sevmem

Allaha inaniyorum ana dinlere inancım yok diyenler saçmalıyor

Inandığın şey bir butün kafana göre yorumlayamazsın tek birseyi reddetmej hepsini reddetmek Allaha şirk kosmaktır.

O yüzden marjinal olucaz diye deist filan oluyorlar

1
    0 Yorumla
  • Muzlu-Puding
    Muzlu-Puding Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 89%
    +1 yıl

Ateizm candır. İlerleyişi ve yayılışı durdurulamayacak bir inanç ayrıca.

1
    0 Yorumla
  • Mooodman
    Mooodman Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Artık kimseye karışmıyorum kim neye isterse inansın

1
    0 Yorumla
  • ichwillsieg
    ichwillsieg Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Ateist olmak bir insan için en güzel şeydir. Din adı altında korku ve o ahiret rekabeti yok insanı sınırlamak yok.

2
    0 Yorumla
  • MecaziAdam
    MecaziAdam Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 58%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.

Müslümanim elhamdülillah namazlarimi da kılıyorum tum vakitleri kilamasam da gunde 2 3 vakit namazimi kilmaya calisiyorum ateistler beni rahatsiz eder onlarla münakaşa etmem

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Herşeyi sorguluyorum... Bi anlam veremiyorum amacımız ne hala çözemedim o yüzden her an herşeyin bitebilecegi varsayıp mutlu olduğum şeyleri yapıyorum

1
    1 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Bu evren de her şeyin amacı olmak zorunda. Bilim bile amaca hizmet eder. Çocuk yapmanın amacı anne -baba olmak, yemek yemenin amacı hayatta kalmak vb. Bu yüzden bu Evrenin de amacı İslam'da bariz bellidir. Bir okul (evren ) inşa etmek için Allah, bu okulda ders anlatması için öğretmelnler (peygamberler), bu dersi dinleyerek öğrenip, uygulamaları için öğrenci (toplum) olmak zorunda. Bizim de amacımız ölmeden önce ölüme hazırlıklı olarak yaşamak

Yorumla
  • Semihh98
    Semihh98 Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı.

İnançlı birisiyim

İnanana da inanmayana da saygım sonsuzdur

1
    0 Yorumla
  • Empty-Note
    Empty-Note Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

gayet mantıklı buluyorum, gerçekler bu yönde çünkü.

1
    0 Yorumla
  • ayçıll
    ayçıll Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 85%
    +1 yıl

mantıklı geliyor ateizm

3
    0 Yorumla
  • niger
    niger Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Ateistim. Dolayısıyla da destekliyorum.

2
    0 Yorumla
  • trtalha54
    trtalha54 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Valla müslümanız diye geçiniyoruz ama ibadet açısından bir şey yaptığım yok. Açıkçası durum bu

1
    0 Yorumla
  • Öylesine1üye
    Öylesine1üye Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Tüm izinleri reddediyorum

1
    0 Yorumla
  • Ardafit67
    Ardafit67 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 50%
    +1 yıl

Müslümanım ama tüm dine saygım var

1
    0 Yorumla
  • dreamliner61
    dreamliner61 Takip Et
    Master Yaş: 43
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.

uzak duran taraftayım.

1
    0 Yorumla
  • ImLORD
    ImLORD Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Ateizm bana mantıksız geliyor.

1
    0 Yorumla
  • -Afroditimsi
    -Afroditimsi Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Bana daha çok hitap ediyor

1
    0 Yorumla
  • technocrates
    technocrates Takip Et
    Master Yaş: 47
    +1 yıl

Dinle en ufak alakam yok

1
    0 Yorumla
  • uzzian
    uzzian Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl

Mantıklı

2
    0 Yorumla
  • Ayhan_hoca63
    Ayhan_hoca63 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 63 , eic 100%
    +1 yıl

Ateist değil Deistim

2
    0 Yorumla
  • Gil-Galad
    Gil-Galad Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Herkesin inancı kendine

0
    0 Yorumla
  • Yerin7katdibi
    Yerin7katdibi Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 94%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.

Mantıklı bulmuyorum paşa gönülleri bilir

0
    0 Yorumla
  • KAANAT
    KAANAT Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

hayır değilim...

1
    0 Yorumla
  • idilbaharyılmaz
    idilbaharyılmaz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 94%
    +1 yıl

Ben satanistim

1
    0 Yorumla
  • okan61trbzn
    okan61trbzn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Deistim.

1
    1 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      +1 yıl

Deizme göre Allah bizi yarattı ve karışmıyor bu dünya da değil mi? Peki soru: bu evrendeki her şeyin bir kuralı var ve olmak zorunda. Örneğin KS ye üye olmanın kuralı kullanıcı adı almak, dinlenmenin kuralı oturmak veya uyumak vb trafikte kaza olmama kuralı, ışıklara uyumak. Aile içinde huzurlu olmanın kuralı anne ve babaya saygı. Aç kalmanın kuralı yemek yemek. Gördüğün gibi her şeyin kuralı varken. Bizi yaratan Allah'ın bize kural koymamış olması mantık hatası olmuyor mu? Madem kural kıymayacaktı bize neden bizi yaratmayı tercih etti? Ya da madem yarattı neden öldürüyor? Nedem ölümsüz yaratmak istemedi? Amaç bu dünya da ye, iç gez eğlen ise ve bizi bu dünya için yarattıysa neden bu dünya da tutmuyor da canımızı alıyor?

Yorumla
  • Sakaprensi
    Sakaprensi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 101%
    +1 yıl

Elhamdülillah

1
    0 Yorumla
  • Mertizm2834
    Mertizm2834 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Mertizme inaniyorum

1
    1 Yorumla
    • Öylesine1üye
      Öylesine1üye
      +1 yıl

En kral sensin :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben Allah'a inanıyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bana saçma geliyor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bütün dinler yalan

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Tam ortasındayım

1
    0 Yorumla
  • Basaksftw
    Basaksftw Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

İnançlı değilim

2
    0 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ateizme yaklaşımınız nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ateizm hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? 21 cevap verildi
Ateizm hakkında düşünceniz nedir? 8 cevap verildi
Ateizm hakkında ne düşünüyorsunuz? 35 cevap verildi
Ateislik hakkında düşünceleriniz? 22 cevap verildi
Ateizm hakkinda dusunceleriniz? 12 cevap verildi
Ateizm hakkında ne düşünüyoruz? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Annenizi mi çok seviyorsunuz babanızı mı? Peki en sevdiğiniz renk ne?
  • Çayımız da çöp çıkınca misafir gelirdi. süzgeçler de engel oldular eğlencemize off offf🙃🫤?
  • Sabahları kahve içmeden başlayamayan insan prenses midir?
  • Yeri dolmayan biri oldu mu hayatınızda?
  • Sevdiğini zorbalar mısın?
  • Flörtünüz ilk buluşmaya gelmediyse ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?
  • Hiç Hot Dog yediniz mi, tadı nasıldı?
  • Hayatta "İyi ki yapmışım!" dediklerin mi çok, yoksa "Ne yaptım ben!" dedilerin mi?
  • Birine verdiğin değerin ayarı yanlış olursa, seni vezir mi eder yoksa rezil mi eder?
  • Hoşlandığın birinden ışık hızıyla soğur musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨