Böyle bi durum yaşayan oldu mu? Senden daha üst başarıya ulaşan arkadaşını kıskandın mi veya tam tersi durum oldu mu?
Neden?

Arkadaşım dediğim kişiyi kıskanmam. Bir insan kıskandığı kişiyi sevmez, çekemez. Çünkü şunu bilir onun sahip olduklarına ben sahip olamayacağım, kıskançlık buradan doğar. Çevremde daha çok kıskandırmaya çalışanlar var o yüzden kıskanılacak bir tarafları yok. Benden başarılı olanı tebrik ederim herkesin başarılı olduğu bir konu vardır elbet. Kendimi kıyaslamam başkalarıyla, benim de başardığım çok şey var.
Küçükken 7 yaşındayken benden küçük kardeşim yenı doğduğunda kıskanmışım yenı doğmuş kardeşimi. Annem diyor sen çok kiloluydun. Kardeşin doğdu eridin Bikac ayda doktora götürmüşler beni doktor demiş kardeşini kıskanmış ondan böyle zayıfladı demiş 😂😂kardeşim hâlâ benimle dalga geçer hâlâ kıskanıyonmu diye
Ya ben benim kardeşim ağlıyor diye , süt kutusuyla kafasına vurmuşum annemler zor almış elimden poncik, uyutmuyorsun annemi pis bebek diye 😂😂😂😂😂😂🤦♀️🤦♀️
Benim kardeşimde gece gündüz ağlardı annem hiç indirmezdi kucağından napim kiskanmissim😂😂
Onlarla aynı dönem ve aynı amaçlar uğruna koşmuş, mücadele etmiş ve onlar benden daha başarılı olmuşsa tabiki kıskanırım ne yalan söyleyeyim.
Ama onlarla farklı kulvarlarda koşmuş ve başarılı olmuşlarsa kıskanmam ve hatta sevinirim. Aslında diğerinde de sevinirim anlık ama bir süre sonra bu kendini kıskançlık duygusuna bırakıyor, elimde değil.
𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢
Teşekkür ederim 🥀
Benim arkadaşlarım hep bendem başarılı olsun isterim.
Ben onlardan başarılı olursam belki kıskanan olur diye bunu düşünüyorum.
Cevap
19Cevap
Ben genelde kıskanmak yerine dua ederim ki daha da başarılı olsun diye gadası
Benim aklıma bile gelmez de etraftaki bazı insanlar bizi karşılaştırmıştı. Sürekli o şöyle sen şöylesin vs. Böyle yapıldığı için neredeyse arkadaşlığımız bozuluyordu. Sonra konuştuk meğer ona da aynı şeyleri söylüyorlarmış. Aynı şey kuzenlerle de oldu. Akrabalar sürekli bizi karşılaştırdığı için birbirimizi kıskanmaya başlıyorduk. Kimse müdahale etmezse ben kıskanmıyorum genelde.
Hangi konuda başarılı olduğuna göre değişir.
Eğer benim ilgili olduğum bir alandaysa fena kıskanırım. Ama hem benim yeterince ilgi göstermediğim hem de yapmak istemediğim bir konuda başarılı olmuşsa takdir ederim.
"Vay be kıza bak uğraştı çalıştı başarıyı yakaladı derim."
Kısaca şöyle diyeyim. Aynı kulvarlarda çabalamış ama o benden daha başarılı olmuşsa kıskanırım.😀
#Cassie
Yoo, herkes uzaya gitsin mk ben olduğum yeri seviyorum kimseyle sidik yarıştıracak değilim, onu kafasızlar yapar...
Kıskanmanın çeşitleri var, mesela ben kıskanırken "onda da varmış ne güzel ama bende de olsa keşke" diye içimden geçiririm. Bazıları "niye o bunlara sahip ki o buna layık değil, benim olmalı" der.. İkisinin arasında büyük fark var
Kiskanmaktan çok kendime kızarım neden o kişi kadar başarılı olamadığımı sorgular sonuca varmaya çalışırım...
Arkadaşımın benden başarılı olmasına tam tersine mutlu olurum ben kendi başarım ile mutlu oluyorsam arkadaşımda mutlu olsun isterim
Benden daha başarılı arkadaşımla gurur duyarım. Onun başarıları beni sevindirir. Onu kıskanmak çocukça olurdu.
Arkadaş grubumda herkes zengin çocuğu ya da inek çalışkan tiplerdi. Zenginler ortamlarda cebimi doldurur çalışanlar sınav zamanları not verirdi. Yani onlar yerine fakir tembel arkadaşları tercih etmezdim heralde dndbjdkdkf
Tam tersi. Mutlu olurum. Hırs yapmam hiç.
Çünkü herkes bir olamaz.
kıskanmam Allah daha çok versin daha iyi yerlere gelsin derim
Kıskanmam.
Tebrik ederim.
Sonuçta herkesin herşeyde başarılı olması beklenemez..
Yok laaa ne kıskancAm daha çok para kazan başarılı ol mutlu ol 😍
Asla kıskanmam daha yardımcı olurum ona benim arkadaşım çünkü
Kıskanmam ama hırs yaparım
kıskanmam tebrik ederim
Hakkıyla gelen neden kıskanılır ki.
Yok egoist değilse işime yarar
Hayır. Onun adına mutlu olurum
hayır kimseyi kıskanmam
Asla neden kıskanayım aksine gurur duyarım
Bunun yerine onun seviyesine gelmek için çabalarım
Kiskanmam. O başarı bende de var çünkü.
Desteklerim daha çok.