Bir insan neden bu kadar şanssız olur?

Çok berbat bir hayatım var, o da yetmezmiş gibi benim başıma gelen felaketlerin milyonda birini yaşamamış insanımsıların "aç değilsin açıkta değilsin şükret haline" demesiyle uğraşıyorum. Kısacası derdimi anlatacağım, bana destek olabilecek birisi bile yok. Ama düşmanım çok. Güvendiğim insanlar bile bana karşı iş çevirdiler, ihanet ettiler. Sevdiğim, aşık olduğum kimse de sevmedi zaten beni sebepsiz yere. Oysa ben kimseye zarar görmediğim sürece kötülük yapmam, çok vicdanlı birisiyimdir. Evladım gibi sevdiğim kedimi kaybederek evlat acısı bile yaşadım şu dünyada. Bir medyuma gittim, haneme büyü yapıldığını ve büyünün en çok bana etki ettiğini söyledi. Sizce doğru mudur bu? Yani bir büyü yüzünden bu kadar çile çekiyor olabilir miyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Benim derdimi, yaşadığım sıkıntıları bilmeden buraya gelip ahkam kesecekseniz, boş görüş atacaksınız, dertlerimi küçümseyecekseniz yazma zahmetinde bulunmayın. Önce saygılı bir insan olun, ondan sonra insanların hayatlarına muhalefet olun. Ve rica ediyorum, hatta yalvarıyorum; bilginiz yoksa fikriniz de olmasın.
Bir insan neden bu kadar şanssız olur?