Sizce çabuk unutmak mı yoksa çabuk unutulmak mı daha zordur? Unutamadığınız biri var mı?

Aslında acı verip vermemesi birazda unutulana ya da unutana bağlı. Güzel hatıralar bırakan biri tarafından unutulursam elbette üzülürüm. Onca yaşanmışlığın hiçe sayılıp bir kenara atılması beni etkiler. Ha keza tam tersi durumda söz konusu. Bana acıdan başka bir iz bırakmayan birini unutamıyor sam oda beni üzer. Çünkü zihnimde o acılar sürekli boy gösterecektir.
Ama şu bir gerçek unutmak, unutabilmek aslında çok güzel bir nimet.
unutmak aci vermez eger dramatik bir olayin icinden cikmadiysa.. ama dramalar barindiriyorsa unutamaz... onu hatirlatan caddeler.. sokaklar.. sarkilar.. anilar deryasi vardir... unutmaya calismak asil aci verir.. unutulmak da aci verir seni.. herseyini.. ruhunu.. kalbini butun samimiyetini alip yere vurmasi ya da gormezden gelmeside icinden cikilmayacak dramalar barindir... kisiye gore yasadigina gore degisir aci olan olayin siddeti..
Bencilce olduğunu biliyorum ama beni unutulmak üzerdi. Çünkü unutulmak karşı tarafın sizi anılarından, her şeyden çıkartması, izlerinizi silmesi, sizi yok etmesi. Söylediğim yanlış anlaşılmasın tabi ki o da hayatına devam edecek, benim anılarımla yaşamasını beklemiyorum. Demek istediğim ilk aşklar unutulmaz denir ya iz bırakır, öyle bir iz bırakamadıysam üzülürüm.
Rica ederim 😊
Kimse kimseyi unutmaz, aynı hislerle hatırlamaz sadece. Bu durumda ikisi de acı vermemeli ama birinin hisleri aynıysa diğerinin değişmesi daha kötüdür.
Cevap
9Cevap
Unutamadığım kimse yok. Hayatımda olmasını istediğim, değer verdiğim insanlar için çabalarım. Buna rağmen bu çabaya belirli bir sürede karşılık bulamıyorsam, değer görmüyorsam o saatten sonra karşımdakinin de unutup unutmaması ile ilgilenmem açıkçası.
unutursun için yana yana, demiş sertap çok haklı. unutulmak da ne bileyim çok basit değil mi zaten :)
Sertap Erener dinleyesim geldi şimdi 🙂
Çabuk unutuluyorsan zaten kıymet görmemişsindir demek ki onu sil geç hayatından. Unutup unutulmak konusu da şöyle bence sevdiğin birinden ayrılmak zaten yeterince kötü her ikisi de zor o yüzden. Hem unutmak hem unutulduğunu anlamak...
Unutmak çok zordur unutmayı alışmak zaneder insan ama unutulmak gibisi yoktur yeniden ve hiç olmamış gibi devam eder hayat
Unutmak kalbi, unutulmak ruhu sızlatır.
https://www.youtube.com/embed/BENSlPDEYUADeğer verdiğin biri seni unutup hayatına mutlu devam ettiğinde biraz acı veriyor. Ama geçiyor da. Çok da büyütmemek lazım.
Unutmakta, unutulmakta hayatın bir parçası. Herkesi zorla tutamazsın hayatında. Gideceği olan varsa gider.
Sevdiğinin unutması. Ama unutmak diye bir şey yoktur esasında, sadece alışmak ya da aynı duyguyu hissetmiyor olmak vardır.
Unutulmak
Unutunca zaten herşey biter.
Unutulmak en acı duygudur
Unutmak özgürlüktür unutulmak esaret
unutulmak ve unutulduğunu bilmek çok kötü bi his
Arabesk mod takılmadığım için ikiside acı vermiyor
Unutmak mutluluk, unutulmak kederdir.
Unutulmak daha acı verir
Kimse kimseyi unutmaz vazgeçer
Yerine göre her ikiside
yaşlanmış ve işe yaramaz bi şekilde ölmek
unutulmak daha acıdır sanırım..