Dil bilgim iyidir fakat devrik cümleler kurmayı seviyorum. Sanki o cümleyi kendime göre yeniden inşa ediyormuşum gibi geliyor :) Süreklilik haline geldiğinde cümlede anlatım bozukluğuna neden oluyor ama bilinçli kullanınca orada bir denge kurabiliyorsun.
Bu bende çok fazla var, benim de gramerim çok iyidir ve dikkat ederim aslında ama çok fazla devrik cümle kuruyorum... Sonradan anladım ki olay edebiyata düşkünlükten geliyor, bir çok şair/yazar devrik cümleler ile anlatıyor hislerini. Bana da ordan bulaşmış :)
Şimdi yazdığımı okuyunca fark ettim bak :) '' bir çok şair/yazar devrik cümleler ile anlatıyor hislerini'' cümlesi gibi..''Bir çok şair/yazar hislerini devrik cümleler ile anlatıyor.'' demek varken tümleci sona koymuşum :)))
Kitap okumak olayı kesinlikle, ben bir de yazarım da. Boş beleş de olsa karalarım bir şeyler, yazı yazmayı seviyorum. Burda da bu yüzden olabilirim hatta :)
Aslında daha çok anlatıma çeşitlilik katmak ve dikkat çekmek amacıyla uygulanan bir taktiktir. Ama süreklilik arz ediyorsa anlatımda dikkat dağınıklığına yol açar. Anlatımın akıcılığını bozar.
Birde yazım ağzıyla konuşma ağzı var. Eğer konuşma ağzınızı yazımda kullanıyorsanız sorun olur. Ben bazen yapmıyor değilim bu hatayı. Gelecem gitecemlere bağlıyorum.
Kusur değil sanattır. Eğer kusur olsaydı yazılmış yazılmamış her şiir ile Türkçe katledilmiş sayılır ve şiire verilen önem Türk diline saygısızlık kabul edilirdi.
Devrik cümle kurmak imla hatası olmasının yanı sıra anlam bütünlüğünü zedeliyor bence. Çok güzel bir yemeği çok kötü sunum yapmaya benziyor. O kadar emek verip yapmış olduğunuz güzel bir yemeği iyi sunamamak gibi