Peki bu kişiliğin oturması veya oluşmaması için bir kriter midir, bu özellikte birinin karakteri oturmamışmıdır?
Veya arada ince çizgi varsa nedir?

Erkek doğruyu, yanlışı ayırabiliyorsa annesine ailesine düşkün olması daha iyidir.
Misal vereyim; anne her akşam iyi niyetle evine yemeğe çağırıyor. Kadın eşiyle evinde baş başa yemek istiyor. Erkek tabiki annesini seçiyor. Gelin kötü gelin ilan ediliyor. Anneye gidilir tabi ki gitmemezlik yapılmaz ama her aksam değil. Bunun gibi bir cok yasanmış örnek var.
Davranışlarının onayına alışmıştır. Kendine güveni eksiktir ya da uç noktalarda çöküşler yaşar. Günlük yaşantısında bu durumu anlayamaz ama tek başına bir bireyselleşemez annesinden kopup yeniliğe açık olamaz. Genelde alışkanlıklarını bırakmayı sevmez yeni insanlar tanımaya açık olsada iç dünyasına katmaz. İleri yaşlarda kendi ayakları üzerinde durduğunda kendi aldığı kararları uygylamakta zorluk yaşar örneğin alacağı arabada çok kararsızlığa düşer annesine danışmayı düşünür ama bu konuda annesinin yeteri kadar bilgi ve deneyimi yoksa boşlukta kalır bu konuda kendi başına bir seçim yaparak bir araba aldığında sürekli tereddüt yaşar. Hayatını günü gününe yaşayamaz hale gelir zamanla. Bu bulanıklık onu yordukça psikolojik sıkıntılar ortaya çıkar. Bilinç altında annesinin ona bağlanmasına yol açan çoçukluk anılarıdır aslında bunu çözümlemesi bu durumun farkına varması bile yıllarını alabilir.
Annesinin fikirlerine saygı duymasını, isteklerini yerine getirmesini hoş karşılarım. Ben de aynısını yaparım ki bana göre olması gereken de bu. Fakat kendi aynı düşüncede olmamasına rağmen sırf kırmamak adına veya “sevgiden” kendi fikirlerini savunamıyorsa bu hoş olmaz.
Annesini sevsin, isteklerini iki etmesin tamam da olay analizini yapabilecek zekaya da sahip olsun. Kaynanamla geçimsiz bir hayat hayal etmiyorum. İnşAllah iyi bir kadindir beni sever, kocisimle arama girmez.😂
Cevap
12Cevap
Anne sözü dinlemekle anne kuklası olmak arasında ki ayrımı iyi yapmak gerekir. Evet annelerimiz baş tacımız, cennet onların ayakları altında kabul buna itiraz yok. Lakin anne evladına nasihatten öteye gidip onu bir kukla gibi yönetmeye çalışıyorsa, her şeyden önce bu annelik vasfına yakışmaz. Ne de olsa hiç bir anne evladına kötülük yapmak istemez.
Benzer şekilde evlatta annenin kontrolünde olmamakla, anneye isyanı saygısızlığı birbirinden ayırabilmeli. Anneyi dinlemeli ama kendi akıl süzgecinden geçmeyen hiç bir durumu eyleme dökmemeli.
Ben ana kuzusu olmayacağım diye annesini hiçe sayıp kenara atmamalı.
Velhasıl işin özü her konuda olduğu gibi bu konuda da dengeyi yakalayabilmekte.
Anne ile göbek bagini kesemediginin isaretidir. Hurmet etmek saygi gostermek, fikrini, duasini almak ayri sozundan cikmamak ayrıdır.
Kim ne derse desin kadınların çoğu erkeğin kavvamligini önemser. Son olarak güzel bir anektod geldi aklıma, yazivereyim.
Bir cift bosaniyormus, hakim karsisina cikmislar. Kadina soz hakkı verilmiş konuşmuş sıra erkeğe gelmiş hakim ona da kadına sorduğu gibi son sözünüz nedir, deyince erkek arkada oturan annesine bakmış hakime dönmüş. Bir dakika hakim bey anneme ben bi sorayim demis.
Kendi doğrusunu yanlisini bulamamis hala ailesinin yönlendirmesiyle komutuyla yasıyorsa bir erkek mutlaka ve mutlaka bağımlı yetiştirilmiştir. Bazen bunu anneler bilinçli yapar bazen de bilincsiz. Ne olursa olsun o erkekleri anladığıniz yerde onları annelerine armağan edin ve yolunuza devam edin.
Annesinin sözünden çıkmıyorsa kişiliği oturmamıştır evet. Her evlat anne sözü dinler ama sürekli de annesinin sözleri ile hareket edilmez, kukladan bir farkı kalmayacaktır bu şekilde. süt kuzusu deniliyordu böylelerine.🙂
Evet kendi fikirlerini öne süremiyorsa kişiliği henüz oturmamış demektir
Bence annelerinin gölgeleri altında kalan erkekler gerek sosyal yaşamlarında gerekse aile ortamlarında hep kendilerini kollayacak ve onlara ortam hazırlayacak birileri olsun isterler. Sorumluluk duyguları gelişmez ve özgüvenleri düşüktür. Aksi varsa da saygı suyuyorum
Her konuda annesinin ağzına bakan, annesinin sözüne göre hareket eden, annesini emir komutası gibi gören, annesinin dolduruşuyla suçsuz eşini ısıran, ana kuzularını ve güdülmeyi seven bütün erkeklerden ezelden beri nefret ediyorum,
Nefffreeeeett ediiiyooooruuuummmm.
Genelde bu tip erkekler çocukluktan ergenliğe, oradan da yetişkinliğe tam adım atamamış, fizyolojik olarak gelişmiş olsalar da psikolojik olarak hala çocukluk evresinde takılı kalmış tiplerdir.
Bu anne figuru takıntıları yüzünden kendi kişiliklerini tam geliştiremediklerinden, ilerde başlandıkları eşlerinin de dizinin dibinden ayrılamayacakları fikrini getirir.
Yani evet kişiliği oturmamıştır. (BANA GÖRE)
Anneyi sevmek düşkün olmak bunlar gayet doğal...
Sözünden çıkamamak yanlış olsa bile annesinin sözünü dinlemek bunlar tehlikeli durumlar, annen olsa bile aklına yatmayan durumlar da sesi çıkmayan erkeklerin kişilikleri tam anlamıyla oluşmuştur diyemem.
Kendi kararlarını veremeyecek kadar anneye bağlı olup sözünden çıkmayan erkeğin kişiliği gelişmemiştir.
Bence sözünden çıkmamak yerine sözünü dinlemektir olması gereken. Yani robota bağlayıp sadece annesinin lafıyla hareket etmek yerine gerektiği zaman sözünü dinlemek..
Mesele dengeyi kurabilmekte.
Tam tersine öyle kişileri severim. Annesinin sözünü dinleyip onu saymayan kişi eşini de dinleyip saymaz. Tabii ki bazı kişiler için kendi fikirlerini söylememesi ve sürekli annesinin fikrine ihtiyaç duyması bu kişiliğin oturması veya oluşmaması için bir kriter olabilir.. Kişiden kişiye değişiyor.
Aynen öyle aşırı anneci olmamak lazım... tamam onların bizde emeği çokta.. evlenince artık yuva sahıbı oluyorsun.. sende bir baba esınde muhtemel anne oluyor... Anne dayatması sozler dınlenmemelı
Annesine yine düşkün olsun. Ona lafım yok ama arada köprü kırmayı bilmeli. Yoksa kişiliği oturmamış demektir. Birey dediğin kendi kararlarını kendi almayı bilmeli.
Anne önemli bir kavramdır. Sözü dinlenmelidir elbette ailemiz önce bizim yasimiza gelmişler ve sonra kendileri olmuşlar. Tamamen de her şeyde bağlı olmamak lazım galiba. Biraz saçma bir benzetme olabilir yavru vatan Kıbrıs iç işlerinde kendine dış işlerinde bize bağlı ya onun gibi bir şey.
Annelerimiz başımızın tacı, tabiki sözlerini dinlemeliler ama eğer annesi tarafından yönetiliyosa sıkıntı.
Annesini elbet dinlemeli, saygısız olmamalı. Lakin, hiçbir düşüncesini söyleyemiyorsa, kişiliği oturmamış demektir.
Kendi fikirlerini ortaya söylemiyorsa kişiliği henüz ortaya çıkmamıştır dediğin gibi çok ince bir çizgi
Belli bir yaşa gelip ana baba ağzına bakan kadında da erkekte de karakter sorunu vardır. Kişilikleri henüz yoktur 😀
Annesinin sözünden çıkmayan adam gibi adam olgundur net ben dinlemeyerek çok yanlışlar yaptım kendim ettim kendim buldum. ders niteliğinde
Sorun oluşturan kısmı annesi çirkeflik etse bile sözünden çıkmaması. Annesi minnoş biriyse sözüne baksın ne haddimize karışmak🙂
Anneler kutsaldır tabi ki dinlesin ama kendi fikirlerinide savunabilsin. Annesinin ağzına bakıp çoluğuna çocuğuna kötü davranan nice insanlar var onların kişiliği oturmamış
Kesinlikle evet oturmamıştır. Anneye saygı önemli ama kişinin kendi kararları olmalı.
Annesini sevmeyen annesinin sözünü tutup saymayan erkek eşini de sevip. saymaz..
Annenin fikride önemli tabi ama bir erkek annesi ve karısının arasını iyi tutmalı dengeyi sağlamalı yoksa anneyi seçip eşini atarasa olmaz. Eşini tutup anneyi de atmamamlı...
ana kuzusudur o erkek
kendi kararlarını kendi veremez
Anne elbette kutsal ama kendisi de bir birey. Kendi fikri yerine annesinin cümleleriyle konuşuyorsa ya da hareket ediyorsa evet oturmamıştır.
Oturmamıştır sadece yaş olarak yetişkin olmuş demektir. Yani büyük biri gibi değil de insan çocuk gibi görür böylesini
Annemin fikirlerini dinler kulak veririm ama yine kendi bilidğimi okurum asdas
Kesinlikle kişiliği oturmamıştır. Aynı şey kadın içinde geçerli
Aksine ailesine deger veren erkekleri severim. Çok ana kuzusu olmasın tabi hoş değil
Ana kuzusu olan adam mümkünse evlenmesin anası ile yaşasın
Oturmuşta annesini bırakmaya yüreği el vermiyor
Alakası yok bence.
Bence alakası yok krall anasını seven sayandır
Uzak durulması gereken erkek tipi
ay ay ay bi yerlerden tanidik ama nerdennn😃
Tam oturmamış diyemem. Yaşadıkları hayatî bilmeden
Hayır tabi ama çok fazlası da abartı yaniiii
Anakuzusuu
Oturmamış değilde anne kucağına oturmus
Süt çocu dur
Tab2