Kendini geliştiren, kişisel ve karakter olarak kendini donatan kadın boşuna mı yapıyor?
Peki siz ne diyorsunuz bu duruma?

Asla boşuna olduğunu düşünmüyorum, alacak olan da gtüm başım için ya da gtüm başım ayrı oynadığı için almasın zaten. Şunu da fark ettim, bazı erkekler kadının kendisinden güçlü olmasını, zeki olmasını, başarılı olmasını kendilerine yediremiyor. Statü farkı ve alınan maaş da eklenebilir. Kadınlar güdü olarak kendilerinden güçlü olan erkeklere, erkekler de kendilerinden zayıf olan kadınlara yöneliyor.
Şu zamana kadar bu sebeplerden ötürü tercih edilmedim. Aslında o kadar bilimsel de konuşmam, araştırma da yapmam, lisans mezunu olacağım bu yıl ve düzenli bir işim olacak, sağlam bir gelirim olacak nasipse. İyi yerlerde olacağım, erkeklerle yarışıyorum, çevremde pek kız yok (buna şükrediyorum), ne zaman sesimi daha çok çıkarsam bunu kısmaya yönelik baskı gördüm ama ve bu çok can sıkıcı, anlam veremiyorum. Erkekler acımasız.
Artık saldım, dahasını yapabilecek güç yok bende ama hala birçok konuda çoğundan iyiyim. Hala baskılanıyorum ama alıştım. Dışarıdaki erkekler de genelde hem statü hem gelişmişlik bakımından bana denk olamıyor, açıkçası erkek arkadaşım hantal ve apt*l olsun istemem. Bu yüzden kendimle eşit statüde biri ile birlikte olurum herhalde.
Özetle benden iyi olsun çoğu konuda ve beni hep daha ileri çeksin, ben de onu çekeyim. Güzellik solda sıfır, en azından benim için.
Herkes az çok dış görünüşe bakıyor dürüst olmak gerekirse ama bir ilişkiyi devam ettirecek şey karakter ve zekadır. Medeni ve zeki erkeklerde kendileri gibi bir kadın ister ve aptala tahammül edemezler ayrıca erkek ekonomiyi kadın güzelliği temsil etmeli gibi kafalardan arınmış özgüvenli medeni bir erkektir, elbette ilk gözüne çarpan güzel kadın olacaktır ama ciddi ilişkiyi kişilik başlatır bence. Erkek zeki olsa bile eğer ataerkil, kompleksli bir yapıya sahipse sadece güzel olması yeterlidir. Salak olsun ki bana bağımlı olsun hükmedeyim kafasındadır, zeki kadınlar onun özgüveni için tehlikedir. Zaten zeki kadında böyle erkeklerle birlikte olmak istemez.
Bir erkek önce kadında güzeliğe bakar. Duruşu olan bir erkek kadın zeki olsun, kültürlü olsun duruşu, olsun, karekteri sağlam olsun, zeki olsun kendi ayaklarının üzerinde dursun aldırış etmez. Kendini bilen zeki ve duruşu olan bir adam kadını istediği için beğendiği için sever.. Bazı erkekler güçlü kadın istmmez çünkü kendini ondan güçsüz görmek istemez donanımlı bir kadını her haliyle hayatına almak başlıbaşına zordur ve bunu herkes yapamaz kendine güvenen erkekler yapar her şeyi ego haline getirmeye erkekler yapabilir...😉
Niçin kadınların yaptığı her şeyi erkekler için yaptığını sanıyorsunuz? Kendimizi geliştiriyorsak kendimiz için geliştiriyoruz ve doğanın aksine insanlarda son seçimi kadın yapar.
Bu yüzden de kendini geliştiren kadınlar günümüzde bekar yaşıyorlar. Çünkü kimseyi kendilerine denk görmüyorlar.
Cevap
14Cevap
o kadınlar erkekler beni beğensin diye kendini geliştirmiyor zaten onçin boşuna olduğunu düşünmüyorum..
ama erkeklerin sadece dişiliğe düştüğü doğrudur.
Bir kadın güzelliğinin farkındaysa gzelliğine bakan erkeklerden etkilenmiyor. Kendini geliştirmek istiyor. Güzelliğiyle yarışacak kadar pratik zekaya sahip ise kişisel olarak kendini geliştiriyor. Bu süreç içerisinde kendini keşfediyor ve kadınlığınıda keşfediyor. Zekasını kullanan bir kadın erkekleri de iyi tanımaya başlayacaktır. Bu süreç içerisinde farkında olmadan ulaşılmazlaşıyor. Çünkü karşısına çıkan erkeğin davranışlarını analiz edebiliyor gözlemleyebiliyor bunun sonucunda öngörülerinin doğruluğu zamanla artıyor. Bu kadın kendi ayakları üzerinde düzenli bir yaşam içindeyse yalnızlaşıyor. Fazla farkındalık zirveye taşıyor insanı boşuna dememişler zirve hep yalnızlık getirir. ya da ben şu an bu sözü uydurdum. 🙄
Sorunun asıl cevabına gelince bilgi açlığı farkındalığa olan merak istemsiz gelişiyor. Boşuna mıdır tartışılır🤷♀️
Bravo👏👏👏
Gerçekten bunu bende anlamış değilim, güzel olan nice insanlar gördük ağzından çıkan bir cümle bile insanı güldürmemek için zor tutar yani.
Ben şöyle düşünüyorum bu konuyu, başarılı bir erkek uğraşan ve iyi yerlere gelmiş, kendini geliştirmiş bir erkek acısından baktığımda ancak öyle erkekler zeki ve donanımlı bir kadını yanında ister.
Ama aksi olursa eğer zaten hicbir mertebeye ulaşmamış karşısında ki gibi insanı da kendi kriteri doğrultusunda seçen biri olur.
Zaten akli başında zeki erkek der ki ne isim var böyle biriyle herkesin kendine göre hakettiği başkadır. 🌸
İnsanlar hayatları boyunca hep bir gelişim süreci içerisindedirler. Çünkü insanlar doğası gereği eğitilmek, geliştirilmek üzere programlanmıştır. Yani eğer gelişmezsen, üretmezsen robotlaşırsın ve en sonunda da onların istediği gibi birisi olursunuz ve herkes kendini eksik olduğu yönden geliştirmeli. Kadınların dünyası erkeklerin etrafında dönmüyor ve dönmediği için bir kağıt gibi onlara göre şekil almıyoruz. Güzellik önemlidir. Ama içi boş bir güzelliği ben ne yapayım ki ya da başkaları? Bir insan ne yaparsa kendi için yapmalı ve gelişmeli. Türkiye de kendini hiç bir yönden geliştirmeyen ve kocasının eline bakan çok kadın var. O yüzden bir kadının kendini geliştirmesi boşuna değildir.
Erkeğin de kendini geliştirmiş olması önemli değil.
Doktora yaptım, 15 tane uluslararası ve ulusal sertifikam var, kaligrafi sanatçısı, voleybol oyuncusu ve hakemi, yüzme antrenörüyüm.
Sonuç nedir desen?
Zengin bir beyefendi, her şekilde önde...
Para kazanmak benim için hiçbir zaman amaç olmadı, araç olan bir durumdayken...
Yani bu kadının değil, Türkiye'nin sorunu...
Anlatmak istediğim buydu
Zaten klasman olarak hiç bir zaman üst segment kategorisinde yer alamadık, ki bu saatten sonra alalım.
Sokullu Mehmet Paşa'nın vefatıyla ahlaki değerler ile bilim, ilim ve sanata değer verme şöyle dursun, en basiretsiz milletler arasında yer aldık.
2020 yılında yayımlanan bilimsel literatür bakımından İran bile 4000 çalışmayla önümüze geçti.
Bir ülkede bilim ve sanat cami imanının insafına bırakılırsa, bir profesör bütün çalışmasında intihal kullanırsa ve insanları gösterişe ve paraya değer verirse...
Erkekten zenginlik,
Kadından güzellik beklenir.
Kadın önce kendisi için güzelleşiyor.
Kadın kendisi için kendini geliştiriyor.
Kadın isterse erkeği etkiliyor, yoksa erkeğin etkilenmesi de tek başına boş, bana göre tabi buda.😉Kandın önce kendisi için yapar, daha sonra sevdiği adam için yapar.
Kendini geliştiren kadınlar, onların sadece güzelliğinden etkilenen erkeklerle beraber olmuyor. Bu yüzden boşuna değil.
Yemin ederim ki yalan söylemiyorum bazı yakışıklı erkeklerin sevgilisi ciddi anlamda çirkindi yani soruyu soran kişi kendi tercihini yazmış ya nasıl zekaya bakmazlar zeki bi erkek aptal ve cahil bi kadına katlanamaz
Her erkek aynı değildir tıpkı her kadının aynı olmadığı gibi, güzelliğin göreceli ve değişken olduğunu hep söylemişimdir. Asıl önemli olan karakter ve kişiliktir hem aile hem de iş hayatında ilk kriterin bi olması gerekir. Aklı başında olan hem erkek hem de kadın karşı taraf için kendini geliştirmez.
Aslında bu tarz düşünen erkek ve kadın sayısı baskın değil. Kadınlar , geleceklerini erkekte aramaya son verebilirlerse aslında erkeklerin söylediğiniz gibi seçme şansları ortada kalmayacak. Kadınlar , kendilerini sınıflama ve sıralama yapan insanlardan uzak tutması gerektiğine inanıyorum. Buna dur demeyen bir sistemde , karşı taraf da yaptığının yanlış olduğunu anlaması zaman alabiliyor. Bir döngü meselesi. Ama bence bu durumun temeli kadında bitiyor
Gördüğüm en mantıklı sorulardan biri hocam tebriks.
Şahsen bir erkek görsün farketsin diye yapmam birşeyleri, gösterme çabasına giremem de olduğum gibi dümdük..
Karşı cinste öyle sadece güzelliğe önem veren birilerini tabi ki gördüm ve sonu kuşkusuz hüsran (:
Ben hayatta kimseye muhtaç olmamak kendime yetebilmek ve insanlara faydalı olabilmek için kendimi geliştiriyorum. Hepte geliştirip ilerlemeyi düşünüyorum inşallah. Dediğin gibi olsa güzellik en fazla 20 yıl sonra çocuk varsa belki evli kalırlar. Insanın başına herşey gelebilir o yüzden herkes kendine yetebilmeli
Tabii ki de boşuna değil. Öncelikle bir kadın bir erkeğe bağlı kalmamak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için kendini her anlamda geliştirmek zorunda..
Ayrıca bir kadın dişiliğini kullanabilir, evet.
Ama bu sadece ilk izlenimdir. Bu seni ona bağlayan şey olmamalı. Sonuçta biz de dış görünüşe bakmıyoruz desek tamamen yalan söyleriz, ama bu asıl kriterimiz değil. İnan bana çok yakışıklı ama karaktersiz bir erkekle olmaktansa, karakteri düzgün biriyle birlikte olmayı tercih ederim.
Biraz ironik bir soru olmuş sanki🤔 insan kendini karşı cins için mi geliştiriyor ki? Şayet durum böyle ise zaten bu kendini geliştirmek olmuyor bana göre..
Karşı cinsin beni tercih edip etmemesine takılmaksizin ben kendimi sadece kendim için geliştiriyorum. Zaten bir erkeğin beni sadece güzelliğim için tercih etmesini istemem. Bu onun vizyonun düşük olduğu anlamına gelir ve benim vizyonumda böyle bir karşı cinsin yeri olamaz..
Kendini geliştirmek hiç bir zaman boşuna değildir bence kendin için geliştirirsin kendini kendi hayatın yaşam kaliten için vs vs erkeklere gelince evet tipe bakıyorlar ama zeka olmadan bir yere kadar bence ki kadınlar erkekler için değil kendileri için yapmalı bana göre yaptıkları şeyleri
Değil. Bir kadın, bir erkeğin gönlünü hoş tutmak için yaratılmadı. Bireylerin hepsi kendi için yaşıyor. Evet, sevdiklerimiz vs. var. Ama özünde kendimizi düşünüyoruz. Bir insan erkek ya da kadın fark etmeksizin kendini geliştirmesini bilmeli ve gelişime açık olmalı. Yani kadınlar veya erkekler karşı cins için değil, bir birey oldukları için kendini geliştirmeli.
Kendini geliştirme kişinin kendine sevgisi ve saygısıdır. Doğru düşünebilme mantıklı kararlar verebilmenin bir yoludur. Bu dünyadan güzellikle değil donanımla göçeceğiz. Yüzü güzele kırk günde doyulurda gönlü güzele kırk yılda doyulmaz diye bir laf var. Donanım ve kültürlü olmakta bunun içinde.
Hayır boşuna yapmıyor. Kadınların çoğu kendi için yapıyor. Erkekler için değil kendi itibarları için bunu yapıyor. Sorunuzun diğer kısmına katılıyorum. Erkekler ne yazık ki güzel ve dişiliğini kullanan kızları hayatlarına alıyorlar ve ne yazık ki sonuç hüsran oluyor. Aradıklarını bulamıyorlar. Bir kadına sadece bakarak mutlu olmak mümkün değil. Konuşmak, paylaşmak, birlikte olduğun kadının saygı görmesi, konuşabilmesi, düşünebilmesi, fikir verebilmesi önemli. Güzel soru. Teşekkürler.
hayır boşuna değil. en basitinden şunları örnek vereyim. anneler çocukla babalardan daha çok ilgileniyor bir bakıma o yetiştiriyor akıllı bir anne tarafından yetiştirilen bir çocuksa bir adım öndedir her zaman. ayrıca zeki erkekler aptal kadına tahammül edemez. sadece güzellikten etkilenip zekasına hayattaki duruşuna bakmayan erkekse kendi egosunu tatmin etmeye çalışıyordur bence. o yüzden kadınlar kendinizi geliştirin kalitenizden ödün vermeyin.
Bir yerden sonra güzellik yeterli olmuyor. Bu yüzden kendini geliştirmek her zaman iyidir. Boşa yapılan bir şey değildir.
Kendini geliştiren kadın, bir erkek beni beğensin, etkilensin diye arayışta olarak yapmaz zaten bunu.
Kendi benliğine bir şeyler katmak için yapar. O yüzden erkeklerin güzelliğe bakması pek umurlarında olduğunu sanmıyorum.
Güzellik bi yere kadar. bi sure sonra hepimizin güzelliği bi gun gidecek ve kimse eski güzelliğiyle kalmayacak. o yuzden sirf güzelliğe bakmak çok saçma ya. kişiliğimiz çoğunlukla ayni kalır ama güzelliğimiz kalmaz
kendini geliştirmiş kadınları tercih ederim iki kelime konuşamıycam kahinat güzeliyle ne yapayım fiziksel aktiviteler keyifli olsada bir insanın hayatında ne kadar zamanı oluşturuyor 1000/10 desek yeridir
Hiç bir kadın beni güzelliği ile elde edemez. Bu konuda tokum.
Kişilik, karakter, duygu, düşünce, hislerin ve yaşanmışlıkların aynı olması beni bir kadına gözlerim kör bir şekilde çeken en büyük sebepler.
alakası yok benden ibret al diyor dedem dedemin kardeşinin karısı 70 ineğe bakarken ebem salon camından dağları izleyip kedileri seyrediyor ne zaman iş olsa hasta oluyor güzellik gelip geçici azimli zeki hırslı ve tabiki çekici kadın olmalı.
İnsanın kendini geliştirmesi karşı cins için ise zaten boşunadır 😄 Beğendirme çabası olmadan sırf kendisi için yapıyorsa karşısındaki erkek önem versin vermesin çok da önemli değil bence.. İnsanın kendini geliştirmesi boşuna yapılan bir şey olamaz.
Sadece güzellik için birlikte oldukları kadınları eziyorlar, bu yüzden kadınlar kendini geliştirmeli he bu yüzden korkup, uzak duran erkekler varsa durabilirler. 😃
Güzellik erkeği sadece tanıyana kadar etkiler sonrasında duruş, karakter, tecrube vs gibi şeyler aşık eder yani kadının kendini geliştirmesi boşuna değil
Yakışıklı olup cirkin kızla olan birsüru erkek var. Ayrıca kendimizi geliştirdiğimuzde sadece güzelliğe bakan insanlarla olmak istemeyiz merak etme yani hayatimizi size göre yaşamıyoruz😏
Bunun farkında olmayan kadın yoktur zaten. Biz hayatın her türlü getirisine karşı kendimizi geliştirmek zorundayız erkekleri etkilemek için değil aksine gözlerini korkutmak için gerek bu😏
Kısa süreli ilişkilerde de kadın olsun erkek olsun dış güzellik herşeyin önünde fakat uzun ilişkilerde pek önemi kalmıyor uzun ilişkilerde akıllı zeki anlayışlı kadınlar candır.
Hayır kendini geliştiren kadın, zeki kadın vb , o tarz erkeği hayatına almayarak en iyi şeyi yapıyor kendisi için zaten...
😃Ne bakımım erkekler için ne de gelişimim. Ne yapıyorsam kendim için ileride de ancak eşim için tabii.
"Kendini geliştiren, kişisel ve karakter olarak kendini donatan kadın kendi için yapıyor herşeyi
Başkasını beğenisi için değil
Kendimi bir erkek için geliştirmiyorum kendim için yapıyorum ve banane yani üf erkek kafası kimse çözemez
Kendimi erkekler için veya bir başkası icin geliştirmiyorum. Şunu yapayım da beni beğensinler gibi bir derdim yok. Kendim olmaktan mutluyum 😊
Aslında herkes güzelliğe bakıyor. Ruha bakan insanlar yok artık, ya da ben öyle sanıyorum. Bilemiyorum.. belki de vardır.
Kendini geliştiren kadınlar, erkekler için yapmıyor bunu. Kendisi için geleceği için geliştiriyor kendini. Geliştirmeli de.
Ne alaka ben kendimi donanımlı bir birey olmak için geliştirmek istiyorum erkeklerin ne düşündüğüm UMRUMDA BİLE DEĞİİİİLLLLLL!!!
*düşündüğüüü
Sonuç olarak amaç üremek seks dolayısıyla erkek güçlü olur para kazanır ve güzel olan kadını alır düzen böyle diğerleri pek çekici değil
Benim için dış görünüşün karakter ve zeka kadar önemi olmadığı için, boşuna yapmadığını söyleyebilirim.
Ben kendimi kendim için gelistiyorum karşı cins için değil
Kendini başkası için değil kendin için geliştirirsin.
Hayır boşa değil kadınlar erkekler onları beğensin diye mi kendilerini geliştiriyorlar yav
Ne diyim bu görseldeki adamlar nereye bakıyor onu merak ettim 🙄🤔
Arkadaşlar bakın tekrar söylüyorum 😂 erkeklere nefes alsın yeter 😅😅
Ne alakası var, erkekler için mi geliştiriyor kendini?
Hep derim dış görünüş önemli her anlamda ya en basiti iş arıyorsun tipe bakarlar 🤷🏻
evet bosuna ne kadar zeki okumus olursan ol guzel degilsen bes para etmiyor
Bence de tezin doğru, bircok kisi kadinin sadece görüntüsüne göre seçim yapıyor
Haklısın ama herkes aynı değil tabiki
Çoğu erkek için en önemli etken dış görünüş
Hem güzel hem akıllı olmak ayrıcalıktır mesleği olanlar da ilgi çeker
Hayır boş değil bi erkek için değil kendi için yapmalı
Dediğin kadından kaç tane var ülkede önce ona bakmak lazım ffsfagag
kadınların kadınlık konusunda da kendini geliştirmiş olması önemli
Kadınlar kendini kendilerine olan saygılarından geliştirdikleri için sorun yok krall
Boşuna olduğunu düşünmüyorum kendini geliştiren, kişisel ve karakter olarak kendini donatan birinin bunu biri için yaptığını düşünmüyorum bir insan bence karşısındakini etkilemek kendini geliştirmez saçmalık yani yalnızca kendi için yapar bunu...
Kadınların kendilerini geliştirme nedenlerinin, bir kadında güzellik dışında hiçbir vasıf aramayan vizyonsuz herifleri etkilemek olduğunu varsaymak ne kadar seviyesiz bir düşünce şekli.
Biz kendimizi ne erkekler için güzelleştiriyoruz ne de erkekler için geliştiriyoruz. Herşey kendim için
kadınlar kendini erkekler için değiştirmez ki, kendilerini daha iyi hissetmek için değiştirirler
Erkekler evet fiziksellikten ve görünüşten çok etkilenirler, ama bir ilişki sürecinde içi dolu olmayan, muhabbeti sarmayan, kültürü olmayan bir kadın, erkekle sağlıklı ve sağlam bir ilişki kuramaz ne kadar güzel olursa olsun...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?