Dostoyevski - Budala kitabından
İnsanlar neden bu kadar aptal?
Dostoyevski - Budala kitabından
bende öyleyim lise lisede 5. senem 1 sene uzattım sinifta sadece boş muhabbet dönüyor sadece boş boş hayaller kurup duruyorlar yani kurdukları hayal bile boş sonradan fark ettim bizim büyüme yetistirilme dönemimiz farklı ben çocukluktan beri ticaretin icindeyim çocukluk arkadaşlarım benden 3 4 yaş büyük ağır işlerde çalıştım her türlü pisliği gördüm daha 19 yaşımda fakat onların çoğu el bebek gül bebek büyütülmüş zorluk görmemiş hayati bilmeyen tipler farkımız burda bizim bakış açımız bir değil hiç biriyle hatta çoğu yasitimla
Ben de aynıyım, çocuksu ya da boş muhabbetler cidden, ben de 18 im ama normal bir konu konuşulacağına neredeyse hepsi aşırı boş muahbbetler, bu yüzden biraz erek arkadaşlarım var hiç kıza arkadaşım yok. Oldukça klasik ergence tavırlar var, saanlda da belli ediyorlar reelde de
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki bunun farkına varman çok iyi. Çünkü ne kadar çok geç kalınırsa neyin daha mühim olduğu tespiti noktasında o denli sıradan ve gereksiz birçok şeye maruz kalmış olunur.
Cevap
14Cevap
ben de öyle düşünüyorum neyseki kafamın dengi birkaç kişi var :D
Ben anlaşıyorum, bence sen uyumsuzsun. Kendimden zeki insanlarla da anlaşıyorum kendimden daha az zeki insanlarla da anlaşıyorum.
Ayrıca senin bu dediklerini ben ortaokulda düşünüyordum. Ondan sonra aşırı ciddi olduğumun ve hayatımın çok sıkıcı olduğunun farkına vardım. Aslında bir arkadaşımı örnek alarak başladı her şey. Çocuğa neden bunu yapıyorsun dediğimde bana yapmamam için bir sebep söyle diyordu, ben de mal gibi kalıyordum. Sonra ben de onun gibi her şeyi neden yapmayayım ki diye düşünerek yapmaya başladım. Artık hayat daha zevkli en azından daha zevkliydi. Taa ki Corona, üni sınavı falan hepsi bir olup arka tarafıma girmeye çalışana kadar.
Onlardan farklı bir düşünce tarzına sahipsen yalnız kalman çok normal. Belli ki onlar gibi çoluk çocuk değil tersine olgun bir kadınsın.
kim kimle çıkmış kim kime hediye almış hep aynı muhabbetler demi
Sen ne yapmak istiyorsun seninle aynı şeyleri yapmak isteyen birilerinibul
Yaşıtlarımız cidden mal bende senin gibiyim alıştım
Hü :/
İnsan büyüdükçe farkına varıyor aslında çoğu şey sıkıcı ve gereksiz bu hayatta ben de böyleydim.
Bende 18 im yani bizim bu yaş grupları boş işler boş muhabbetlerden vakit öldürmekten keyif alıyo. Bu grubun dışındakiler pek sevilmiyo maalesef 😕
Valla ben de öyleyim yanlız kalmayı öğreniyorsun ya
çünkü tek zeki sensin
tiktok aptallaştırmıstır onları
Uzak durabildiğin kadar dur
Biz daha olgunuz yaşıtlarımızdan
Aptal değilsin ilk önce onu bil
akıllı değil ama çok mu olgunsun ki
sanalda hiç yaşı büyük birileriyle konuştun mu onlarda durum nasıl
gerçekte de hiç bulamazsın yaşça büyük biri
Sivasta mısın? Z kuşağı gayet normal
Merkez mi?
Ben de merkezdeyim de yapılcak pek bi aktivite de yok zaten sivas'ta. Gençler genelde evde asosyal durumda. Kültüre sanata değer olmayan bir il.
Önemli olan bu sığ şehirde kabuğunu nasıl kıracağın. Kendini nasıl geliştireceğin önemli. Ben 3 üni okuyup gemi kaptanı olup rusyadayken sivasa dönüp bazı şeyleri değiştirme kararı aldım. Şimdi sivastaki tek tasarım ofisini açmış bulunuyorum. Eğitim kurs almadan sanatta derece aldım. Bunu makamlara sunduğumda burunlarının ucuyla incelediğini gördüm. Bu şehir gelişmez ama sen gelişebilirsin.
Yanlış eğitim
Çok haklısın bencede insanlar aptal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?