Seni üzdükleri zaman sesin çıkar mı , yoksa sessiz eylemler mi yaparsın?Sessizlik bana bir şey kazandırmadı , gerçi sesimi çıkarmakta bir şey kazandırmadı ama en azından sesimi çıkarıp kaybetmeyi tercih ederim.
Seni üzenlere karşılık mı verirsin, trip mi atarsın?
Kimin üzdüğüne bağlı ve nasıl üzdüğüne bağlı olarak değişir bu durum. Farkında olmadan üzdüğüne emin olursam uzatmam tatlı triplerle tadımızı kaçırmadan sitemlerimi belirtirim. Olayların akışında ben üzülmüşsem durumlar beni kötü hissettirdiyse uyarırım böyle durumlar içinde olmaktan etkilenmekten hoşlanmam. Ama bilerek isteyerek beni umursamazca bir davranışla karşılaşırsam vay haline😅 İyi günümdeyse iletişimimi koparırım. Biraz canım sıkılmış ve kaos peşindeysem onun gibi davranıp bana hissettirdiğini yaşatırım🤣 Ama çok değer verdiğim halde beklemediğim şekilde gurum incinmişse küçük düşürmeden hiç muamelesi etmeden içim soğumaz. Bu duruma gelecek kadar kimseye değer vermiyorum güvenmiyorum. İnsanlar güven sorunum olduğunu düşünebilir. Oysa ben onlara iyilik yapıyorum biliyorum ki güvenirsem üzecek. Ben üzlüncede onu üzeceğim. Ne gerek var böyle durumlara diyorum üşenip. Güvenmekten vaz geçiyorum. Bugün bile insancılım çok şükr. Sırf üzülmesinler diye güvenmediğimi bile demiyorum. 🤣🤣🤣
İnsanların yaptığı veya söylediği şeyleri kontrol edemiyoruz. Ama bu insanların bizi üzmesini engelleyebiliriz. İnsanların bizlere nasıl davrandığı onları ilgilendirirken, bizim bu davranışlara olan tepkimiz bizi ilgilendirir. Kişinin bize karşı yaklaşımları onların bakış açısını, ön yargılarını ve geçmiş deneyimlerini gösterir. Bizim harika olduğunuzu veya iğrenç olduğunuzu düşünebilirler. Bu bizim değil, karşımızdaki kişilerin dünyaya bakışını gösterir. Mümkün mertebe bu insanların benimle ilgili düşüncelerini görmezden gelirim , kendimi üzmemeye çalışırım. Hayal kırıklıklarımızın ve üzüntülerimizin birçoğu çevremizdeki insanların söylediklerini, düşündüklerini çok fazla kafaya taktığımız için oluyor. Ben kendimi biliyorum. Dolayısıyla insanların ne düşünmek istiyorlarsa düşünsünler. Uzak kalmaya çalışmamız sağlığımız ve yaşantımız için çok daha iyi olacaktır.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden sessiz kalırdım o an ters bişey söyleyip yanlış bir şey derim diye ama baktım sen sustukça tepene çıkıyor herkes bu yüzden sesim çıkmaya başladı zaten öyle de kötüyüm böylede hiç değilse konuşayımda içimde kalmasın
Trip atmak? Sessiz kalmak? Bana çok yabancı şeyler bunlar. Ben dilimi tutamam. Karşılık veririm misliyle. Genelde başımı derde sokan da bu zaten nerde susacağımı biliyorum ama bazen kestiremiyorum. Belki kötü bir özellik benimki ama ben buyum işte... Canımı acıtanın canını çıkarıyorum.
En iyi yerinde söylemek, sakın sogukkanli ses tonu ile. Millet iyice zıvanadan çıktı kim psikopata bağladı kim ise psikolojik olarak iyi değil. Herkese iyi seks partner veya kliniğe göndermek tam zamanı geldi olabilir
Sessiz kalınca kendilerini bir halt sanıyorlar ve yapmaya devam ederler. Seni seni üzeceksin ki, bir daha yapamasın. Beni üzeni üzmem ama tepki verdiğim zaman arkasına bakmadan uzaklaşır ve o anda pişman olur.
Hangi durumda zararlı çıkmıyorsam onu yaparım. Tabi karşılık vermek daha hoş. Ama karşılık verecek gücüm yoksa trip atarım, iletişimi keserim yine de yaparım bir şeyler.
Konuşurum. Beni üzebilecek kadar değerli ise bende, triple ya da misilleme ile olmaz. Neden üzüldüğümü söylerim ve sorunu halletmemiz gerektiğini söylerim.