Kimisi için zaman, herşeyin ilacı, herşeyin düzeleceği bir kavram. Kimisi için ise durumu com daha kötü bir hale getirecek yegane şey.
Örneğin, ilişki içinde ettiğiniz bir kavga için zaman, size ilaç olabilir. Beklemek, sakinleşmek için araya birazcık zaman koymak her iki tarafa da iyi gelecektir. Böylelikle o an'ın sıcaklığı ile de birbirinizi kırmamış olursunuz. Lâkin burada bahsettiğim zaman, aylar yıllar değil, sadece birkaç dakika veya 1 saat kadar.
Bazen ise aileye neşe getiren, her şeyi sıfırlayan, bütün aileye ışık getiren bir bebek için zaman bize iyi olmaz. Yani büyümesini istemeyiz, hep öyle kalsın, hep bebek kalsın isteriz.
ya da sevdiğimiz insanlar bizden uzağa gidecek ise bu da iyi gelmez. Zaman bir an önce geçsin kavuşalım isteriz. Tabi bu konudan konuya değişebilir. Ben genelleme olarak soruyorum. Belirli bir konu olmadan. Ask veya sinir harbi demeden. Sadece genelleyerek.
Peki size göre, Zaman gerçekten de herşeyin ilacımidir, yoksa daha mu kötü gale getirir?
Zaman gerçekten herşeyin ilacımidir, yoksa daha mu kötü gale getirir?
Zaman ilaç kavramı benim için Sadece bir avuntudan ibarettir. Sadece süslü sorunlar için söylemek birebir, büyük sorunlar da zaman ile birlikte çaba da gerektirir. Armut piş ağzıma düş hesabı ile zamanın ilaç gibi geleceğini düşünmek yanlış bana göre.
Zamana zaman katanlar bilirler hiçbir şey ölçülmez kendisiyle.. Ne yıllarla, ne aylarla.. Zaman sadece yaşadığımız olumlu ya da olumsuz hadiseleri gölgede bırakıp sadece ve sadece olaylara dışarıdan bakacak gözleri bize veriyor. Yeni bir ilişkiden çıkmış kimsenin dönüp bakmasını, sırtındaki okları görmesini, daha devrik cümlelerle gözler önüne getirmesini sağlıyor. Yara aldığınız yerlerin iyileştiğini, yeni umutlar eklediğinizi ve boşlukların bir bir dolduğunu andırıyor bize.. Her şeyin düzeleceği birkaç dakika, belki birkaç saat diyip diyip umutlar veriyor bize zaman..
Oysa kırıldığımız, o hançerlendiğimiz, bir anlık öfke uğruna zifiri sözlere maruz kaldığımız an'lar da zamana tabi değil miydi yoksa o zaman da esirgenmemiş miydi dilden çıkan o haince sözler.. Madem zaman dolduracak o boşluk hissini neden doldururlar sırtımızı hançer izleri ile ve kulağımızı kanatırcasına o acı sözleri.. O an' da zamandan sayılmaz mıydı onların nazarında..
Zaman iyi gelmez bence hiçbir şeye.. Hissizleşen düşüncelerdir.. Mutluluk yanınızdan gelmiş ve geçmiştir.. Zamana zaman katanlar belki bir şans daha verseler o zaman yine kanatır kulakları ve yine sadaklarında ok bırakmaz sırtımızın katilinin elinde..
Zamana zaman kata kata eksilir insan.. O sebeple eskiden di.. Ve eskiden deriz...
Zaman aslında hiçbir şeyin ilacı değildir. İlaç dediğiniz şey , tedavi edicidir, problemi ortadan kaldıran , iyileştiren malzemedir.
Oysa zaman hiç bir problemi ortadan kaldırmaz. Sadece alıştırır. Böyle olunca da zamana ilaç demek pek doğru olmaz ama zaman her şeyin afyonudur, uyuşturucusudur demek çok daha doğru bir tanım olur.
Tabii ki zaman kavramı saatle ölçülse de insanın ruhunda hissedilen zaman kavramı ona ihtiyacımız olmasına ya da olmamasına göre de çok uzun ya da kısa olabilir.
Matematik, takvim, saat aksini iddia etse de cok sevdiğimiz birisi yaralandığında ambulans beklerken geçen 5 dakika, sevdiğimiz birisi ile geçirdiğimiz 1 yıldan daha uzundur aslında.
Ve son olarak kısa vadede ilaç gibi gelse de uzun vade de kötüdür. Bizleri yaşlandırırken , sevdiklerimizi elimizden alır. Bebekler büyür, o mis gibi kokan bebekler , ter kokan ergenler haline gelir, büyüklerimiz yaşlanır ya onları kaybederiz ya da bakıma muhtaç hale gelirler. Bazen de en sevdiğimiz insanları kaybederiz. Daha dün yanımızda sohbet ederken bir bakmışsın ki bugün yoklar. O yüzden zaman asla iyi bir ilaç değildir. 10 yıl önceki fotolara, anılara baktıkça zamanın aslında bizi ne derece yıprattığını daha iyi anlayabiliyoruz. Sadece görsel olarak değil, o fotoda olup da bugün olmayan birisi gibi.
Zaman sadece alışkanlık geliştirmemize yardımcı olur Yoksa bir şeyin ilacı değildir. Daha da kötü hale getirmez belki ama duruma göre de değişir. Kimi zaman beklemek gerekir kimi zaman ise üzerine gitmek araya vakit girmeden
Zaman kendini değiştirip yaşananlardan ders çıkarıp tecrübe edinip ve aynı şeyleri yapmamak adına bir şeyler için çabalayan insanlara ilaçtır. ama zaten böyle oluyo başlarım böyle işe deyip herşeyi salan boşveren yaşadıklarından ders almayan nasılsa aynısı olcak amann diyen insanlar için daha kötüye gidiştir bence
zaman ilacdır benim icin kesinlikle :) bazen o öfke anının soguması icin kısa bir an bazen farklı avuntular mesguliyetler icin gecen uzun zaman fakat zaman ilaçtır :) heleki ben denim icin cunku kararsız bir insan degilim ve cok cabuk kararlar veririm iyide olur kotü de oldugunu yasadım o yuzden zaman kısa belki ama genede ilac :)
Üzülmek kötü bir his drğildir içimizdeki yası atlatmak içindir doğru çözümler bulur sonra hayatımıza devam ederiz bu yas ne kadar sürer bilmiyorum ama bir insan çok uzun süre üzülemez depresyona girebilir çok uzun tutarsa o yüzden üzüntüde bile kendinize izin verin ama sizi mutlu eden şeyleri bulun o size ilaç gibi gelecektir. İki kişi birbirini seviyorsa zaman umut karşılıksız bir aşksa acıdır bu onsuzluğuğa alışmayı öğretir yalnızca
İliski acisindan bakarsak birini unutmanin acisi Yarim saat ile bir saat arasi gecip giden biseydir. Bunu tekrar tekrar yasayip zamana yaymak ise bizim kendi kendimize yaptigimiz bisey.