Zaman bir yere kadar ilaç olabilir insanlara. Olaylara anlam yüklemek süreci uzatacaktır. Örneğin bir ayrılık yaşamışsınızdır ve sonraki tüm olumsuzlukları da buna bağlarsanız, hayatın sonuymuş gibi bir anlam yüklerseniz o olayın verdiği zarar katlanır ve devamlılık kazanır. Zamanın ilaç olmasını istiyorsak öncelikle yaşadığımız olayın zararının gerçek büyüklüğünü görebilmek gerek. Anlam yüklersek basit ve baş edebileceğimiz bir olay bile kocaman içinden çıkılmaz bir hal alabilir zihnimizde.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Zaman her şeyin ilacıdır. ama bir şeyler yaparsak. mesela durduğumuz yerde hiç bir şey yapmadan oturuyorsak o zaman zaman ilaç değildir çünkü bir şey değişmez. ben elimden geleni yaparım geriye kalanı da her zaman zamana bırakırım. bu şekilde olayları çözüyorum ya da çözmeyi deniyorum.
Çıkmazlara girince çaba göstermeyen, her şeyi oluruna bırakan insanların kaçış rampasıdır. İlaçtan kastımız alışkanlık kazanmaksa, evet zaman bir çok şeye alıştırıyor insanı. Hiç bir acının ömür boyunca sürmediğininde en büyük kanıtıdır.