Hep büyüklerimizin sohbetlerine ortak olup onlardan öğreneceklerimin olduğunu düşünüyorum. Görmüş yaşamış insanlar konuşurken zaman nasıl geçiyor bilmiyorsun bile. Siz hayattan öğreneceğinizi öğrendiniz mi yoksa yolunuz var mı? #HayırlıGecelerDilerim 🌸
Hâlâ hayattan öğrenecek birşeyleriniz olduğunu düşünüyor musunuz?
İlk nefesimizi aldığımız günden son nefesimizi vereceğimiz ana kadar sürekli öğreniriz. Kimi insan öğrenmenin sadece okuldan ve kitaplardan ibaret olduğunu düşünür. Önemli olan öğrendiğiniz yer ve nesneler değil sizin bakış tarzınızdır.
Öğrenmek isteyen her şeyden bir şeyler öğrenebilir.
Öğrenmek istemeyen ve kendini yeterli gören dünyanın en kaliteli okulları ve en önemli kitaplarından bile bir şeyler öğrenemez. İnsan vardır günde bir kitap okur ama öğrendiği iki satır etmez. İnsan vardır günde yarım saat sohbet eder o sohbetten yüz kitaplık bilgelik edinir. Öğrenmek aslında eyleme yönelik bir durumdur. Bizler eylemlerimizi olumlu ve faydalı hale getirmek ve öğrendiklerimizi hayata geçirmek için öğreniriz.
Sadece bilgi biriktirmek için öğrenenin taşınabilir bellekten çokta farkı olmaz. Tabii ki olumsuzluklar ve kötülükler üretmek içinde öğrenenler vardır
Ancak bu, şuna benzer;
Bir insanın bardağına süt doldurup içmesi güzel işler öğrenen insanın yaptığıdır. Bir insanın bardağına zehir doldurup içmesi de kötü işler öğrenen insanın eylemidir.
Öğrenmeyi bırakanlar aslında yaşamayı bırakmış demektir.
Ben her şeyi biliyorum yeni şeyler öğrenmeye ihtiyacım yok demek; ben artık yaşamı bıraktım ve bir kenara çekilmek istiyorum demekle aynı anlama gelir.
Bu sebeplerle her gün yatağımıza girdiğimizde bir önceki günden fazla şeyler öğrenmiş olarak günü geçirmiş olmak lazımdır.
Kısacası mutlu yaşamın kapısının ismi "öğrenmektir".
hayat daima insanlara zaten bir şey öğretiyor çünkü evrenin zaten bir sonu yok insanların da bir sonu yok yapacaklarını yaş atacaklarını bu şey gibi yaşadığın yer yaşayacaklarını teminatıdır gibi bir şey yani çünkü yaşadığın yerin zaten bir sorun yok sürekli bir Gizem sürekli bir yenilik söz konusu insanlar da bu dünyada yaşıyoruz zaten dolaylı yoldan sende gizemli sende de böyle yenilikçi yine sınırı ucu bucağı olmayan bir şeyin ortasında oluyorsun kısaca bu yani
Tabi ki daima hayattan öğrenecek bir şeyler olduğunu düşünüyorum. İnsan hiçbir zaman her şeyi biliyorum havasına girmemeli çünkü böyle bir düşünceye girerse yanlış yapmış olur. Hayatımızın her alanında birilerinden veya bir şeylerden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu düşünüyorum.
Hayat bir insanın alacağı en uzun derstir ve zil insan öldüğü zaman çalar. Hayatta her zaman çeşitli konulardan ders alacağız, bundan bir kaçış yok. Hayattan öğrenmem gereken daha çok şey olduğunu hissediyorum.
Hayatta yaşamadığım şey kalmadı demek o kadar yanlış ki. Cunku zaman bazen insana oyle şeyler gösteriyor ki ha bu da olabiliyormus demekki deyip hayatınıza tecrübeler katabiliyorsunuz.
Aslında her gün yaşadığımız bir olaydan tecrübe kazanıyoruz. Fikirlerimiz değişiyor, olgunlaşıyoruz. Yani ben kendimde her sene baya fark görüyorum hatta bir kaç ayda bile.
Ben bu öğrenme olayını olgunlaşmak ılarak düşünüyorum. Olgunlaşmak insan ancak öldüğünde biter. Her kim yaşadığı süre içerisinde"ben olgunlaştım iyice, tamamım"diyorsa büyük yanılgı içindedir zaten
Hayattaki öğrenim süreci hiç bitmez. Sadece kafası kalınlar bir şeyler alamaz hayattan. Yoksa bir bilim adamı bir elmadan birşeyler öğreniyorsa bizim de öğreneceğimiz sonırsız bilgiler vardır tabii.
Her saniye her dakika öğrenme durumu var ki zamana göre değişmeyen tek şey değişim kelimesidir ve herşey değişir gözler görür beyin algılar loblarda o bilgi yok ise tekrar yükleme yapar
Hayattan daima öğrenecek bir şeyler vardır. Hatta Sokrates'in bu konuyla ilgili çok güzel bir şey demiştir: "Bildiğim bir şey var o da, hiçbir şey bilmediğimdir."
Selamlar,
Hayat dediğimiz aslında bir öğrenme macerasıdır.
İlk nefesimizi aldığımız günden son nefesimizi vereceğimiz ana kadar sürekli öğreniriz. Kimi insan öğrenmenin sadece okuldan ve kitaplardan ibaret olduğunu düşünür. Önemli olan öğrendiğiniz yer ve nesneler değil sizin bakış tarzınızdır.
Öğrenmek isteyen her şeyden bir şeyler öğrenebilir.
Öğrenmek istemeyen ve kendini yeterli gören dünyanın en kaliteli okulları ve en önemli kitaplarından bile bir şeyler öğrenemez. İnsan vardır günde bir kitap okur ama öğrendiği iki satır etmez. İnsan vardır günde yarım saat sohbet eder o sohbetten yüz kitaplık bilgelik edinir.
Öğrenmek aslında eyleme yönelik bir durumdur.
Bizler eylemlerimizi olumlu ve faydalı hale getirmek ve öğrendiklerimizi hayata geçirmek için öğreniriz.
Sadece bilgi biriktirmek için öğrenenin taşınabilir bellekten çokta farkı olmaz. Tabii ki olumsuzluklar ve kötülükler üretmek içinde öğrenenler vardır
Ancak bu, şuna benzer;
Bir insanın bardağına süt doldurup içmesi güzel işler öğrenen insanın yaptığıdır.
Bir insanın bardağına zehir doldurup içmesi de kötü işler öğrenen insanın eylemidir.
Öğrenmeyi bırakanlar aslında yaşamayı bırakmış demektir.
Ben her şeyi biliyorum yeni şeyler öğrenmeye ihtiyacım yok demek; ben artık yaşamı bıraktım ve bir kenara çekilmek istiyorum demekle aynı anlama gelir.
Bu sebeplerle her gün yatağımıza girdiğimizde bir önceki günden fazla şeyler öğrenmiş olarak günü geçirmiş olmak lazımdır.
Kısacası mutlu yaşamın kapısının ismi "öğrenmektir".
Sevgilerimle.
Ne kadar güzel anlatmışsınız öyle çok teşekkür ediyorum. 😊