Ya da günah işleyince içki, alkol, zina vs ezan okunduğunda kimler huzursuz oluyor bu durumdan?
Cevabın nedir?
Bir insanda iman varsa yaptığı günahlardan zaten rahatsız olur.
Ama her günah işleyişte onun tesiri kalmaz. Örneğin, 5 vakit namaz kılan bir insansanız daha sonrasında ara ara kılmaya başladığınızda içiniz içini yer. Ama zamanla o içi yeme olayı kalmaz.
Çünkü nefs istediğini başarmıştır. Şeytan ise verdiği vesveselerin yerine gelmesine seviniyordur.
Yani bir müddet sonra o kalp kırıklığı ve huzursuzluk kalmaz.
O yüzden günah işlediğimiz an kesinlikle tövbe edip bir daha onu uygulamamamız gerekir.
Yoka Allah muhafaza battıkça batarız.618 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah tespitlerin doğru.
Bağlı olduğun bir cemaat, tarikat var mı?
Soran+1 yılOlsan hoş olur diye düşünüyorum.
Manevi ilerlermeni hızlandırır.
Soran+1 yılBen Adıyaman Menzil'e bağlıyım.
Tabi bu bağlanma sözleşme şeklinde değil.
Oradan bahsettiler.
Arayıştaydım.
Gittim, gördüm ve gönlüm kaldı.
Bağlandı.
Yaklaşık 7 yıldır gider gelirim.
Bir yıl oldu oradan geleli.
Ve gitmeye o kadar ihtiyacım var ki maneviyata susadım resmen.
O nedenle ilk fırsatta gitmeyi düşünüyor, istiyorum.
Soran+1 yılNe güzel oranın maneviyatını hissetmişsindir.
Soran+1 yılYine manevi anlamda maşallahın var çünkü farkındasın yaşadıklarının.
Bir büyüğün sözü var " bu ahir zamanda namaz, oruç vs gibi ibadetlerini yapan küçük evliyadır " diye.
Ben yazdıklarndan onu hissettim.
Ve o nedenle sordum bir yere bağlımısın diye.
İmkanın varsa Menzil'e tekrar git.
Günlük tesbih vird dersleri var.
Onlardan al.
Çünkü sen Allah'ı seven birisin.
Her gün " Allah Allah " diyen bir kalp manevi lezzet ile dolar, ruhun kaplanır, sözlerine davranışlrına yansır.
Bunlar vardır belki sende fakat daha bir hoş olur diye düşünüyorum.
Soran+1 yılEvet bu sene İstanbul'a zannedersem gelmedi.
Çok büyük ihtimal bu yakınlarda gelecektir.
Gidersin inşallah.
Soran+1 yılBen çok özledim.
Bir yıl gitmeyince maneviyat düşünüyor hali ile.
Çok ihtiyacım var.
Geçen iki sene önce bir haftalığına gittim.
Giderken aracı İzmir de bir yere park ettim.
Ne de olsa bir hafta sonra gelecektim.
Bir gittim oraya.
Dönmek istedim.
Kaldım orada 7 ay.
Bir geldim araç toz içinde, tekerlekler inik, akü bitik :))
Ama 7 ay orada hizmet harikaydı.
Hizmet etmek gibisi yok bu kapıda.
Yunus Emre nasıl kırk yıl hizmet etti öyle bir kapı işte burası.
Soran+1 yılAmin inşallah.
Size de iyi akşamlar.
Allah'a emanetsiniz.
Soran+1 yılRica
En İyi Cevaplar
+1 yılAlışkanlık yapınca öyle olur. Bana da sürekli ibadet etme isteği geliyor ama diyorum ki kim gidecek oralara ; birde hahambaşının sitemleri var tabi.
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte Şeytan seni Allah'a giden yoldan alıkoyuyor, üşengeçlik veriyor.
Bunu tüm inanlara yapıyor.
Bu arada hahambaşı dedin Yahudi misin?- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılSiz de namaz var mı? diye soracağım ama Kuran da sizleri de namaza davet eden ayetler anımsıyorum.
Bence kılmalısın.
Kendi varlığını, varlığının hissettiklerini düşün bunlar karşılığında bir teşekkür mahiyetinde namaz kılmak zor olmamasa gerek.
Şeytan boşuna uğraşmıyor bizimle.
+1 yılMerhaba kardeşlerim.
BU DÜNYA ÖYLE BİRBDEVİR OLDUKİ SANKİ KENDİSİ PEYGAMBERMİŞ GİBİ HADİSLER SÖYLÜYORLAR SAÇMA SAPAN VE BİR MÜSLÜMAN BUNU DUYUNCADA GÖRÜNCEDE PEYGAMBERİMİZİ YANLIŞ TANIYOR BU YÜZDEN İSLAM HEP YANLIŞ ANLAŞILIYOR PEYGAMBERİMİZİN BİR HADİSİ ŞERİFİNİ İLETEYİM SİZE
Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar.”,10 Yorumla
+1 yılDurumum hiç iyi değil. Belki birilerinin duası kabul olur da eski halime dönerim. Belki evlenme imkanım olmadığı için isyan ediyorum, belki üzüm üzüme bakıp karardığı için. Emin değilim. İçkim falan yok; ama maneviyat da yok. Ot gibi yaşıyorum. Allah yardımcımız olsun. kurbans
24 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kurban.
Gayret edeceksin.
Düşünmen lazım.
Bizleri yoktan var eden Yüce Yaratıcı için insan kalkıp teşekkür mahiyetinde namaz kılıp secde etmez mi?
Sende düşün, tefekkür et, namazlarını ihmal etme.
Zaman ile düzelirsin inşallah.
Ben de evli değilim, şu an iş koşturmuyorum, param yok, yapmam gereken çok iş var, başımda on yıl önceden gelen bir dosya var iki yıl ceza yatabilirim, psikolojik sorunlarım var. ilaç kullanıyorum geçmiyor yani dert ararsan dert çok.
Ama iman var, gayret edeceğiz inşallah.
Fırsat bulursan Allah yolunda giden insanlar ile vakit geçir biraz.
Çevre çok önemli.
Bu ruh hali ile yanlış arkadaşlar ile vakit harcıyorsan ondan bir şey yapmaya imkanın olmaz.
Dikkat et inşallah.
Her ne olursa olsun aklın vicdaın sana yeter.
Tefekkür et.
Varlığın için Allah'a şükret, namaz kıl.
Bu mantık olursa kolaylaşır inşallah.- +1 yıl
Tahmin ettiğim gibi çıktın. :-) Benim dertlerim seninkinin yanında deve de kulakmış. Çevremin iyi olduğunu söyleyemem. İnşallah durumu düzeltiriz. Allah yardımcımız olsun. Sen de dosyadan yırtarsın inşallah.
Soran+1 yılEyvallah Allah razı olsun.
Umutluyuz biz.
Allah'a dayandık güveniyoruz.
Ama sanma ki dertler bizi etkilemiyor.
Sabrediyoruz.
Bir söz var müslümanın cehennemi bu dünyadır diye.
Dünya dediğin ne ki.
Geldik gidiyoruz yavaş yavaş.- +1 yıl
Senden de Allah razı olsun. :-)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
19Cevap
+1 yılBen hep kılıyorum ama biraz geç kılıyorum ezan okunduktan bir süre sonra kılıyorum niye yaptığımı da anlamıyorum. çok üzücü bir durum
21 Yorumla
Soran+1 yılBende de oluyor.
Ve birçok inanan da olan bir şey.
Şeytanın oyunu taktiği.
+1 yılİmanli insaninki huzursuz olur , imansiz ya da imani az olanlarin umrunda olmz , cunku kalpleri ölmüstur..
42 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
Allah bizi hak olan sabit dinde sabit kılsın inşallah.- +1 yıl
Aminnnn
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçinde iman olan ve yaptığının yanlış olduğunu bile bile yapanlar huzursuz olur sonrasında. Bu nedenledir ki günahını bile bile yapan hep ben ne yaptım? diye düşünerek mutsuz olur. Bu günahların hepsi bana uzak namazımı da aksatmadan kılarım.
34 Yorumla
Soran+1 yılEvet bilerek sordum bu soruyu.
İnançlı insan rahatsız olur.
Namaz kılan insan da kılmadığında huzursuz olur.
Derece derece insanlar.
Cevap sahibi+1 yılNamaz öyle bir alışkanlık ki.. ezan sesi duyup da abdest almaya başlamadığınız anda her saniye vicdan azabı gibi. Allah hepimizi affetsin.
Soran+1 yılAynen öyle.
Bir an evvel kılıp eda etmek lazım.
Sonrası huzurla kaplanıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle...
ona huzursuz olanlar diye sorulmaz:)) namazda gözü olmayıp ezanda kulağı olmayanlar kimler diye sorulur:)) adam huzursuz olsa zaten söylediklerini yapmaz:)
02 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar derece derecedir.
Ve yazdıklarımı yaşayanlarda vardır.
Yorumları okursan görebilirsin.
İçki içen insanı yola getirmekten bin kat daha zor kibirli insanı yola getirmektir der büyükler. Dikkat etmek lazım.
Bir karın ağrısı oluyor. Bir pişmanlık, kılmıyorsun kılmıyorsun, zamanı geçtiğinde "ah neden kılmadım. 5 dk bile sürmezdi kılmak" diyorsun. Bu bile aslında şeytanın varlığına bir delildir.
02 Yorumla
Soran+1 yılDelil konusunda bende öyle düşünüyorum ve bu örneği de veririm.
+1 yılHuzursuz ediyo gerçekten bir vakti kaçırınca.. Namazın verdiği maneviyat kim ne derse desin çok başka.
23 Yorumla
Soran+1 yılEvet namazın verdiği maneviyat bambaşka.
Orucun ayrı.
Ama zikir, Allah'ı anmanın lezzeti de çok başka.- +1 yıl
Mutlak.
Hepsi aynı kefede zaten.
Soran+1 yılİbadeti su gibi düşün aldığın lezzeti de çeşit çeşit meyvenin verdiği lezzet gibi.
Çünkü hepsinin içinde de su var.
+1 yılBen cok huzursuz oluyorum namaz kilamayinca ve kendimi guvende hissetmiyorum kilmayinca ve kabuslar goruyorum kilmadan uyuyunca vb birsuru sey yani..
13 Yorumla
Soran+1 yılBende bazen derin uyuduğum için bazen kılamadığım oluyor.
Ve o kabus olaylarını bende görüyorum.
Sanırım bunun sebebi bizim Allah yolunda gitmek istememiz nedeniyle rahatsız olan şeytanların bizlere bir şekilde musallat olması olarak düşünüyorum.- +1 yıl
Evet olabilir. ama en kotusu vesvese. binbirturlu vesvese var ya. ehemmiyet vermemek vesvesenin caresiymis ya biraz zor iste...
Soran+1 yılSanırım Abdulhalık Gücdevani hazretleri olması lazım.
Büyük bir evliyadır kendisi.
Diyor ki " ben yirmi yıl dergahta kaldım bu süre zarfında vesveseleri tamamen ortadan kaldırmak için uğraştım ama bir türlü başaralı olamadım. Bu sürede vesveseler ile takılmamayı öğrendim "
Yani takmamak lazım.
Vesveseler bizleri manevi yolda ilerlememize engel olan düşüncelerdir.
Bizden kaynaklanmıyor, sanki bir maratoncuyu düşürmek için çamur atmak, engellemek, laf söylemek gibi bir şey.
Maratoncu bunlara aldırış edip yarışı mı bırakmalı yoksa ilgilenmeyip yoluna mı bakmalı?
İlgilenmemek lazım.
Bize ait şeyler değil bunlar.
Hem olumlu yönü ile yaklaşmalı çünkü doğru yolda gidiyoruz ki uğraşıyorlar bizimle.
+1 yılbende çok huzursuz oluyorum hatta aglıcak gibi oluyorum kacırdıgım kılamadıgım zaman o derece :/
31 Yorumla
Soran+1 yılValla bende geçen sahile indim.
O gün kılamadım.
Bir de bir yorulmuşum.
Neredeyse bir gün uyudum.
İki günlük kazalarım var.
Aynı durum bende de mevcut.
+1 yılAşırı huzursuz olurum.5 vakit namazımı elimden geldiğince kılmaya çalışıyorum. bir keresinde yatsıyı kılmadan yattığımda ağladığım bile olmuştur.
21 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah.
+1 yılHiç huzursuz olmuyorum çünkü deistim. Saçma geliyor bana bu tür şeyler. Kötü yorum yapıcaksınız alta şimdi biliyorum ama herkesin inancına saygılı olmak zorundasınız
02 Yorumla
Soran+1 yılYoo niye kötü yorum yapalım.
Senin inancın.
Ama deist olsan bile yine de vicdanen bir huzursuzluk olması gerekir diye düşünüyroum.
Netice de tek olan bir Yaratıcıya inanıyorsun.
Ateist olsan böyle düşünmen normal diye karşılarım.
Çünkü inanmıyorsun.
Ama deistsin inanıyorsun böyle şeyler hissetmen gerekir fakat inancında bir zayıflık var sanırım.- +1 yıl
Saygidan bahsedeceksen bu sorunun altina bu yorumu yapmayacaksin.
+1 yılİnsanın sürekli içini kemiren birşeyler... Bilirim o hissi..
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
Gizli Üye(30-35)+1 yılnamaz kılmayı bir türlü beceremiyorum iblis sürekli aklımı çalıyo içki alkol yok zina birazcık var tek sorunum namaz kılamama çaresi yok mu her ezanda içim içimi yiyo ama hiç bir uygulama yok
06 Yorumla- +1 yıl
Olur inşallah.
Soran+1 yılBen namaza " Çin İşkencesi " adlı kitap okuyarak başladım.
Bende çok istiyordum namaz kılmak ama bir türlü beceremiyordum.
O kitabı okudum.
Okurken ağladım.
Ve içinde bir söz beni çok etkiledi.
Namaz başladım.
O gün bu gündür de kılarım çok şükür.
Sonra Adıyaman Menzil de bir Allah dostu gördüm.
Gönlüm kaldı, bağlandı.
O kapı sayesinde manevi hal daha da bir hız aldı.
İmkanın varsa sende git oraya.
Çünkü senin önce yapman gereken günahlarına tövbe edip sonra Allah yolunda gitmen lazım.
Yani bu halde de ibadet edebilirsin ama işlediğin günahlardan dolayı ibadetler sana ağır gelir, hoş gelmez, zorlar.
O nedenle ilk önce ya da daha doğrusu en yakın zamanda tövbe et.
Eğer tövbe etmek istiyorsan ben sana yardımcı olabilirim.
Bulunduğun yerde dergahlar var.
Orada kadın vekilller var onların vasıtası ile tövbe edersin ve yol alırsın ibadetlerinde.
Tabi sen bilirsin.
Eğer içinde istek varsa bunlar isteğini kolaylaştırır.
Cevap sahibi+1 yılmenzile bu sene gitmeyi düşünüyodum saten bundan sonra kesin giderim tövbe alırım falan yakın saten adıyaman yaşadığım şehire herhalde sen bu durumda sofi oldun değil mi
Soran+1 yılSofi aslında oradaki evlayadır ama oraya gönül bağlamışlara da sofi diyorlar.
Biz de soficik oluyoruz :D
Aslında soficik bile ağır gelir çünkü bir şekilde ister istemez günah işliyoruz.
Sofiyiz ama çekinirim de bu sözü söylemeye.
Şimdi burada din içerikli bir soru gördün yarın bir gün cinsel içerikli bir soru, yorum görürsün hoş olmaz.
Olaya ahlaksal değilde gerçekçi bir göz ile bakarsak sorun olacağını zannetmiyorum.
Ama sofiyiz inşallah.
Soran+1 yılAyrıca Menzil'e kesinlikle git.
Hayatın değişir.- +1 yıl
tek çare abdest almak... İçten içe düşünmee bile.. Ezan okundumu nefsinin bile haberi olmadan abdest al ve kıl namazını... Cünkü sen söyle yapcam böyle yapayım böyle olsun dedikçe ağır geliyor nefse ve yapamıyorsun bence böyle yaparsan güzel olur :)) hem belki bana da dua edersin ;)
+1 yılBiliyorum şimdi büyük tepki alacağım ama hiç huzursuz olmam çünkü ateistim
03 Yorumla
Soran+1 yılAteist isen normaldir.
Çünkü inanmıyorsun.
İnanmadığın için hiç bir tesiri yok.
Öldükten sonra anlarsın ancak.- +1 yıl
Inanca falan saygi bekleyen sizin gibiler saygili olmayi ogrenip bu sorunun altina bu yorumu yapmamali
Soran+1 yılKıvılcım3434 insanlar hakaret etmedikleri sürece dilediği gibi yorum yapabilirler.
Ben şahsım adına bir sorun duymuyorum.
Sende duymazsan sevinirim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen namaza baslamak istiyorum ama bir turlu basliyamiyorum hep kendim erteliyorum sonra huzursuz oluyorum, uyuyamiyorum surekli aklimda, bunu nasil yenebilirim?
03 Yorumla
Soran+1 yılBende senin gibiydim.
" Çin İşkencesi " adlı bir kitap okudum.
Ve o kitap sayesinde namaza başladım.
O kitabı okumanı öneririm. Yazarı Melike Şenlikoğlu.
Bunun yanında biri sana bir iyilik yapsa kesinlikle ona minnettar olup, teşekkür edersin.
Peki seni yoktan var edip, sana benlik, ruh, akıl, beden verip 5 duyu organı ile sayısız ve eşsiz güzellikler hissetmene sebep olan Yüce bir Yaratıcı için şükür, teşekkür mahiyetinde namaz kılıp O'na secde etmek haksızlık değil mi?
Bunları düşün ve O'na yönel.
Teslim olmaktan başka çaremiz yok.
Fakat O öyle güzel bir Yaratan'dır ki teslim olunca sana maneviyatı ile lütuflarda bulunuyor.
Sende gayret et.
Şeytan seni yolundan alı koymak için üşengeçlik verecek " sonra yaparsın, edersin " diye vesvese verecek.
Sen ise varlığının hakkı için gayret edip mantığını kullanırsan kolaylaşacaktır namaza başlaman.
Cevap sahibi+1 yılçok tesekkur ederim. Insallah yapicam
Soran+1 yılRica ederim.
İnşallah başlarsın.
Allah'a emanetsin.
Birine yanlışlıkla bir zarar verir ya da kötülük yaparsam huzursuz olurum. Onun haricinde olmuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu da vicdanlı bir insanın belirtisidir.
Allah inşallah vicdanlı insanları da bağışlayıp cennetine katar.
kılmadğında huzursuz olmuyorsan kılmanın ne alemi var
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah bilir orasını.
İnancı olan her insan işlediği günahlardan dolayı pişman olur ve hüzünlenir, keşke yapmasaydım der, ama daha sonra yine yapar
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah affedendir.
Huzursuz olmak bile ne güzel bence.
İmanı var ki rahatsız oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen değilim. Hayatımda hiç namaz kılmadım.
Aslan gibi gençlersiniz, namazı yaşlanınca kılarsınız. Daha düşünmeyin bu tür şeyleri, gençliğinizin tadını çıkarın.01 Yorumla
Soran+1 yılNick'ine Şeytan de sen :D
Hiç huzursuz olmuyorum. İçkiyi de haramdan saymıyorum tam tersine güzele içiyorum ben. Kimseye zararım olmadığı sürece haram olması çok saçma.
06 Yorumla
Soran+1 yılKuran da bir ayette " kendinizi bilmeyecek kadar sarhoş iken namaza durmayın " der.
Yüce Yaratan kullarının içki içeceğini biliyor ki böyle bir ayet göndermiş.
Fakat içki haramdır.
İçinde zarar vardır.
Çünkü sarhoş ediyor.
Araç kullan risk.
Buna benzer bir çok nedenlerden dolayı yasaklanmıştır.
Fakat isteyen içer isteyen içmez herkes özgür.
Soran+1 yılİnançlı bir insan alkol, madde gibi şeyler zaman kaybıdır.
Netice de keyif yapıyor.
Ve bir şekilde sağlığa, düşünceye, karektere, çevreye zararı var.
Belki bunlardan bir çoğu sende yoktur ama yine de alkolün verdiği zarar sana da yansır.
Kuran da alkol ve kumar ile ilgili bir ayette " onlarda iyi ve kötü şeyler vardır " diye yazılıdır.
Fakat kötülüğü daha çoktur der.
İnanan insan içebilir.
Ayette belli " kendinizi bilmeyecek kadar sarhoş iken namaza durmayın " diye.
İçmemek doğru olandır.
Sigara da aynı şekilde ama içiyoruz.
Soran+1 yılBurada inanç kavramları geliyor.
İnanıyorsan yasak olduğunu bilirsin.
Yasaktır ama senin hoşuna gidiyordur kendine göre savunman vardır ve içiyorsundur.
Biz inanıyoruz ama dört dörtlük müslüman mıyız değiliz.
Eksiğimiz de çok, hatamız da.
Fakat inancımız o ki Allah bütün günahları affedendir.
+1 yılBende namaz kilmayinca husursuz oluyorum sanki cehenneme gitcem gibi hissediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah namaz kılmayanları cehenneme atar mı tam bilemiyorum ama namaz kılınmalı çünkü hak olan bu.
Biri sana bir iyilik yapsa altında kalmak istemez en azından teşekkür eder, minnettarlığını gösterirsin.
Bizleri yoktan var edip varlığmızın sahibine şükretmek zor gelmemeli bence.
Cehennem korkusu ile değil severek yapmalıyız.
+1 yılLanet olaunki bana bir türlü yapamyom :( hemen isyan ediyom
031 Yorumla
Soran+1 yılNeye isyan ediyorsun?
Neyi yapamıyorsun?- +1 yıl
Abi battım battım çıktım hep :( askerlik olmadı diye içki içtim ilk defa namazı bıraktm Allaha verdiğim sözü bozdum sigara içtim zaten bittim ben direk cehenneme attm kendimi
Soran+1 yılAllah inanan kullarını cennetine alacatır.
Onun bağışlamasından ümit mi kesiyorsun?
Tövbe et halini düzelt.
Allah yardım edecektir.
Kaldı ki Allah tövbe edenleri sever.
Allah tövbeleri çokça kabul edendir diye bir çok ayet var.- +1 yıl
Neden asker yapmıyor neden şehitlik vermiyor tek birşey istedim olmuyor
Soran+1 yılSabretmen lazım.
- +1 yıl
Demi
Soran+1 yılÖyle zaten savaş olacak.
Ve az kaldı.- +1 yıl
Kuranda geçen mi
Soran+1 yılSavaşın Kuran da geçip geçmediğini bilmiyorum fakat Yahudilerin Armegaddon Müslümanların Melheme i Kübra dedikleri savaşın arifesindeyiz.
- +1 yıl
Savaşda önemli rol almak istiyorum
Soran+1 yılNasip, kısmet, kader.
- +1 yıl
Ya bir şey sorcam ben elimde değil ama en çok vatanıma önem veriyorum dünyada :( yani islam için değilde vatanım için çalışmak daha ağır basıyor şehitlikmidir bu
Soran+1 yılVatan sevgisi imandandır diye bir söz duymuştum sanırım Hz. Ali'nin bir sözü.
Şehitliktir inşallah.
Allah bilir bunu.- +1 yıl
İnşallah imandandır
Soran+1 yılAma inanç yönünden de ilerlemen lazım.
Ve buna kendinden başla.
Sana bedava verilen varlığını, benliğini, ruhunu, aklını, bedenini vs bunları düşün ve Allah'a şükret namaz kıl, ibadet et.
Bizleri Türk olarak yaratması bile ödüldür bizim için.
Çok şükür O'na.- +1 yıl
Türk ve müslüman olmamız bize verilen en büyük armağan
Soran+1 yılTürk'lük kader müslümanlık seçimdir.
Her ikisi için de şükürler olsun Allah'a.- +1 yıl
Ama düşünsene amerikada doğdun hristiyansın müslüman olurmuydun
Soran+1 yılBüyük ihtimal hristiyan olurdum.
Ama içimde olan Yaratıcı inancı ve merakım ile okusaydım ya da öğrenseydim müslüman olabilrdim çünkü 5 vakit Allah'a ibadet ediyorsun İslam'ın hak din olduğunu, daha üstün olduğunu anlar ve ancak böyle müslüman olabilirdim.
Fakat müslüman bir topluluk içinde yaşadığımız da bir nimettir tabi ki.- +1 yıl
Peki hiç hristiyanlık ve yahudiliği kapsamlı şekilde araştırdınmı? incili ve tevratı okudunmu?
Soran+1 yılİncil'i biraz okudum.
Onda da güzel şeyler var fakat okuduğum bazı yerlerde İsa'ya Rab diyor.
Yani o nedenle değiştirildiği belli.
Fakat tamamını okumadım.- +1 yıl
Hiç düşündünmü ya onlar doğruysa diye
Soran+1 yılHiç düşünmedim.
Çünkü Kuran da onlardan da bahsediyor.
Onlarda Kuran'dan bahseden bir şey var mı?
Zannetmiyorum ki olsun.
Çünkü Kuran son din.
Fakat Kuran hepsinden bahsediyor.
Bir şekilde onlar da doğru.
Allah'tan gelen kitaplar.
Ama değiştirmişler insanlar.- +1 yıl
Valla hiç okumadığın için soruyorum bazı ayetleri biliyorum ama :D
Soran+1 yılOkumak lazım.
Keşke tüm ayetler ezberimde olsa.- +1 yıl
Tek tük görüyorum ama gerçekden okumak gerek :D
Soran+1 yılOkumalısın inananlar için rehberdir Kuran.
Yol gösterir, uyarır, müjdeler, ögüt verir, öğretir, rahmet , huzur hisseder insan.
Oku inşallah.- +1 yıl
Deniyecem :) şu sorun sayesinde namaza başlama kararı aldım be :D
Soran+1 yılİnşallah kardeşim Allah kabul etsin.
Bizim için de dua et.- +1 yıl
Eywallah reis adamsın :D
Soran+1 yılSağol kardeşim Allah razı olsun.
bu huzursuz oluyorum diyenler acaba kaç kere namaz kılmış
013 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmadıklarını mı düşünüyorsun?
Soran+1 yılYanlış anlama ama bir söz var "kişi karşısındakini kendi gibi görür " diye.
Sen kılmadığın için öyle düşündüğünü zannediyorum.
Kılan insan olmaz mı?
Ezan okunmasa bile sürekli saati kontrol eden insanlar var.
Zamanı geldi mi gelmedi mi , vakit geçiyor mu, vaktin bitmesine kaç dakika var diye endişelen bir sürü inanan insan var.
Bunun böyle olması kişinin inancındandır.
Soran+1 yılSen ön yargılı davrandığın için öyle düşünüyorum.
Soran+1 yılSokağa çıkmaya ne gerek var burası da bir şekilde sokak gibi her telden insan var.
Kılanı da var kılmayanı da.
Sonuçta değişecek pek bir şey sanmıyorum.
Soran+1 yılNe değişecek ne farkedecek?
Soran+1 yılYine ön yargılısın burada herkesin yalan söylediğini mi düşünüyorsun?
- +1 yıl
öyle bir cümle kullanmadım. kimsenin günahını almaya niyetim yok kılan varsa Allah kabul etsin kılamadığında üzülen varsa Allah affetsin. okul zamanı bizim ordaki eve ezan sesi duyulmaz gün boyunca aklıma gelmediği olur bazende durup dururken aklıma gelir üzülürüm niye kılmıyorum diye. iman varsa imkanda vardır
Soran+1 yılAynen iman varsa imkanda vardır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılben. hep tövbe ederim ama yinede günaha giriyorum :( allahım beni affeder inşallah.
12 Yorumla
Soran+1 yılEder inşallah.
Rahatsız oluyorsan neden etmesin.
Allah'ın merhameti, bağışlaması çoktur.
Cevap sahibi+1 yılinşallah. :(
Namaz kılamadıgım ozel gunlerde ağlar oldum cok huzursuz oluyorum 😔kilacagim gunu iple cekiyorum
00 YorumlaNamazları aksatınca bendede huzursuzluk oluyor :/
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
+1 yılben günah ile mutlu oluyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah'a dönersen yaptıklarından rahatsız olursun sanırım.
Ben de huzursuz oluyorum ya :s
14 Yorumla
Soran+1 yılNeyden günahlardan mı?
Namaz kılmamaktan mı?
Soran+1 yılİnancın var maşallah.
Huzursuz olman bile bunun belirtisidir.
Sadece yapman gerekenler " neden varım ", " ne olacağım " gibi şeyler ile hayatını sorgulamak ve bunun sonucunda yüzünü Allah'a dönüp, geçmişteki günahların için tövbe etmek ve Allah'ın emir ve yasaklarına gayret etmektir.
O zaman gerçek huzuru bulacaksındır inşallah.
Namaz kılmayınca huzursuz oluyorum tabi ki
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bizde öyleyiz.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet ben de huzursuz olurum.
10 Yorumla
+1 yılbaşlayıp kılmayınca huzursuz oluyo insan
16 Yorumla
Soran+1 yılGayret etmek lazım.
Bizleri var eden sürekli nimetlerine boğuyorken bizleri ona bir şükredip, şükretmemek haksızlık olur.
O nedenle madem varız, hayattayız ibadetlerimizi de yapmamız gerek.- +1 yıl
haklısın sonuna kadar bu aralarda bosladık biraz zaten o yüzden huzursuz olmaya basladım
Soran+1 yılBaşla inşallah hemen şimdi vaktin namazını eda et.
Ve sürekli kılmaya gayret göster.
Şeytan şimdi gelip sana boş ver sonra kıl diye ağırlık verecek.
Şeytanın etkisini buradan da hissedebilirsin.
Kalk gel çıkalım gezelim desen hemen kalkarsın.
Ama Allah için 5 dakikalık namaz kılacaksın üzerinde nasıl ağırlık oluyor.- +1 yıl
evet vakit gecmeden kılalım :)
Soran+1 yılAllah kabul etsin.
- +1 yıl
Amin hepimizn :)
genelde vicdan azabı oluyo
02 Yorumla
Soran+1 yılRahatsız oluyorsun bir şekilde.
Bende ama kılamıyorum üşeniyorum :( şeytan işte
04 Yorumla
Soran+1 yılSana verilen benliği, ruhu, aklı , bedeni ve saymakla bitmeyecek nimetleri düşün ve bunun gereği olarak namazlarını kıl.
Mantığını kullan şeytanı yen.
Soran+1 yılNamaz kılan insanlar ile vakit harca, arkadaş ortamını değiştir.
Bir Allah dostu bulabilirsen Adıyaman Menzil'deki gibi git bir görün.
Başlarsın inşallah
Ama her şey kendinde bitiyor.
Ve bunu ancak tefeekkür ederek başarabilirsin.
Çok denedim olmuyor diye değil.
Mantığını kullan.
Biri sana iyilik yaptığında teşekkür ediyor zor gelmiyorsa Yaratan içinde sana verilen varlığın için teşekkür edip, namaz kılmak zor gelmemeli.
+1 yılEvet içimde bir sıkıntı oluyo
07 Yorumla
Soran+1 yılOooo maşallah kolalıcelibon sende namaz ehli miydin?
Maşallah- +1 yıl
Tabiki dışardan ateist mi duruyorum
Soran+1 yılAtaist durmuyorusun da namaz kılmıyorsundur gibi bir algı oluşuyordu istemsiz.
Belki profil resmindendir bilemiyorum.
Zaten " paranın ve imanın kimde olduğunu Allah bilir " diye bir söz anımsıyorum doğru mu bilmiyorum ama bu söz bir nevi bu durumu anlatıyor.
Allah kabul etsin.
Sevindim senin adına.
Maşallah- +1 yıl
Alkol kullanıyorum dışarda açık da giyerim ama evimde oturup ibadetimi de yerine getirmesini bilirim.
Soran+1 yılNe güzel maşallah.
Umarım kötü alışkanlıklarına da tövbe edersin.
Bende kullanıyordum alkol madde vs.
Tövbe ettim kullanmıyorum.- +1 yıl
Hayırlısı bakalım:)
Soran+1 yıl:))
+1 yılKendimi suçluymuş gibi hissediyorum :///
17 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılıyor musun?
Bazı kapalılar kılmıyor.- +1 yıl
onlar süs için kapanıyo o zaman benım cevrem hep öyle sinir oluyorum :s
Soran+1 yılKapanma Allah örtünün demiş.
Yani onların süs için kapandığını söyleyemem ben.
Sadece suçluluk duygusu acaba kapalısın ve namaz kılmıyorsun da mı oluyor diye algılandı bende.
O nedenle sordum.- +1 yıl
5 dk bile gecikse ınsan huzursuz oluyo boşlktymssn gıbı
Soran+1 yılSadece namaz kılmak gerektiğini hissediyorum.
Yük oluyor üzerime.
" Hadi hadi hadi " diye bir his oluyor namazı bir an evvel kılmam gerektiği ile ilgili.
Ne zaman kılıp eda ediyorsun sonra huzur buluyorsun.- +1 yıl
aynen dediğin gibi
- +1 yıl
ben sadece cuma namazlarını giderim :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılben:(
11 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende huzursuz oluyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılİnançlısın ondandır.
kılınca oluyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılİnancında bir zayıflık vardır.
Ya da cinler musallat olmuş olabilir.
ya da işlediğin günahlar çoktur namaz kılmak sana ağır ve itici geliyordur.
Valla ben oluyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılİnançlı olduğundandır.
Soran+1 yılNamaz kılıyorum.
Fakat ağırlık olayı artık sürekli olmuyor.
Çünkü amacım ve niyetim kılmak benim.
Yalnız şeytan bana ve benim gibilere " birazdan kılarsın " diyerek geciktirmemizi sağlıyor.
Yani ezan okunur okunmaz kılmıyorum namazı.
Genel olarak vaktin içinde ve bazen son dakikalara yakın kılıyorum.
+1 yılvallahi degilim
01 Yorumla
Soran+1 yılİnançta bir zayıflık var sanırım.
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası