Vatanseverliğin bir tanımı şudur: “(coşkulu) vatan sevgisi”. Bazıları vatanseverliği olumlu görüyor ve bazıları vatanseverliği daha eleştirel görüyor. Eleştirmenler genellikle vatanseverlik ile milliyetçilik arasındaki çizginin nerede olduğunu tartışırlar. Milliyetçilik abartılı bir ulusal bilinçtir. Milliyetçiler kendi uluslarını abartıyor ve diğer ulusların değerini düşürüyor. Oldukça abartılmış bir milliyetçiliğin tehlikeli sonuçları olabilir (Ulusal Sosyalizmin gösterdiği gibi). Vatanseverlik gerçekten milliyetçiliğin müjdecisi mi yoksa sadece anavatanında sağlıklı bir gurur mu?Vatana can feda...
Sistemin bize dayattığı kavramlardır... Kendisini korumak için vatanseverlik algısı oluşturur sistem... Vatanın sınırları yoktur... Fethedilen her alan vatan kabul edilir... Çölde yaşamaktan nefret eden bir Fransız fetihten sonra orayı sahiplenir hak iddia eder... Orası için savaşır... Çünkü sistemin çıkarı vardır o topraklardan, aslında vatan sevgisinden cepheye gitmez. Milliyetçilik ise insanlık tarihi için geçici bir modadır... Fransız devrimi ile devletler hukukunda yerini almıştır... Öncesinde ümmetçilik vardı benzer şekilde.. Yarın, şirketler hukuku baskın olunca, yerini "markalar" ülküsüne bırakabilir.
Vatanseverlik tehlikeli değil elbette hatta herkeste olması gereken bir durumdur. Ama aşırı milliyetçilik ve insan ayrımcılığı dünyanın en tehlikeli şeyidir. Ayrıca vatan severlik sokaklarda meydanlarda yapılan güç gösterisi değildir. Üretime katkı sağlamak ve ülkenin sosyo ekonomik ve entellektüel anlamda en ileriye nasıl gidebileceği ile ilgili projeler geliştirmekle olur kanaatindeyim...
Benim için vatanseverlik çok farklıdır vatan millet Sakarya tarzi aptalca köprüye çıkıp bilip bilmeden suçsuz turkaskerini köprüden aşağı atmak f16 arkasından ayakkabı fırlatmak değil vatanını sevmek benim için canakkalede gerçekten vatanı için canvermektir yoksa malesef kuru gürültü ile vatanseverlik olmuyor
Ben bir vatanseverim VE milletimizin başında olanda bir vatansever gerçekten milletine VE ülkesine değer veriyo koruyo canla başla mücadele veriyo dusmanlarla Âmâ kapalı olmamız VE uzun adamin yanında olmamız çoğu kişi için vatanhaini durumuna düşürüyo Vatanini seven hiç-bir insan vatan haini olamaz Âmâ düşmanın elini sıkıp düşmana gülen insana normal bakış açısı VAR nedense Şehit cenazesine bile gülerek giden zihniyeti savunan kişiler ben VE partime yobaz diyorlar Allah kalplerinde ki perdeyi açsın Diyorum sadece
Aynı anda iyi ama tehlikeli de bir şeydir vatan sevgisi. Vatanını asıl seven ona zarar gelmesin diye saygısızlaşmaz, agresifleşmez, vatanına laf getirecek haraketlerde bulunmaz; fakat işte ölçüyü kaçırıyoruz işte maalesef. Milliyetçilik ölçülü olduğunda zararı olmayan faydalı bir ilkedir fakat daha da tehlikeli vatan sevgisinden.
Hayir tehlikeli degildir. Tehlikeli olan o vatan icerisin de yasayan toplumlari vatanseverlik adi altinda ayristirmaktir. Bu yuzden ne diyoruz. Tek Millet. Tek devlet. Tek Vatan. Tek Bayrak.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Vatanseverlik ile Milleyetçilik çok farklı akımlardır. Vatanseverlik bir ülkeyi ayakta tutar. Aşırı uçlarda bir milliyetçilik ise ortak milletleri bir birine karşı düşman eder.
Bizim ulkemizde samimiyetsiz vatansever o kadar cok cogaldi ki bir cogu kravatli , cok sevmekle dogru sevmeyi ayiripta hangisi iyi hangisi tehlikeli bilemiyorum