Babama olan sevgimi kaybetmemek için?

Arkadaşlar babam asker, 13-14 yaşıma kadar her kızın olduğu gibi benimde ilk askimdi çok severdik birbirimizi fakat son 2 yıldır babamı sevemiyorum. 1. Si hareketleri çok laubali yani normal zamanlarda baba gibi değil arkadaşımmış gibi davranır bu durumun ona olan saygımın azalttığının farkındayım 2. si sinirli olduğu zamanlar otokontrolünü kaybediyor dovmese de ruhumuzda derin yaralar bırakacak hislere yol açıyor. 3. sü annemin arkadaşlarıyla gereğinden fazla samimi yani baba dediğinin bir ağırlığı olur 4. sü sabahtan akşama kadar bilgisayarda okey oynuyor ve bundan sıkılmıyor (Orda birileriyle yazışmadığına eminim sadece oyun oynamasına uyuz oluyorum) 5. si evden dışarı zor çıkıyor çık bişey lazım desek kıyamet kopuyor 6. sı paranın hesabını bilmiyor sağa sola para dağıtıyor 7. si aşırı derecede abimin mutluluğunu huzurunu kıskanıyor fakat abim sinirli olsa onu yumuşatmak için elinden geleni yapıyor ama normalken hep onu kızdırmaya neşesini kaçırmaya çalışıyor şimdi bana bunlarda ne var diyeceksiniz ama inanın bunlar zihnimi yoruyor, babama olan saygımı sevgimi gun geçtikçe kaybediyordum ne yapmalıyım
Babama olan sevgimi kaybetmemek için?