Bazı insanlar kin tutmak yerine gözyaşlarına boğulur ve kabuğuna çekilir. Bazıları birkaç saat bazıları yıllarca sürebilir. Bu tarz durumlarda kendinizi hangi gruptan görüyorsunuz? :)
Kin tutar mısınız, fazla kalıcı oluyor mu bu durum?
Kin tutmam ve kin tutmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü kin ve öfke gibi durumlar insanı içten içe çürüten şeyler benim gözümde. İnsanın eline hiçbir şey geçmiyor ki kin güdünce. Hatta insaniyetinden ve merhametinden de ödün veriyor. Bana bu kadar zararı dokunan bir şeyi tercih etmiyorum...
Önceleri kin tutan, canımı yakandan nefret eden biriydim. Babam öldükten sonra fark ettim aslında hiç beklemediğim bir zamanda ölebileceğimi. O zamandan beri kimseye kin tutmuyorum. Nefret etmiyorum. Direkt o kişiye karşı kendimi kapatıp içimde ne sevgi bırakıyorum ne başka bir duygu, yoldan geçen adamdan hiçbir farkı olmuyor benim için. Çünkü bu duyguların bende ağırlık yaptığını fark ettim. Neden kısacık ömrümde bu insanların bana yük olmasına izin vereyim ki dedim ve bu kin konusunu kapattım.
Ben direk soğurum. Bir keresinde hocam okuldaki bazı salakların dediklerine karşı nasıl tepki verdiğimi izlemiş. Ben bir şey yapmadan önce 3 kez düşünürüm sonrasında hareket ederim. Hoca gelip bana dedi ki çok iyi birisin ama bir o kadar da kindarsın. Annemde çok kindarsın der. Farkında olmadan kin tuttuğumda oluyor. Bence bu olay kişinin yaşadığı duruma bağlı. Kimse durduk yere başkasına kin duymaz ;)
Bana bir kötülük yapılırsa bunu kolay kolay unutmam ama bir yandan da kendimi yıpratmamaya gayret ederim. Bir ömür boyu kindar kalmak insanı çok yorar, bir şekilde hayatımıza devam etmeliyiz.
Çok pis kin tutarım yurtta bir kız vardi bana hazırlıkta az çektirmedi Allah'ın belası bak hala aklıma gelince sinirlenirim yasim 18 di o zamanlar onun 26 Allah'ın kart horozu pislik yapti hep bana şimdi bile yolda gorsem kinliyim ona ünügunu sıkmak isterdim bir insan bu kadar aşağılık olmamali her sey yasla olmadigini bir kez daha gordum o zamanlar ondan belki evet yasca kucuktum beni ezmeye kalkti hep ama ondan daha olgun ve oturakliyim onun gibi benden küçük insanlari ezmeye hic calismadim calismam akil yasta degil bastadir yani kinciyim😂 ama kinimde de hep hakliyimdir
Kin tutarım kinci biriyimdir bana yapılan kötülükleri kolay kolay unutmam herkes hak edeni bulmalı, kötülük yapan kişiye içten içe sempatiklik beslemeyiz.
kinli değilim de çok gururluyum. Biri buraya bi daha gelme dese bile bi alınır bi daha da gitmem. intikam almak bana göre değil mesela. Allaha havale ederim direkt
Demek ki sana yeterince kazik atmamislar saglam bir kazik atsinlar sana da goreyim kin baglamaz misin ya da kinci insandan nefret eder misin insanlar durduk yere kin baglamiyorlar herhalde