Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş- Öncelikle gözlerini kapatıyorsun ve 30 saniye boyunca derin derin nefes alıp veriyorsun bu arada şimdi şu an okurken bunları yap yazımı okumaya gözlerini açtıktan sonra devam et. Sonra bir daha gözlerini kapatıyorsun ve aynı anda seni çok mutlu edecek bir isteğin veya olayı düşünürken diğer yandan hayatında sinirden çıldırdığın belki de kin beslediğin en kötü durumu düşünüyorsun yine bunu 1 dakika kadar yapıyorsun. bunları yap ve yazıyı okumaya devam et işin bipolarlığı anlama kısmı burada zaten. Sonra gözlerini açıyorsun ve ''Tezdadu biha sirran ve ala sirriküm. Esselamü aleyküm eyyühel ervahut tahireti min cannil mi’minin.'' bu ara içinde bir ferahlama olursa bipolar değilsindir ancak ruhen daralırsan geçmiş olsun.1|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Hepsini Göster Daha Az Göster
@Mangroves İşin esprisi korkutmak için yoksa cinni bir varlık çağırmak bu kadar basit değil ha yöntem biliyor musun diye sorarsan, evet.
En İyi Erkek Görüşü
- Selam, illaki aileden biri olması lazım öyle anlarsın. Bipolar olarak düşünme, anksiyete veya borderline de olabilir. Çok detaylı araştırılması şart, benim tavsiyem eğer rahatsızsan bir psikolojik yardım alman. Bol şans.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1520- Merhaba , ben bipolar hastasıyım ve 3yıldır tedavi görüyorum... Bipolar çok zor bir hastalıktır. Yaşayana ve çevresine yansıttığın zor zmaanlar geçirtir... Ben bipolar mıyım acaba gbi düşüncelere girme bunu sen bilemezsin önce bir psikiyatriye görün doktor karar verir zaten ne durumda olduğunu söyler...
Tanıdığım bazı bipolarlar hastalığından dolayı üzgün.. çünkü bipolar olarak bizi kimse anlayamıyor ve algılayamıyorlar.. duygu durumlarımız değiştiği için aniden ve sebepsiz yere anlaşılmakta güç duyuluyoruz. Mesela benim 2yıllık ilşkim vardı benim hastalığımı bahane ederek terketti. Normal insanlar bizi anlamıyor..
Bence sen sadece depresyondaydın..
Sen sorunu paylaşalı uzun zaman olmuş yeni görüyorum cevaplamak istedim... şimdi ne durumdasın?0|00|0Değişen bir şey yok yine aynıyım bitmiş tükenmiş durumdayım ama aynı zamanda duygularım çok karışık birbirine zıt şeyler yasıyorum kendimle celisiyorum bazen o kadar kötü oluyorum ki çıldırıyorum resmen bundan 2 dk sonrada kahkahalara boğuluyorum dediğin gibi belirsizim ne anlıyorlar ne de anlatabiliyorum
- Bizzat bipolar hastası var karşında. Kendim kadar gıcık bir hastalık ya. Nasıl davranman gerektiğini kestiremiyorsun sebepsiz duygular içinde oluyorsun ama duruma alışınca sorgulamıyorsun pek. Depresyon dönemi en boktan dönem. Yataktan çıkmak istemiyorsun, insanların suratlarına bakınca gelen şamar atma isteğini bastıramıyorsun falan. Mani döneminde ise kelebek olup kanatlanıyorsun, kaldırım taşlarını saymak bile en eğlenceli aktivite haline geliyor. Doktora görün. Göründüğü kadar kolay bir hastalık değil kendine tanı koyma. Güncele de belirtmeyi unutma ama merak ettim.0|00|0
- her dengesiz ruh halini bipolar diye etiketleselerde dünyadaki herkesin bipolar olduğunu düşünürdük
çünkü çevrede bilgi akışı var ve zihninde de işleyen bir mekanizma var
bir video görürsün sana bi anını hatırlatır hüzünlenirsin
bir video görürsün sana bi anını hatırlatır mutlu olursun
ve psikolojik sorunlarla çok yakın olduğum için söylüyorum sabit bir kural vardır asla ama asla kendine tanı koyma
bu tarz problemlerin büyük çoğunluğu anksiyeteden kaynaklanıyor
içe kapanıklık , fazla arkadaşnın olmaması gibi etkenler nedeniyle kötü ruh halini iyileştirme çabasında olurken tekrar kötü ruh haline bürünebilme olayları falan dengesizlikten çok huzursuzlaşan iç huzurunu iyileştirme çabasıdır
ki bipolar gibi derinden ve uzun süreçle anlasılabilecek durumları tek kelimeyle sen şusun busun diyerek ancak kendi psikolojini bozmaya çalışırsın
en iyisi doktora görün 5 6 seans te ne olduğun ve tedavi yöntemininde ne olacağı anlasılır zaten0|00|0ve tekrar yineliyorum asla ama asla kendine tanı koyma çünkü tanı koyarsan artık kendini öyle kabul eder ve oymuş gibi yaşam sürdürmeye kalkışırsın, buda o hastalığa sahip olmasan bile senin hayat kalitelinin içine edicek
Ben yeterince tedavi gördüm başka sorunlar yüzünden ama öncelik yeme bozukluğum olduğu için hic diğer sorunlarıma dikkat edilmedi şimdi aşırı derecede desteğe ihtiyacım var yeme bozuklugumla barışığım artık yaşam tarzım o benim ama öte yandan psikolojim berbat halde ki zaten tanıyı kendim koyamiycagmi gayet iyi biliyorum ki zaten yapmam da doktorların zaten şüphe duyduğu bir durumdu
dediğim gibi doktor hastalığı anlama çabasında olurken her türlü hastalıktan şüphelenirler sonuca erdirmeleri için seanslara devam etmeli ve aslada doktor değiştirme her değişim süreci baştan başlatıyor
Ya özellikle sorun şu ki ben doktora gittiğimde öncelik yine yeme bozukluğuna verilicek ama ben bu konuda tedavi olmak istemiyorum diğer sorunlarimla ilgilenilmiycek bile
belkide sorunun ana kaynağı budur doktoruna güvenmelisin bu şekilde oradan oraya savrulursun benden demesi
bana kalırsa doktor bana deseki dinlediğin müzik tarzını değiştir önce şu tarzına odaklanalım dese
haklısınız derim
doktor değilim doktor olmamakla birlikte seni tanımıyorum da ve problemi oluşturan şeyleri anlamaya çalışsam da belkide senin anlattığının dışındaki olaylar sebep oluyor ve sen bile farkında olmayabilirsin
bu yüzden şöyle örnekleyerek gideyim, insanlar strese girdiğinde çok yemeye başlar ya da bozukluk olusur evet bu doğru ama çok yemeye başlayan ya da düzeni olmayan insanlarda da stres oluşur çünkü yeme eylemide ruh haline etki ediyor her gün sürekli yumurta yiyen adamla farklı farklı ve leziz yiyecekler yiyen adamın ruh hali aynı olmayacağı gibi neleri yaptıktan sonra yemeye yöneliyorsun ve yedikten sonra ruh haline olan etkiside farklı oluyor
misal hiç uyumayı sevmeyen biri ben artık kendimle barısıgım ve uyumayı sevmiyorum bu benim tarzım az yatarım gece yatarım diyebilir ama bu gündüz daha halsiz hissetmesine ve karsılastığı olaylara daha az tepki verip kendisini suçlamasına ve bunun stresini uyumadığı gecelerde çekmesine neden olabilir o halde bu tarzın sana zarar veriyordur ve bunu anlayıp müdahale etmek doktorun tavsiyesine bağlı
psikoloji çok derin bir konu hele ki terzi kendi söküğünü dikemez psikolojide çok etkin bir durum, çünkü insanlar olarak kendi problemlerinizi anlamakta çok zorlanıyoruz en büyük sebebiyse duygularımıza göre hareket etmemizden kaynaklanıyor
tekrar yineliyorum bir doktorda karar kıl anlatabileceğini anlat tavsiyelerine uy çaba göster hızlı iyileşme gösterirsin
Ben yeme bozukluğuma çare aramiyorum dediğim gibi ve bu sorunun sonuç olabileceği bi şey değil şu an bu durum altında yatan bir sürü sorun var ki zaten psikolojik tedavim ilk ben çok küçükken ilkokuldayken başladı
- Merhabalar. Bipolar gibi karmaşık ve bir o kadar da basit gibi görünen bir psikolojik rahatsızlığı çok derinlemesine tüm boyutlarıyla uzun bir dönem araştırmış ve bu konuyla yakından ilgilenmiş biri olarak yazıyorum: her dengesiz tavır ve duygu durum hali bipolar bozukluk tanısını alabileceğinizi gerektirmez. Kaldı ki bipolar “dengesiz” gibi tek kelimeye indirgenebilecek bir hastalık değil. Hepimizin hayatta belli dönemlerinde iniş çıkışları olabilir, hepimizin “dengesiz” diye nitelendireceği ruh hallerinde dalgalanmalar olabilir, ancak bipolar dediğimiz bu rahatsızlık bunun çok daha ötesinde olan bir şey. Çoğu bipolar hastası toplumda kendini belli eder zaten. Bu olağandışı düşünceler, yüksek sesle konuşma, kendini belli etme, ani bir şekilde fiziksel olarak değişim (örneğin saç rengi, kesimi, kılık kıyafette değişiklik) gibi. Ve üzülerek söylüyorum ki bipolar hastalarının büyük bir çoğunluğu bu garip davranışlarından dolayı toplumda dışlanırlar, yalnız bırakılırlar.0|00|0
Dediklerinizin hepsi bende var hatta saç kilik kıyafet öyle bi hal aldiki bende sadece karantinada 50 kez falan saçımı boyadım açtım koyulttum her renge girdi toplum tarafından düşüncelerim ve kendim kabul görmüyorum zaten alisilmisligin çok otesindeyim
- Bipolarların belli dönemleri var diye biliyorum ani geçişler olmaz sürekli. Bi çökkünlük yani depresyon dönemi vardır birde aşırı enerjik mutlu olduğu taşkınlık dönemleri vardır. Bazı kişilerde de intiharı bile düşünmeye sebeb verdiği dönemleri olduğunu biliyorum iş o seviyedeyse bir destek alınması gerekir zaten.0|00|0
18 yaşından büyüksen kendi başınada yapabilirsin bunu ailen veya bir başkası şart değil zaten başlangıç olarak ilk kendin başla git bir doktora madem böyle bir düşüncen var neden gidemiyorsun ki
Edemiyorum hali hazırda bi yeme bozukluğum var en son onun için tedavi görüyorum yatış falan istendi dayanamayınca dışarda ilaca başlandı ilaçlarsa her zaman kötü şeyler yapmama neden oluyo konuşmakta ise yaramadığı ve ilaç kullanmama karşı oldukları için istemiyolar
Yinede hiçbirşey senin sağlığından önemli değil onlarda bunu biliyorlardır eminim bence ikna etmek istemiyorsun sen. Onların öyle düşündüğü değilde sen bence onlar gibi düşünüyorsun gibi geldi bana
Yok aslında hayır ama mesela ben gitsem bile hiçbirine öncelik verilmiycek direk yeme bozukluğum esas alinicak ve yine ilaçlara basvurulucak bende çok istiyorum ilaç olsun kafam rahat olsun ama anlaşıldığımi düşünmüyorum ailemin düşüncelerinden zaten biktim hep arkandayız destekciniz deyip içinde bulunduğum durumu daha da berbat hale getiriyolar sonra sorun yine hep bende konuşmak bile istemiyorum onlardan hicbi şey istemiyorum
Bilmiyorum nasıl yapıcaksın ama aileni karşına al güzelce konuş böyle böyle bişi varsa gerçekten tedavi olmak istiyorum de ben yanında olucaklarını düşünüyorum zaten ama sen ciddiyetini emin olduğunu belli etmen lazım onların Bi kere beynine sen ilaç içmiyor vs moduna girmişsin tedavi olmak istemediğini düşünmeleri normal bence
- Bunu bir hakaret olarak algılama ancak ergenlik denilen süreç içerisinde o yaşlarda insanlarda çok sık ruh hali değişimi olabiliyor ben de bir zamanlar bipolar mıyım diye sorgulardım ama zaman geçtikçe boş bir kaygı olduğunu anladım sana veya etrafındakilere bir zararın yoksa ve blu çağındaysan enerji geldiğinde resim çiz veya duygularını kağıtlara dök bunlar iyi gelir biraz benim tavsiyem iyi günler :)0|00|0
- Anlattıklarına göre bence evet..
Ayrıca uykusuzluk da fazlasıyla yapar.
İnsallah değilsindir umarım.0|00|0 - Olabilirsin ihtimal olarak ama kendinede bu yönde şey yapma bu bi ihtimal ama eğerki çok şüphe ediyorsan doktora gitmelisin0|00|0
- Cinsel yönden aşırı arzulumusun mesela buda bipolar belirtisi0|00|0
Bipolar hastaları belli zamanlarda aşırı derecede sekse ihtiyaç duyuyor aşırı doyumsuz oluyor tam o sırada bunu kontrol altına alamazsa kendini hiç tanımadığı bir adamın kollarında buluyor bu geçince adeta bir aseksüel oluyor
- Kendi kendine tanı koyamassın ki google den arraştırınca bende izofren çıkıyorum ozamn böyle şeylere kanma herkes farklı durumlarda farklı yapıya sahip olabilir bazıları daha farklı fakat bu durumdan kendini çok rahatsız hissediyorsan doktora başvur0|00|0
- Ben de öyle olabileceğimi düşünüyorum mesela ağlarken aniden gülüyorum sonra yine ağlamaya başlıyorum sonra yine ağlıyorum ani ruh değişimi yasıyorum mesela ağlarken sinirlenebiliyorum, sinirliyken mutlu olabiliyorum aniden, acaba ben de mi bipolarım0|00|0
- Ankisyeten olabilir bence pisikoloğa git çünkü ablamda daha ilerlemişi var ve çok kötü birşey tabi bendede var0|00|0
Kullanmıyorum ciddi bi psikolojim desteğe ihtiyacım olmasına rağmen ailem karşı cikiyo tedavime ve ilaç vs ne varsa
- KizlarSoruyor diye bi sitede anlamazsın emin ol. Doktora git iste0|00|0
- Düzenli olarak intihar isteği vardır kendimden biliyorum0|00|0
- pskiyatriste gidip anlayabilirsin0|00|0
- Hayır kuzum. Genç ve sağlıklısın. Bir şeyin yok0|00|0
- dengesiz duygu hali baskınsa bipolar olabilirsin0|00|0
- Bipolar hastası bir sevgilim olsun isterdim :D0|00|0
@27Tsd Lafın gelişi söylüyorum ya normalde sevgilim olmuyor fiziksel engelli sakat biriyim
@27Tsd Yaşadıklarınla gördüklerinle insanların nelere öncelik verdiğini bilirsin
Bak dış görünüşe önem verenler %96 rakamına ulaşmış
kalmış ki benim gibi birisini kabul edecek (Rüyalarımda anca bir sevgilim oluyor ilgi gösteriyor yüzümü okşuyor) Gerçek hayatta düşman gibi bakıyorlar
Bir gün engelli biri görürsen biraz takip et diğer insanlar ona nasıl bakıyor izle
İyi geceler abla :)
- bipolar değilde egoist biri olduğun kesin0|00|0
Insanlara göre yaşamıyorum kendime göre yasıyorum ama belli bi şeyim olmadığı için çok sıkıntı çekiyorum
Vurdum duymaz bir yapıyamı sahipsin hani derlerya ruhsuz hiçbirşey olmamış gibi davranan dünya batsa yerinden kipirdamayan tip öylemisin
Olmaz olurmu çocukluk hallerinle gençlik hallerin arasında gidip geliyorsun buda depresif yapıyor insanı kişilik oturmuyor
Karşılıklı yeni tanıştığın birisiyle realde nasıl sohbet kuruyorsun mesela hal ve hareketlerinde anormallık mı hissediyorsun
Yani evet ama çok fazla burnumun dikime giderim laf söz dinlemem en sevmedikleri huyum budur galina
- Kendine etiket vurma0|00|0
- Tertemiz ikizler burcu0|00|0
- Herşey olabilirsin0|00|0
- Bipolar neydi?0|00|0
- Gizli Üye1 ayBende öyleyim0|00|0
Detaylı bilgi
İki uçlu mizah bozukluğu ya da iki uçlu duygudurum bozukluğu olarak da adlandırılan bipolar bozukluk, kültürümüzde manik depresif hastalık olarak da bilinmektedir.
Bu hastalığa sahip insanlar kendilerini çok iyi, çok mutlu hissederken bir anda ve herhangi bir sebep olmaksızın kötü hissetmeye başlayıp içlerine kapanabilirler. Bipolar bozukluk tanısı alan kişilerin birçoğunda manik depresyonun belirtilerine uyan duygudurumlar gözlenebilir.
Kişilerin yaşam enerjilerinde, sosyal aktivitelere katılımlarında ve kişiler arası ilişkilerinde belirli bozulmalara neden olabilmektedir. Bu bozulmalar sadece belirli bir ortamda görülmez; okul, iş yeri, arkadaş ve aile ortamlarında birden çok kez bu bozulmalara rastlanılmaktadır. Bahsedilen bu bozulmaların, taşkınlık (mani dönemi) ve çökkünlük (depresif bozukluk) şeklinde ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu bozukluk, sürekli birbirini takip eden alevlenme ve sönme ataklarıyla devam eder. Bahsedilen bu ataklar başladığı andan itibaren birkaç hafta sürebilir ve atakların yoğunluğu kişiden kişiye göre değişebilir. Atakların olmadığı dönemlerde ise kişilerin duygu ve davranışları normal sınırlar içindedir.
Bipolar bozukluğun belirtilerini depresif dönem ve taşkınlık dönemi olarak iki hatta sıralamak mümkündür:
Depresif Dönem
- Kişinin kendisinden kuşku duyması,
- Suçluluk duyguları içinde yaşama,
- Üzgün, karamsar ve huzursuz hissetmek,
- Bir işe dikkat etmede ve dikkati sürdürmede yaşanan güçlükler,
- Uykuya dalmakta zorluk çekmek ya da gereğinden fazla uyumak,
- Hatırlama ile ilgili yaşanan zorluklar,
- Sevilen işlere karşı yaşanan ilgi kaybı,
- Yeme davranışlarında gözlenen değişimler (kilo kaybı ya da kilo alımı),
- Değersiz hissetmek,
- Enerji yoksunluğu,
- Ölüm, intihar düşünceleri olarak görülmektedir.
Bu bölümde en az beş belirtinin, en az iki hafta boyunca gözlenmesi gerekir. Hezeyan ve halüsinasyon gibi psikotik belirtilerin eşlik ettiği durumlar da görülebilmektedir.Mani Dönemi
- İştah ve uyku azlığı,
- Yapılan eylemlerde aşırılığa kaçmak. Örneğin; hızlı araba kullanmak veya yüksek miktarlarda para harcamak,
- Hızlı ve yoğun konuşma biçimleri,
- Cinsel istekte yüksek düzeyde gözlenen bir artış,
- Dikkati sürdürmede zorluk çekme ve dikkatin çok kolay bir şekilde dağılması,
- Kendini çok önemli biri olarak hissetmek ve yetenekleri konusunda gerçekçi olmayan inançlar,
- Alkol ve madde kullanımlarında yüksek düzeyde artış,
- Riskli ve zararlı davranışlar sergileme konusunda artış,
- Yüksek düzeyde enerji hissetmek,
- Kışkırtıcı ve uygun olmayan davranışlar,
- Çok mutlu ve coşkulu olmak şeklinde görülmektedir.
Bipolar tanısı için bu belirtilerin en az üçüne sahip olmak ve bir haftadan daha uzun süre deneyimlemek gerekmektedir. Bahsedilen bu depresif dönem ve mani dönemi döngüler halinde birbirini takip etmektedir. Bu rahatsızlığa sahip olduğunuzu düşüyorsanız bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim.Sağlıcakla kalın,
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM
Gerçekten de bipolar mışım vay be...