• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

Bipolar olabilir miyim?

amnezi_
amnezi_ Takip Et
Xper 3 Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
62
Yapay Zekaya Sor
Dengesiz bi kişiliğe sahibim cabuk sıkılırım ve sık sık ruh halim değişir. Eger bipolarsam bunu nasıl anlarım?
Bipolar olabilir miyim?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Klinik Psk. Zübeyde Ezgi Horzum
Klinik Psk. Zübeyde Ezgi Horzum Takip Et
Psikoloji
  • Merhabalar,

İki uçlu mizah bozukluğu ya da iki uçlu duygudurum bozukluğu olarak da adlandırılan bipolar bozukluk, kültürümüzde manik depresif hastalık olarak da bilinmektedir.

Bu hastalığa sahip insanlar kendilerini çok iyi, çok mutlu hissederken bir anda ve herhangi bir sebep olmaksızın kötü hissetmeye başlayıp içlerine kapanabilirler. Bipolar bozukluk tanısı alan kişilerin birçoğunda manik depresyonun belirtilerine uyan duygudurumlar gözlenebilir.

Kişilerin yaşam enerjilerinde, sosyal aktivitelere katılımlarında ve kişiler arası ilişkilerinde belirli bozulmalara neden olabilmektedir. Bu bozulmalar sadece belirli bir ortamda görülmez; okul, iş yeri, arkadaş ve aile ortamlarında birden çok kez bu bozulmalara rastlanılmaktadır. Bahsedilen bu bozulmaların, taşkınlık (mani dönemi) ve çökkünlük (depresif bozukluk) şeklinde ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu bozukluk, sürekli birbirini takip eden alevlenme ve sönme ataklarıyla devam eder. Bahsedilen bu ataklar başladığı andan itibaren birkaç hafta sürebilir ve atakların yoğunluğu kişiden kişiye göre değişebilir. Atakların olmadığı dönemlerde ise kişilerin duygu ve davranışları normal sınırlar içindedir.

Bipolar bozukluğun belirtilerini depresif dönem ve taşkınlık dönemi olarak iki hatta sıralamak mümkündür:

Depresif Dönem

• Kişinin kendisinden kuşku duyması,
    • Suçluluk duyguları içinde yaşama,
    • Üzgün, karamsar ve huzursuz hissetmek,
    • Bir işe dikkat etmede ve dikkati sürdürmede yaşanan güçlükler,
    • Uykuya dalmakta zorluk çekmek ya da gereğinden fazla uyumak,
    • Hatırlama ile ilgili yaşanan zorluklar,
    • Sevilen işlere karşı yaşanan ilgi kaybı,
    • Yeme davranışlarında gözlenen değişimler (kilo kaybı ya da kilo alımı),
    • Değersiz hissetmek,
    • Enerji yoksunluğu,
    • Ölüm, intihar düşünceleri olarak görülmektedir.

Bu bölümde en az beş belirtinin, en az iki hafta boyunca gözlenmesi gerekir. Hezeyan ve halüsinasyon gibi psikotik belirtilerin eşlik ettiği durumlar da görülebilmektedir.

Mani Dönemi

• İştah ve uyku azlığı,
    • Yapılan eylemlerde aşırılığa kaçmak. Örneğin; hızlı araba kullanmak veya yüksek miktarlarda para harcamak,
    • Hızlı ve yoğun konuşma biçimleri,
    • Cinsel istekte yüksek düzeyde gözlenen bir artış,
    • Dikkati sürdürmede zorluk çekme ve dikkatin çok kolay bir şekilde dağılması,
    • Kendini çok önemli biri olarak hissetmek ve yetenekleri konusunda gerçekçi olmayan inançlar,
    • Alkol ve madde kullanımlarında yüksek düzeyde artış,
    • Riskli ve zararlı davranışlar sergileme konusunda artış,
    • Yüksek düzeyde enerji hissetmek,
    • Kışkırtıcı ve uygun olmayan davranışlar,
    • Çok mutlu ve coşkulu olmak şeklinde görülmektedir.

Bipolar tanısı için bu belirtilerin en az üçüne sahip olmak ve bir haftadan daha uzun süre deneyimlemek gerekmektedir. Bahsedilen bu depresif dönem ve mani dönemi döngüler halinde birbirini takip etmektedir. Bu rahatsızlığa sahip olduğunuzu düşüyorsanız bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın,
    Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM

4
    1 Yorumla
    • hrxn3
      hrxn3
      +1 yıl

Gerçekten de bipolar mışım vay be...

Yorumla
Çok Süper Cevap
  • pyeonkyong
    pyeonkyong Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Öncelikle gözlerini kapatıyorsun ve 30 saniye boyunca derin derin nefes alıp veriyorsun bu arada şimdi şu an okurken bunları yap yazımı okumaya gözlerini açtıktan sonra devam et. Sonra bir daha gözlerini kapatıyorsun ve aynı anda seni çok mutlu edecek bir isteğin veya olayı düşünürken diğer yandan hayatında sinirden çıldırdığın belki de kin beslediğin en kötü durumu düşünüyorsun yine bunu 1 dakika kadar yapıyorsun. bunları yap ve yazıyı okumaya devam et işin bipolarlığı anlama kısmı burada zaten. Sonra gözlerini açıyorsun ve ''Tezdadu biha sirran ve ala sirriküm. Esselamü aleyküm eyyühel ervahut tahireti min cannil mi’minin.'' bu ara içinde bir ferahlama olursa bipolar değilsindir ancak ruhen daralırsan geçmiş olsun.

1
    9 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ağlıyorum şu an:)

Yorumla
    • pyeonkyong
      pyeonkyong
      +1 yıl

: D cin çağırma duası okudun kız : D

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Sktr lan

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Pardon jsjsjaikwjskwja

Yorumla
    • pyeonkyong
      pyeonkyong
      +1 yıl

estağfurullah : D sövmek hakkındır

Yorumla
    • Mangroves
      Mangroves
      +1 yıl

O dua ne

Yorumla
    • pyeonkyong
      pyeonkyong
      +1 yıl

@Mangroves İşin esprisi korkutmak için yoksa cinni bir varlık çağırmak bu kadar basit değil ha yöntem biliyor musun diye sorarsan, evet.

Yorumla
    • Mangroves
      Mangroves
      +1 yıl

@pyeonkyong biliyorumda ona rağmen daraldım😂

Yorumla
    • Mangroves
      Mangroves
      +1 yıl

Duayı nerden yazdın peki

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Verified
    Verified Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Selam, illaki aileden biri olması lazım öyle anlarsın. Bipolar olarak düşünme, anksiyete veya borderline de olabilir. Çok detaylı araştırılması şart, benim tavsiyem eğer rahatsızsan bir psikolojik yardım alman. Bol şans.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

15

Cevap

20

Cevap

• 27Tsd
    27Tsd Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl

Merhaba , ben bipolar hastasıyım ve 3yıldır tedavi görüyorum... Bipolar çok zor bir hastalıktır. Yaşayana ve çevresine yansıttığın zor zmaanlar geçirtir... Ben bipolar mıyım acaba gbi düşüncelere girme bunu sen bilemezsin önce bir psikiyatriye görün doktor karar verir zaten ne durumda olduğunu söyler...
    Tanıdığım bazı bipolarlar hastalığından dolayı üzgün.. çünkü bipolar olarak bizi kimse anlayamıyor ve algılayamıyorlar.. duygu durumlarımız değiştiği için aniden ve sebepsiz yere anlaşılmakta güç duyuluyoruz. Mesela benim 2yıllık ilşkim vardı benim hastalığımı bahane ederek terketti. Normal insanlar bizi anlamıyor..
    Bence sen sadece depresyondaydın..
    Sen sorunu paylaşalı uzun zaman olmuş yeni görüyorum cevaplamak istedim... şimdi ne durumdasın?

0
    1 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Değişen bir şey yok yine aynıyım bitmiş tükenmiş durumdayım ama aynı zamanda duygularım çok karışık birbirine zıt şeyler yasıyorum kendimle celisiyorum bazen o kadar kötü oluyorum ki çıldırıyorum resmen bundan 2 dk sonrada kahkahalara boğuluyorum dediğin gibi belirsizim ne anlıyorlar ne de anlatabiliyorum

Yorumla
  • ProsonicBomb
    ProsonicBomb Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 56%
    +1 yıl

her dengesiz ruh halini bipolar diye etiketleselerde dünyadaki herkesin bipolar olduğunu düşünürdük
    çünkü çevrede bilgi akışı var ve zihninde de işleyen bir mekanizma var
    bir video görürsün sana bi anını hatırlatır hüzünlenirsin
    bir video görürsün sana bi anını hatırlatır mutlu olursun

ve psikolojik sorunlarla çok yakın olduğum için söylüyorum sabit bir kural vardır asla ama asla kendine tanı koyma
    bu tarz problemlerin büyük çoğunluğu anksiyeteden kaynaklanıyor
    içe kapanıklık , fazla arkadaşnın olmaması gibi etkenler nedeniyle kötü ruh halini iyileştirme çabasında olurken tekrar kötü ruh haline bürünebilme olayları falan dengesizlikten çok huzursuzlaşan iç huzurunu iyileştirme çabasıdır

ki bipolar gibi derinden ve uzun süreçle anlasılabilecek durumları tek kelimeyle sen şusun busun diyerek ancak kendi psikolojini bozmaya çalışırsın
    en iyisi doktora görün 5 6 seans te ne olduğun ve tedavi yöntemininde ne olacağı anlasılır zaten

0
    9 Yorumla
    • ProsonicBomb
      ProsonicBomb
      +1 yıl

ve tekrar yineliyorum asla ama asla kendine tanı koyma çünkü tanı koyarsan artık kendini öyle kabul eder ve oymuş gibi yaşam sürdürmeye kalkışırsın, buda o hastalığa sahip olmasan bile senin hayat kalitelinin içine edicek

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ben yeterince tedavi gördüm başka sorunlar yüzünden ama öncelik yeme bozukluğum olduğu için hic diğer sorunlarıma dikkat edilmedi şimdi aşırı derecede desteğe ihtiyacım var yeme bozuklugumla barışığım artık yaşam tarzım o benim ama öte yandan psikolojim berbat halde ki zaten tanıyı kendim koyamiycagmi gayet iyi biliyorum ki zaten yapmam da doktorların zaten şüphe duyduğu bir durumdu

Yorumla
    • ProsonicBomb
      ProsonicBomb
      +1 yıl

dediğim gibi doktor hastalığı anlama çabasında olurken her türlü hastalıktan şüphelenirler sonuca erdirmeleri için seanslara devam etmeli ve aslada doktor değiştirme her değişim süreci baştan başlatıyor

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ya özellikle sorun şu ki ben doktora gittiğimde öncelik yine yeme bozukluğuna verilicek ama ben bu konuda tedavi olmak istemiyorum diğer sorunlarimla ilgilenilmiycek bile

Yorumla
    • ProsonicBomb
      ProsonicBomb
      +1 yıl

belkide sorunun ana kaynağı budur doktoruna güvenmelisin bu şekilde oradan oraya savrulursun benden demesi

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Sorunun kaynağı bu değil yeme genelde yeme bozukluğunun altında yatan bir şey vardır

Yorumla
    • ProsonicBomb
      ProsonicBomb
      +1 yıl

bana kalırsa doktor bana deseki dinlediğin müzik tarzını değiştir önce şu tarzına odaklanalım dese
      haklısınız derim
      doktor değilim doktor olmamakla birlikte seni tanımıyorum da ve problemi oluşturan şeyleri anlamaya çalışsam da belkide senin anlattığının dışındaki olaylar sebep oluyor ve sen bile farkında olmayabilirsin

bu yüzden şöyle örnekleyerek gideyim, insanlar strese girdiğinde çok yemeye başlar ya da bozukluk olusur evet bu doğru ama çok yemeye başlayan ya da düzeni olmayan insanlarda da stres oluşur çünkü yeme eylemide ruh haline etki ediyor her gün sürekli yumurta yiyen adamla farklı farklı ve leziz yiyecekler yiyen adamın ruh hali aynı olmayacağı gibi neleri yaptıktan sonra yemeye yöneliyorsun ve yedikten sonra ruh haline olan etkiside farklı oluyor

misal hiç uyumayı sevmeyen biri ben artık kendimle barısıgım ve uyumayı sevmiyorum bu benim tarzım az yatarım gece yatarım diyebilir ama bu gündüz daha halsiz hissetmesine ve karsılastığı olaylara daha az tepki verip kendisini suçlamasına ve bunun stresini uyumadığı gecelerde çekmesine neden olabilir o halde bu tarzın sana zarar veriyordur ve bunu anlayıp müdahale etmek doktorun tavsiyesine bağlı

psikoloji çok derin bir konu hele ki terzi kendi söküğünü dikemez psikolojide çok etkin bir durum, çünkü insanlar olarak kendi problemlerinizi anlamakta çok zorlanıyoruz en büyük sebebiyse duygularımıza göre hareket etmemizden kaynaklanıyor

tekrar yineliyorum bir doktorda karar kıl anlatabileceğini anlat tavsiyelerine uy çaba göster hızlı iyileşme gösterirsin

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ben yeme bozukluğuma çare aramiyorum dediğim gibi ve bu sorunun sonuç olabileceği bi şey değil şu an bu durum altında yatan bir sürü sorun var ki zaten psikolojik tedavim ilk ben çok küçükken ilkokuldayken başladı

Yorumla
    • ProsonicBomb
      ProsonicBomb
      +1 yıl

pekâla maden öyle diyorsun, gönlüne göre olsun her şey sağlıklı günler dilerim

Yorumla
  • portakalcicegi1
    portakalcicegi1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Merhabalar. Bipolar gibi karmaşık ve bir o kadar da basit gibi görünen bir psikolojik rahatsızlığı çok derinlemesine tüm boyutlarıyla uzun bir dönem araştırmış ve bu konuyla yakından ilgilenmiş biri olarak yazıyorum: her dengesiz tavır ve duygu durum hali bipolar bozukluk tanısını alabileceğinizi gerektirmez. Kaldı ki bipolar “dengesiz” gibi tek kelimeye indirgenebilecek bir hastalık değil. Hepimizin hayatta belli dönemlerinde iniş çıkışları olabilir, hepimizin “dengesiz” diye nitelendireceği ruh hallerinde dalgalanmalar olabilir, ancak bipolar dediğimiz bu rahatsızlık bunun çok daha ötesinde olan bir şey. Çoğu bipolar hastası toplumda kendini belli eder zaten. Bu olağandışı düşünceler, yüksek sesle konuşma, kendini belli etme, ani bir şekilde fiziksel olarak değişim (örneğin saç rengi, kesimi, kılık kıyafette değişiklik) gibi. Ve üzülerek söylüyorum ki bipolar hastalarının büyük bir çoğunluğu bu garip davranışlarından dolayı toplumda dışlanırlar, yalnız bırakılırlar.

0
    1 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Dediklerinizin hepsi bende var hatta saç kilik kıyafet öyle bi hal aldiki bende sadece karantinada 50 kez falan saçımı boyadım açtım koyulttum her renge girdi toplum tarafından düşüncelerim ve kendim kabul görmüyorum zaten alisilmisligin çok otesindeyim

Yorumla
  • Manyyakmıdırnedirya
    Manyyakmıdırnedirya Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Bizzat bipolar hastası var karşında. Kendim kadar gıcık bir hastalık ya. Nasıl davranman gerektiğini kestiremiyorsun sebepsiz duygular içinde oluyorsun ama duruma alışınca sorgulamıyorsun pek. Depresyon dönemi en boktan dönem. Yataktan çıkmak istemiyorsun, insanların suratlarına bakınca gelen şamar atma isteğini bastıramıyorsun falan. Mani döneminde ise kelebek olup kanatlanıyorsun, kaldırım taşlarını saymak bile en eğlenceli aktivite haline geliyor. Doktora görün. Göründüğü kadar kolay bir hastalık değil kendine tanı koyma. Güncele de belirtmeyi unutma ama merak ettim.

0
    0 Yorumla
  • Pamuk2468
    Pamuk2468 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 76%
    +1 yıl

Bipolarların belli dönemleri var diye biliyorum ani geçişler olmaz sürekli. Bi çökkünlük yani depresyon dönemi vardır birde aşırı enerjik mutlu olduğu taşkınlık dönemleri vardır. Bazı kişilerde de intiharı bile düşünmeye sebeb verdiği dönemleri olduğunu biliyorum iş o seviyedeyse bir destek alınması gerekir zaten.

0
    8 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Destek alamıyorum anlatamıyorum bir türlü

Yorumla
    • Pamuk2468
      Pamuk2468
      +1 yıl

18 yaşından büyüksen kendi başınada yapabilirsin bunu ailen veya bir başkası şart değil zaten başlangıç olarak ilk kendin başla git bir doktora madem böyle bir düşüncen var neden gidemiyorsun ki

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Korona dönemi olduğundan da biraz sıkıntılı ailemin özel olarak ilgilenmesi gerekiyo

Yorumla
    • Pamuk2468
      Pamuk2468
      +1 yıl

Aileni mi ikna edemiyor musun?

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Edemiyorum hali hazırda bi yeme bozukluğum var en son onun için tedavi görüyorum yatış falan istendi dayanamayınca dışarda ilaca başlandı ilaçlarsa her zaman kötü şeyler yapmama neden oluyo konuşmakta ise yaramadığı ve ilaç kullanmama karşı oldukları için istemiyolar

Yorumla
    • Pamuk2468
      Pamuk2468
      +1 yıl

Yinede hiçbirşey senin sağlığından önemli değil onlarda bunu biliyorlardır eminim bence ikna etmek istemiyorsun sen. Onların öyle düşündüğü değilde sen bence onlar gibi düşünüyorsun gibi geldi bana

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yok aslında hayır ama mesela ben gitsem bile hiçbirine öncelik verilmiycek direk yeme bozukluğum esas alinicak ve yine ilaçlara basvurulucak bende çok istiyorum ilaç olsun kafam rahat olsun ama anlaşıldığımi düşünmüyorum ailemin düşüncelerinden zaten biktim hep arkandayız destekciniz deyip içinde bulunduğum durumu daha da berbat hale getiriyolar sonra sorun yine hep bende konuşmak bile istemiyorum onlardan hicbi şey istemiyorum

Yorumla
    • Pamuk2468
      Pamuk2468
      +1 yıl

Bilmiyorum nasıl yapıcaksın ama aileni karşına al güzelce konuş böyle böyle bişi varsa gerçekten tedavi olmak istiyorum de ben yanında olucaklarını düşünüyorum zaten ama sen ciddiyetini emin olduğunu belli etmen lazım onların Bi kere beynine sen ilaç içmiyor vs moduna girmişsin tedavi olmak istemediğini düşünmeleri normal bence

Yorumla
  • bilinmez_kız_
    bilinmez_kız_ Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Bunu bir hakaret olarak algılama ancak ergenlik denilen süreç içerisinde o yaşlarda insanlarda çok sık ruh hali değişimi olabiliyor ben de bir zamanlar bipolar mıyım diye sorgulardım ama zaman geçtikçe boş bir kaygı olduğunu anladım sana veya etrafındakilere bir zararın yoksa ve blu çağındaysan enerji geldiğinde resim çiz veya duygularını kağıtlara dök bunlar iyi gelir biraz benim tavsiyem iyi günler :)

0
    0 Yorumla
  • diealonee
    diealonee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 86%
    +1 yıl

Anlattıklarına göre bence evet..
    Ayrıca uykusuzluk da fazlasıyla yapar.
    İnsallah değilsindir umarım.

0
    0 Yorumla
  • bayangreen
    bayangreen Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 93%
    +1 yıl

Olabilirsin ihtimal olarak ama kendinede bu yönde şey yapma bu bi ihtimal ama eğerki çok şüphe ediyorsan doktora gitmelisin

0
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Cinsel yönden aşırı arzulumusun mesela buda bipolar belirtisi

0
    5 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Nasi yani

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

Bipolar hastaları belli zamanlarda aşırı derecede sekse ihtiyaç duyuyor aşırı doyumsuz oluyor tam o sırada bunu kontrol altına alamazsa kendini hiç tanımadığı bir adamın kollarında buluyor bu geçince adeta bir aseksüel oluyor

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

Bir de intihara meyillidir

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Intihara meyilliyim

Yorumla
    • beyazyakalıanarşist
      beyazyakalıanarşist
      +1 yıl

Bende intihara meyilliyim ama bipolar değilim

Yorumla
  • Yusufunyusufu
    Yusufunyusufu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 71%
    +1 yıl

KizlarSoruyor diye bi sitede anlamazsın emin ol. Doktora git iste

0
    1 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Koronadan dolayı randevu alınamıyo yoksa farklı sıkıntılarımda var

Yorumla
  • Özlemmiyim
    Özlemmiyim Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Kendi kendine tanı koyamassın ki google den arraştırınca bende izofren çıkıyorum ozamn böyle şeylere kanma herkes farklı durumlarda farklı yapıya sahip olabilir bazıları daha farklı fakat bu durumdan kendini çok rahatsız hissediyorsan doktora başvur

0
    0 Yorumla
  • hrxn3
    hrxn3 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Ben de öyle olabileceğimi düşünüyorum mesela ağlarken aniden gülüyorum sonra yine ağlamaya başlıyorum sonra yine ağlıyorum ani ruh değişimi yasıyorum mesela ağlarken sinirlenebiliyorum, sinirliyken mutlu olabiliyorum aniden, acaba ben de mi bipolarım

0
    0 Yorumla
  • MedineHazalGüler
    MedineHazalGüler Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

Ankisyeten olabilir bence pisikoloğa git çünkü ablamda daha ilerlemişi var ve çok kötü birşey tabi bendede var

0
    3 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Anksiyete teşhisim var zaten

Yorumla
    • geminikız
      geminikız
      +1 yıl

@amnezi_ hangi ilaçları kullanıyosun? benimde var

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Kullanmıyorum ciddi bi psikolojim desteğe ihtiyacım olmasına rağmen ailem karşı cikiyo tedavime ve ilaç vs ne varsa

Yorumla
  • AAA13
    AAA13 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Düzenli olarak intihar isteği vardır kendimden biliyorum

0
    4 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

5 dk önce kendimi kesmeyi düşünüyodum sık sık oluyo bu

Yorumla
    • müzikkutusuaşığı
      müzikkutusuaşığı
      +1 yıl

İntihar olayı en son evre herkeste hemen intihar düşüncesi yer edinmiyor..

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ben de uzun süredir var

Yorumla
    • AAA13
      AAA13
      +1 yıl

@müzikkutusuaşığı bilir kişi misin hasta olan benim

Yorumla
  • ErenKahraman
    ErenKahraman Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

pskiyatriste gidip anlayabilirsin

0
    0 Yorumla
  • Realgar
    Realgar Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 63%
    +1 yıl

Hayır kuzum. Genç ve sağlıklısın. Bir şeyin yok

0
    0 Yorumla
  • KasiKesh u
    KasiKesh Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.

bipolar değilde egoist biri olduğun kesin

0
    36 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Egonun e si bile yok

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

anlattıkların bunu gösterir nitelikte

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Değilim

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

arkadaş çevren az gibi ozaman yalnızlığı seviyorsun

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Bunu bana insanlar öğretti kimseye ihtiyacım yok

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Insanlara göre yaşarsan çok hata yaparsın kendin olmayı dene

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Insanlara göre yaşamıyorum kendime göre yasıyorum ama belli bi şeyim olmadığı için çok sıkıntı çekiyorum

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Ne gibi şey mesela örnek verirmisin

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Karakterim kişiliğim

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Vurdum duymaz bir yapıyamı sahipsin hani derlerya ruhsuz hiçbirşey olmamış gibi davranan dünya batsa yerinden kipirdamayan tip öylemisin

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Bi bakıma ama aynı zamanda tam terside bilmiyorum

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Ergenlik çağındasın ondandır zamanla yaş geçtikçe oturur kişiliğin

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Onla bi bağlantısı yok

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Olmaz olurmu çocukluk hallerinle gençlik hallerin arasında gidip geliyorsun buda depresif yapıyor insanı kişilik oturmuyor

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Ergenlik diyosan ilk tedavim ilkokul 1 2 gibi başladı yani oluşum normal değil benim

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Karşılıklı yeni tanıştığın birisiyle realde nasıl sohbet kuruyorsun mesela hal ve hareketlerinde anormallık mı hissediyorsun

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Sadece ben hissetsem yine iyi garip olduğumu soyluyolar utangaç ama değil falan filan

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Fotodaki gibi dil mi çıkarıyorsun yoksa :)

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yok be ama tersine giderse gıcıklık yaparım göz falan deviririm çok fazla

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Mesela ne yapmak istersin nasıl biri olmak istersin daha doğrusu

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Bilmiyorum hem özümde çok iyiyim zaten vicdanlı anlayışlı falan filan hemde şerefsizim

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Ne güzel işte merhamet ruhlusun buda güzel birşey peki ailen senin neyini beğenmez?

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yani evet ama çok fazla burnumun dikime giderim laf söz dinlemem en sevmedikleri huyum budur galina

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Asisin ozaman ailende senin gibi var mı başka

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Öyle de denebilir yok tek benim

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Peki sevgilin var mı

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yok

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Okul hayatın nasıl nasıl tanınır nasıl bilinirsin

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Değişken okul mu var şimdi zaten

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Tabiki yok ama öncesi için dedim peki sen ne istiyorsun hayattan

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Mutlu olmayı

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Nasıl olmasını istersin mutluluğun

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Bilmem

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Normal resmin yok mu

Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Niye anormal mi

Yorumla
    • KasiKesh u
      KasiKesh
      +1 yıl

Evet değişik belli belirsiz duruyor

Yorumla
  • Kafayi_yeme
    Kafayi_yeme Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 486 cevap paylaştı.

dengesiz duygu hali baskınsa bipolar olabilirsin

0
    1 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Aşırı dengesiz her şeyim dengesiz

Yorumla
  • Hüseyin_33
    Hüseyin_33 Takip Et
    Master Yaş: 26
    +1 yıl

Bipolar hastası bir sevgilim olsun isterdim :D

0
    11 Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Sebep

Yorumla
    • Hüseyin_33
      Hüseyin_33
      +1 yıl

@27Tsd Heyecan arıyorum aksiyon

Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Değişik bakış açısı.

Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Bence başına bela arıyorsun

Yorumla
    • Hüseyin_33
      Hüseyin_33
      +1 yıl

@27Tsd Lafın gelişi söylüyorum ya normalde sevgilim olmuyor fiziksel engelli sakat biriyim

Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Geçmiş olsun

Yorumla
    • Hüseyin_33
      Hüseyin_33
      +1 yıl

@27Tsd Kalıcı o yüzden yalnızım zaten

Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

İnşallah olur.

Yorumla
    • Hüseyin_33
      Hüseyin_33
      +1 yıl

@27Tsd Abla yaşın 27 olmayacağını benden daha iyi bilirsin

Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Nasıl yani

Yorumla
    • Hüseyin_33
      Hüseyin_33
      +1 yıl

@27Tsd Yaşadıklarınla gördüklerinle insanların nelere öncelik verdiğini bilirsin
      Bak dış görünüşe önem verenler %96 rakamına ulaşmış
      kalmış ki benim gibi birisini kabul edecek (Rüyalarımda anca bir sevgilim oluyor ilgi gösteriyor yüzümü okşuyor) Gerçek hayatta düşman gibi bakıyorlar
      Bir gün engelli biri görürsen biraz takip et diğer insanlar ona nasıl bakıyor izle
      İyi geceler abla :)

Yorumla
  • kuantummekaniği
    kuantummekaniği Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Tertemiz ikizler burcu

0
    2 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yengecim

Yorumla
    • kuantummekaniği
      kuantummekaniği
      +1 yıl

Geçmiş olsun

Yorumla
  • yavuztt
    yavuztt Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Ergensin sadece ilerde düzelir

0
    0 Yorumla
  • ŞEREFXAN_KARDAŞ_21
    ŞEREFXAN_KARDAŞ_21 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 81%
    +1 yıl

Kendine etiket vurma

0
    0 Yorumla
  • Sexlerin
    Sexlerin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    +1 yıl

O özellikler bendede var bendemi? 🤔

0
    0 Yorumla
  • womenscorpion
    womenscorpion Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Bende bir süredir bunu düşünüyorum 🥺🥺

0
    0 Yorumla
  • gokhankajmer34
    gokhankajmer34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 40%
    +1 yıl

Bipolar neydi?

0
    2 Yorumla
    • 27Tsd
      27Tsd
      +1 yıl

Duygu durum bozukluğu hastalığı

Yorumla
    • gokhankajmer34
      gokhankajmer34
      +1 yıl

Anladm 👍

Yorumla
  • delisüveydageldi
    delisüveydageldi Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Yooo

0
    0 Yorumla
  • Taciiiii s
    Taciiiii Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 86%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.

bipolarsın

0
    0 Yorumla
  • Kyuubis
    Kyuubis Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Olabilirsin

0
    0 Yorumla
  • Dropgun
    Dropgun Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

tam bir bipolarsın

0
    2 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

?

Yorumla
    • Dropgun
      Dropgun
      +1 yıl

?

Yorumla
  • SER34KAN34
    SER34KAN34 Takip Et
    Yoda Yaş: 50
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 528 cevap paylaştı.

o hepimizde var..

0
    0 Yorumla
  • Yamuşşşş10
    Yamuşşşş10 Takip Et
    Master Yaş: 25
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Herşey olabilirsin

0
    0 Yorumla
  • La_tağut
    La_tağut Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29
    +1 yıl

Cin var sende

0
    1 Yorumla
    • amnezi_
      amnezi_
      +1 yıl

Yok yok

Yorumla
  • Seviyoajks
    Seviyoajks Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Bilmiyprum

1
    0 Yorumla
  • canbeyx
    canbeyx Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Ergensin tatlım.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bende öyleyim

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bipolar olabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bipolar olabilir miyim? 38 cevap verildi
Bipolar olabilir miyim? 15 cevap verildi
Bipolar olabilir miyim? 9 cevap verildi
Bipolar olabilirmiyim? 34 cevap verildi
Bipolar olma ihtimalim var mı? 2 cevap verildi
Bipolar olma ihtimalim var mı? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birine aşık mısınız 😄?
  • Aşk hayatlarınız nası gidio🥲?
  • Herhangi bir alerjiniz var mı 🙃?
  • Neşeli cıvıl cıvıl bir sevgiliniz /eşiniz olsun istermiydiniz?
  • Yatakta yemek yer misin?
  • Komple kahverengi giyinmek güzel mi?
  • Kadınlar da erkeklere yürüyebilir mi?
  • Kaytaz böreği hiç yediniz mi?
  • Astra K mı Megane 4 mi?
  • Bu yemek tabağı sizce kaç puanlık, nasıl duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨