Neden dinin gereği olarak türban takılır amacı ne? neden neden?
Cevabın nedir?
inanç felsefesi konusunda çok düşüncelerim var bir ara dini şeyleri inançları düşünürdüm hep. O aralar okumuştum hz. Aişe hz. Muhammedin 2 eşi sanırım ve 9 yaşında falan evlendiler diyor bir kesim bir kesim de 17 yaşındayken diyor. Her ikisinde de kız daha çocuk sayılır ve yetişkin yaşını almış bir insanla evlenmesi hoş gelmiyor bana. Ve güzelmiş o aişe. Hz. Muhammed onu kıskandığı için kapanması için ayetler oluşturmuş. Ayrıca şuana kadar on bin din yaşanmış şimdiye kadar. Her ne kadar mantigimiz bazı şeyleri almasa da inanmaktan başka çare kalmıyor yine nihayetinde. Birine aşık oluyorsun peki nerenle ? Kalp mi beyin mi bence ikisi de değil onlar bir aracı. Et parçası bana o hissi yaşattıramaz. Bu ancak ruhla olur. Soyut bir ruhun varlığını buradan anlıyorum. Ayrıca affedersin ama kadın ve erkeği düşün cinsel organlarını birbirini tamamlamak için yaratılmışlar. Tesadüfle olabilecek birşey değil bu ve ayrıca aynaya baktığında bir mükemmellik var o et parçasının altında seni sen yapan bir ruh. Tüm bunlar allahın varlığını sana gösteriyor. Işte böyle ilk başta ateist yaklaştım sonra allahın varlığını göstermeye çalıştım. En güzel ahlak islam. Evet bazen ben de merak edesim kapattıktan sonra başını o saçın ne anlamı kalıyor madem kapatacaktik niye saç var diye ama işte burası imtihan dünyası ve kapanmak da imtihanin bir parçası. Dün yoktun bugün varsın yarın yine yok olacaksın bu dünyadan ama aynaya bak gerçekten yok olabileceğine inanıyor musun yoksa başka bir yerde öbür dünyada yaşayacağına mi inanıyorsun. Var olan hiçbirşey yok olmaz ruhun var ve o yok olmayacak. Birgün yaptıklarınla sorgulanacaksın herkez gibi. Biraz felsefi oldu çok düşünmen gerek ben ateist idim şimdi doğru yolu buldum şükür...
14 Yorumla- +1 yıl
ilk başta ateist sandın değil mi :) önceden öyleydim ilk başta yazdıklarım o zamanlar düşündüklerimdi bir nevi. Sonra gerçekleri anlattım. Ateistlikten nasıl kurtulduğumu. Düşünerek ulaştım buraya inşallah soruyu soran arkadaş da içindeki belirsizlikleri soru işaretlerini çözer :)
Soran+1 yılaslında çok yardımcı oldun yaratılış konusunda, teşekkür ederim:)
En İyi Cevaplar
Baş örtüsü takmayan bir kız ister istemez çevresindeki erkekleri zor durumda bırakır. Erkeklerde kendilerine hakim olsunlar diyenler var. Tamam hakim olsun da, sen ona niye o işkenceyi çektiriyorsun. Adamı niye kendine hakim olmak zorunda bırakıyorsun. Bir kızın başını örtmemesi, elleri bağlı susamış bir insanın önünde su içmek gibidir. Bunu kadınlar anlayamaz, erkekleri kendileri gibi düşünürler. Ama Allah yarattığı erkekleri biliyor o yüzden kadınlara başlarını örtmeleri için emir veriyor.
Bunlar benim kendi aklımca farkedebildiklerim. Ama Allah daha iyi bilir. Benim bilmediğim belki daha çok nedenler var.210 Yorumla
Soran+1 yılama saçı kapatmakla her şey bitiyor mu? yine tahrik olanlar oluyordur. ayrıca evet hakim olsunlar yani.
- +1 yıl
Saçı kapatmakla her şey bitmez tabi ki. Hal ve hareketleriyle de kadın edepli olacak. Kadın hakkıyla örtünüp hareketlerine dikkat ettikten sonra erkek cinsel manada tahrik olamaz. Yüzünü beğendiği kıza sevgi besler aşık olur en fazla. Erkekler kendin hakim olacak zaten orada sorun yok. Ama o erkeğin kendine hakim olurken çektiği ızdırap ne olacak? Niye o adam o çileyi çekmek zorunda? Niye bize bu işkenceyi yapıyorsunuz :D
Soran+1 yılCidden o kadar işkence mi çekiliyor yahu? tabii ki davranışlar önemli de benim odağım fiziksel olduğundan şu cevabı aldım yani: kadına tüm seksiliğini veren saç, saç kapalıysa tamamdır.
Soran+1 yılşimdi diğer şartları yerine getirmiş gibi düşündüm ben. her yeri kapalı türbanlı biri. yüzü açık elleri açık değil mi? şişe ııh aynı şey değil:)
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim:)
- +1 yıl
iş kafada zihniyette bitiyor eğer abaza olmasaydını sokakta çıplak gezen bir kadına bile yan gözle bakmaz taciz etmezdin
+1 yılAynı soruyu geçen gün metroda gordüğüm düşük bel kot pantolon giymiş ve belinden 4 parmak kırmızı donu gorünen ve sevgilisini okşayıp duran türbanlı kıza da sormak isterdim .
Sırf saçlarımdan tahrik olmasın diye nefsine hakim olamayan erkekler için türban takmam ...42 Yorumla- +1 yıl
bu yeni moda sanırım.
- +1 yıl
Bir kişi yanlış yapıyor diye bunu tüm camianın üstüne atmak cahilce bir şey.Pire için yorgan yakmak gibi mantıksız.Herkes öyle değil ya.O gibi dangalaklar yüzünden başkalarına suçun kalması saçma ve gereksiz buluyorum
sen harama günaha bulaşma yabancı bi erkek senden etkilenmesin tahrik olmasın die yani ne sen günaha gir ne o .
Ayrıca netten araştırsan bile gayet iyi anlardın bunu buraya sormaktaki amaç ne anlayamadım.02 Yorumla
Soran+1 yılnetten araştırdım ama burada da cevap almak istedim. yasak değil herhalde?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
15Cevap
''Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz." (Nûr Suresi, 31)
117 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu çok gördüm ama yeterince açık olmadığını düşünüyorum. Zinetlerini teşhir etmesinler, tamam normal giyinince edilmiyor zaten. Baş örtülerini yakalarının üzerine örtsünler var tek. Bu cümleden mi çıkmış türban takılmalı diye? Ben bu cümleden 40 farklı anlam çıkarabilirim çünkü.
- +1 yıl
link
belki bu yardımcı olur benim fazla bir bilgim yok içkisinde eğlencesinde olan birisiyim; hoca değilim ama Allah emrettiği için namaz kılıyoruz, Allah emrettiği için oruç tutuyoruz, Allah emrettiği için zekat veriyor, hac yapıyoruz. İnsana faydası nedir bilmiyorum? sadece Allah emrettiği için yapıyoruz, belki de sadece cennete gitmek için. Sen herhalde kendini modern türbanlı olarak tanıtanlarara takmışsın onları boş ver
Soran+1 yılYoo hayır türbanlılara takığım:) Neyse zaten bir türlü mantığıma yatmıyor böyle şeyler. O yüzden sormayı araştırmayı falan bıraktım ama teşekkürler vakit ayırdığın için:)
Soran+1 yılE cevabı açık. Aynıların hiçbiri dikkati çekmez ama farklı olan çeker. Bununla nereye gittiğini tahmin edebiliyorum:)
Soran+1 yılMaksat erkeklerin ilgisini çekmemekse kadınların kapanması aşağılayıcı bir şey bence.
Soran+1 yılKapalıya da olan olur ki.
Soran+1 yılYok artık:D
Soran+1 yılNaptın sen ya:D Bence görücü usulü kısmını atalım neslimiz tükensin kökten çözüm. Böylece benim gibilerin kafası karışmaz:)
Soran+1 yılTamam bir ara bunu uygulamaya geçiririz:)
- +1 yıl
Abi bunu beğendim.
+1 yılDin konusunda çok bilgili olmadığım için kimseyi yanıltıp günahına girmekte istemem.. Kapalı olmak dini bir emirse bunu sorgulamaktan ziyade itaat edip mutlak iradeye tereddütsüz inanmak gerekir bence, kapanmanın özünü bilmeyip moda haliine getiren şapşallarıda ayrıca kınıyorum... tahrik edip sonrada erkeklere sapık diyen bayanlara tek bir cevabım var, kapandığında erkeği sence ne tahrik eder? kıvırta kıvırta yürümeler topuklu ayakkabılar süslü püslü açık giyinmeler olunca nasıl bakıyorlar ve sen rahatsız oluyorsun, kapalı bayanlarıda zinadan uzak durmak adına saygıyla karşılamak ve gerçek kapalıları modacı kapalılardan çok ciddi bir şekilde ayırmak lazım... diyorum... burada kaplı bayanlar varmıdır onuda bilmiyorum ama lütfen kapanmanın özünü kavrayıp ona göre kapanın...
20 YorumlaBildiğim kadarıyla kutsal kitabımızda, türban, başörtüsünün zorunlu olduğundan bahsedilmiyor. Günümüzde bazı insanlar, türbanı çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Kimisi siyasi, kimi dini alet ederek kullanıyor.
44 Yorumla
Soran+1 yılben de türban takılması zorunludur diye bir yer göremedim açıkçası. ilginç.
+1 yıldinin gereği derken hıristiyanlıkta da vardır belirtmek isterim. kadının saçları namahrem sayılmıştır. ve şehvet uyandırır. diğer bir husus ta sağlık açısından. uzun saç dökülebilir. yemeğe yerlere v.s. bu yüzden de bağlanır.
116 Yorumla
Soran+1 yılincilde öyle bir şey geçmiyor diye biliyorum ama. peki şu şehvet uyandırma olayında e tamam saçı kapattık diyelim yüz açıkta kalıyor. o da şehvet uyandırmaz mı? neden saç?
- +1 yıl
hayır yüz daha masum çünkü. saçlar gel gel yapabiliyor. incilde geçiyor.
Soran+1 yılneresinde geçiyor? yüz daha masum olur mu hiç:) bütün iş yüzde bakışlarda bitiyor.
- +1 yıl
:)) hayır bütün iş göğüslerde bitiyor. saçlar gel gel yapar o yüzden kadınlar o kadar özen gösterir saçlarına ve o yüzden uzundurlar zaten. matta da geçtiğine eminim ama şimdi neresinde hatırlamıyorum. rahibeler de kapalı bu yüzden.
- +1 yıl
evet kardeş teşekkürler :) ve hıristiyanlar bunu inkar eder.
Soran+1 yılO videoda söylenen ayetin açıklamasına bakmanızı öneririm çünkü tek bir cümleye göre değil . paragraftaki anlamı önemli asıl. Orada Paul Hristiyan kadınların pagan tapınaklarındaki kadınlara benzememeleri için kafası tıraş edilmiş olanlara kapanmasını söylemiş. O yüzden ki sonra şöyle bir şey var: But if a woman has long hair, it is a glory to her; for her hair is given to her for a covering" (1 Corinthians 11:14-15) Ayrıca siz Müslüman olarak İncil'in değiştiğine inanmıyor musunuz?:)
Soran+1 yılBu sözler İsa tarafından bile söylenmemiş. Bunu söyleyen herhangi bir peygamber de değil, kendisi Paul isminde Hristiyan bir misyoner:)
- +1 yıl
paul adında hıristiyan bir misyoner dediğiniz kişi mersinde halıcı paul olarak bilinir. ve Hz.İsa yı duyup bu hıristiyanlığın yayılmasında başrol oynamıştır. evet bir müslüman olarak incilin fazlası ile kast sistemi ile yöneten yöneticilerin anayasa değiştirmeleri gibi kutsal kitabı değiştirmeleri ile incil bozulmuştur. yüzlerce incil vardır matta hanna yunanna lukas seçilmiş olmakla birlikte farklılıkları yüksektir. diğer bir husus ise bu incilleri yazanların orada olan olayları görmemeleridir
- +1 yıl
yani demek istediğim şudur ki; incili hükümdarların dilinden tekrar yazan insanlar hiç bir suretle kutsal kudüs ü görmemişlerdir. diğer bir hususta hıristiyanlığın değiştirilmiş kitaplarında tevratı kabul etmelerine rağmen tevratta yazan müjdelerin göz ardı edilmesidir. yani çelişki yatıyor. yöneticilik suistimal edilmiş.
Soran+1 yılBu yazdıklarının çoğu doğru. Dediğime ters bir şey söylemedin. Yalnız o seçilmiş dediğin kitaplar değiştirildi islama göre çünkü incili onlar oluşturuyor. Ben Paul kafasından atıp yazdı demedim zaten. Nasıl yazıldığını biliyorum.
Soran+1 yılBilemiyorum ne çelişkisi var? Tevratta İsanın gelişi falan anlatılıyor ve incilde de doğrulanıyor zaten.
- +1 yıl
Hz. Muhammed te müjdeleniyor
Soran+1 yılHayır?
- +1 yıl
:) peki Hz. İsa müjdeleniyorsa eğer neden yahudiler hıristiyan olmadılar?
Soran+1 yılÇünkü o zamanda yahudiler İsanın kral olacağını ve onları kurtaracağını düşünüyorlardı. Hatta tevratt isanın nasıl geleceği bile anlatılmıştı yanılmıyorsam. Ama sonunda malum İsa çarmıha gerildikten sonra onlar hala anlatılan İsayı bekliyorlardı. Ama şuan tevrattaki bu müjdeden dolayı yahudilik geleneklerini devam ettirip hrstiyan olan çok kişi var. İsanın tanrı olduğuna inanan yani.
Kişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Türban takmayan dinsiz lansa ediliyor ve bu durum çok aşağılayıcı türban artık siyasal simge oldu
41 Yorumla
Soran+1 yılevet maalesef siyasal simge olma yolunda ilerliyor.
+1 yılALLAH cc.. demişki kadınlarınız kapansın... bu emrin üzerine neden diye sormak bile olmaz... kadın erkeği tahrik ediyor işte bu kadar...
18 Yorumla
Soran+1 yılemir diye yapılmaz ki körü körüne.
- +1 yıl
allah ın emrini körü körüne diyemi cevaplıyosun sen _?
Soran+1 yıle aklıma yatması lazım yapmadan önce!
- +1 yıl
cevap verdim bin pişman oldum yemin ederim
Soran+1 yılözür dilerim sert çıktıysam:) teşekkür ederim cevabın için:)
- +1 yıl
bana sert çıkmadın ki.. allah ın emrine sebep arayarak allah a şirk koşmuş oluyosun bence ağzından çıkan kelimelerin allah katında nasıl teraziye konacağına dikkat et yani senin ahiretin için
Soran+1 yılhmm ilginç. insanda akıl var mantık var. elbette ki sorgulayacak. ben eğer bir şey ilk önce mantığıma uyarsa kalben yapabilirim. şirk olayını yanlış biliyorsun.
- +1 yıl
neyseki aleviyim sunniler çok aptal oluyo (genelinde) kafanızı değil beyninizi kapayın bence tabi herkesin kendi bileceği iş beni ilgilendirmez fakat kadınları bu şekilde sınırlayamazsınız allah o saçı niye verdi ha saklayalım diye mi? -,-
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu nasıl bir soru ki ?
amaç ne diyorsun hala...
kapanmak ne demek sizce? kapanın demenin manasını söyler misiniz?
Sizler nasıl görmediniz belli yerlerine kadar kapanma yazıyor atıp tutmayın ya
link00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılinegin memesinden tahrik olan öküzler oldukdan sonra ben bişi yazmi şimdi gece geceee ***
20 Yorumla
+1 yılbi gidin kimse demesin kendi isteğim ve dini zorunlulukla türban takıyorum diye zamanında aileniz abileriniz babanız türban tak diye zorladı hiç kendi istediğinizle takmış gibi yapmayın
30 Yorumla
+1 yılmantığa vurma. namaz kılmak neden gibi bir soru bu. emirdir bitti.
03 Yorumla
Soran+1 yılBiz akıllı düşünen insanlarız neden sorgulamayalım? Kafamıza yatmadan ne kadar kalpten yapabiliriz ki bir şeyi?
- +1 yıl
evet mantık dinidir dinimiz. ama namazı mantığa vuracaksak olsak ruh güzelliği seni kötülüklerden uzaklaştırır falan desem yoga falan diyeceksin . sorgulayabilirsin ama inanıp inanmamak sana kalmış. bazı agnostik inanca sahip olanlar var. Allahı görmeden neden inanayım diyorlar. görmüş olsak herkes inanırdı zaten . neden burda olduğumuzu düşünmek lazım.
+1 yılbazı şeylerin hikmetini anlayamayız,ama Örtünün diyorsa yüce yaradan en iyisini o bilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürban takmakta ki amaç sadece Allahü Tealanın emrini yerine getirmektir. Bizi ve herşeyi yaratanda O olduğu için en iyisini en güzelini o bilir.
20 YorumlaDinen türbanın amacı erkek kadın saçı görüp cinselliği düşünmesindir. Şimdi ki amaç ise türbanlılardakı moda ve yedıgı pokları ortmek
31 Yorumla- +1 yıl
insan saçı görüp azarmı ne cahilsiniz saçta bir kıldır eğer öyle olsa türbanlıların giydiği terliklerden sarkan ayak kıllarına azardım :D
+1 yılRabbim öyle buyurmuş..
10 YorumlaNeden çünkü dinimizde kadının kendini örtmesi emir olarak bulrulmuştur.
00 YorumlaHerkes şimdi alim kesilir.!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekler e saç namahremdir
20 YorumlaAyet var. Dinimizin gereği..
00 Yorumlainançları onu gerektiriyor olabilir
10 Yorumlasorgusuz olduğu olur
10 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi