Diğer konusunda 993 cevap paylaştı. Takke ve sarık, herhangi bir cemaatin tekelinde ve onlara mahsus başlıklar değildir. Namaz kılarken takmak sünnettir. Sarık ise takkeden daha faziletli olarak kabul edilir. Orijinal sarık dediğimiz şey, bir insanı kefenlemeye yetecek kadar örtüden müteşekkildir. Yani samimi bir Müslümanın sadece namazda değil, hayatının her anında kullandığı bir serpuş (başlık) tur. Mânâsı, "ben her an ölüme hazırım, kefenimi başımda taşıyorum."dur. Tabi bu şuurla sarık kullanan ne kadar insan var, tartışılır.
130 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSarık sarmak çok faziletlisünnetlerdendir hatta sarıklı kılınan bir namazın 70kat daha faziletlidir. Mezhep imamlarımızın görüşlerine göre namazda erkeğin başı açık olması mekruhtur bu sebeple sarık veya yahutta takke giyilmelidir. Ayrıca sarık İslam nişanlarındandır heybet verir giyen kişiye tüm peygamberlerin sünnetidir. Bunun yanında cübbede beraberinde gelir .
40 Yorumla
Genelde erkeklerin namazda kullandığı takılması sünnet olan bir saç örtüsü.
bazılarına göre vacip sanırım takke ama bununla alakalı kesin bir emir yok.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...olmus-mudur.html21 Yorumla
Genellikle Akpli Ve Tayyipin Adamlaridir Dikkat Et :)
31 Yorumla- 2 ay
Bir kimse: Kur’an, peygamber, namaz, ezan, mi’râc, nikâh veya imamın sarığı, Müslüman kadının başörtüsü, Müslümanın sakalı, çocuğun sünneti gibi İslam’ın bir emri ya da Resûlüllah’ın bir sünnet ile – hangi vasıta ile olursa olsun – küçümseme ve tahkir maksadıyla alay eder, bu devirde bu da olur mu, derse, İslam’ın bi-zâtihi kendisiyle alay etmiş olur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Bu soruya yorum yapan birçok bilgisiz insanın Dinimizin bir ürünü olan takke-sarık hakkında küçümseyici bir konuşma yaptığını hissettim, bu hissim doğruysa Dinden çıkaracak kadar çok tehlikeli bir yorum yaptığınızı söyleyeyim! Bulduğum birkaç bilgilendirme yazısı şöyle;
Genel olarak; İslam Dini ile alakalı olan herhangi bir şeyle alay eden kimse kâfir olur -ki gülmek de alay etmek sayılır-. Aynı şekilde; İslam Dini ile alakalı bir şeyi hafife alan -ki gülmek de onu hafife almaktır-, kıymetini düşüren kimse de kâfir olur. Müslüman bir şahsı tekfir etmeden önce ikame-i huccet gerekir. Ve kendisine sorulmalıdır: Gülerkenki niyeti İslam'ı hafife aldığı veya İslamî hükümleri basit gördüğü için mi, yoksa başka şey için midir? Eğer gülme niyeti İslamî hükümlere yönelik bir alay ise, bu, apaçık bir küfürdür. Fakat başka şeye yönelik gülmüşse küfür değildir. Yani kişinin gülerkenki niyeti önemlidir.
Ayetlerle sabit olan bir yazı daha;
Dini, Oyun ve Eğlenceye Almak
İslam’ı oyun ve eğlenceye almak, onu temsil eden bütün şeâir’i (aslî unsur, alâmet ve sembolleri) ile alay etmek, tahkir ve tezyifte (aşağılama ve küçültmede) bulunmak, demektir.
İslam dini’nde Allah’ın şeâir’i (Hac,32), O’nun emirleri ve emirlerini temsil eden bütün alâmet ve yerlerdir (Safâ ve Merve “Bakara,158” gibi).
Buna göre bir kimse: Kur’an, peygamber, namaz, ezan, mi’râc, nikâh veya imamın sarığı, Müslüman kadının başörtüsü, Müslümanın sakalı, çocuğun sünneti gibi İslam’ın bir emri ya da Resûlüllah’ın bir sünnet ile – hangi vasıta ile olursa olsun – küçümseme ve tahkir maksadıyla alay eder, bu devirde bu da olur mu, derse, İslam’ın bi-zâtihi kendisiyle alay etmiş olur.
1. Ayet-i kerimelerde buyruluyor:
1) (Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!
2) İnsanlardan öyleleri vardır ki, (“hakk”ı bâtıl ile değiştirdiğini) bilmeden Allah'ın yolu (İslam dini) nden saptırmak ve onu bir eğlence konusu yapmak için lehvel hadîsi (boş, asılsız ve faydasız sözü) satın alırlar. İşte onlar için aşağılatıcı bir azap vardır (Lokman, 6).
Bir Müslüman olarak Dinimiz konusunda sizi uyarmak (bildiğimi anlatmak) zorunda olduğum için, sizi uyardım.00 Yorumla
+1 yılTakke, Müslüman erkeklerin namaz sırasında başlarına taktıkları ve başın saç kısmını kaplayarak alnı açık bırakan aksesuardır.
İslam dininde sünnet olarak kabul edilir; dolayısıyla takke kullanmadan da namaz kılınabilir.
İşlevsel olarak, saçları bir arada tuttuğu için alnı açık bırakan takke, namazın farzlarından birisi olan secdeyi (alnın seccadeye teması) gerçekleştirmeye yardımcı olur.
Musevi inancında da, erkekler, takkeye benzer olarak ibadet sırasında kipa kullanır.112 Yorumla- +1 yıl
o takke ile gezenlerin hepsi ataturk cumhuriyet düşmanı gerici
- +1 yıl
@agnostikharun tanımadan kimseyi yorumlamak gerekli ben yorum olarak yazmadım dikkat edersen tanımını yazdım ortalığı karıştırmanın anlamı yok düşünceleri umrumda değil kız düşünceleri sormamış tanımını sormuş o yüzden böyle görüş belirttim
- +1 yıl
ben onları tanıyorum 3 senem onlarla geçti onlar vatan haini
- +1 yıl
@agnostikharun bende atatürkçüyüm ama lütfen ortalığı karışmayalım kardeşim rica ediyorum
- +1 yıl
inanmıyosan bir ara karşılaştığında sor ataturku seviyor musunuz diye
- +1 yıl
@agnostikharun biliyorum sevmiyorlar haklısında gelicek densizin biri senin yorumun altında küfür edecek gerek yok yani bu seninde işine gelmez benimde gerginlik olmasını istemiyorum lütfen uzamasın mesele
- +1 yıl
@agnostikharun Atatürk u sevmek farz mı yaptıkları Islama aykırı inkılapları özellikle laiklik şeriatı kaldırdı muslumanlar niye şeriatı istiyor biliyor musun? Şeriatta gordugun cezayı bidaha ahirette cehennemde yanarak gormuyorsun mesela şeriatta muslumanin içki icmesinin cezasi 40 defa sopayla vurulmadır simdi sana soruyorum 40 defa sopayla vurulmasi mi daha iyi yoksa cehennemde cayır cayır yanmak mi? şimdi diyeceksin şu an şeriatla yönetilen ülkeler çok mu ilerideler cevap vereyim Hayır ama onlar şeriatı değiştirdiler... Bide Atatürk e bakalım ben bütün yaptıklarını yanlış bulmuyorum mesela demokrasiye yanlış denemez çünkü islamda demokrasi var ilk halife demokrasi sonucunda seçilmişti... Atatürk Trablusgarp savaşina kadar peygamber efendimiz sav ornek aldığını söylüyor ehli sünnet davranışlarıyla kuranı kerime ovguleriyle dikkat çekiyordu ama ne olduysa Trablusgarpdan sonra peygamber efendimize arapoğlu demeye başlıyor kurani kerimleri mağarada toplatip yakıyor içki içiyor alimleri
- 2 ay
@agnostikharun Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!
- 2 ay
@agnostikharun Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!!
- 2 ay
@agnostikharun Bir kimse: Kur’an, peygamber, namaz, ezan, mi’râc, nikâh veya imamın sarığı, Müslüman kadının başörtüsü, Müslümanın sakalı, çocuğun sünneti gibi İslam’ın bir emri ya da Resûlüllah’ın bir sünnet ile – hangi vasıta ile olursa olsun – küçümseme ve tahkir maksadıyla alay eder, bu devirde bu da olur mu, derse, İslam’ın bi-zâtihi kendisiyle alay etmiş olur.
(Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)! - 2 ay
@agnostikharun Bir kimse: Kur’an, peygamber, namaz, ezan, mi’râc, nikâh veya imamın sarığı, Müslüman kadının başörtüsü, Müslümanın sakalı, çocuğun sünneti gibi İslam’ın bir emri ya da Resûlüllah’ın bir sünnet ile – hangi vasıta ile olursa olsun – küçümseme ve tahkir maksadıyla alay eder, bu devirde bu da olur mu, derse, İslam’ın bi-zâtihi kendisiyle alay etmiş olur.
islamda erkeğin başının takke sarık puşi vs ile örtülmesi açık kalmasına göre daha iyidir. bu sebeble takılır. sünnet die takılır. günahlardan uzak durmaya yardımcı olur. takkeyi giyen adama kızlar pek yaklaşamaz o da günaha girmemiş olur. takkeyi giyen adamla konuşan kişiler hareketlerine dikakt ederler. takkeyle günah olan yerlere girmek abes olacağından giremez ve günahtan bir nebze kurtulur... baya sevabı da vardır. sonuçta amacına göre sevabı artar
10 Yorumla
+1 yılher takanı yobaz diye yargılanması önyargı olur dindar insanların kendini toplumdan ayıklaması için taktığı şey
412 Yorumla
SoranKim öyle yargıladı ki?
- +1 yıl
toplumun genelinde öyle gözükürler takkeli sakallı işidçi bu diye aşşağıya bakarsan bir elemanda böyle yapmış :) yobaz olanı vardır onlar sıkıntı evet ama herkesi aynı kefeye koymak olmaz
- +1 yıl
o takke takanlar hep ataturk düşmanı şeriatcı
- +1 yıl
@agnostikharun al işte varan 1 :)
- +1 yıl
ben tanıyorum onları ne olduklarını çok iyi biliyorum
- +1 yıl
@agnostikharun yobazları bende sevmem ama %100 üne bir damga vurmak ahmakça olur
- +1 yıl
%100 öyle merak etme onları gayet iyi tanıyorum 3 sene içlerindeydim
- +1 yıl
@agnostikharun takke takan çok grup var saçmalama dostum
- +1 yıl
ama sokakta takan 2-3 grub var yazıcı-nurcular ismail ağa cemaati ve cihadcı selefiler hepsi şeriatci hepsi ataturk düşmanı hepsi vatan haini tanıyorum hepsini
- 2 ay
Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!
- 2 ay
(Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)! - 2 ay
Bir kimse: Kur’an, peygamber, namaz, ezan, mi’râc, nikâh veya imamın sarığı, Müslüman kadının başörtüsü, Müslümanın sakalı, çocuğun sünneti gibi İslam’ın bir emri ya da Resûlüllah’ın bir sünnet ile – hangi vasıta ile olursa olsun – küçümseme ve tahkir maksadıyla alay eder, bu devirde bu da olur mu, derse, İslam’ın bi-zâtihi kendisiyle alay etmiş olur.
(Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!
+1 yılbiri metrobüs mü dedi :/ lanet ettim bu gün resmen.. arabayı sattıgıma bin pişman oldum...
sarıklı birini gördüğümde bir saygı moduna giriyorum neden bilmiyorum :D22 Yorumla- 2 ay
Çok tehlikeli yorum yapmışsınız, ettiğiniz lanet sarıklı kişilereyse, o lanet dönüp size olur!
Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)! - 2 ay
+1 yıltakke islamın doğduğu zamanlar diğer dine mensup insanlardan ayrı görünmek ve belli olmak için kullanılmaya başlanmış
10 Yorumla“Allah size genişlik verdiği zaman (yani maddî durumunuz iyi ise) siz de ona göre Allah’ın nimetlerini üzerinizde gösteriniz ve durumunuza göre, bir veya iki tane elbise giyiniz..” (Vehbe Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/798)
10 Yorumla
+1 yıltanıyorum onları ismail ağa cemaati türkiyedeki en yobaz cemaatlerden birisidir uzak durun.
26 Yorumla- +1 yıl
bir ihtimal var bir de takkeli gezen cihadcı selefiler var yani kısacası hepsinden uzak durun :)
- +1 yıl
ben onların arasında kaldım hepsi ataturk düşmanı gerici şeriatcı
- 2 ay
Çok tehlikeli bir yorum yapmışsınız, dikkat edin de Din'den çıkmayın (Müslüman iseniz)!
Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)! - 2 ay
- 2 ay
(Resûlüm,) dinlerini bir oyun ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının (mal, mülk, makam, rütbe, kariyer, şöhret ve benzerlerinin) aldattığı (ve dinden uzaklaştırdığı) kimseleri bırak (terk et)! (İslam’ın emir, yasak ve kıssalarıyla) onlara nasihat et ki, kazandıkları sebebiyle hiçbir nefis/kişi felâkete düşmesin (En’âm,70)!
- Diğer konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılniye sasırdınki! Takke aynı Fes gibi birsey, yani Namaz kılarken takılır ya da sarık sarılır Takkenin üzerine.
10 Yorumla
+1 yıltakkeyi bende takıyorum sakalla birlikte kullanılır genelde dindar kılığına girmek için takıyorum, sarık takkenin bir tık üst versiyonu biraz hormonlu olandan..
10 Yorumla
+1 yılTürbanın erkek versiyonu. Yani dışarıya ben daha çok müslümanım demek için takıyorlar.
Benden uzak olsun.11 Yorumla- 2 ay
+1 yılgel de bari görgünü arttır
medeniyet öğren ayı
-melih cevdet10 Yorumla
+1 yılKim oldugunu bilmem birisinede faydali olduguna raslamadim bu kişilerin
11 Yorumla- 2 ay
yobazlar takımı onlar açık giydiysen sana tuhaf tuhaf bakarlar
11 Yorumla- 2 ay
+1 yılEczaneden prezervatif almaya utanan erkeklerin kullandığı argoda bir kelime :D
11 Yorumla- 2 ay
bazen sen şapka takarsın onlarda takke dünya hayatı :)
11 Yorumla- 2 ay
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşı açık namaz kılmak mekruh kabul edilir erkeklerde ondan.
10 Yorumla
+1 yılNamazda takılır bildiğim
30 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Seriat tarikat olaylaryms duye biliyrm
10 Yorumlaşekilci yobazlar işte
21 Yorumla- 2 ay
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. Cennete gidecekler 😕😕
13 YorumlaOnların cehenneme gidip gitmeyeceğini yalnızca ALLAH bilir de senin sonun iyi gözükmüyor
- 2 ay
sünnet diye yapıyorlardır dindar tipler sadece
10 YorumlaDiğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. takkemi sarık mı?
12 Yorumla
Soran+1 yılAh sarık, pardon :/
halay çekerken takıyorlar genelde
11 Yorumla- 2 ay
takkeyi cübbeliler takar galiba
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe önemi var?
Takan takmış.10 Yorumla
+1 yılALLAHU AKBAR !!!
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem