"İntikam, insanoğlunun düşebileceği en büyük tuzaktı." Söyleyin bakalım hiç intikam aldınız mı ya da sizlerden alındı mı? Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin..Kişilik & Karakter
Bu zamana kadar senden sağlam bir intikam alan ya da senin birinden aldığın oldu mu?
İkisi de olmadı. Birilerinden intikam almanın peşine düşmedim, kimseye o denli bir kin beslemedim. Herkesi Mevla'ya havale ettim. Kimsenin de benden intikam almasına sebebiyet verecek bir kötülüğüm olmadı Hamdolsun.
Kin, nefret ve intikam gibi şeylerin de bir insana fayda vereceğini asla düşünmedim. Aksine bunlar kişiyi içten içe çürüten şeyler gözümde.
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama harika bir detaysınız siz de.. İştirak için teşekkür ederim.
İntikam, acziyeti aşikarların yığınağıdır. Öfkenin de en şiddetli halinin zikre dökülmüş durumudur. İntikam hislerim olmadığı gibi, intikam için karakterini öfkeye bürüyenleri de hoş görmem. Elbette intikam denilince; ikili ilişkilerde, sınırı tamamen aşamayanları kastediyorum. Uç noktalardaki durumlar değil, görseldeki gibi. Görseldeki adam kendince haklıydı, ama filmin finali ise tam bir hayal kırıklığı.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dikkatin harika.. Detaylı yorumunda öyle, iştirak için teşekkür ederim güzel insan.
Estağfurullah, soruya gelme sebebim görseldi açıkçası. Gelmiş iken de yorumlamak istedim. Siz güzel bakmışsınız efenim, arada geliyorum ;) Siz de öyle.
Ne yalan söyleyeyim bunu çok istediğim zamanlar oldu. Sonra düşündüm de Allah ona çok büyük bir intikam hazırlamıştı, gözle görülür şekilde. Baktım bi o farketmiyor. Dedimki belası daha beter olacak boşver. Ama bana uzanan kirli eller uzandığı ile kaldı. Allah var gam yok. Asil insanlar intikam almak yerine, eğer haklı olduğu davada inancı tam ise, müsterih olup olacakları izlese daha efdal.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Harikaydı. Rabbim sizlerden uzak etsin gam ve kederi.
Evet intikam aldım biraz sağlam biraz masum bir intikam çok rahatladım güzel bir duygu sağlam ve masum nasıl oluyor derseniz anlatırdım ama dünya küçük KS de okumasın 😂😂😂😂😂yazarken bile aklıma geldi mutlu oldum yıllar geçti hatırlattınız👏
Ben hiçbir zaman intikam aldığımı düşünmedim ama saymaya çalışsam epey insandan intikam almışımdır. Küçükken eziliyordum zorbalık gördüm yakışıklı değildim vesaire vesaire ama hepsine gününü gösterdim. Bana yapamazsın diyenlerin gözünün önünde üniversite kazandım ve o kendine güvenenler cortladı. Hiçbirine yazmadım bile. Selam bile vermem yani. Hatta hafızlığına güvenen bi serseri vardı sınıfta. Kazandın mı falan diye sorunca İzmir Katip Çelebi dedim. Sen kazandın mı deyince yok olmadı falan dedi. Ben de e çalışan kazanıyo dedim güldüm. İntikam ayrı bir zevk. Serserileri yumruğumu kullanmadan ezmek çok hoşuma gidiyor.
Benden intikam almadılar. Çünkü öyle bir kötülük yapmadım. Ya da ona benzer bir şey yapmadım. Sadece bazı durumları abartalar, şöyle yapacağım, böyle yapacağım diyenler oldu ama yapamadılar...
İntikam alacaklarım var ama. Bu dünya da adalet sağlanmalı.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen yine Allah'a havale et derim. Rabbim senden uzak etsin. 🙏
Benden intikam alan olmadı, en azından kendince alan olduysa bile bundan derin şekilde etkilenmedim. Ama kindar biriyim ve yapılanı kimsenin yanına bırakmam. İntikam aldığım oldu ve sonuçlar beni içten içe çok rahatlattı.
Zorunlu empati şu demek oluyor. İntikam hırs isteyen bir his. Ve hırs insanı bitirir intikam alayım derken kendine de zarar verme olasılığın yüksektir. Zorunlu empati ise daha çok göstere göstere daha sakince daha sabırla daha kararlılık gözlem ile yaşadığını yaşatmaktır. Valla bunu ben kendim için yarattım
Almak istedigim liste baya kabarik kinci bi insanim bana yapilani 10 senede gecse unutmam intikam almaya calismam en guzeli intikam sekli unutmaktir ama bi sartla elime dusmesin yeterki duserse pekde iyi olmaz :)
Hiç öyle bi gayem olmadı Allah'ın adaleti büyüktür her zaman. Zayıf insanların işidir intikam almak. Eğer kalbini Allah sevgisiyle doldurmazsan dünya ile dolar. Dünya ile dolan kalp nefretle hırsla atar. İşte bundandır zayıf insanların intikam peşinde koşması.
İntikam düşüncesi bana uzak... Allah (C. C), öyle durumlara da düşürmesin... Ne ben, ne de başka birisinden, intikam hissini yaşamadım. Yaşamakta istemem... Kimsenin de yaşamasını istemem...
Almadım. Ah da etmedim. Ama bana bir nebze de olsa kötülüğü dokunan insanlar döndüler dolaştılar aynısını yaşadılar pişman oldular. Bazen gerçekten hiçbir şey yapmak gerekmiyor eden buluyor.