Aykırı bir şeyi yapmak sizin kendinizi bilmediğiniz yaşlardan beri çevredekilerden görüp bilinçaltına işlemesinden kaynaklıdır. Örnek olarak çocukken birisi bir yerde yasak olan eylemi gerçekleştirip övünüp kabarmasını görüp sonrasında sizin kendinizi bir halta yaradığını hissetmeniz gerektiğinde karşılaşılan şeyi sorgusuz ve bilinçsiz olarak yapıyorlar. Bu sadece bu kısmı öte yandan, eklediğin fotoğraftan yola çıkarakta şunu söyleyebilirim; Bir kadın, ya da adayı ya da öyle kendi haline oturan birisinin yanına giderek yavşaklık yapmak ve bunu tanışıyorum adı altında yapıp masumum ' tarafına sığınmak bir kaç kişiden oluşan gruplarda şöyle şöyle oldu bu karıyı ayarladım bu hatunu götürücem gibi duyumları alan kimseler hep daha atılgan, yırtık ve genellikle yüzsüz olurlar... Gibi gibiii
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYasaklar delinmek içindir.” diye geçiririz içimizden hayata daha isyankar ve düzen-sevmez bir bakış açısıyla baktığımızda. Kimimiz de yasaklara harfiyen uymaya çalışırız. Ama içimizde derinlerden bir ses, kırmızı ışıkta geçmenin, girilmez bölgeye girmenin ve yasaların tersine gitmenin hazzının başka bir yerde olmadığını fısıldar bize. Sanki o zihin fısıltısı Adem ile Havva’yı yoldan çıkaran ve yasak meyveyi yemeye ikna eden yılan gibidir. Koynumuza sokulur bazen ve bizi ikilemde bırakır, kendi kendimize sordurur: “Acaba yapsam mı?”Adem ve Havva bir yana, biz insanoğlunun yaşamımız boyunca içselleştirdiğimiz yasaklar çeşit çeşittir. Devletin koyduğu yasalar çerçevesindeki kurallar ve yasaklar, anne-babalarımızın bize küçükken yasakladığı şeyler, bir de bizim kendimize yasakladıklarımız veya yasaklamaya çalıştıklarımız. “Bir daha asla sigara içme!” “Daha az ye!” “O kadına yan gözle bakma!” “Başkasının malına göz koyma!” Ama en zoru da insanın kendine koyduğu yasakları delmemesi için kendi kendini ikna etmeye çalışmasıdır. Her gün bir çatışmadır insanın içinde yaşadığı, kendisi için koyduğu idealler ile, sol omzundaki kötü meleğin fısıltıları bir türlü birbirine uymaz. ‘Dürüst, güvenilir, örnek alınası insan’ ile “günah işleme özgürlüğü”nü son raddesine kadar kullanmak isteyen insan (yoksa canavar mı?) arasında gidip gelir. Kısacası evdeki (ideal benlikteki) hesap, çarşıya (egoya) uymaz.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
+1 yılDuygusal bağlamda bakacak olursak kışkırtıcı bir havası vardır. Bu derin mevzulara edebim müsaade etmiyor.
Yasak olan, kurallarla çevrilmiş olan bazı olgular vardır. İnsan belleği hep uç düşünür, dipte yaşar.. Olımluya meyilli ama olumsuzun çekiminden kaçması mümkün değildir.
Bu sebeple sınırlara kuşatılmış olan cezveder her zaman insanı. O sır, perde arkası nasıldır, nedir hep merak uyandırır insana..
İnsanın içinde olan o keşfetme dürtüsüne karşı koyması mümkün değildir.
Ve o sebeple daha cazip gelir yasaklar insanoğluna.20 Yorumlaçünkü merak uyandırır.
masanın üstünde iki elma var diyelim
sağdakini yiyebilirsin ama soldakine dokunman bile yasak
hangisi daha ilgini çeker?
soldaki tabi ki sağdakine dönüp bakmazsın bile
çünkü o zaten elinin altında ve diğeri yasak demek ki sağdakinden farklı diye düşünürüz.
tadını merak ederiz neden dokunamadığımızı
dokunsak ne olur ki diye düşünürüz
dokunmak yasak olduğu için kafamızın içinde düşünür ve hayal ederiz.
ve hayal ettiğimiz şeyler aslında bizde istek uyandırır
daha tatlı daha farklı daha hoş hayal ederiz çünkü. yani aslında yasak olanın daha cezbedici olması bu yüzden fiziksel olarak erişim saylayamadığımız için hayallerimizde onu mükemmel olarak düşünürüz, tam da istediğim gibi diye. tabi bu elmayı yiyene kadardır. ilk ısırık belki ikinci ısırık sonra sadece normal bir elma olduğunu anlarsın. insan ilişkileri kısaca böyledir evli adamı kadını ayartmalar falan vb.20 YorumlaValla benim için gelmiyor. Bir şeye yasak konulmuş ise demek ki zarar verici bir bok var onda. Kimse iyi bişeye keyfine göre dur şuna yasak koyayım da mahrum kalsınlar ponçikler diye davranmaz. Kuralcı insanım bana asla cazip gelmiyor yasaklar.
30 YorumlaYasak şeyler bana göre gizemli bir kutu gibidir ve insanlar o yasak olan şeyi keşfetmek, bakmak ister ve bunun altında yatan sebep meraktır, merakımız bizi ne kadar kapçılarsa o kadar merak ederiz ve merak ettikçe o yasağa doğru çekiliriz.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSelam 💫
Yasak olan şeyin insana cazip gelmesinin nedeni aslında merak.
Ona ulaşılamamazlık insanı daha çok merak ettirmeye sürüklüyor. Kişi ' bir defadan bir şey olmaz' deyip adeta bağımlı hale geliyor.👌
Şahsen bu durum benin için asla cazip olamaz çünkü merak dahi etmiyorum.10 Yorumla
+1 yılHayatımızda birçok şeyi elde ettikden sonra hedeflerimizi gerçekleştirdikten sonra hayatımızın amacı üzerine düşünürüz yapabileceklerimiz ve yapamayacaklarımızı belirleriz. En sonunda bir hedef koyduğumuzda o hedefi gerçekleştirip hayatımızın amacını gerçekleştirdikten sonra yapamadıklarımızı yapma hevesi ortaya çıkar bu yukarıda dediğim gibi hayatımızın amacını gerçekleştirdikten önce de olabilir hırsdan ve azimden geliyor ne de olsa.. Yapamadıklarımızı yapmanın yasak olduğu şeyleri çok isteriz ki hırslanırız benim şahsi fikrim böyle
10 Yorumla
+1 yılİnsan kendi seçimini yapmadığı boyunduruğu ( zorunlu koşullar yoksa) kabul etmez. Tarih bunun benzeriyle dolu. Aynı ideolojiye sahip yanlış liderim hükmüne kasıtlı girerken karşıt ideolojiye sahip kimsenin boyunduruğundan kurtulmak için elinden geleni yapar. Bu özgürlükçülüğün kazanımının sonucu olarak yasaklar cezbedici gelir çünkü aksi kendi seçimi değildir. Ona konulan kuralın dışına taşmaya meyillenir. Bu genel bir bakış bununla birlikte yasak aşk kumar gibi durumlarda adrenalinde devreye girer. Hepimiz az veya çok adrenalin bağımlısıyız. Bunu kimisi kabul eder üstüne gider kimisi risk almadan sezdirmeden devam eder.
10 Yorumla
+1 yılİnsan psikolojisinden dolayı çünkü yasaklar genelde insanlara heyecan verici ve zevkli gelir. Zihin belki yasak olmasa yapmayacağı bir şeyi sırf yasak diye yapmaya çalışır.
10 Yorumla
+1 yılYasaklar çekici geliyor insanlarda onuda yaşamalıyım düşüncesi devreye giriyor adrenalin heyecan verici geliyor ondan galiba.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü yasak... İnsanoğlu meraklıdır. Yasak dendiyse bir sebebi var diyip iyice konunun üstüne düşer 😅
10 Yorumla
+1 yılİnsanın dünyaya geliş amacı zaten imtihan olmak. İmtihan olunan şeyler arasında zevk ve mutluluk veren ama dinen yasak olan şeylerde var. İnsanlar bunları yapıp zevk alıyorsa o imtihandan kalıyor işte. Halk arasında " Şeytana uymak" da deniyor buna.
20 Yorumla
+1 yılHayatın kuralları içinde kuralsızlığı, birilerinin çizdiği ve gösterdiği noktalar içinde yaşamayı reddedip, kendi deneyimlerimizle yaşamak. yeni mutluluk alanları belirlemek.
hep ötesini düşlemek, ötesini görmek, ötesini yaşamak...
hayatı, böylesine sigara içer gibi yasak bir aşkla yaşamanın tadıyla mutlu olmak.
garip bir tat bu. “ötesi”ne geçemeyenlerin anlayamayacağı.
anlayanların, anlatamayacağı."Nefis olan herşey nefse aykırıdır.32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılKurallar çiğnenmek içindir anlayışı hakim çoğu insanda. Ama kurallar toplum düzenini sağlıyor.
Yasakları çiğnemek en baştan beri süre gelir, Adem in şeytana uyup yasak elmayı yemesi ve cenneten atılmasından itibaren10 Yorumla
+1 yılPsikolojik olarak altında yatan neden yasak sorusuyla beraber asıl neden meraktır.
Neden yasak?
Yaparsam sonuçu gerçekten ne olur?
Gibi gibi sorular neticesi bizi o işe sürükler10 YorumlaYasak olduğu için herkesin yapabiliceği şeyler değildir ve yasak olan birşeyi çiğnemek için cesaret gerekir. Kendi karakterini oturtamamış hala kendisine ve çevresindekilere bişeyler kanıtlamaya çalışan kişiler bu cesareti gösterir. Fakat bir işe yaramaz.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Şirkette yaya yolundan yürüme zorunluluğu var. İnan bana yolun ortasından yürümeyi o kadar istiyorum ki, resmen deliriyorum ya. Olurda bir gün istifa edersem kesinlinlikte yolun ortasından yüricem ya. İçimde kalacak yoksa.
10 Yorumla
+1 yılYasak olan değilde onun hissettirdiği duygular cazip geliyo olabilir adrenalin vs. İnsan bedeninin en sevdiği hormonlar.
30 YorumlaYetiştirilme şekli ve toplumdur bana göre. Doğduğumuz günden beri o kadar çok yasağa maruz kalıyoruz ki neyi yapsak yanlış yaptığımızı düşünüyoruz ve bu bir sürü sonra gizlice yapmak zorunda bırakıyor bizi. Çok istediğiniz şeyler ailenize göre yasaksa bunu gizlice yapmak zorunda kalırsınız ve bu size zevk verir. Daha sonra da önünüze çıkan her yasağı gizlice yapma arzusu duyarsınız maalesef baskın toplumlarda bu daha fazla meydana geliyor
10 Yorumla
+1 yılİnsana yapma de ve çekil seyret ahshdh yasak olunca bu sefer psikolojik olarak daha çok yapma eğilimi gelir, çünkü serbrst olan her şeyi herkes yapabiliyor.
10 YorumlaAdrenalin salgılıyor vücut daha hızlı atıyor kalbimiz
Bu yüzden bu hissi sevdiğimden dolayı
Yasak ve diğer işleri 😉 daha heyecanlı yapıcak yerlerde daha fazlasını yapmak isteriz10 YorumlaCazip gelen yasak olması değil. İnsanların ters gördükleri şeyleri senin elde edip üzerine gidebileceğini kendine ispat etme güdündür. İnsanlar sürekli fazlasını ister.
10 Yorumla
+1 yılNasıl cazip gelmesin o kadar güzelliğin içinde cennette herkesin gitmek için yarıştığı bu dünyada havvanın yasak olan elmanın cazibesine kapılıp elmayı ısırıp kovulması gibidir cazibe çevrende bir sürü güzellik vardır ama yasak olan her daim daha çekici gelir.
10 Yorumla
+1 yılYasağı insan koyar diye bence küüçümsüyoruz ne yasagı ya kim koymuş bu yasağı yok ya yapmıcakmısım kim diyo falan
20 Yorumla
+1 yılHer yasak kendi isyancını doğurur.
tamam tamam dur şaka o, elbetteki heyecan adrenalin ve merkezde Arzular, daha ne olsun.
Mutlu kal 🌺10 Yorumla
+1 yılBana çok cazip geliyor yasak olduğu için. Nedeni yok aslında. Tek neden yasak olması
20 Yorumla
+1 yılInsanız çünkü. Yasakları delince bir halt etmiş sanıyoruz.
20 Yorumla
+1 yılİnsanın boşlukta olması herşeyi yaptırıyor. İnsanın kafası dolu olmalı ki boş işlerle uğraşmasın..
Bir erkeğin gözü dışarda ise bu mesela cinsel açlıktan değil ruhunun ve kalbinin manevi olarak dolu olmamasından kaynaklı.00 Yorumla
+1 yılUlasilmaz olmasi
Ulasilmayinca daha cok hayal kuruyorsun
Hayal kurdukcada ulasmak istiyorsun10 YorumlaÇünkü yasak denmiştir , bu kelime bir şeyin önüne geldiği zaman ilgi çekici olur her zaman
10 YorumlaBence yasak olan cazip geldiğinden değil de, cazip gelen şeyleri yasakladıkları için
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 481 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü insan günah işlemeye meyilli olarak yaratılmıştır.
10 Yorumla Yasakta araba kullandım yakalanmadim
Çok yaramazım 🥳🥳🥳10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Özgürlüğe vurulan ketlere karşı vücudun zincirleri kirip özgürlüğe kanat çırpma güdüsü nedeniyle
10 Yorumla
+1 yılHeyecan , adrenalin , çoşku vs vs. Bu sebeplerden olsa gerek.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 823 cevap paylaştı.
+1 yılYasak her zaman caziptir. Önemli olan zor yolu tercih etmek 😊
10 Yorumla Sabir , şükür, emek, sorumluluk ve değer gerektirmediği için..
10 Yorumla
+1 yılBizim millet öyle yasak koyarsın inadına yapar yasağı kaldır hiç kimse yapmaz
10 Yorumla
+1 yılBen hiç böyle biri olmadım.
Yasaklar bana hiç cazip gelmedi.10 Yorumla
+1 yılEnerji. O fikrin üzerinde yasak olduğu için bir enerji birikiyor ve insan ona yöneliyor.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yasaksa tatlıdır algısı var millette ,öyle embesil millet işte
10 YorumlaUlaşılması zor olan herşey daha cazip gelir sebep ortada action👍
10 Yorumla
+1 yılulaşılmazı almak bizi daha çok mutlu ediyor. başarı duygusunu tattırıyor. oysa bu duyguya alışık kimseler için o, o kadar da cezbedici değildir.
ah yasak o yasak elma ahh00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. Haramın yasağın tadı başka evde erik varken yerim tad almam ama başka yerden araklayınca ne kadar yesem doymam
10 YorumlaYapabilecekken yaptırmayan sisteme kafa tutmak istediğimizden
10 Yorumla
+1 yılDejavu oldum şu an djdjs
Çünkü yasaklar çiğnenmek için vardır devamke dkdkd10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 476 cevap paylaştı. Sanırım bu bı çeşit güç gösterisi olarak algılanıyor.. gövde gösterisi yapmak için yasaklardan daha iyi bı saha bulunamaz.
00 Yorumla
+1 yılBir şey yasaklanmışsa mutlaka mantıklı sebebi vardır ve aynısını sizin abinize babanıza yapsalar muhtemelen hoşunuza gitmez.
00 YorumlaYasak elma baldan tatlıdır çünkü ndhdj
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok basit
Yasak olduğu
Şeytan gıdıkliyor
Yasak her zaman tatlıdır iradesi zayıf olanlar şeytana uyar
İradesi Güçlü olanlar ise bu yanılgıya düşmüyor...10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Cahillikten.
Aklı başında insan bilir her yasağın bir sebebi olduğunu00 Yorumla
+1 yılYasak olan her şeyi sevdik tıpkı kürtçe gibi dılımın:)
02 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum öylesine söyledim
+1 yılÇünkü doğru olan istediğinde yapılır ama yasak olan zor ulaşıldığı için caziptir. Para gibi düşün ne kadar zor olduysa o kadar cimrileştirir
10 Yorumla
+1 yılÇünkü yasak olmayan şeyler zamanla sıradanlaştığı için ve yasak şeyler herzaman daha güzeldir yaşanmışlıklardan yola çıkarak söylüyorum
10 YorumlaÇünkü yasaklar toplumu düzenlemek içindir aslında bireyi kotu etkiler ego superego id kavramlarını araştır bati toplumlarında yasaklar çoktur toplum düzenlidir mesela ama insanlarında yasakları delme isteği bastırılmıştır
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 683 cevap paylaştı. Bakın merak insan oğlunun hem en büyük düşmanı hemde en büyük dostudur. Nerede ne şekilde kullandığına göre bu dost ya da düşman olma durumu oluşur.
00 Yorumla
+1 yılBir kişiye bunu alamazsın dediğinde onu alana kadar durmaz.
10 Yorumla
+1 yılUğraştıran, yoran koşturan her şey cazip gelir insan ulaşamadığının delisidir çünkü..
10 Yorumla
+1 yılİç güdüsel dürtü sanırım ya da şeytanın poh yemesi : )) şeytan görmezse iyi..
10 YorumlaKurallara uymayi severim
30 Yorumla
+1 yılÇünkü yasak olan şeyler sonuna kadar zevk veriyor
30 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem