Çekingen, içine kapanık bir insan hep dışlanır mı?

Demet Kolkılıç Ne Diyor?
En İyi Kız Görüşleri
- çoğu insan zaman zaman içine kapanık pasif biri olduğunu düşünür ve gerçektende öyledir duygularımız ve ruh halimiz sürekli değişiyor insanlardan uzak kalmalı bazen kendini bulabilmek için aynı zamanda insanlara da muhtacız tabi kendini ifade edebilmek ve kabul görmekte ihtiyaç iyi hissettiriyor gelişebilir ve bunu aşabilirsin sadece bunu istediğinde değiştirebileceğine inanmalısın diye düşünüyorum naçizane0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Ben çocukluğumdan bu yaşıma kadar istemeyerek böyle yaşadım yani istemsizce çekingen utangaç içime kapanık sessiz pasif asosyal biri oldum hâlâ aynıyım gençliğimde böyle geçti geçiyor istesemde hiç girişken konuşkan özgüvenli sosyal bir insan olamadım
Kullanıcı adını değiştirerek başlayabilirsin daha pozitif birsey yapmalısın ve kendini öyle hissetmesende öyleymiş gibi telkin et sürekli olumlu şeyler söyle kendine içinden süreki zamanla değiştiğini deneyimlersin
8 sene önce açtım bu hesabı nickim böyle kaldı değişmiyor zaten hâlâ zayıfım bu nick benim için geçerli ben kişilik olarak çekingen utangaç içe dönük sessiz pasif biriyim maalesef bu hiç değişmeyecek
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Bu yaşıma kadar böyle yaşadım bu yaştan sonra da değişeceğimi sanmıyorum artık beklentim pek yok
Değişeceğini veya değişmek istediğini düşünmeseydin buraya bu yazıyı yazmazdınız. Kendiniz için bir iyilik yapın ve kendinize yeni bir sayfa açın. Bir destek alın. Birde yeni başlangıçlar yapın ve çekingen olmayacağınıza dair kendinize bir söz verin yeni bir insan yeni bir ortam sizi hiç tanımıyorlar ve siz olmak istediğiniz gibi davranıyorsunuz bu şekilde bir başlangıç ilk adımınız olabilir
@rose484 çekingen utangaç olmak istemsiz yani elimde olan bir şey değil bu bir seçim değil bu benim kişilik yapım yani istesemde girişken konuşkan sosyal özgüvenli olamadım olamıyorum bu yaşıma kadar hiç değişemedim
- Dışlanmıyorsun ki zaten sen o kişilerle konuşmuyorsun buna dışlanmak denmez. Ben de içine kapanıktım liseye yeni başladığım zaman insanlar benimle konuşmaları ama bunun suçlusu onlar değil benim. Benim gidip onlarla konuşmam onlara kendimi kabul ettirmem gerekirdi 'bende burdayım' demem gerekirdi. İnsanların bir suçu yok. Herkes hayatını yaşıyor sende yaşa.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Tamam da bu istemsiz bir şey ben istemeyerek çekingen utangaç içe dönük sessiz pasif biri oldum hep yani istesem de konuşkan girişken sosyal özgüvenli olamadım olamıyorum
İstemsizce olabilir tabi ki ama isteksizce olan bir şey için dışlandığını düşünmen yanlış. Bu hayatta tekiz ve kimse elimizden tutmayacak.
Hayat zor değildir insanlar zorlaştırır. Bence sen en iyisi psikologla görüş. Sorunlarını burada çözemezsin.
Çocukken destek almam lazımdı bu yaştan sonra da düzeleceğini hiç düşünmüyorum çok geç kaldım herşeye
- Gizli Üye1 ayİnsandan insana göre değişir bu durum ve asla ezik yıkık denmez yani ayıp. Bana her zaman çekingen insanlar daha samimi daha içten gelir çünkü bende bir ortama ilk girdiğimde aşırı çekinirim ama sonra geçer. Kendinizi ezik gibi hissetmeyin doğru insanlarla arkadaşlık kurun. Kendinizi sevin kimse sizden daha üstün değil çekinmeyin.0|10|0Görüş hala geçerli mi?
Ben kişilik olarak çekingen utangaç içe dönük sessiz biriym maalesef bunun değişme ihtimali yok
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
910- ben de öyleyim ve dışlanıyorum.
hayat böyle malesef.
hep konuşkan ve herkesin gözdesi olan bir tanıdığım var, gidip insanların sırlarını bana anlatıyor. kızın gerçek yüzünden haberdar değiller.
ama revaçta olan o. ne bilsinler. heyaht. adil değil.0|10|0Aynen öyle. Ama Allahın adaletine bırakmak gerek herşeyi. Emin ol bir gün o kızın gerçek yüzünü herkes görecek
- Bizim toplum kalabalığı sever, yakındır sıcaktır ama vıcık vıcık gelir bana bu ilişkiler çünkü ben de çok dışa açık değilim ve çoğu kimse beğenmiyor bunu..0|20|0
- Hiç üzülme olduğun kadar yaşabilirsin ama utanmak ve çekingenlik (sigara gibi) bırakın. Korkunu yenmelisiniz. Hem yetişkinsin hem adam oldun, daha ne olsun ki? Kralım diye düşün. 😊😉0|10|0
- çekingen insan başkaları tarafından dışlanmaz
o insan kendi kendini dışlar0|10|0 - Gizli Üye1 ayPasif olarak görüyorlar. İnsanlar genelde sürekli öne atılan tipleri daha çok seviyor. O yüzden olumsuz bakıyorlar. Halbuki kimsenin buna hakkı yok. Çünkü herkesin mizacı farklı.0|10|0
Aynen kardeşim maalesef hayatta bir çoğu insan sabun olanları seviyor 😏 Ama tabii sonradan görüyorlar ayaklarını kaydıranların da o sabun olduğunu...😑
- gel benle 2 saat takıl bak nasıl dünyanın en özgüvenli umursamaz insanı oluyorsun0|10|0
Ben çocukluktan belli böyleyim kişiliğim böyle yani maalesef insanlardan kaçan çekinen utanan biriyim bu yüzden senle takılabilmem bile imkansız
denemekten zarar gelmez hem merak etme ben gaayet kafa dengi bir insanım seni de anlıyorum bir zamanlar bende öyleydim kendi kendime açıldım kendimle daha fazla vakit geçirdim sonra arkadaş ortamı falan değiştim işte. ölüm var yaa onu düşün herkes bir gün ölüp gidicek karşındaki insanların senden hiç bir üstünlüğü yok aksine senin onlardan üstünlüğün var onlarda yiyo içiyo sıçıyo😂 kasma yani kendini düşün eğlen bu dünyaya bir kere geliyorsun
Haklısın da elimde değil ki 32 yaşına geldim çocukluğumdan belli istemsizce içime kapanık çekingen utangaç sessiz pasif asosyal özgüvensiz biriyim hiç ama hiç açılamadım duzelemdim ortamlara giremedim sosyal olamadım arkadaş çevrem olmadı kendimi hep kapattım çünkü ben hayata uyumsuzum baksana gençliğim de tamamen eve kapalı geçti zaten
hayat aslında çok güzel böyle eve hapsolmak hiç adil değil yaa keşke yakın olsaydık cidden kendine güvenin yerine gelirdi benle😂😂 biraz delilik var
ilkokula ortaokula liseye gittim askere de gittim ama hiç açılamadım hep sessiz kendi halimde çekingen içime kapanık biriydim hiç açılamadım maalesef hâlâ aynıyım çocukluk ergenlik gençlik böyle geçti ortamlara giremedim okulda askerde tek ben böyleydim ve hâlâ yaşıtlarıma göre tek ben böyleyim gençliğim tamamen evde geçti hiç dışarı çıkmıyorum senelerdir evdeyim hiç arkadaşım çevrem yok sevgilim bile olmadı yaşamam öğrenmem görmem gereken şeyleri yapamadım eksik yetersiz zayıf kaldım yaşamayı beceremedim
bunun üstüne git ula şu an yasaklar var pek çıkamazsın zaten ama çık gez tek başına ya da annenle kuzeninle vs. psikoloğa falan git görün bir haa oda olmadı allahtan umut kesilmez dua et namaz kıl bişeyler yap çaba göster
Ailemle yaşıyorum bu yaşıma kadar böyle yaşadım bu yaştan sonra da böyle yaşasam ne olacak zaten gençliğim böyle geçti gitti hayattan zevk alamadım mutlu olamadım hiçbir şeye sahip olamadım hayatta kendime yer edinemedim zayıf güçsüz kaldım hayata uyumsuz kaldım 10 15 20 25 li yaşlarım hep evde geçti şimdi de 30 lu yaşlarım evde geçiyor gençliğimi hiç yaşayamadım ailemle falan hiçbir yere gitmiyorum zaten arkadşım çevrem yok akraba tanımama etmem ölü gibiyim aynı ayrıca namaz kılan dua eden biriyim
hayata pozitif bak biraz be kuzum bak o zaman herşey güzelleşecek her şey senin elinde neyse ben çok konuştum kaçtım iyi geceler isteğimide onayla sevdim seni pikaachu :) yazabilirsin istediğin zaman
- Çevresine bağlı topluma kazandırmak isteyende olabilir dışlamak isteyende0|10|0
- Aynen öyle. Hani bi laf vardır ya "Edepli edebinden susar, edepsizse ben susturdum zanneder" Maalesef günümüzdeki durum bu 🤷🏻♀️0|00|0
- Hayatı Tecrübelerime Dayanarak Malesef Evet Diyorum.0|00|0
Sen Kim Olduğunu Bil Yeterli Bence, Gerisi Boş, Bazı İnsanlar Sayğısından Efendiliğini Bozmaz Ama Karşısındaki Şahs Onu Zayf, Aciz Görür Buda O İnsanların Ayıbı
Aynen öyle. Hani bi laf vardır ya "Edepli edebinden susar, edepsizse ben susturdum zanneder" Maalesef günümüzdeki durum bu 🤷🏻♀️
- Sen zaten kendini kapatmışsın Asosyal kalacağım demişsin aynı şeyler yaparak farklı sonuca ulaşmayı bekleyemezsin0|10|0
Aynen ne demiş Albert Einstein: "Delilik aynı şeyi defalarca yapıp, farklı sonuçlar beklemektir"
- Evet mesela ben öyle biriyim diye beni hep dışladılar, farklı olup olmadığımızdan korktukları için.0|10|0
- Yapacağın tek şey insanların ne düşündüğünü umursamamak ve yapmak istediğin şeyleri yap0|10|0
- Vaaaay eziiiiiik 😂😂😂😂0|12|2
Detaylı bilgi
Çekingen bir insan dışlanmaz.
Çekingen ve geri durduğu için aslında önüne bir ket vurur. Sadece bu ket vurmanın farkında olmaz ve dışlandığını düşünür.Şöyle düşünelim;
Şimdi bir ortama giriyorsunuz ve çok geri içine kapanık duruyorsunuz. Karşınızdaki insan bir an yakınlaşmaya çalışıyor, hatta neden böyle davrandığınızı soruyor diyelim. Siz hala öyle duruyorsunuz ve "benim yapım bu" diyerek cevap veriyorsunuz. (Hepsi birer örnektir.)
O zaman ne oluyor biliyor musunuz? Psikolojik ve fizyolojik olarak o insan sizden uzak duruyor. Ve sizi bir daha ki sefere gördüğü zaman tekrar yakınlaşmak istemiyor. Kendince belli kararlar alıyor. Bunun diğer bir açıklaması da yanlış anlaşılmalara bile sebep olabilir. O yüzden davranış ve düşünce biçimimiz bizim kimliğimizi de oluşturuyor. Kendinizi ne kadar rahat ifade ederseniz o kadar rahatlarsınız. Bunun için gerekirse bir uzmandan destek alıp esas altında yatan sebepleri ortaya çıkarabilirsiniz. (çocukluktan veya yaşanan ağır bir olaydan vs.)
Sevgiyle kalın.
Ama ben istemsizce çekingen utangaç içime kapanık sessiz biriyim bu sorun çocukluğumdan belli bu yaşıma devam etti kendimi hiç aşamadım hâlâ aynı durumdayım çocukluğum ergenliğim ve gençliğim istemsizce utangaç çekingen sessiz içime kapanık geçti ben bunu hiç değiştiremedim diğer yaşıtlarım gibi sosyal girişken konuşkan özgüvenli samimi olamadım hep kendimi kapattım geri çektim insanlara yakın olamadım çok pasif kaldım özgüvenim hiç olmadı böyle olduğum için hep dışlandım ezik görüldüm aşağılandım dalga geçen oldu seven sayan olmadı arkadaş ortamım olmadı hâlâ aynıyım insan içine topluma çıkamıyorum sosyal hayata uyum sağlayamıyorum
İşte tam da demek istediğim bu nokta. Yazmıştım açıklamamda da bunun bir sebebi vardır. Gittikçe tetiklemiştir. O yüzden bur uzman ile görüşmenizde fayda var.😊
Bu çocukluktan itibaren oluşan gelişen ilerleyen bir sorun ve ergenliğimi gençliğimi de olumsuz etkiledi bu yaşıma kadar düzelemedim bu yaştan sonra daha da zorlaştığını hissediyorum ve düşünüyorum da eğer çocuklukta ergenlikte falan destek alsaydım bu sorunu bir şekilde aşabilseydim düzelebilseydim herşey daha farklı olurdu belli bir yaşa geldim bu yaştan sonra geç kalmış geri kalmış hissediyorum kendimi yetersiz zayıf güçsüz hayata uyumsuz hissediyorum