Bazen içimiz mahşer meydanı gibi olur. Böyle zamanlarda kelime kuramaz hüzün sarar dört yanımızı. Biri tüm bunlara rağmen soğukkanlılığını korur ve size bir şey söylemesi gerekir, bir şeyier yapması gerekir. Tam da işte o an'da ne olmalı, ne yapmalı ve ne duymak sana, kendini iyi hissettirir?
Öyle sihirli bir sözcük yok. Kötü hissettiğim zamanlarda melankolik ruh haline iyice girip dibi gördükten sonra enerjim yavaş yavaş yerine gelir. Kötü hissettiğim o anları dağıtmaya çalışmam, kaçmam. Her dakika mutlu olup pişmiş kelle gibi gelemeyiz. Hayatta her renk mevcut.
Söylese ne fark eder, o insan gidince o söz yarım saat sonra unutulunca aynı şeyi hatırlarım üzülürüm. Çocuk da değiliz ki annemiz süpersin harikasın üzülme desin öpsün arkamızda dursun.. kendi kendine üzülerek geçer bi süre sonra belkide içimizde birikir kendimize zarar veririz
Yalnız kalmayı tercih ediyorum. Söylenilenleri ya umursamam, ya da daha çok kafa karışıklığı yaratır bende. Ki derdimi paylaşabilen biri de değilim, birine anlatsam da anlattığım kadarını bilir. Kötü zamanlarda kendimi motive etmeye çalışmam, geçmesini beklerim.
" Her zaman yanındayım" sihirli bir cümle bence. Söylenilen kişi manen kendini bir anda daha iyi hissetmeye başlıyor. Biri tarafından anlaşılmak, onun desteğini almak rahatlatıcı bir duygu.
Özellikle anlaşıldığımda iyi hissederim Boşveremediğimi karşı tarafın boşver geçer demeyip yok saymadığında mutlu olabilirim. Hayırlı bir dua aldığımda, Allah razı olsun kelimesi ile boyandığımda, en önemliside kimseler bilmesede, kelimelerin bazısı ile hayat bulduğumda güzel hissedebilirim..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Teselli cümleleri benim derdimi iyileştirmez genelde. Hatta daha da hüzün sarar kalbimi.
Karşımdaki kişinin benim derdimle dertlendiğini gördüğümde, bana kendimi iyi ve özel hissettirecek davranışlar sergilendiğinde kendimi bir parça daha iyi hissediyorum.
Sarılmak, yüzde tebessüm oluşturma gayreti de beni ayağa kaldırıyor. Ümitsizliğe düşmüşsem de bana Allah'ı hatırlatacak kişilerin arasında olmak her daim bana iyi gelen şeyler.
Sarılmak iyi gelir... sözler özen ister o an hüzünlüysem yanlış anlaya bilirim.. sarılmak hiç bir kelimenin iyi gelemeyeceği ilaç gibidir.. insan zaten iyi hissetdikten sonra kendisi gerekli kelimeyi kurup kendini toparlayacaktır...
Samimi olarak; yaklaşımı, ilgilenmesi, gayretleri, destek olmak için uğraşları beni hem duygulandırır, hem de mutlu eder... Samimiyetin ve fedakârlığın dili bazen tek başına kuvvetli bir ilaç olur...
“ Hiçbir şey kendini bu kadar üzmeye değmez, zamanla her şey iyi olur. Hep senin yanındayım, kendini yalnız hissetme” denildiğinde o samimiyeti hissetsem modum yükselebilir.