Özgüven kaybı yaşar mısınız?
Tipten kaybedip ahlaktan kazanmak nasıl bir his?
Tipten kaybedip ahlaktan kazanmak nasıl bir his?
Merhaba,
Her insan beğenilmek, takdir edilmek ister. Bunun aksini iddia etmek çok zor bir ihtimaldir. Yaptığımız işte olsun, görsel olarak olsun, giyimden kuşama bana kalırsa beğenilmeyi isteriz. Yalnız bunun aksi durumlarda nasıl ki olumlu yanları var ise bizi olumsuz etkilemekte ve moralimizi düşürebilmektedir.
Burada psikolojik olarak bastırmak adına kimimiz "aman hiçte umrumda değil" gibi bu hissi bastırmaya çalışılanlar olsa da insanın iç dünyasında bu olumsuz karşılanmalar birçok sorunları da beraberinde getirir. Örneğin zamanla içe kapanma, insanlar acaba beni kabul eder mi gibi sorular ve nitekim bazı kaygılar..
Yalnız her ne kadar çevremiz tarafından beğenilmek ve arzu edilen kişi olmak istesekte bunun için türlü enstrumanları kullansakta esas olan şey insanın kendini beğenmesi ve olumsuz tepkiler alsa da kendine haksız eleştirirler yapmamasıdır.
Ve her ne kadar insan davranışları ile kabul görür ve görünümü ile ağırlanır olsa da burada esas nokta ve insanı güzel kılan şey sadece davranışlarıdır. İnsanın davranışları, kendine ve çevresine olan davranışları, olumlu düşünmesi, pozitif bir enerji saçması her zaman en gözde olan halleridir kanımca.
Yani diyeceğim o ki moral bozulabilir, kaygılar olabilir ama aslında insanı güzel yapan şey davranışlarıdır ve bu tip insanların her zaman etrafı kalabalıktır. İnsanı şekillendiren o güzel halleri, davranışlarıdır. Onun için bu tip şeylere takılmamak ve onlarda olupta sizde olmayan noktalara değil, sizde olan ve onlarda olmayan noktalara yoğunlaşmanız, içinizdeki güzelliklere keşfe çıkmanız..
Soruya gelince Beğenilmemek bana kötü hissettir ama yaşam kalitemi düşürecek, sürekli bunu düşündürecek kadar zihnimi meşgul etmez. Ben değerliyim ve kim ne derse, düşünürse düşünsün bu'yum. Bu gibi şeyler için asla kötü düşünmem. Kendime haksızlık etmem.
Her şey gönlünüzce olsun.
Yaptığınız yorum o kadar içtenki çok teşekkür ederim. Eig bile karşılamaz
..🙏🏻
Bilmiyorum abi gerçekten moralim çok bozuk, insanların karakteri es geçip tipe odaklanmasıyla baş başa bırakılmak helede bayan olarak yıkım, bundan daha büyük yıkımda hoşlandığın kişinin seni bu yüzden sevmemesi..
Kafam allak bullak, Allah yardımcım olsun
Rica ederim güzel kardeşim. Dikkat edersen "güzel kardeşim" diye hitab etrim. Neden dersen içten bir ifade de bulunduğunuz için. Yukarıda da bunu dile getirmek istedim. "davranışlar"
Bu durum seni üzebilir hafife de almıyorum. Lakin biri seni istemiyor ya da bu gibi görsele takılıp iç dünyanı göremeyecek kadar kör ise de inan üzülmene değmez. Duygularına yenik düşme ve asla kendine haksızlık etme. O görmüyor ama ileride belki senin bile kendinde fark edemediğin tüm güzellikleri bir başkası sende görebilir. Kalbine dokunabilir..
Unutma! insan ruha aşık olur, beden sadece vesile..
O sebeple hiç ama hiç kendini üzme. Kendini geliştirmiş ve esas bakması gereken yere bakmayı bilen biri mutlaka karşına çıkacaktır. Ayrıca güzel değilim demen çok yersiz. Allah her insanı gayette güzel yaratmıştır. Bir silkelen ve kendine haksızlık etme.
Anlaştık mı🙏
Anlaştık inşaAllah abi 🙏🏻🙏🏻🙏🏻☺️☺️ Allah razı olsun bin kere. İnşaAllah seninde yüzün güler, gülmeyen günlerşnin acısı çıkar..
Amin güzel kardeşim. Olumlu düşün ve yersiz yorumların seni üzmesine izin verme. Hayırlı sabahlar 🦋
Aynı şekilde güzel abim. Hayırlı sabahlar 🙏🏻☺️🌼
Tipten hep kaybettim, ahlak konusunda da toplumsal normlara uyumlu değilim. Baika özelliklerim var hoşa giden. Biz erkekler bu konuda şanslıyız. Hanımlar sadece tipe ve güce bakmazlar
Ahlakimdan kazanirim hep tipimin onemi hic olmadi cunku gelip gecici bu guzelligimiz. Yarin uyandigimizda elimizden gitmis olabilir onemli olan karakterimiz.
Yani begenilmek mutlu etsende, begenilmemek bana birsey kaybettirmez.
İnsan üzülüyor işte
:(
Cevap
9Cevap
Hayır özgüven kaybı yaşamam, kendimi seviyorum ve beğeniyorum kim beğenmiş veya beğenmemiş takmam.
Allah tan ne olduğumu biliyorum ve beni birileri beğensin diye bir düşünce içine girmedim.
Unumu eledim eleğimi astım.
Bu genelde her insanda oluyor, fakat olmaması gerek. Yani özgüven ve özdeğer seviyemizi yükseltmek kendimiz için çok kıymetli
Yaşanmaz mı. Bu tip insanlar insanı hayata küstürür. O ne le. Ahlakı güzel olsun. Tipide güzel olsun ya. İkisi birarada çok iyi
insan aynaya bakınca kendini sevmeli ama malesef bende öyleyim
Hiç bir kayıp yaşamam. Beyenmesen beyenme derim başkası beyenir.
@balhatunn ya el alışkanlığı kusura bakmayın
Yaşamam ben kendimi nasıl bulduğum önemli diğerleri çok önemli değil hatta hiç
Valla bunu yaşamayan pek bilmez
Tipimi beğenmeyen biri ile birlikte olmam. Başka yerden kazanmam beni tatmin etmez.
:( yıkım gibi
Yıkılırım. Herkes beni beğenmek zorunda değil tabi ama hiç beğenilmemek zoruma gider
İşte o yıkıntının altındayım ben..
Yapıyorum da..
Beş senedir sevdiğim lavuk
Valla aslında tipten kazanıyor olsam bunu gururumu yediremezdim ahdhgah
Neden
İnsanların beğenmesinden banane, Allah sevecekmi ben ona bakarım.
Tarz, yapi meselesi
Hos oldugu halde tipim olmayan insanlari begenmeyebiliyorum
:(
Öyle bi şey yaşamadım yaşasaydım üzülürdüm
Beğenilmezsem beğenmem de
Kuaförler halleder ruhun çirkin olmasın
Evet öz güven kaybederim
Maalesef
Hiçbir şey.
higic normal
Üzüntü hemde çok
Maldan anlamıyor herhalde derim.