İnsanız bir şeyleri başarmak harika bir his ve bunu karşısında çevremizin bunu takdir etmesi.. Bazen sadece bir işi başarmak yeterken, bazen ise bunu ikisi bir arada kahve gibi yudumlamakta sanırım başka oluyor. Şimdi soruyorum; senin için sadece başarmak yeter mi yoksa takdir edilmekte şart mı?İşte bu, şimdi keyf yapma zamanı👍
Seni en çok bir işi başarmak mı yoksa takdir edilmek mi motive eder?
Şu hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi de kimse beni takdir etmese de yoluma bakmak oldu. Gönül isterdi ki takdir edilsin insan ama çoğu zaman bu olmuyor. Ben başardığım şeyin bana büyük kazanımlar sağladığını idrak etmişsem, beni belli bir noktaya getirdiğini hissediyorsam bana bu yetiyor. Çevremdeki insanlardan da beklentim takdir edilmesem dahi köstek olunmamasıdır. Evvela saygı bekliyorum karşımdaki kişilerden.
Bir işi başarmak, tek başına motive kaynağıdır... İnsan, çalışmasının, gayretinin semeresini görmesi çok ayrı bir lezzettir... Akabinde o işi devam edebilmek için de ciddi bir motivasyondur. Bu aşamada takdir edilmesi de artı bir motivasyon kaynağı olur... Bir sanatçı düşünün eserini; severek, itina göstererek, gayret ederek, düşüncelerini ve duygularını katarak ortaya çıkarıyor... Kendisi bu böyle bir eser ortaya koyduğu için mutlu olacak bu onun için motivasyon olacaktır... Fakat kendisinin ve eserinin, takdir görmesi, onore edilmesi, onun için çok ayrı bir lezzet olacaktır...
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim detay vererek renklendirdiğin için. 🙏
Bu soruyu görünce aklıma babamla olan muhabbetim geldi. İyi bir okulda iyi bir bölümü kazandığımı söylediğimde ''ee napayım kendini için kazandın'' demişti. Çok bozulmuştum o zamanlar tabi 18-19 yaşındayım. Sonraları her şeyin dediği gibi olduğunu fark ediyor insan tabi. Birinin seni takdir etmesi 2 dakika hoşuna gidiyor belki ama yaptığın şey seninle her yere geliyor. O nedenle tabiki başarmak motive eder beni ama yine de öyle söylemeseydi iyiydi. :)
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok samimi ve hayata dair bir örnekti. Rabbim daim etsin başarılarını.
Normalde iltifat ve övgü tarzı şeyleri sevmem ama başarımın takdir edilmesi hoşuma gidiyor ve açıkçası beni içten içe motive ediyor. Ama en çok diye bir kıyaslama yapmam gerekirse, başarmış olmak beni daha çok motive ediyor. Çünkü çabalarımı ben biliyorum, çektiğim zorlukların ben farkındayım, hedefe giden her adımı ben attım. İnsanlar sadece ulaştığım hedefi takdir eder, ben ise hedefe giderken attığım her adımı.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnsanlar sadece ulaştığım hedefi takdir eder, ben ise hedefe giderken attığım her adımı.
Takdir edilmeyi seven birisi olmadım , olacağımıda sanmıyorum. Ben en çok bir işi hakkıyla yaparsam mutlu olabilirim. Kim ne derse desin ya da takdir etsin belki bir nebzede olsa mutlu eder fakat ben kendi başarıma ve yapabildiklerime daha mutlu olurum.
Bir işi başarmak beni mutlu eder ama başardığım iş taktir ve saygı görmüyorsa başarımın tadı tuzu olmaz çünkü hayatta yemek yemeğe nasıl ihtiyacımız varsa taktir edilmeyede ihtiyacımız vardır.
Benim için bir işi başarmak yeterlidir. Bazen taktir insanı kibrini okşar. Allah nasip etti, Allah yardım, Allah' ın inayetiyle oldu derim her zaman. Buna benzer çok büyük işler yaptım. Belediye Bşk varana kadar herkesten olumlu taktirler aldım. Plaket dahi verilmesini istemedim. İnsan gördükçe dediğim gibi benlik, enaniyet ruhu kabarıyor. Başarmak en güzeli. Takdir yönünü düşünmediğimden bir çok şeyde rabbim yardım ediyor. Allah bilsin yeter. Zaten o yaptı idi.
Kendim başarıyorsam en güzel mutluluk bu kendini kendine kanıtlamak takdir edilmek istiyorsam takdir edilmek isterim yoksa yoğun bi ilgiyle istemediğim insanların beni takdir etmesini istemem psikolojim kötü etkilenir