Kendini tanımak korkularını, endişelerini kontrol edebilmenin en büyük yardımcısıdır. Peki siz kendinizi tanıdıkça kaygılarınızdan sıyrılabiliyor musunuz?
Kaygılarım hep oldu ve olacak da. Kendimi ne kadar iyi tanıyabilirim ki? Hiç beklemediğimiz anlarda, hiç beklemediğimiz davranışlarda bulunabiliyoruz. Kendimize en büyük şaşkınlığı yine kendimiz yaşatıyoruz.. Endişe, kaygı vs bunlar insan hayatının birer parçası...
Bunu ancak insanlarla iletişim halindeyken ve farklı farklı insanlarla örneğin sohbet ve muhabbet ederken keşfedebiliyorum. Bana zıt gelen, aykırı görüşlere nelere kızdığımı ve önceden beni rahatsız etmeyen bir fikrin şimdilerde edebileceği gibi. Bunları idrak ederek sanki kendi kendime konuşuyorum, bazen o an insanlarla iç içeyken. Bazen de yalnız kaldığımda.. İnsanın kendini tanıması tüm hissettiklerim, düşündüklerim, farklılıklarım, sevdiklerim, sevmediklerim, görüş ayrılıklarım gibi koca bir yelpaze getiriyor önüme.
Sanırım bahsi geçen konu da bu.. Tanıdıkça kendimi bazen boğuluyorum. Neden-lerim, niçin-lerim ortaya çıkıyor. Acaba bende mi sorun var, çok mu derin düşünüyorum diye sorguluyorum..
Ve kaygılarım, günün birinde yalnız, aksi bşr adam olmaktan korkuyorum.
Kendimi tanıdıkça kaygılarımdan sıyrılamıyorum. Benle ilgili kısımda yapısal olarak hep rahat bir insan oldum. Kasmam kendimi. Elimde olmayan sebepler kaygılandırır beni. Hep böyle olmuştur.
Sınırlarımı biliyorum yapacaklarımı ya da yapamayacaklarımı.. kaygılarım var mı evet.. çünkü kendini ne kadar bilsen de çevre değişken bir etken hayatta..
Kendini tanımak Kendini sevmek Ve insan kendisi ile barışık olunca Sahip oldukları için şükredince. Sahip olamadıkları için Çalışıp sonra tevekkül edince. Kaygılarından sıyrılıp Daha huzurlu olur.
Olabileceğim olasılkları düşününce, başkaları için kaygılanıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaa bu sene kar da yagmayack heralde 😭😭 şöyle kar yagisini izleyerek sıcak cikoltatamizi, kahvemizi kitaplar ve müzik eşliğinde yudumlayamayavagiz heralde.
Kendimi tanıdıkça kaygılarımdan sıyrılıyor gibiyim yinede kaygılarım oluyor zaten kaygısız insan olmak kötü bir şey olur biraz sıyrılıyorum ama hala kaygılarım var.