Neyse bu da kabulümüz😂
Keşke 20 yaşımdan önce yapsaydım dediğiniz neler var?
Neyse bu da kabulümüz😂

Keşkelerle yaşamam çok salakça insanı imkansız şeylere sürükler çünkü ne yaşarsan yaşa hiçbir zaman 1 saatin değerini dahi sonuna kadar veremeyeceksin 1 saatte olabilecek olasılıklar 10 üzeri rakamlarla ifade ediliyor dolayısıyla sen keşke dediğinde o 10 üzeri olasılıkların içinde yüzüyorsun, kısacası salakça hayatını yaşa ve öl kural bu.
19 yaşımda bu siteyi keşfetmeseydim derdim. Lanet ossun kurtulamiyorem. Onun haricinde dershanedeki kızları durduk yere kızdırdım, onu yapmasaydım.
7 yıl mı oldu😳
Himm😅
Haklısın 😂😂
Ders çalışmıyorum burda gezmekten 😂
Liseliyim ama ben 😬😬
Üni için falan
Ya da en en en kötü mezun olmak için 😬😬
Alanında en iyisi ol ve İngilizce'ni geliştir. Diploma için okuyacaksan hiç okuma, daha iyi. Burada alanında en iyisi olsan da alanında iş bulamıyorsun. O yüzden bitirdiğin gibi yurtdışına git ya da Erasmus ile kalmanın yoluna bak. İstanbul Üniversitesi'nde Siyasi Bilimler bölümünü birincilikle bitirip Almanya'da master yapıp daha sonra Sabiha Gökçen'de asgari ücretten hallice bir maaşla sigara satan dükkanda çalışan tanıyorum.
Woww 😱😱😨
Bir ülkede öğretmen, en kutsal meslek olması gerekiyor, değil mi? Çünkü bizleri geleceğe hazırlıyorlar ve meslek edinmemizi sağlıyorlar. Temizlikçi ilanlarında geziniyorlar işleri olsun diye. "Şu an çok fazla öğretmen var." diyebilirsin, katılıyorum ama senelerin tecrübesi olan öğretmeni de bu ilanlarda iş aratıyorsan orada sorun var demektir. Geçen bir haber gördüm; bu sene 23 yüksek lisans ve 1 doktora yapmış insanlar temizlikçi ilanına başvurmuş.
Yani bu ülkede okumak istiyorsan kendine çok fazla katkı yap ve mezun olduktan sonra buradan git ya da okumayacaksan ve evlenirsem diye düşünüyorsan evlenene kadar deli gibi oku.
Haklısın
Şu an ögrendigim bir cok bilgileri keske 20 den önce ögrenseydim.. hayatim bu kadar zehir ve aci dolu olmazdi belki..
O bilgler neler?😄
Oh güzel soru 😄
Mesela en önemlisi Enneagram 9 tip mizaç. Ögrendigim tedavi teknikleri, farkinda olmadan yasadigim travmalarim.. bunlari daha önce ögrenseydim cok daha güzel gecebilrdi yillarim.. ama yinede cok sükür ki ögrenmek nasip oldu.. ölmeden.. veya cok yasli olmadan
Ennegram tip 3müşüm😅
Ennegram bilmek ne işine yaradı
Hayatında neleri yönetti? Neleri değiştirdi?
Bunun hakkinda bir destan yazabilirim, öyle genis öyle derin bir konuki, cok kisacik bir kac söylim en azindan.
1.) ilk başta kendini tanıyorsun, bir çok NEDEM BÖYLEYİM sorusuma cevap buluyorsun
2.) eş seçiminde çok önemli benim için. Daha beraber yaşamaya gerek kalmadan 75% civarı tanımış oluyorsun (yıllar geçmeden yıpranmadan)
3.) hoca olarak talebelerimi daha iyi tanıyorum ona göre davranmaya gayret ediyorum
4.) danışmanın mizacını çözüp seans çok daha başarılı geçiyor
5.) insanlara artık daha az kırılıp üzerüme alınmıyorum suçum olmadışı halde kendimi suçlamıyorum artık eskisi kadar..
6.) hayatımı her anlamda çok kolaylaştırdı hayatımı çok değiştirdi.
Seninle ayrıntılı konuşabilir miyiu😄
Olur ☺️
Tesekkür ederim eig icin tatlim🥰💋
Rica ederim
Cevap
23Cevap
Keşke o kıza açılsaydım, o diziyi daha erken izleseydim, biraz daha cesaretli olsaydım, efendi değilde uyanık olsaydım , keşke sadece kendi isteklerime hizmet etseydim , başkalarını umursamasaydim. ağır işlerde çalışmasaydım, babamı dinlemeseydim, bu akrabadır bu yapmaz demeseydim, keşke biraz daha zeki olsaydım
Evet çok alakasız olacak ama merak ettim, hangi dizi?
@BlackSpace8 😂😂😂
@BlackSpace8 ezel
Hm, teşekkür ederim. Umarım hayatınızda şu an mutlusunuzdur.
Ezel sana ne kattı
@BlackSpace8 teşekkür ederim
Hayatının geri kalanınında başarılar o hâlde
🌸🌸
@Ytrmkndne Rica ederim, iyi geceler diliyorum.
@BlackSpace8 iyi geceler sanada
Keşke 20 yaşından önce ingilizcemi geliştirseydim.
Keşke o Erasmus'a gitseydim.
Keşke o sonra giderim dediğim piyano derslerine katilsaydim.
Hiç "iyi ki"n yok mu
Coook. Ben soruya cevap olarak yazdım 😄 o donem ertelediğim şimdi pişman olduklarım bunlar
Bunları sayar mısın? 😅
İyi ki 20 yaşımdan önce bol bol kitap okumuşum,
İyi ki 20 yaşımdan önce evlenmisim (bazı konularda keşke dediğim de bir şey)
İyi ki 20 yaşımda ehliyetimi almışım.
Çok sağol 😄😄🌹
🌸😘
20 yaşımda şu an ki halimde olabilirdim.
ön yargılarımı bir kenara bırakmam yeterliydi.
şimdiye çok deli paralar kazanabilirdim.
Ama nasıl😅
Tamam 😅😅
O sunucu işine gir ve bitcoin diye bir şey çıkacak topla hepsini 😂😂😂
😂
Bu kadarcık mı? 😅😄
Ve herkese selam başka ne söyleyim 😂😂
Tamam 😂😂
20 yaşındaki sene o ekrana suyu nasıl kaçırdın diye sorardım ama 🤪
20 yaşıma gelince vereyim cevap 😬
Tamam 2 yıl sonra bu görüşe cevabı bekliyorum 😈
Çok gülünç bi' şey ya😅
Hangisi ekrana su kaçırman mi yoksa bu görüşü 2 yıl sonra bulup cevap vermen mi 😂
İkisi de ama ekrana su kaçırmamdan bahsettim
Bilmiyorum da aklıma nasıl yer edildiyse seni görünce o olayı merak ediyorum 😂😂
Hiç söyleyesim yok😬
Hahah şansımı denediğim için suclayamazsin 🤪
Suçlamadım😂😂
2 yıla kim öyle kim kala😬
Hahah eğer kalırsak cevabı vermen lazım ama 🤪
Bakıcaz artık😅
Bakacağız yok söz verilmis oldu artık kanıtlar burda 🤪
İstersem kaldırabileceğim görüşünden mi bahsediyorsun? Haha güldürme beni😜😜
Oooo çirkeflik diyorsun yani vay vay cıks hayır ilgili alanın ss ini aldığım görüşümden bahsediyorum 😎
Hiiiih😳😳 ne dedin ne dedin 😠
Şaka yapıyordum😒
Az sonra bile söyleyebilirdim takılıyorum sadece
Bu arada benim ilgi alanım ne ki?
Ben de şaka yapıyordum 😱 ilgi alanım ne ki derken 🤔
İlgi alanının ssini aldığım görüşten bahsediyorum diyen sensin
Ben hakaret ederek takılmıyorum ama 😠
İlgili alanından kastım 2 yıl sonra bu görüşe cevabı yazacağım dediğin kısım sen ne anladın ki 😳
Ben bir ilgi alanımdan bahsettim de sen de ss aldın 😂 tek ilgi alanım rahmetli zeka küpüm😕
Bi ara yazarım belki
Canım sıkılısa falan ya da sinirliyken de olabilir
Ani kararlar verdiğim bir ara belkiiii yazarım sana😂
Üstü okuyorum ne dedim de hakaret ettim diye 😂 haha su faili meçhul olan mi 😂😂😂
*çirkef*
Faili meçhul işte benim üstüme kaldı
Hii mızıkcı anlamında demiştim 🤔 çirkef biraz ağır kaçmış olabilir sorry burda iki tane canavarla uğraşırken 😂😂 yazıyordum
İki canavar kim😅
Evet ağır oldu
Yegenlerim 😂 biri 3 ay sonra biri 3 biri 6 yaşında olacak 😂 onların zeka küpleri sağlam duruyor 🤪
Anladım
Peki😅
Pştt!
Sana diyorum.
Gelsene kulağına bir şey söyleyeceğim.
Ama bu belki seni bir miktar hayal kırıklığına uğratabilir
7 ay olmuş. Unutmuştum
2 yıla kesin unuturum.
Neyse sessizce söylüyorum. Ama kimse duymasın. Çünkü bence komik 😑
*benim bazen takıntılarım tutuyor. Laptobun ekranını silerken ekranın köşelerinin biraz tozlu olduğunu fark etmiştim ve sanırım silerken sildiğim şey fazla suluymuş. Çok fantastik bir şey yok ortada yani 😅 lanet olası temizlik hırsı. nefret ediyorum 😲*
@damesblanches hiç hayal ettiğim gibi olmadı 🤔 ayrıca bu soruyu nereden buldun 😂😂😂 eski hesaptan değil mi bu 😂😂😂
Eski hesaptan evet 😅
Hayal kırıklığına uğrayacağını söylemiştim mdlfşs
Neyse senin hayalin neydi ki dkcsg
@damesblanches söylemem :P
İyi😒😒
Teklif eden bütün kızların üstünden gevseydim Salak kafam işte sen gevmeyince başkası geçiyor
🙄🙄🙄
Bi' şe yok😬
*şey
Süreç'i geçmek isterdim öyle bir şey olduğunu bilmiyordum açıklara giderdik ne güzel asdasda :D şimdi bu ne dedi diyeceksin şimdiden ona da cevap vereyim netflix dizisi %3 percent diye :D
Ya Allah seni 😂😂
:D :D ne yapayım da işte çok dizi izliyorum :D
İyi bakem😅
Hiç bisey cok şükür eğer nasip olursa bu yil okucagim işim yaninda yani istek ve azim var ise... geçmiş yoktur. Sabir ve mücadele gerekir sadece buda her yaş için geçerli
Daha 20 yaşındayım bi öneri veremem ama bi tavsiye verim keşke yapmasaydım deme bence çünkü o şeyi yaptin belki pişman oldun ama bi daha o hatayı yapmaman gerektiğini anladim yaptığın her hatadan ders alman lazım o yüzden sen sen ol keşke yapmasaydım deme ve aklına ne gelirse yap keşke yapsaydım da deme kısacası hayatında keşkelerin olmasın
kuzenimi z2kmek z2kmediğim için halla benimle konuşmaz
Garip
bana çok güveniyormuş ilki olmamı istiyormuş felan fistan bende bi git şurdan dedim halla bir araya gelelim bana tirip atar gıcıklık yapar baş başa kalalım başka odaya gider
Salla ya boşver
s2kmek mi s2kmemek mi hayırlısı olurdu bilemedim
Boşver😬😬😬
öyle de yaptıklarını gör bi
Söyleyeceğim kelime yok.
Bana garip geldi.
Benim kuzenlerim abi gibiler çünkü
benim yanımdayken eteği açılsın ya da farklı şey olsun aldırış etmez
Bilemiyorum 😬😬
anlatsam yuhh dersin
Bu en büyük keşken ya da iyikin değildir umarım 😅😅
kuzenim olmasa neler neler yapardım da kuzenim olunca olmuyor bazı şeyler :)
Kuzen candır 😂
Sen olması gerekeni yapmışsın
dimi :)
Evet
Görüş sahibi bana. Anlat çok garip buldum lan dinlerim seni
Keşke daha önce Bi işe girip çalışsaydım da birikim yapsaydım
Liseyi bitirseydim keşke 😂 gene bitirdim ama o zaman bitseydi 😂
6 sene önce ögrensedim iyidi simdi hayatım farklı olurdum simdi tek bir başımdayım :( :(
Neyi öğrenseydin?
sevgilim ben cok yaktı
ben 25 yasımdam
🙄🙄
Sevgisini unutamadın galiba
evet 5 sene oldu ayrılık
Unutman gerekiyor
sevdini unutur diyorlar ya harbi unuttumuyor kaç sene geçse bu kalp unuturmu
bazı adamlar unutur ben unutamadım o sıkındı
Peki
Hayırlısı diyeyim o zaman
sağ ol :(
birsey sorcam karakaplıkitap anlamı ne demek
Anlamı yok
Nick seçerken hepsi alınmıştı
Ben de önümdeki kara kaplı kitaba bakıp nick name denedim tuttu😂
iyimiş :D
İltifat kabul edip teşekkür ediyorum
birsey degil
yaptıklarım için pişman değilim aklım hala yapamadıklarımda.
keşke adam gibi oturup ingilizce dışında bi dil ögrenseydim çok vaktim vardı
Birşey yok bu hayata geldiğim için pişmanım.
Hadi ya😂
Keşke bir kız sevseydim ve onunla evlenmiş olsaydım. Keşke hayattan korkmasaydım ve ikinci üçüncü bir dil öğrenseydim. Keşke ah keşke...
20 yaşındayım yorumları okumaya geldim
Kolay gelsin 😂
Keşke bukadar uzun yaşamasaydım.
Saçmalama ya tövbeeee
@Badeolicus katılıyorum 👍
keşke lisedeki arkadaşlarımla eğlenseydim sohbet etseydim, şuanda çok yakınlar ben o kadar aralarına giremiyorum...
Insanlar birbirlerinin hayatına birşeyler öğretmek için girer. Demekki senin onlardan ogrenebilecegin birşey yokmuş. Boş beleş ilişki olacağına olmason boşver hiç canını sıkma bile. Benim de arkadaşım yoktu 3 tane arkadaş yaptım pişman oldum. Kaliteli yanlızlık her zaman en iyisi.
Hatanın neresinden dönersen kardır ama keşke daha önce farkındalılık içinde olsaydım allah- Kul ilişkisi içinde
Keske 20 yasimdan once avrupa turu yapsaydim ve geri donmeseydim
Bakireligimi bozsaydim
🙄
Hayırdır ne bu emoji bu benim kendi fikrim
Genelde bozulduğu için pişman olurlar. Seninki beklemediğim bir cevap 😄
Onların hepsi köylü yani onları diyenlerin tabi saglik sorunlari varsa bilemicem.
Köylü ne alaka?
Boşver 😂😂😂
20 yaşından küçüğüm 😔🤞
serseri ol pic ol derdim kendime
😳😳😳
kızlar severdi en azından
Amaan hayat kızlardan ibaret değil boşver😅
evlenmek için kız olması şart değilmi
Ama ne bileyim üstte yazdığın gibi değilsen güzel yaniiiğ😅
kızlara sorsan öyle :D
Kız olarak söylüyorum say😂
kızların lafına inanmıyorum ki :) icraatte başkalar :D
Tamam😕
öyle napalım :/
Galiba mutlu olmak için güvenmeyi öğrenmemiz gerekiyor
kızlar güvendiği erkeği değil hoşuna gidene güvenmeyi tercih ederler. erkekler ise tam tersi
Ben hayatın o kısmına girişmedim daha
bizim malum işte
Hayırlısı diyelim mi o zaman
sağolasın :)
Eyvallah 😅😄
Daha çok spor yapsaydım keşke
Hiç bisey keşke diye bir kelime yok bende
Evet var 18imde kaldı sir
Çalışıp iyi bir meslek edinseydim
20 yaşımdan önce aşık olmasaydim keske
isten okuldan kacip gezip tozmasaydim😀
Öğüt verseler dinlemez ki
Evden kaç.
Ayak yalamak istiyorum
Aşık olmasaydı m
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Yaşamda keşkelerin pek yeri yoktur aslında. Olaylar çoğu zaman olması gerektiği zamanda ve olması gereken şekillerde olur.
Dünyanın en büyük şelalesinin altında dursanız sadece elinizdeki kabın büyüklüğü ölçüsünde su alabilirsiniz. Elinizde bir bardak varsa alacağınız suyun oranı başkadır ama elinizde kocaman bir bidon varsa alacağınız suyun oranı başka.
Her yaşta da anlayışımız ve algımız kadar dersler alabilir ve ona göre kararlar verebiliriz. Bugünkü kafamızla geçmişimizi yargılamamızın aslında pek de anlamı yoktur. Tarihte böyledir. Bugünkü kafamızla geçmişteki insanların neyi yapıp neyi yapamadıklarına hüküm vermekte pek akıllıca değildir.
Ancak eğer böyle bir imkanım olsa yirmi yaşımdaki halime edecek tabii ki bir iki çift lafım olabilirdi. Ancak o zamanki halim beni dinler ve anlar mıydı bilemem.
Çünkü hazır olmadığınız fikirleri ya hiç algılamazsınız ya da düşman kesilirsiniz. Herkes yaşamdaki seviyesi kadar algılar. Kimse kendinden daha üst veya kendinden daha alt anlayışa sahip olanları pek anlamaz.
Yirmili yaşlardaki halim bana nasıl bir tepki verirdi işte merak ettiğim bu.
Sevgilerimle
Çok açıklayıcı olmuş. Teşekkürler 🌹