Sizi anlayan insanlar var mı? Yeri gelir kime anlatsan boşver deyip geçer, yaranı daha çok acar belki de. Bazıları da vardır sargıdan daha çok sarmak ister yaraları. Hayatımızda bizi anlayan insanlara sahip olmak bir şans mı?
Hayatta sizi anlayan insanlara sahip olmak büyük şans mı?
Hayır tırnağın varsa başını kaşı modundan 3 yıl önce çıktım. Beni anladığını düşündüğüm insanın yanında tamamen doğal rahat davrandım kesinlikle şans olduğunu da düşünmüyorum aksine hayat dolu, enerjisi ile insanların başını döndüren ben gitti aksi, huysuz bir ben geldim paylaşım ve kendini koy verme bana göre değil eskisi gibi kendi halinde sadece gülme odaklı beni de çok özledim.
Bence bu şans değil. Hayatın sana verebileceği en büyük hediye. Karşındaki senin anlattıklarını gerçekten dinliyorsa ve başından geçmediği halde olaya 'ne olacak sanki yaa düzelir boşver' diye bakmıyorsa , empati yeteneğine sahip ve objektifse o kişiyi (arkadaşı-sevgiliyi) asla kaybetme derim. (Anlattığın sırlarını bir başkasına anlatması da bir olasılık. Bu olasılığı göz önünde bulundurmayı unutma. :) )
Kesinlikle büyük şans. Ayni dili konuşabildiğin, herşeyini tamamen güvenerek paylaşabildiğin, beraber saçmalayabildiğin birinin olması bir sürü yükü kaldırıyor omuzlardan. Hayat daha yaşanabilir bir hal alıyor.
Öyle oluyor ki kolay kolay kendimi, içimi döken ve bir şeyler paylaşan biri değilim. Lakin bazen öyle oluyor ki karşıma biri çıksın ve bu zamana kadar benden haberi olmayan ona, bu zamana kadar varlığımdan haberi olmayan ona hayatımı anlatayım. Tüm sırlarımı, tüm gizemimi, neden çıkmaz sokaklarım olduğunu ve duvarlarımı neden aşılmaz olduğunu. Anlatırken yıkılsın tüm taşlar, yerle bir olsun o dev surlarım.. Bazen okuyor ki sadece dizlerine kıvrılayım birinin, anne şefkati gibi sarsın yüzümü elleri.. Hayatta hiç böyle bir şey gelmedi başıma.. Ve dinlemekten sıra hiç gelmedi bana.. Bazen oluyor ki ses sussun, sükut sarsın dört yanımı.. Ben susayım o anlasın.. Bazen oluyor ki anlaşılmanın huzuruna varsayım, dinhinleşsin tüm fırtınalarım.. Anlaşılmak harika bir his olmalı..
Ciddi bir şey yazayım da herkes ona inansın; yıl olmuş 2021 insandan çok yobazlarla dolu, şans çok nadir oluşan ve güzelliği ile gelen bir şeydir. Herkes onda şanslıyım, bunda şanslıyım derken aslında oturup düşünmeli, acaba ben gerçekten hangi konuda kendimi şanslı hissediyorum. Emin olun görüceksiniz nadirlerle doludur. Yani demem o ki, elbette büyük bir şans. Sevgiler 🌼
Belki tamamen anlamayı beklemek hayal olabilir. Böyle bir beklentiye girmekte hatadır... Belli asgari seviye yakalanması kafidir. Bu bile şans hatta lütuftur denebilir... Kolay bulunmuyorlar. Bulunca da kıymetini bilmek lazım... Şu an için beni anlayan sadece bir arkadaşım var...
Elbetteki büyük şans. Birisinin gözlerinde, sözlerinde ve kalbinde kendini görebiliyorsa insan ne mutlu ona. O şu dünyada sahip olacağı en değerli şeye sahip olmuştur elbette🌿
İnsanlara karşı hep pur dikkat olmak lazım nazen acimizin tazesiyle bizi anlarmış gibi geliyor kendimizi derdimizi açıyoruz fakat o insan bunu kullanabiliyor . En büyük sans seni her zaman anlayabilecek bir Rabbe sahip olmak. Derdimin dermanı sadece ondayken kula medet ummak sacma
Kesinlikle büyük şans. Bütün ilişkilerin temelinde bence anlaşılmak yatıyor. Sonu hüsran olan ilişkiler de birbirini anlayıp empati kuramamaktan bitmiyor mu zaten?
Kesinlikle öyle ama şansa inanan bir insan değilim, hayatta sadece tevafuklar vardır. Umarım her insanın anlaşa bileceği güzel bir insanla karşılaşırsınız.
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Evet, bu şans olabilir. Bazen etrafında içindeki düşünceleri anlayan ve klasik cevapları vermeyecek birini arıyorsun. Buna sahipsen şanslı olabilirsin.
Yanii tam bilemiyorum. Bu konuda emin değilim. Bizi en çok her şeyimizi bilen, en iyi şekilde anlayan ve kırmızı noktalarımızı bilen insanlar yaralıyor. Yalnız da kalınmıyor ama anlayan kişilere de ihtiyaç duyuluyor. Bu sorunun cevabında çelişiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Aslında belkide hayatın anlamı onlar. Bizi anlamk için karşımzıda olan insanlar. Onlar gerçekten bizi, biz olduğumuz için severler ve bizi anlamak için gelirler.
Gerçekten çok büyük şans, anlaşılmak çok güzel bir his
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Pek yok gibi... Olsa kıymetini bilirdim, kaybetmemek için elimden geleni yapardım. Bizi gerçekten anlayan kişilere denk gelmek kesinlikle büyük bir şans.
Kesinlikle ne olursa olsun beni yargılamadan önce sebebini sorarlar bu bile büyük şans her başın sıkıştığında seninle empati kurarak sana tavsiye veren birinin olması en güzeli