İnsanlar garip varlıklar mesela dün İlber ORTAYLI Maşallah, şuna bak dedi diye herkes ayaklandı gündemde bu konu vardı Yorumlarda kart zampara yaşına bak falan filan bugünde açıklama geldi: Genç sunucu ile ilk kez program yapmadığını belirterek “Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçe'yi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir? Haber devamı Açıklama olmadan da belliydi o anlamda dediği Adnan OKTAR yüzünden kelime anlamı değişti ilber ortaylı'nın savunması sokrates savunması gibi laflar diyorlar yönlendirmekten zevk alan bir milletiz mesela Aziz NESİN Türk milletinin %60 aptaldır dediğinde ayaklanma çıktı kendilerini 60 lık kısma koydular çok tepki gelince %40 ı zekidir dedi bu seferde 60 lık kısmına koymayp 40 lık kısıma koydular böyle garip bir milletiz Benim şöyle bir şiirim var: Türk milleti gariptir her bi lafı kaldırmaz .. bne dersin kızar da s. k.. sin aldırmaz.
Çünkü algı böyle. İma dili ve edebiyatı sağ olsun herkesi böyle paranoyaklaştırmış durumda. Sanki kimse ne hissettiğini ne düşündüğünü direkt olarak söyleyemezmiş gibi bir algı söz konusu. Oysa çok yanlış bence. Ben aklıma her şeyi söyleyebiliyorum, diğer insanlar bunu niye yapamasın ki.
Bu her şeyin altında bir şey arama durumdan kurtulmanın en etkili yolu imaları kendi haline bırakmaktır. Derdi olan bir zahmet kendini ifade edebilmeli. :)
Öyle anlamaya çalışanları da kendi haline bırakın derim, ne derseniz deyin sabit fikirlerinden vazgeçmeyeceklerdir.
Ben de bazen bunu yapıyorum. Şüphe, merak uyandırıcı bir şey söylendiğinde hemen ağız aramaya başlıyorum. O lafla aslında ne ima edildi diye. Her şeyin altından tabi ki düşündüğümüz gibi şeyler çıkmayabilir ancak kimi zaman tam da düşündüğümüz gibi başka anlamlar çıkabiliyor o lafların arkasından...
Bu kadınların başına çok geliyordur eminim. Her sözüne anlam yükleyen insanlar oldukça karşı tarafla konuşmak dünyanın en zor işi olsa gerek. Cımbızla seçsen kelimeleri yine yetmez. Benim başıma pek gelmiyor
Evet doğru tek taraflı bakmak çok sığlık olur. Herkesin başına geliyordur. Ama nedense benim aklıma en çok kadınlar geliyor. Bir kelimeden anlam çıkaran hemcinslerimin sayısı hayli çok. Sizde çok maruz kalmışsınız belli ki. Samimiyet her zaman karşıdakine yaramıyor :D Mesafe koymak lazım geliyor bazısına
Herkesi kendileri gibi gördükleri için olabilir. Çünkü bir insan karşılık beklemeden bir iyilik yaptığında karşı taraf bunun altında bir çıkar aramadan duramıyor. Kendisi, çıkarı olmadığı kişilerle muhattap bile olmadığı için biri ona öyle yaklaştığında bu durumu ters algılıyor çünkü. Artık kimse kimseye güvenmediği için her olayın arkasında olumsuz bir şey olması gerektiği kanısındalar.
Herhangi bir konuda yeterli bilgiye sahip olmamalarıdır. Bir doktor alanında yetkin iken kaportacılık ya da çiftçilik konusunda cahil olabilir. Belli bir konuda cahil olduğunun bilincinde olmayan ve o konuda yetkinmiş gibi davranan kişiye ahmak denir. Türkiye'de cahillikle birlikte ahmak özelliği taşıyan ezici bir çoğunluk olduğu da üzücü bir gerçektir.
Öyle insanlar bütün yaşam enerjinizi emerler. o yüzden bu tür insanlarla karşılaştığımızda ayaklarınız kıçınıza vura vura kaçacaksınız. Ahanda böyle https://m. youtube. com/watch? v=Bfs671NAufM
İnsanın ters yüzünün ne zaman çıkacağını bilemediği için beklentide kalıyor ister istemez. Önce ters yüzünü görüp sonra tanıyorum deme ihtiyacı hissediyor...
Bazen hepimiz yapıyoruz bunu kimse inkar etmesin , tabi bu hale getiren nedenler önemli, kimi kendinden bilir işi, kimi ise başkasından yaşadığı tecrübeden... oyle yaman çelişki işte
Sorunlu zihniyete sahipler. Bazı insanlar kendi hedeflerini bırakmış başkalarını didiklemeye adamışlar kendilerini. Ne laf anlatabilirsin ne de dogruyu en iyisi böylesini görmemezlikten gelmek.
Bende o insanlardan biriyim herhalde herşeyin altında bir mana arıyorum ama beni bu hale getiren karaktersiz insanlar maalesef ben birine bir iyilik yaptığım zaman bunu kendim için yapıyorum ama diğerleri herşeyi bir menfaat uğruna yapıyorlar
mal böyle insanlar kafaları söylediğin söze basmaz ne söylediğini anlamadan karşı tarafta açık aramaya çalışırlar art niyetliler nefret ettiğim insan tipleri böyleleri