#ks

Ben de zamanında böyle bir insan olduğum için sizi anlayabiliyorum.
Yaşadığım olaylarda dahi hep kendimi suçlu bulurdum. Bu durum o kötü olayın üzerine tam bir yıkım oluyor.
Öncelikle herkesin hatalı olduğunu kabullenmemiz gerekiyor sanırım. Çünkü hatasız insan yok. Bizler de öyleyiz. Ne kadar temkinli ve iyi niyetli olursak olalım hata yapabiliriz. Bu yüzden de biz kendimizi bildiğimiz sürece kimsenin bize neden hata yaptın deme hakkı yok. Aynı zamanda biz de kendimize sürekli hatalı gözüyle bakarsak, insanların bize sen hatalısın deme oranı çok yüksek. Çünkü biz kendimize gereken değeri vermemiş oluyoruz. İlk önce yapılacak iş kendimizi sevmek ve değer vermek. Sonrasında da yaşadığımız olayların ya da karşımıza çıkan kişilerin birer imtihan olduğunu kabul etmek.
Bizler hatalarımızdan ders çıkardığımız sürece kendimizi yargılamamalıyız. Unutmayın bencil olmayın ama 'biricik' olduğunuzu da aklınızdan çıkarmayın 🌸 Rabbim yardımcınız olsun🌸
Allah razı olsun çok teşekkür ederim 🙏
Amin, cümlemizden🌸
🌺🌺❤️
Çok fazla düşündüğünüz için bu şekilde oluyor. Yani yapacak bir şey bulamayıp bir konuyu evirip çevirirseniz tabii ki kendinizde de hata görürsünüz.
Şunu kabul edelim ki hayatımızda gelişen sorunlarda mutlaka hatamız vardır. Belki çok küçüktür yok sayarız o yüzden ama vardır.
İki arkadaş tartıştığında bile bunu gözlemleyebiliriz. Sonuçta iki tarafta kendince haklıdır. İşte bu hayata baktığımız farklı pencereleri gösterir bize.
Evet siz de o eşelediğiniz konularda hatalısınız. Belki dıdısının dıdısından dolayı ama hatalısınız. :)
E ne olacak bu durumda, suçlu olduğunuzu öğrendiğinize göre ne yapacaksınız?
Konu gerçekten suçlu olup olmamanız değil, konu düşünecek başka şeylerinizin olmaması. Gidin bir kaç hobi edinin, onlara zaman ayırdıkça zihniniz meşgul oldukça kendinizi yemeyi bırakırsınız. Ve tabii ki şu güzel bir durum kendi hatalarınızı bir şekilde görebiliyorsunuz ama hatalara çok da anlam yüklemeyin. İnsanız sonuçta ya üç hareketimizden ikisi başka insanlara göre fauldür. :)
Yaşamaya bakın, siz kendi kurduklarınızda boğulurken o olayları yaşayan diğerleri hayatını yaşamaya devam ediyor. Hayatı ıskalamayı bırakın ve eğrisiyle doğrusuyla olduğunuz gibi hayatın tadını çıkartın.
Kolay gelsin..
Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim , sağolun güzel yorumunuz için 😊😌
Rica ederim. :)
Nasihat niteliğinde aldım yorumuzunu 🤗
Yorumunuzu *
:) :) :)
Öncelikle kendini suçladığın konualrda kurallar koy.
1- Ben, kendi hatalarım dışında suçlu olamam.
2- Hata yaptı isem o anın doğrusu o olduğu için yapmışımdır ve bu hata olamaz.
3- Bende herkes ksadar hata yapma hakkımı kullanıyorm, hayatın gereği bu.
4- Hatalar olmadan doğrulara ulaşılamaz.
5- İyiki hata yapıyorum ve iyiki hatalarım var. Böyle mutluyum :)
Hata yapmıyorum daha doğrusu başka birinin yaptığı hatada kendime hep bı pay çıkarma sorunum var 😔
Üstteki maddeler her insan için geçerli.
Peki, o insanların hatalarında payın olmadan neden üstlenme durumuna giriyorsun? Herşeyi yönetebilme veya düzeltebilme düşüncesini terk etmen lazım.
Düzelmesini istediğin bir takım problemler var fakat duzelmedikce de kendim bı hata mı yapıyorum acaba diye düşünüyorum
EİG için teşekkür ederim.
Rica ederim 🌺
Kendine inanıp güvenmekten asla vazgeçme lütfen.
biliyorsun ki çevre / aile / eş dost akraba faktörü çok büyük bir etken ki senin yerinde başkaları olsa çoktan pes etmişti. sen güçlü ve akıllı bir insansın. bir silkelen ve kendini suçlamak yerine kendini güvenini tazele.
Deniycem teşekkürler 🙏😊
Cevap
16Cevap
Umursamaz olursan, bu düşünlerinden de kurtulursun emin ol...
Onu beceremiyorum😔
Kardeşim yapman gereken tüm olayı bir masaya yatırmak ve herkesin ne yaptığına bakmak en sevdiğimiz insanlar da hata yapabilir bu çok insanı birsey onlara hata yuklemeyince kusursuz olmuyorlar kendimizede bakicaz bu olayda geçen insanlarada birde neden öyle birşey yaptigina bak niyetin neydi diye bak emin olki ozaman tüm suçun sende olmadigini olsa dahi bilerek yapmadığını görüp için rahatlayacak
Deniycem kardeşim teşekkürler 🌺
Rica ederim🌹 için rahat eder inşaAllah😊
İnşallah 😊
Merhaba,
Bende hep kendimi suçlarım, insana en büyük zararı yine kendisi verir! 😅
Kader kulun çabasına bağlıdır. Yaptıklarımızı yapmayalım...
Merhaba ,
Maleseff ki öyle ama elden bı şey gelmiyor
Her zaman bir şey vardır elden gelen mesele görmek 😅
Yok yapamamak
Evet yok 😂
Her insan hata yapmaya müsait üzülme herkes gibi sende hatalar yapacaksın, önemli olan ders çıkarmak kendini üzüp hayatını zehir etme lütfen..
Kendini suçlamanın tek sebebi : kendini sevmiyorsun.
Aslında sen kendini tanımıyorsun. Bir ruhun ve bir bedenin sadece bunların bir araya gelişi seni sen yapmıyor.
Kendinle hesaplaş kendini tanımaya izin ver ve sev.
Canından çok sevdiğin ve yarı yolda bırakan insanlar elbet olmuştur ama onlara verdiğin değeri kendine ver artık. Mutluluğu dışarda başkalarında arama.
Herkes haklı olmadığı gibi sende her zaman suçlu değilsindir. Kendine karşı merhametli ol.
Teşekkürler 🙏
Umursamamayı öğrenmen gerekiyor
Biraz zaman alır ama başarılı olursun
Teşekkürler 🙏
Etki alanını iyi tanımlayıp, kabullenmen gerekir.
Hassas bir yapın olduğu belli.
Teşekkürler 🙏
Sevgiler
Abla bazen bende de oluyor sonra düşünüyorum diyorumki benle ilgili değil neden bu kadar kafaya taktım ki bunu diyorum cidden bazen fazla takıyoruz gereksiz yere hemde
Haklısın canım teşekkürler ❤️
Ben teşekkür ederim canım ❤️❤️❤️
Seni mutlu eden şeylerin dışındaki hiçbirşeyi önemseyip umursamazzsan kendini de suçlamaktan kurtulursun vurdum duymaz ol biraz 😊
Kendine değer vererek:) önemse kendini ve sana bir şey olsa seni senden başka düşünecek kimse olmadığının farkına var sevdiğin evladın için bunu yapmalısın
Kendini biraz önemsizleştirmen gerekiyor.
O zaman kurtulursun
Bunun aciklamasi karsi tarafin baskin olmasidir net..
Kendine aktivite bulmalısın mutlaka kafanı dağıtacak bişiler bi hedef bulmalısın ki kendini iyi hissetmen için
Deniycem teşekkürler 🙏
Negatiflikleri sallayacaksın gamsız olacaksın. Pozitif şeyleri düşünüp ve şükür diyeceksin.
Hobilerine yönel kafanı sürekli dağıtmalısın boş kalma
Okb bu sanirim. Psikoterapi gormelisin
Sanırım haklısınız 😔
İyimisin Şu an
Daha iyiyjm teşekkürler
Umarım iyileşirsiniz
Çok teşekkür ederim 🙏
rica ederim 🌚
soru sormayı bırakarak başlayabilirsin..
Kesinlikle kendine haksizlik ediyosun bence
Kurtulamazsınız.
Objektif ol
iş güç?
evli-bekar?
Dua et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?