erkekler neden annelerine çok düşkündürler? veya erkek anneleri neden fena olurlar ?
Soru erkeklere gelsin bakalım :D ama isteyen herkes cevaplayabilir tabiki
Soru erkeklere gelsin bakalım :D ama isteyen herkes cevaplayabilir tabiki
Öncelikle nasip olursa bir gün sende anne olursun ve olduğunu düşünerek evlatlarının sana düşkün olmalarını mı istersin olmamalarını mı? Bunu kendi kendine sor. Bu maksatlı bir sorudur ve gereksizdir bence, cenet annelerin ayağı altındadır. Ne yani kızlar annelerine düşkün değiller mi? Bence burada sorulması gereken soru kızların annelerine olan düşkünlüğü erkekler açısından sorun olmazken erkeklerin annelerine düşkünlüğü neden sorun oluyor? bir gün sende erkek annesi olunca sende fena olacaksın demek ki bu bir kısır döngü ise neden sorun oluyor.
yooo yazdıklarında gayet haklsın guzelde yazmıssın zaten elıne saglık.sadece erkek annelerınde şu war ogullarının hem ewlnenmelrnı ısterler hemde gelınlere rakıp olurlarr paylsamzlr garıp trıplre gırererler cogunluk bole yanı.sızde cewrenızde şahıt olmussunuzdr bu tur seylere ıllakı.ve bazı erkeklerde eşlerını yerı gelıo hıçe sayıyorlar haklı oldukları halde
sende haklısın ama dediğim gibi bu bir kısır döngü. İnsan eşini veya sevgilisini gerçekten seviyorsa böyle küçük detaylara takılmayıp bazı şeyleri görmezden gelmeli. Ancak böyle mutlu olunabilir. İki tarafında bazı şeyleri görmezden gelmesi şart çünkü arada olan erkeğe oluyor. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Her ikisinde de bir tarafı kırmış oluyor.
gormezden gelıorz zaten.ya karsı taraf gelmıosa? bunu her 2 tarafta yaparsa ancak huzur bulunur gelın kaynan arsnda.cnku bı zamn snra alttan alan taraf patlayacaktr
elbetteett iki tarafta görmezden gelmeli, aslında burada en önemli görev erkeğe düşüyor iki tarafıda iyi idare edip birbirine şirin göstermeye çalışmalı. Diğer taraftan iki tarafında bazı şeyleri görmezden gelmesi gerektiğini söyleyerek sorunun sadece kayınvalideler de olmadığını gelinlerde de sorun olduğunu kabul etmiş oluyorsun :) yakaladım seni... :)
hea herkes esıt tbkde:D
"Ana gibi yar olmaz." demem kafi gelir sanırım.
süper
evet ya kızın aılesı ben bu oglanı damat ıstemem dedıklerınde kızlar hopp kacıyorlar , ama oglan annelerı ben kızı gelın olarak almam dedıklerınde oglanlar tek kalemde siliyorlar ...
görücü usulü gibi bir şey değilse yani arada sevgi varsa ben bırakıp kaçan erkek görmedim duymadım.
bunlar gorucude oluolr cogunlukla .gercek sewgı warsa bırakıp gıtmek o kadarda kolay degıll
meselede o zaten, görücü usulünde olması normal, sevince olursa bu işte büyük yanlışlık var demektir.
ahahah link
Cevap
35Cevap
bunun nasil bir cevabi olabilirki bu icten gelen bir durum kizlar babaya oglanlar anneye düskündürler.. tabi gerceklige bakacak olursak ana gibide yar yoktur.. allah yasatmasin kimseye ama annesizligi bilende bilir onsuzluk nedir yasamayan bilemez babalardan bir cacik olmaz evlenir kadin parmaginda oynatmaya basladimi cocuk harap ana öylemi kendi ölür cocuguna yine dokundurmaz.. allah tüm analara hayirli evlat nasip etsin tüm cocuklarada anneyle büyüme sansi versin..
harıka yorumlamıssın tebrık
Bizler bayanlara göre fazla duygusal insanlar değiliz duygusal olsak bile belli etmemeye çalışırız.Şefkat, sevgi, ilgi, sevilmek, üstüne titremek, vs. vs. bunları ilk annelerimiz bize gösterdi ve yaşattı.Bilmem sana yardımcı olabildim mi.Bu arada ana kuzusu olan erkeklerden nefret ederim büyüyünce adam olmak lazım !
işte bende bu yuzden bu soruyu sordum bazı erkekler ana kuzusu ewlendıklerı halde bıle.anne sozunden cıkamıolr cok etkılenıolr .ee tabı sonra aıle ıcı tartsmalr baslıo elın kızı bu duruma karsı cıkar dogal olarak acar agznı yumar gozunu
Malesef biz arada kalıyoruz ve dengelemek bize düşüyor iki hemcinsin arasını düzeltmek böyle bi ironi de var değil mi ?
bir kızın istemediği bir hareketi yaparsın. bir olur iki olur üçüncüye ayrılırsınız. annenizi ne kadar üzzesenizde kırsanızda, gidip boynuna sarılmanız yeterlidir. bu şefkati, sevgiyi dünyada başka hiçbir varlık gösteremezde o yüzden işte :) işte bu kutsaldır.
aslında erkekler babalarını örnek alırlar olay şudur babam annemle evlenmiş o halde bende annem gibi bir kadın bulmalıyım aynı durumun tersi de kızlar için geçerli bir diğer sebepte bütün pisliğimizi onların çekiyo olması ve ne yaparsak yapalım asla haklarını ödeyemeyecek olmamız.
aynen guzel yorum
Neden mi ..affedersin ne boku yersek bile bizi karşılıksız sevip kolluyorlar ... erkek her zaman anne sevgisi isterde hiç bir zaman aslında bulamaz... CANIMIZDIR onlar bizim.
karslıksz sevecek tek ınsan anne
yok artık kız arkdsn annenımı kıskanmstı
9 ay beni karnında taşıdı küçükken ağladığımda o yanıma koştu altımı pisletirdim o temizlerdi ben bir hata yapardım o laf yerdi benim canım bir yandığında onun canı 1000 yanardı bana bakarken gözlerinde hep sevgi gördüm hata yaptığımda beni dövsede benden daha çok acı çekerdi beni karşılksız sever neyse anlatmakla bitmez zaten bu saydıklarım bütün annelerin özellikleri hanım erkek eve para getirmedimi bırakır ama anne bırakmaz oğlunu daha ne olsun ona düşkün olmayayımda kime düşkün olayım?
anne candır annem canımdır :) ne yalan söyliyeyim annem bana daha samimi gelir babanın o size kapattığı perdeler onu ulaşılmaz yapabilir ki çoğu böyledir(hepsi demiyorum). bu yüzden anneme anlatırım herşeyimi daha rahat paylaşabilirim bu yüzden düşkünümdür anneme hemde çok :)
düşkünlüğü bilmemde fena olmaları onca yıl koyunlarında büyüttükleri oğullarının ilgi alanına baska kız girince kıskanclıkları tutuyo paylasamıyolar :)
kızlar anneleri kıskanmıyomular yani...?
walla bısey dıyımmı o kız annelrınde yokk cıdden yok ıstısnaları bılemem
erkeğin kendi annesine ola n sevgisinde dolayı kızlar da kayınvalideleri kıskanıyorlar demek istemiştim ben :)
genel olarak freud kuramı devreye girer:kızların ilk aşkı babası erkeklerin annesidir
annelerde ise turşu kurma felsefesi devreye girer benim oğlum da benim oğlum bilmem anlatabildim mi :D
acıklayıcı oldu :D
Siz sanki annelerinize düşkün değilsiniz. Ne yani anne bizim karşı cinsimiz diye sizin kadar düşkün olmamız garip mi oluyor. Neyse, kızmıyorum. Yanlış anlama. Bir de, dediğin gibi, erkek anneleri fena oluyorlar hakkaten :) Yerim ben sizi yaaav!
Erkekler annelerine düşkündür; çünkü onun için herşeyi yapacağını bilirler.
Kızlarda babalarına düşkündür.
Freud amcamın oeadipus karmaşası dediği olaydır bu :)
baba olmasa da olmaz ama bence anne karnında onunla tek vucut olarak 9 ay yasadıgmzdan babadan faklı bır bag vardır bu sadece erkege degıl kızdada vardır
dogan dogru soluo ben sahsen bı kız olarak babama daha duskunum annemıde cok sewıorum ama baabama zaafım daha çook.wede gercekten secgılımnde babm gıbı olmasını ısterımm ama bu zor tabı.alalh kımsenın annesnı babsnı zamansız almasın
Senin gibi düşünenler uğruna annesini bir kenara atanlar yarın öbür gun yeni tanıştıkları birisi icin de senin gibileri bir kenara atacaklardir. Sadakat esastır bu gibi durumlarda
ben annelerınıze duskun olamayın dıye bırsey yazmadım ıı oku..
yazdığın bu ;erkekler neden annelerine çok düşkündürler? veya erkek anneleri neden fena olurlar ?
fenanın sözlük anlamı da bu :İyi nitelikte olmayan, kötü. İyi yaz da iyi okuyalım akıllı bıdık seni.
ilk dunya geldiğinde ilk yakınlık gösteren o olduğu onun için buyuyunceye kadar fedakarlık yaptığunı için olabilir mi .işte bildik kız takıntısı haberi çocuğunu kocasından çok sevecek :)
kan bağından öte süt kokusudur insanı annesine bağlayan
erkek çocuk annenin içinde sahiplendiği o eril, güçlü parçadır
sevgiliden eşten çok öte bi şeydir erkek çocuk
annenin güçlü yanını temsil eder ;)
güzel teşekkürl
ben anneme düşkün değilim sevmem de kendisini görüşmem de
aa neden sorun ne kı ? tabı acıklamak ıstersen
senıde ıı anlıorum cevremde bu tazr aılelerde war.pekı kac yıldr ayrılarkı.ayrılıktan cocuklar baya etkılenıolar demı hele gelısme çagındalarsa...
sene 88 de babam almanyaya gitti o zamandan sonra senede bir yada 2 senede bir ay izin kullanırdı ve tabi orda yeni hanımlar yeni aşklar felan zaten öyle bi ayrılık vardı babadan sene 2001 de şiddetli bir tartışmamız sonucu ben elimde bir bıçakla babamı önüme katana kadar öyleydi 2001 den beri babamla görüşmem sesini bile duymam anne desen 4 sene oldu oda ayrı bir havalarda evlenme derdine düşmüş baya bi sıkıntılı çocuklar etkilenio erkek kardeşim piskopat kız kardeşim depresif işte öyle
hadı yaa :( uzuldum cdden haytla mucadelenı bı sen bılırsın .bız burda okuoruz ama yasayan sensn şu an nasılsın pekı.psko.durumun vs.kardeslerınlemı kalıosn pekı
ohh cok guzell ısınıde kurmussun harıka ..hayata herkese adıl daranmıo ne yazıkkı.ılerde yuwa kurarsan bunlar ornek olur gozunde yasadıklarını yasatmazsın
Her insan annesıne düşkündür tabii bırakıp gıtmemısse terketmemısse.mesela babama duskun dglm terkettıgı ıcn. ama erkek anneleri neden fena onu anlams deglm.kaynanalık taslıyolar :))
bu bir kısır döngü, gün gelip sende kaynana olduğunda sende beter olacaksın. Bu bakış açısıylada alakalı. Anneler genelde gelinlerin oğullarını haketmediğini iyi eş olamadığını düşünürler, gelinler ise eşlerinin yada sevgililerinin annelerine düşkün olmasını kısknırlar, bir tek kencilerini sevsin isterler.
hayır gelınler kkayınvalıdenın herseye burnunu sokmasını ıstemzler dogru olanda budur .ha fıkrını soleyebılır ama yonetemezz.bole olan erkek annelerı zamanında ezılmıste olabılır belkıde onlara yapılanlrı uygulamya calısıolr..burda hüküm kurmaya calısıolar olay bundan ıbaret sadece.ama cok yanlıs bı tutum .belkı benı elestıren cok olacak erkeklerdenn ama gorunen köy klavuz istemezz
bence istisnalar hariç kimse olayın tek taraflı olduğunu iddia edemez.
ne kaynanalar var bebgımızın ısmını bıle o koymak ıster. neymış benim adım olsn.yok yaa !
ayyy o dewır gectı artıkk ama hala o zıhnytlerde olanlar warr.dusunsene yenı dogmus bebegın adını nacıye koyuyolr neyms babaanna anneanne ısmlerı .cok ıtıcı
yıgenımın adı sebıle. kaynanasının ısmını koydular.neymış ölmüş unutulmasn dıye .s
ha cocuga ısmını koymasalar hatrlamıcklr.cahıllıge bak ya
aynen. sebile demeye utanıyorum valla mıllete sude dıyorum :D
erkek olursda sebil koyarlar artık hey allam
:/
Babalar herzaman otoriterdir,anneler ise şevkatlidir ve yumuşak kalplidir,kendilerine daha yakın hissederler ondan,
Mümkünse bir dakka aynı ortamda kalmam valideyle.Ana kuzuları nasıl tahammül ediyorlar bilemiyorum.
hele ewlndkten snrada o kuzuluk dewam edıo ya.ole erkege ben erkek demem kımse kb sın
En iyi olarak seçtiğin cevapla çelişiyorsun senyoraa :)
Ben de anneme çok düşkünümdür :=) Erkek anneleri kıskançlıktan dolayı cadıya dönüşür genelde :P
seni tanıyor olmak isterdim. İleride nasıl bir cadı kaynana olduğunu görmek için.
al işte okuyun erkekler:D
ya işte okuyun erkekler diyosun ama bunu söyleyen ile aynı saftasınız. Siz kendinizle, kendi türünüzle savaştasınız. Şimdiden de bunu belirtiyorsunuz ve daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum. Bu gün gelinsiniz yada gelin olacaksınız kayınvalideleri eleştiiyorsunuz. Yarın kayınvalide olunca da gelinler eleştireceksiniz. Ne kadar gdreksiz bir sorun bu...
sen hıc sorun yasamamıssn demkkı .pekı gorusune genede saygım war
=) .
oyleler valla bide anneler var oğullarını sevgililerinden ve eşlerinden kıskanan anlamıyorum onları hiç :S
sormaa yaaaa hem ogullarının ewlenmelerını ısterler hemde cok kıskanırlar paylasamazlar sankı oglunu calıozzz..bencıllık bu yaa banacok terss bı durum
etme bulma dünyası bakalım siz gelinlerinizden ne çekeceksiniz. Dünya işte şimdi gelin veya gelin olma pozisyonındasınız gelinler haklı diyosunuz. Yarın kayınvalide pozisyonuna gelincede kayınvalideler haklı diyeceksiniz. Bu kadar basit bir kısır döngüyü her şeyi çok iyi analiz edebildiklerini düşünen kızların çözememesi beni şaşırtıyor. Demek ki işlerine gelmiyor. Basit ve saçma bir kısır döngü...
bunlar gözümüzün önunde ornek zaten..bıze yapılmasını ıstemedgmz seylerıde ılerde naspı olurda gelınımz olursa bunları yapmayızzz hemcınsım olarak yapmamm bu kadarda netım
şimdi böyle düşünüyorsun ama unutma ki onların zamanıyla sizlerin zamanı arasında dağlar kadar fark olduğu gibi, sizin zamanınızla sizin gelinlerinizin zamanında da dağlar kadar fark olacak. O yüzden kendinden bu kadar emin konuşma bence. Hssasiyetler beklentiler sorunların kaynağı çok değişecek.belki onlarda kendi kayınvalidelerinden dolayı memnun kalmadıkları şeyleri kendi gelinine yapmaması gerektiğini ve yapmayacağını düşünüyordu ama başka konulrda benzer sıkıntılar yaşadı
bu guzel bı yorum oldu ıstee.haklı olana haklı derım her zmn.saygılar
teşekkür ederim benden de saygılar ve sevgiler efendim... :):)
:) eywallah
ana candır,cennet anaların ayakları altındadır,kurban olurum ben anneme.
Erkekler annelerine düşkündür, ama kadınlar daha düşkündür.
sen anasız bi koca bull adamın basını belaya sokarsınnn !
senden bunu beklemzdm:d genlde bı cok soruma yorum yapan sen D:
analar önemlii ama :)
sigmund freud'un bu kondua tezleri var..ne kadar dogru tartışılır
aynen:D
İnsan genleri sadece uzuv ya da saç göz rengi ile alakali değil his ve duyguları zaaf korku sevgi gibi karakteristik özelliklerlende alakalıdır yani kısaca erkek evlatların anneye daha düşkün olması genetik bir özelliktir kısacası
kızlar neden babalarına düşkün oluyorlarsa erkeklerde annelerine düşkündürler...
Erkek anneleri neden fena olura cevaben Jocasta kompleksi diyorum. =Pp
ahahah buda olabılır bak
yuhh yani, abartmayın Allah aşkına, bir gün sizde anne, kayınvalide olacaksınız...
Niyetim gıcıklık değil ama bu lafa da bitiyorum. Neden yani, doğum yapmak beyin hücrelerini mi öldürüyor, karakterde komple bir değişime mi sebep oluyor? Eğer öyleyse neden her anne aynı davranışları sergilemiyor? Sevgi, bağlılık vardır; bir de tüm hayatını bir kişiye odaklamak, o kişi üzerinden arayışlarını tatmin etmeye çalışmak, hayatta eksikliğini çektiklerini ondan beklemek vardır. İkinci durum, sözkonusu kişi oğlun ya da kızın dahi olsa hastalıklıdır.
jocasta komleksini savunmak bana göre vicdansızlık. Diğer taraftan söylediklerinde haklı olabilirsin. Ama herhangi bir nedenle oluşmuş olabilecek kişilik bozukluğunu sadece kayınvalidelikle birlikte anmak çok doğru bir yaklaşım değil. Bu bir psikolojik sorun olabilir ama bunu bütün kayınvalidelere mal etmek haksızlık. Bu soruna konu olan kişi gelinde damatta kayınpederde öz anne babada kısaca herkez olabilir.
kesınlıkle psko.bı durum tabıkıde
düşkündürler çünkü, özellikle türkiyede evde anneler olduğu için çocuklarıyla onlar ilgilendiği ve eğittiği için olmazmıdır ?..anne demek evi yöneten demek bence türklerde..her ne kadar kadına şiddet uygulansa bile bu böyledir yani..:)
kızlar babalarını erkekler annelerini severler. kendilerinde olmayan düşünceleri ve duyguları alabilmek için.
Ben hiç düşkün değilim, 2 haftada bir aklıma gelirse falan ararım, bir de para lazım olduğunda tabi
nedenkı
ah o kırgınlıklarrr ah..hangı taraf haklı bılmıorum ama anne bu boru degıll sen kucuksunnn buyukluk onda kalsn barısın
freud bunu psikoljik olarak şöyle açıklıyor; erkekler annelerine, kızlar ise babalarına düşkündürler. Birbirlerinden kıskanırlar cünkü bu insanın dogasında vardır. Fakat zamanla bu kıskanclık biter.
Anam garib anam vefakar anam :D çok düşkün değilim ama genelde kızlar çok daha fazla düşkündür
bunun için bi neden aramak saçma bende anneye düşkün olmayan evlat olmaz olsun
Biz neden babamıza düskünsek onlarda analarına düskünleeer :D
kkadinlar zaten fena oluyor da ondan ,erkeklerin ne buyuk derdi var iste anla
kızlarında düşkün olmaları lazım 9 ay seni karnında kim taşıdı
mesele o değil aslında kızlarda düşkünler kendi annelerine. Onların kabul edemediği erkeklerin annelerine düşkün olmaları, kıskançlık var ortada, en çok kendilerini sevmelerini istiylrlar. Ama anneye duyulan sevgi ile sevgiliye duyulan sevgi birbirinden çok farklı. Aynı katagoride tutlarak kıyaslanması çok saçma.
kuzlar babalarına erkeklerde annelerine düşkün olurlar da ondan
40 tane bayan bulurum ama kaç anne bulabilirim hayatta dimi ama olayı klasik bi şekilde anne candır diyerek bitirelim
+1
sen duskun degil misin annene?
duskunum tabıkıde her ıkısınde ama bazı erkekler varkı bellı bır yasa gelmısler annelerının laflarından etkılenıp onların sozunden cıkamıolar ha bıde bunlar evlı.cok sahıt oldum bu tarz olaylara
saygı kımseye bıtmemlı herkesn yerı ayrı ama ne yazıkkı bu bazıları anlayamıolar hala daha
Bizi karşılıksız tek seven insan annemizdir
ben babama daha çok düşkünüm :S
hım bıu ılgnc oldu
Anne olduğunda anlarsın.
1tane düşkünlükleri olsun bırakta.
en ufak bir karşılık beklemediği için.
Hiçbir kucak ana kucağı kadar sıcak olamaz..
Kızlar babalarına neden çok düşkünse o yüzden.
onu kimseye değişmem
kımse degısmez tabıkı ama erkekler bazen eşlerinin haklı olduklarını bıldıklerı halde annecı dawranıolar .hanı nerde adalet ayıpp wallahı
helal sana
no commnt
anne olunca anlarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar