Bazı kediler envai çeşit sırtüstü yatış pozisyonları sergilerken, bazıları sanki ömürboyu yüzükoyun yatıyor.
Bunun sebebi nedir sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=sr7fSbz9ysg
Bunun sebebi nedir sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=sr7fSbz9ysg
Kediler kendilerini güvende hissettikleri anda göğüslerini açığa çıkartırlar. Dışarıda kolay kolay bir kedinin bu pozisyonda yattığını göremezsiniz. Görseniz dahi insanlarla iç içe olan bir kedi yapmıştır bu hareketi. Ayrıca sırtlarını kaşımak adına da aynı hareketi yaptıklarını görebilirsiniz. Sevilmek, ilgi görmek için de bazı kediler bu davranışı sergiler. Kediler genellikle göğüslerini korumaya yönelik davranışlar gösterir. Bu içgüdüleridir, hatta güvenmediği kişilerin göğüslerine dokunmalarına izin vermezler. Ancak çok rahat olup, güvendiği bir ortamda bunu yapabilirler.
Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı yatıyor biraz :)
Bence bu yatıştan zevk alıyor ve böyle uyuyor sevgili bacım. Videoda ki kedi sizin ise çok şanslı iyi bir şekilde bakıyorsunuz. Allah razı olsun. Kendini güvende hissettiği için böyle bir şekilde yatıyor da olabilir. Zira sokak kedileri pek böyle yatmaz her an tedirgin olurlar. Bu da güvende olduğu için rahat yatıyor. Bizim kedi de böyle yatar kışın :)
bence o bir savunma mekanizması nasıl dersen , benım bır suru kedım var evde sokakta calıstıgım yerde bıle bakıyorum. sokaktakı hıc bır kedının sırt üstü yattıgını görmedim çevreden gelicek zararlara karşı oldugunu düşünüyorum , evdeki kedim ise hep sırt ustu yatar , artı dükkanda besledıım bı kedı var 2 yasında dogdugundan berı ben bakıyorum oda benım yanımdayken genelde sırt ustu yatıyor yani tekrar belirtiyorum BENCE kendını güvende hissetmeleriyle alakalı
ufaklıktan alıştırcan ben zorla alıştırdım ilk yatmıyodu şimdi bir saat öyle up uzun uzanıp yatıyo
Cevap
6Cevap
Garip hayvanlar yatış şekillerine rahatlıkları imrendiriyor.
biz insanlarda bazımız sırt üstü bazımız yüz üstü yanlama falan yatarız bunun sebebi ne sence?
sahibi uyurken o pozisyona getirmiştir onu :)
Kemik yapıları farklı olduğundan
Kemik yapısı ile alakalı
rahat oldukları için
çok tatlılar :D
Hepsi de kedi işte.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar