Böyle bir insan olamaz her zaman net olamazsın, robot değiliz biz yeri gelir duygusal davranır ve incinmemek için savunma yaparak gizleriz gerçeği yeri gelir saldırgan olur olmayan sözler ederiz. İnsan dediğin de budur zaten her konuda açık sözlü oldum diyen sadece kendini kandırır.
Açık sözlü olduğum için çevremde az insan olur hep çünkü insanlara yaptıkları hatalarını söyleyince bana küsüp konuşmuyorlar ama yüzlerine karşı yalakalık yapıp arkasından sövüp sayan insanları görüyorum. Bu tipler nedense çok seviliyor acaba yanlış olan ben miyim diye düşünmüyor değilim bazen 😀
Beni tanımlayan en net kelimenin bu olduğunu düşünüyorum. Her zaman net oldum , kendime karşı ve karşımdaki insanlara karşı ama onlar ne anlamak isterse onu anladılar. Aslında net olmakta değil sorun sen net olsan da insan seni anlamak istediği gibi anlıyor. Ona göre şekillendiriyor ve bir kalıba sokuyor.
Anlamayana tabikide yani mesela birseyi anlamayan bir insana anlatmam anlayanaysa bir kere anlatirim.. çünki dusunceler farkli herkesin bakış acısı kəndinə göre bu yüzden açık sözlü olmak gerekir yoksa herkes kendi ve anliyor
Net olmaya çalışsam da karmaşıklık peşimi bırakmıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Duygular konusunda insan maneviyata önem verdiğinden çabucak karar veremez. Elbet aklında ölçüp biçip öyle karar verebilir. Bir insan mantık olduğu zaman duygusal açıdan kesin ve istikrarlı olur.