Sahiden anlamıyorum bu insanları. Kimisi ailesine kimisi onu sevene de kimisi ona dar gününde el uzatana... İnsan insana neden nankörlük eder? Amaç ne? Haz mi alıyorlar? 😍Bir de kedilere nankör diyorlar ya gıcık oluyorum valla.
Çok nankör tanıdım ama hiçbiri kedi değildi. İnsanlar neden nankörlük eder?
O insanların fıtratında nankörlük vardır ondan. Sevgi sevilmek nedir? Sevgiyi paylaşmayı iyiliğin karşılığı nedir? Bunları bilmeyen kişiler ve hazımsız her şey benim olsun isteyen bencil egolu insanların sergilediği bir durumdur.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
İnsanda her huy mevcuttur. Tam insanlık makamına oturan kötü huyları eritip, iyi olanları besleyerek o merdivene tırmanırlar. İyi huylar merdiveni insanlığın zirvesine çıakrken, kötü huylar merdiveni yerin altının altına kadar iner. Bu sebeple her varlığa insan demiyoruz. Yerin üstünde ise insan, altına doğru inmiş ise yaratık.
Aslında hayatımız bie bahçeli evden ibaret. Bize düşen insanları önce bahçede ağırlamak. Hak ederlerse evimize almak, daha fazlasını hak eden ise dilediğince kalabilir. Gelenin önce ne olduğunu anlayıp ona göre değer verirsek yerin altında kalanlar bize zarar veremez.
Nankörlük edenler çıkarcı insanlardır. Daha fazla çıkar sağlayacağı biri veya birilerini bulduklarında öncekine nankörlük ederler. Aslında nankörlük edilmesi bir insan için iyi bir şeydir bu sayede nankörlük eden kişiden kurtulmuş olur. Yoksa ömür boyunca bu asalak ile yaşamak zorunda kalacaktı...
İnsan bu yapar. Suçuda başkasına atar. Öesela kedi nankör, yılan simsi olur. Sırtlan olur karısını öldüren ama sırtlanlar ana erkildir, dişi yönetir sürüyü. Aslan vahşidir ama yemiyeceği şeyi öldürmez. İnsan alan yemez ama öldürür, sırf bir resim çekmek için öldürür.
Galiba yapımızda ve yaradılış biçimimizde var nankörlük. Nankörlük olmadan hiçbirşeyi elde edemeyeceğimiz falan düşünüyoruz. Aslında öyle değil. Ihanet etmeden de birşeyler elde edilir , bir yerlere gelinir. Ama bunu anlamıyoruz. Hep birilerini yüzüstü bırakıyoruz bu hayatta.. Olmadı gerektiği gibi davranıyoruz ama olmamasıda gerekiyor.
Bir abim şöyle derdi zamanında hiç çıkmaz aklımdan, kedilere nankör diyene de aynen söylerim bu lafı : ''Kediler nankör değildir, sizler hayvandan bile minnet bekliyorsunuz.'' Bu laf kadar haklı laf çok az duymuşumdur ömrümde.
Olabilir, insaniz. Ben de nankorluk yaptigimi hissediyorum sonra bakiyorum ki nankor degil, sorumluluklarim biyumu asmis. kendi sorumluluklarimla bogusurken bana iyiligi dokunan insanlari ihmal etmisim.
Zor zamanında kimsenin yapmadığı şeyi yaptığım (özel okula gidiyoduk bir yıllık okul ücretini ödedi ailem) arkadaşım bana hep kendimi yetersizmişim gibi hissetirmeye başladı hep herşeyin daha fazlasını bekledi ona yaptığımız iyiliği asla okuldan ya da çevreden bir kişi dahi bilmedi ama bazı insanlara ne yaparsanız yapın doymuyorsa bırakmak gerek bende bıraktım yoruldum hayal kırıklığıyla birlikte onu hayatımdan sildim. Değerinizi bilmeyen nankör bir insan için tek bir adım dahi atmayın.
Kasıt nedir bilmiyorum ama çoğunlukla terk etme ve ihanet durumlarında insanlar nankörlük edildiğini düşünür. Fakat bazıları için bu durdurulamaz bir içgüdü sanırım, eşide olsa katlanmaya hatta rahatsız olmamaya çalışıyo insan mecbur olunca.