İyilik bir yere kadar bulaşıcıdır ama onu da söylemeden edemeyeceğim. İyiliğin ve zenginliğin bulaşıcı olması fena olmazdı. 😏 Bir de Türk kahvesini bol köpüklü yapanların yanından geçtiğimiz zaman bize de bulaşsa keşke. 😕
Keşke virüs yerine mutluluk ve iyilik bulaşıcı olsaydı iyi insanların yanından geçen herkese bulaşsaydı da dünya biraz daha yaşanılır bir yer haline gelseydi, bir de kedi ve köpeklerdeki samimiyet keşke yanlarından geçenlere bulaşsaydı da samimiyet görebilseydik bazı insanlardan..
Aslında bir çok manevi duygumuz bulaşıcıdır. Örnek vermek gerekirse, samimi bir tebessüm ve o zaman kavramını niteleyen hal hatır döngüsü ya da içten bir muhabbet. Samimi olmayan, soğuk davranan birisiyle muhabbet etmek istemezsiniz. Yani en azından ben böyleyim. (Etinin reklamında olduğu üzere mutluluk orada, mutluluk burada veryansının akabinde aslolan mutluluğun yanıbaşımızda olduğunu anlamak hiçde zor değil). :)) sevinçlerin, mutlulukların insanı güzelleştirmesi karanlık kalplere ışık hüzmesi girmesi gibi tadıyor o güzel anları ve taddığı bu güzel anları bir başkasına aktarıyor.. Edit.. Mutluluğu bulaştırmak istiyorsak, öncelikle kendimiz bu hastalığa yakalanmalıyız..
Türk kahvesini bol köpüklü yapmak zor değil. Cezveye soğuk suyu koy, kahveyi koy pişirmeye başla. Pişmesine yakın ocaktan alıp üzerindeki köpükleri çay kaşığıyla fincanlara dağıt sonra hızlıca kahveyi az daha pişirip fincanlara yavaşca koy😅 Al sana bol köpüklü Türk kahvesi😂 İyilik, masumiyet, dürüstlük, merhamet bulaşıcı olsaydı keşke 😇
Anam çoksel soru vallaaa keşke insanlık, saygı, sevgi, empati, hoşgörü gibi temel insani değerler tamamen bulaşıcı olsa diyorum. Yinede şöyle bir dipnot eklemek isterim. Eğer bunlara sahip biriyle beraber olursanız sizde zamanla ondan biraz da olsa etkilenirsiniz yani birazcık bulaşıcı bunlar ama o kadar etkili değil.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Hiç bir şey. yaşadığım duyguların bana özel olmasını isterdim. yani birisinin mutluluğundan mutluluk almaktansa kendim mutlu olmayı isterdim. ama virüs bana bulaşsaydı çok mutlu olurdum.
Keşke insanlık bulaşıcı olsaydı. Mesela birine iyilik yapıldığında diğerininde başka birisine daha güzel bir iyilik yaptığını düşünsenize. Herkes birbirine iyilikle güzellikle muamele etse, şiddet, acı, haksızlık, adeletsizlik gibi olumsuz duygular olmasa ya da en azından minimum seviyeye inse hayat daha güzel olmazmıydı sizcede?
Huzurun, sevginin, mutluluğun, güzel olan her şeyin..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla böyle mükemmelim ve bulaşıcı olursa herkes mükemmel olur o sebeple insanlık , saygı, sevgi, empati yok ya bunlarda olmasın o zaman herkes iyi olur hiç bir şey
Saygı, edep, diyorum birde empati keşke bulaşıcı olsa, ya güzel duygular, güzel düşünceler ay güzellikten yana olan ne varsa hepsi bulaşıcı olsaydı keşke birde koşulsuz sevgi💝 demedenn de geçemeyeceğim.. 🥰
Bunların bulaşıcı olmasına gerek yok insan istediğinde herşey olur öyle oturduğun yerden birşeyler olunsaydi yaşamın, mücadelenin bir anlamı kalmazdi. Ama senin gibi tembel insanlar hiç birşey olamazlar hayatım. Önce olmak işte ve mücadele et.
Merhamet vicdan az önce iki bacağı kesilmiş köpeği gördüm hala ağlıyorum kime ne zararı var bu masumların ya elleri ayakları kopsun sürüngene dönüşsünler inşaAllah
Merhamet sadakat sevgi saygı ve alçak gönüllülük bulaşıcı olsaydi keşke o zaman kötülük yok denecek kadar azalırdı ya cinayetler olmazdı ilişkiler bitmezdi aldatmalar olmazdı suçlar olmazdı ve daha bir sürü kötü şey olmazdı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sevgi, empati, hoşgörü, yardımseverlik... lakin günümüz şartlarında zor