Arkadaşlar benim mesleğim sağlık o yüzden insanlarla iyi iletişim kurmam lazım. Ama unuversite arkadaşlıkları olsun ya da yabancı biri olsun akrabam falan olsun. Ben çok geriliyorum heyecanlanıyorum ve utanıp sacmaliyorum bu sorunu nasıl halledicem. İnsnalari ayirmiyorum yanlış anlamayın bazen çok gereksiz özgüven oluyor bende. İstemediğim bir şeyi yapıyorum ya da söylüyorum çok kasiliyorum. Ama mesela normal insanlar içinde de çok samimi oluyorum. Açıkçası kendimi ifade edemiyorum. O kadar aptal oluyorum ki bazen karşımdaki gerizekalıymisim gibi bakıyor zbsbsh
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Gereksiz kendini kasıyorsun rahat ol doğal ol kendine güven
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Bunu nasıl basaricam
- +1 yıl
O bahsettiğin ortamlara giriceksin doğal ortamınmis gibi davranıcaksn ve kendine güveneceksn. Unutma en büyük engel insanların kafasının içinde yarattığı engellerdir.
- Soran+1 yıl
İşte o rahatlığı kazansam. Çok eğlenceli zeki misah espriler yaparım. Ama işte bir aptallık çöküyor ustume özellikle unuversitede...
- +1 yıl
Kimse senden üstün değil bence sen çok abartıyorsun insanları kendine güven...
- Soran+1 yıl
Valla salak salak titriyorum bazen sbsbs. Yani hoş çocuk geliyo ortamimiza tamam mı benimle konuscak bende kaçıyorum ordan sırf saçmalamamak için sbsbs sonra öyle sıradan kişilerle kanka oluyorum bu sefer onlar bana kazık atiyo kendi degerimi düşürüyorum. Arkadaşlarım şey diyo sen egonun altını doldurursun ama zerre ego yok sende ama böyle devam edersen kimse sana değer vermez.. haklılar dış gorunusume bakan herkes sohbet etmeye çalışıyor ama ben salaklasiyorum shsb
- +1 yıl
Ya sacmalasan ne olur ki en fazla bir gülerler iki gülerler o kadar kimse senden kıymetli de değil üstünde değil akışına birak
- Soran+1 yıl
Ahaha tskller
- +1 yıl
Rica ederim😁
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Özgüvenle alakalı değil demişsin ama bence alakası var
219 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl gelistiricem su ozguveni
- Cevap sahibi+1 yıl
Dış görünüşünü beğenmiyorsan önce onu değiştir. Daha sonra mesela yeni insanlarla tanışmıyorum vb demişsin tanışmayı dene kötü de olsa saçmalasan da dene üstüne git. Bir ortamda bir fikrin varsa direk söyle acaba ne derler diye düşünme kendini sev kendine inan.
- Soran+1 yıl
Bi kaç bişi var dks gorunusumde oda para yok enstuman çalmak istiyorum resim yapmak istiyorum bunlar ahicbirine para yok maalesef
- Soran+1 yıl
İstediklerimi yapamadigim için ozguvensiz oluyoruz
- Cevap sahibi+1 yıl
İstediklerini yapman için mücadele etmen gerek mesela hangi enstrümanı çalmak istiyosun
- Soran+1 yıl
Keman piyano çocukluktan beri hayalim
- Cevap sahibi+1 yıl
Çalışıp alabilirsin piyano neyse de keman çokta pahalı değil ilerde piyanoda alırsın ama sorun bu değil bence
- Soran+1 yıl
Alirimda öğrenilmesi zor
- Cevap sahibi+1 yıl
Kursa gidersin mesela sorununa örnek verelim. Bak ben çözüm üretiyorum sen sorun önce bunu aşman lazım inanman lazım
- Soran+1 yıl
Ya bilmiyorum mesela dislerim biraz kötü oda 4 bin 5 bin istiyo. Bacaklarım kalin evde spor yapıyorum artik. Yüzümde yanağımda bı kaç sivilce izi var gecmiyo. Esmerim yani birde vitiligo hastasıyım çok yok o ama işte dış gorunusum bunlar.
- Soran+1 yıl
Bunları halledince taş gibi kız oluyorum. Hani normaldede güzel bir kızım bakım verince felan özellikle. İşte bunlar var kusurlarım
- Soran+1 yıl
Ben sorun üretiyorum çünkü gerçekler bunlar param yetmiyoki hicbirseye param yok yani anca meslek sahibi olunca ooda yaşlancam ne değeri kaliyoki.
- Cevap sahibi+1 yıl
Sonuç olarak kimse dört dörtlük değil herkesin kusurları var düzeltilebilecek şeyleri zamanla düzeltirsin. Bunlar için hayatını zindan etmeye değermi. Ya alışmalısın ya da ömür boyu sorgularsın. Bence biraz sevgiye ilgiye ihtiyacın var.
- Soran+1 yıl
Aynen kimse dört dörtlük değil ama herkes sadece bbenim kusurum varmış gibi davranıyor. Kusurlarım neden göze batıyor anlamış değilim. Ben sadece kendi hayatıma bakmak istiyorum onada izin vermiyorlar
- Cevap sahibi+1 yıl
Arkadaş çevreni gözden geçirmelisin arkadaş dediğin seni kusurlarımla sevmeli ve senin elinde olmayan kusurlarını ikide bir yüzüne vurmamalı. Sürekli böyle yapıyorlarsa altında başka bişey aramalısın. Kendine gerçek arkadaş edin.
- Soran+1 yıl
Zaten oylelerinden kaçtım hep dostum yok. Ama aile üyeleri susmuyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Kendi ailen mi sürekli kusur buluyo sana karşı
- Soran+1 yıl
Yani bune niye böylesin hep mobingler bıktım artık ( annem babam değil tabi )
- Cevap sahibi+1 yıl
Sende muhattap olma umursama. Bişey dedikleri zamanda altta kalma. Cevabını vermelisin. Umursamamak en iyisi. Daha detaylı anlatmak istersen bana yazabilirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
- +1 yıl
şöyle düşün
o insanlar kimki sen onların yanında kendini huzursuz hissediyorsun
bak mesela kendimden örnek veriyim
geçen watsap grubunda bir kız
muhabbet olsun diye abi dedi
bende şakasına
bende abi deme lazım olur dedim
muhtemelen tüm sınıf beni yavaşak , p. ç olarak tanımlamıştır
ama umurumda değil
burda önemli olan sensin
sen doğru yaptığını düşünüyorsan
doğru yapmışındır ( objektif düşünüyorsan tabi )13 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya bende öyleyim aslında ama sonra pişman oluyorum ne yaptım diye dhhd
- +1 yıl
tiktiret
bende aynı gün biraz pişmanlık yaşadım
sonrasında yine bunları düşündüm
önemli olan benim ne düşündüğüm - Soran+1 yıl
Aynen öyle haklisn
Seviş geçer valla bak ben de sağlıkla ilgili bir iş yapıyorum bende de vardı bu sevişince düzeldi. İnsanı çok geliştiriyor 😁
110 Yorumla- Soran+1 yıl
Knka sevistm aynı yani
- Soran+1 yıl
Zaten çocuk terketti beni daha özgüvenim düştü
- Soran+1 yıl
Alakası yok shsj beni çok geliştirdi haklısın
- Soran+1 yıl
Ama bazen yine oluyor
- Soran+1 yıl
Yavsakmsn knka
- Soran+1 yıl
Azman toplumun geldigi hale bak
Arkadas edin.
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Sicakkanliyim arkadaşlarım da var çok
- Soran+1 yıl
Ama böyle salaklasiyorum yabanci ortama girince ya da havalı ortama girince. Kendimi ön plana koyma isteğinden mi acaba
- Soran+1 yıl
Böyle istemsiz cümleler kuruyorum. İstemsiz davraniyorum. Kişi bana A diyo ben B diyorum gxxhgx
- +1 yıl
Oluyor oyle hiç girme o ortamlara 🤤
10 Yorumla Niye geriliyorsun onlar da insan 😂
10 Yorumla- +1 yıl
Ozguven ile alakali kendini gelistirmeye bak.
10 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Gülümsemeli bir pazar olsun😊
Daha samimi ortamları seven insanlar ve kendini nereye aitse orada mutlu eden insanlar vardır. Sizdeki de tam olarak böyle. Kendinizi bulduğunuz ortamlarda daha rahat hissedip, diğer ortamlarda kasıldığınız için gerginlik yaşıyorsunuz. Hani daha salaş yerlere gider insan ve daha çok rahat eder. Çünkü aslında her insan aynıdır ve doğal davranışlar sergiler. Bir de çok ultra yerlere gidenlerin gittiği yerlere giderler ve orada herkes daha iyi olmak için bir çaba sarf eder, bu durumda bazı insanları gerer. Çünkü aslında kimsenin olduğu gibi olmadığını düşünür. Kendisi de bu yüzden rahat davranamaz ve bocalar.
Böyle ortamlarda yapılması gereken şey ise hiç kendinizi kasmadan rahat bir tavır sergilemektir
O anda pozitif olmasanız dahi pozitif düşünmeye çalışın. Birey nerede nasıl davranması gerektiğini bildiği ölçüde benliliğinden ödün vermeden yola devam etmelidir. Bir de mümkün mertebe mecbur kalmadığınız sürece iyi hissetmediğiniz ortamlara girmeyin. Girdiğiniz zamanda çok fazla zamanınızı oraya ayırmanızı gerektirecek bir durum yoksa kısa vadede oradan ayrılabilirsiniz.
Sadece olduğunuz gibi olmaktan vazgeçmeyin, yerine göre ortamına göre hepimizin uyması gereken şeyler olabiliyor. Her tecrübe ettiğinizde gerilim durumu ortadan yavaşça kalkacaktır. Sizin de kendinizi bulduğunuz yerleri sevmeniz gayet normal.
Doğal olan şeyleri kim sevmez ki. ☺🙋♀️
görüşünüze çok ihtiyacım var, korona durumum var ve ölen insanların olduğunu gördükçe ölmekten korkuyorum ve geçmişte kalbini kırdığım birinden helallik almak istedim onunda bana yanlış davranışları olmuştu, kalbini kırmışsam eğer özür dilerim hakkını helal et dedim ama hiçbir şey yazmadı moralim bozuldu, düşman olmayı gerektirecek bişey yapmadım en son konuştuğumda da tartışmadan dolayı kesilmedi konuşmamız onun sevgilisi istemedi, cevap verilmeyip merak edilmeyecek kadar değersiz miyim diye hissettim kendimi, sağlık durumum belli olmaz diye ben helallik istedim, artık affetse de affetmese de geçmişte onun kalbini kırdım diye benim üzülmeme gerek yok dimi sonuçta özür diledim helallik istedim o cevap vermedi bana
Kalbini çok kirmissin demek ki bazen öleceğini anladığın zaman helallik dileyen insanları anlamıyorum. Her şeyi istediğiniz gibi davranıyorsunuz sonra helal edin diyorsunuz. Öyle olmaz. Korkma kurtulursun emin ol. Benim etrafımda çok kişi oldu kurtuldu çok şükür. Psikolojini bozma. Öyle bir kuru ozurdilemekle olmaz onunla konuş iyice. Ben koranayim hakkını helal et demesydin keske. Bence içinden geldigin gibi konuş ara onu birinin telinden falan. Cahildim gurur yaptım şöyle böyle. Vicdanın rahat oldumu sıkıntı yok ozaman. Bir arkadaşı aracı ederek ince düşünülecek bir hareket de yapabilirsin. Aynı zamanda cok geçmiş olsun canım. Ayrıca degersiz felan değilsin asla öyle düşünme. Kimsenin degerinede muhtaç degilsin. İnşallah bunuda atlatacaksin. Ama ne olur kimsenin kalbini kırmayın.
Ama o da benim kalbimi çok kırdı çok saygısızca laflar etti bana onunda adım atması gerekmez miydi tek taraflı bir durum değil bu
@new34 İyi akşamlar ☺ Sağlık durumunuz için umarım en kısa zamanda endişeleriniz geçer. Bu dönemlerde herkes ister istemez telaşlanıyor. Sakin olmakta fayda var. Diğer meseleye gelince ne güzel bir şey yapmışsınız, helallik istemişsiniz. Cevap vermesede olur, siz üstünüze düşeni yapmışsınız. İçiniz rahat olsun. Bunu yapmanız bile insanı bir davranış. Kendi haline bırakın bazı şeyleri.
Cok teşekkür ederim 😊 mesajıma cevap vermedi bende saatler sonra sildim onu rehberden, cevap vermemesi bana değer vermediğini göstermez mi
@new34 İçinizden bir şey yapmak gelmiş. Sizin ondan cevap beklemeniz zaten karşılıktır. Şu an görüşmüyorsunuz, sizden bir adım gitmiş. Herkes ayni düşünceye sahip olmaya bilir☺
Ozaman küçük bir özür yeterli odesmissiniz zaten. Vicdanın rahatsa tamam. Böyle bir durumda onun sana yazmamamisi onun karektersizligi. Benim arkadaşım korona olunca o kadar kalbimi kirmasina rağmen onun yanında oldum ne ihtiyacı varsa giderdim iyileştikten sonra aynı şekilde bana davrandı. Sen niye böyle düşüncesiz insanı umursuyorsun ki. Dediğim gibi senin suçun yoksa vicdanın rahatsa dert etmenin anlamı yok. Olayı bilmediğim icin yorum yapamıyorum. Seninn şu an yapman gereken hastalığını atlatmak. Bunun için psikolojini önemse. Küçük şeyleri kafanda kocaman yapma. Allah şifa verisn sana