Oldum olası hayatı planlı yaşamayı seven bir kişi oldum. Bir şeyi yapmak istediysem eğer hedefi koyar onu başarmak için yollar ararım. Sonrada istediğim olur. Evet yalan yok bazen çok efor sarf ettiğim olmuyor değil.
Lisede kendime bir plan yapmıştım; önce şunu yapacağım, sonra bunu, daha sonra bunu, daha daha da sonra bunu. Önüme saçma sapan yollar çıkmadı değil. Şu zamana kadar hiç yolumdan şaşmadım.
Fakat gel gör ki dostlarla sohbet ettiğim bana hep "oğlum ISO plan yapma, istediğin olmaz işler ters gider sonra üzülürsün" diyorlar.
Bir iki kişi dese sorun değil. Bu ara herkesin ağızında bu laf var. İnanın duymaktan bıktım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba.
Burada önemli olan konu hedef koyup ona ulaşmak ya da ulaşamamak değil, kendini tanıyarak ona uygun bir yaşam yaşamaktır
Zira yaşamda koyduğumuz hedeflere biraz daha yakından bakarak incelesek, onların neredeyse hiçbirinin aslında kendimizle değil bizden olmamız beklenen kişiyle ilgili olduğunu fark edebiliriz. Ama bazen kendimizi öyle kaptırıyoruz ki bunun farkına varamayabiliyoruz.
Kendi isteklerine ve değerlerine uygun bir yaşam süren kimse gelecekle ilgili hedef falan koyma derdine düşmez. Yaşamın sihirli belirsizliğinde ifade ile akar gider. Onun tek hedefi gelecekteki bir anla değil, yaşadığı anla ilgilidir. O da yaşadığı her an kendini olduğu şekliyle özgürce ifade etmektir. Bu kişi asla mutsuz olmaz çünkü tüm hedeflerden bağımsız, "hedeflerüstü" bir yaşam deneyimi sürer.
Sorunuzu anlıyorum, 3D dünyada tutunmak için maddi bir takım başarılar şarttır diyorsunuz. Ben de diyorum ki siz önce kendinizi en derinden tanımaya odaklanın sonra da onu dünyaya yansıtın. O zaman zaten tüm dünyevi hedefler hesap kitap peşinde koşmaya gerek kalmadan kendiliğinden ulaşılır olacaktır.
Birçok şey gibi bu konu da bize tersten öğretildi
Hedeflerine ulaşırsan mutlu olursun dendi. Ama bu kesinlikle doğru değil, doğrusu, mutlu olursan zaten ulaşılabilecek tüm hedeflere ulaşmış olursun çünkü dünyevi başarı hedeflerinin hepsi bizi mutlu edeceğini düşündüğümüz (ve aslında buna gücü asla yetmeyecek) konularla ilgilidir. Mutlu olmanın da tek yolu kendini tanıyarak başkalarının beklentilerini değil kendi gerçeğini yansıtan bir hayat yaşamaktır.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için profilimdeki linkler vasıtasıyla benimle irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.