Çok asosyelim ne yapmalıyım?

Bugün yeni okulumda ilk günümdü. Herkes birbirleriyle ilk günden tanışıp kaynaştı. Zaten pandemi sürecinden dolayı okullar bize sadece perşembe cuma var. Bizim de bir sınıf grubumuz var. Zaten virçogu ordna birbirlerine cevap vererek daha çok kaynaşmış. Fakat ben biraz çekingenim. Bu soruyu yazarken bile ikilemde kaldım. Yazsam mı yazmasam mı. Eski okulumda ve dershanemde sürekli bu alışkanlıgımdan dolayı rehberlik öğretmeni her gün beni yanına çağırıyordu. Ama bu alışkanlık veya adı neyse. Utangaçlık ben de hiç geçmedi. Küçükken böyle değildim. Büyüyünce baya bir çekingen oldum. (Ergenlikten sonra) ve ben hiç kimseyle tanışmadım bugün bir kişiyle bile iletişim kuramadım. Ben bunun bırazcık da dış görünüşümle alakalı oldugunu düşünüyorum. Anneme diyorum anne benim hiç arkadaşım yok. Çirkin oldugum için mi bana yanaşmıyorlar. Annem güzel oldugumu söylüyor. Aksine ben öyle düşünmüyorum.. Ve ben bu utangaçlıgımın işte derslerimi etkilediğini düşünüyorum. Artık önceki gibi ders çalışma isteği de gelmiyor. Okulda geliyorum babam soruyor kızım nasıl geçti günün iyi diyorum fakat bilmiyor ki berbat geçtiğini... çok üzülüyorum ne olur bana fikir verin çok kötü birşey utangaçlık.
Çok asosyelim ne yapmalıyım?