Sorumu silcektim
Biraz düşünceli olun süper soru seçerken
Sevgiye ihtiyacım yok ben güçlüyüm ve umutluyum diyordum
Çok iyi bi şefkat tokatı yedim Tanrı'dan
Sevgisiz yaşanmazmış ben bunu çok iyi öğrendim.
Sen sevgi vermek için çaba harcamazsan kimse sana sevgi veremez.
Sevgi vermeye kalkanların sevgisi senin oluşturduğun duvara kadar gelir ama o duvarı geçemez.
Bi söz vardır "Verdiğin senindir, aldığın değil" diye. Işte bu söz sevgi kavramı ile yakından ilişkili. Illa insan olmak zorunda değil. Hayvanları sev, çiçekleri sev, ağaçları sev, masum bebekleri sev. Karşılık beklemeden sevgi ver birilerine bir şeylere. Sonra o sevgi seni bulacak.
Çok teşekkür ederim
Umarım iyi olursun.
Teşekkür ederim eig için 😇
Acilen bir kedi veya köpek sahiplenmeni tavsiye ederim. Kendimi çok çaresiz yalnız hissettiğim zamanlarda bir kedi sahiplendim. O kadar mutluyum o kadar huzurluyum ki anlatamam. Onun için endişelenmek bile bana çok iyi geldi. Önemsediğim biri var. Aç mı susuz mu canımı acıdı diye düşünmek bile iyi geldi bana. Onu kucağıma alıp uyutmanın verdiği huzuru tarif edemem. Sanki kedi değil de bebek büyütür gibi bakıyorum ona. Sana da çok iyi gelecektir.
Başkalarının sevgisi gececi herkes sevilmek zorunda değil buna inannirsan daha kolay olur ben öyle yaptım
Cevap
20Cevap
Sevgi ile buyutulmedi isen zaten cok aramazsin, bulunca degisik gelir birakmak istemezsin de. kan, sefalet, olum, aclik ile buyuyenlerin sevgi bulunca gozlerinin isildamalari veya buyuk yalnizliklar ile tek basina buyuyenlerin kendilerini seven birini buldugunda baslarinin uzerine cikartmalari ve kendilerini hirpalattiracak kadar sessiz kalmalari da bu yuzdendir belki de.
Değişik bir bakış açısı
Teşekkürler
gerçekten öyle
Mümkün yazanlar olmuş arkadaşlar ne mümkün insan kimseyi sevmese bile kendini sevmeli kendini sevmezse ölmüştür asıl kaldi ki aşk bile ruhun güzelliğiyse sevgisiz yasamak mümkün değil (sen neden ve nasıl 10 yil böyle yaşadın kardeşim derdin nedir noldu?)
Yani sen dünyaya geldiğinde senin yanında ne arkadaşın doğdu ne sevgilin değilmi.. Allah sana bu hayatı sen yaşa die verdi.. dediğim gibi yaşamak için bir başkasına ihtiyacın olsa Allah onuda gönderirdi haksızmıyım.. 3 günlük dünya kendine zehir etme derim..
Çok haklısın
Benim de ailemle aram hiç iyi değil anne ve babam ayrı mesela. Sevgilim yok ama bunlar sağlığımdan daha değerli değil diye düşünüyorum ama bazen dayanamadığım çok zorlandığım zamanlar da oluyor. Alışıyor insan ya
Önce kendini sevmeli kendinle barismalisin şu da varki artık çoğu insan sevgisiz büyüyor herkesin hayat şartları bir değil tabiki ama şükür et haline belki hayatında seni çok seven insanlar var göremiyor da olabilirsin çünkü bizim insanlarımız heleki ailemiz sevgilerini belli etmekte çok da başarılı değiller. Bana iki seçenek sunulsaydi sevilmek mi yoksa tek başına mutlu olmak mı diye tekbasima mutlu olmayı secerdim çünkü sevgiden sonra gelen ihanet çok daha acı oluyor
Mümkün ama delirtir canlı olabilirsin ama bir süre sonra insanlıktan çıkarsın
Galiba insanlıktan çıktım ölü gibiyim sesimin bile enerjisi kalmadı
Dakikalar önce paylastigim soruların bi değişiği
Ve kendime 5 dakika önce bidaha itiraf ettim zaman zaman zaman ciğerim sokulcek şimdi belki ama herşey zaman
Bence mümkün değil..
Beni tamamlayan 2 sevgi var anne ve onun sevgisi onlarsız da yaşayamam. :)
Bir psikoloğa gidebilirsiniz veya araştırma yapabilirsiniz. şu an nefes alıp verebiliyorsak yaşamak zorundayız. Gayelerimiz olmalı bu hayatta. Şuanda ölümle yakın olup nice insan bir yaşam için umud vadediyor. Keşke onlara verebilsek ama elden ne gelir. Umarım size sevgi gösterecek insanlarla karşılaşırsınız.
Sevgi sadece birinin seni sevmesi değildir. Yediğin yemek, dinlediğin müzik bunlar sevgisiz olmuyor bence
Bende artık uyuyup uyanıyorum günler geçsin diye. Mutu olmak için hiçbir nedenim yok ilk aşkı acı bir şekilde yaşadım bütün duygularımın boşuna olduğunu gördüm.
Bende senin gibiyim ölsemde gitsem diye bakıyorum
Kendin aslında cevapladın. Sevgisiz olmuyor. Sevgisiz büyüyen bebekler bile ölüyor.
Ölümü neden bekliyorsun ki, hayattın bu kadar basit olamaz kendini mutlu etmek için çabala sosyalleş illa bir arkadaş sevgili değil sen kendine de yetebilirsin hayata karşı hep umutlu ol :-)
Seni mutlu edecek birini ya da birşeyi bul, hayata bir bağlanma sebebin olsun. Her gece ölümü değil de hayatına güneş gibi girecek kişiyi bekle, birgün bir bakmışsın bir yaşama sebebin olmuş.
Kendini sev.. kendini birakma.. sen bu dunyada olmayi hk ediosun.. olmeyi isteme yasa zaman varken..
Okurken ben yazmış gibi hissettim. Bu yaşıma kadar kimse beni önemseyip doğum günümü kutlayıp hediye bile almadı biliyor musun. İnsana çok koyuyor
Doğum günün ne zaman
Bir önemi yokki :)
Doğum gününü kutlayalım. Benim için bir sakıncası yok.
Yok söyle walla sosyal görev oldu artık doğum gününü kutlamak... Gerçi benim doğum günümü genel de ben bile unutuyorum ama 😂 kimse hatırlamıyor yani ama umrumda olmadı hiç
Hatırlanmamak ne acı bişey değil mi :) bende artık takmıyorum
Yok ya kardeşim benim için değerli bir avuç insan var bu hayatta gerisi beni hatırlamasın zaten
@BenjaminLinusss000 aynen
Gel beraber intihar edelim reis aynı kafadayız şu an
Moruk sen depresyona girmişsin tedavi almsn önerilir
Namaz kılman lazım acilen. Ruhun tek gıdası Namazdır maneviyat eksik sende
Ölmek daha sıkıcı emin ol). Belki sosial , guleryuz , konuskan olmakla birileri ile tanışıp daha mutlu olursun.
Senelerdir yalnzlık yaşıyorum sevgisizlik , kimsesizlik çok zor ve bunaltıcı birşey inasanı insan yapan bence sevgidir. :)
sevgisiz yaşanmaz. insanı hiç kimse sevmiyorsa bile, mutlaka kendisi seviyordur. bir başkalarının sizi sevmesi pek umrunuzda olmamalı, o zaman da terk edilme korkusu kendini iyiden iyiye belli ediyor. ama temin ederim, sevgisiz yaşayamazsınız.
Aynanin karşisina geç ve kendine iltifatlar et kendine değer ver kendini çok sev kendi kendini şimart😊 ben aynaya bakar çok güzelsin çok tatlisin çok şekersin derim😊 sende yap bunlari Ailen seni seviyor ama beli ettirmiyor
Bence mümkün sevgisiz yaşamak. Bende öyle yapıyorum. Cevremde hemcinslerim var fakat karşı cinse tahammülum yok...
Tabikide mümkün değil insanın ruhu sevgiyle beslenir
Düşüncelerin seni buna sevk etmiş doğru düşünmeyi kendi kendine öğrenebilirsin
Mümkün ama insanı ruhen bunaltır. İnsan sosyal varlıktır. Sevgi ve iletişimle beslenir.
Bence herkes yalnız. Sadece şanslı birkaç kişi. Onlarda farkında değiller
Sağlıklı ruh hali olan bir birey sevgisiz yaşayabilir evet. Ama kötü anıların biriktikçe yavaş yavaş dayanıcak bir dal arıyor insan. Umarım sevebileceğin birini bulursun
erken yaşlanırsın reis çabala biraz
Sen kendini sev ve saygı göster sonrasını salla..
Sevgili o kadar onemli degil bende bagli kalmayi sevmiyorum ama sen depresyona girmis gibisin dikkat et
Mumkun cunki sevince aldatiyorlar terk ediyorlar yari yolda birakiyorlar sevme be abi insan uzuluyor kiriliyor buna carede yok
İnsan sevgi ile yaşar.. Sevgisiz olmaz...
Bir insan kendini sevdikten sonra her tülü yaşar
neden olmasın ben mesela buna bir örnegim
Sevgisiz yasayacagma olurum daha iyi
Mumkin degil bence
Konuşmak istersen burdayım
Sevgi olmadan cicek bile yetismiyor
Üstat senin izinden geliyorum. Bekle beni.
aynı beni tarif ediyorsun resmen
Kesinlikle tavsiye edrim
mümkün ama sağlıklı değil filmlerde örnekleri var
Demek ki mümkün değilmiş.
Zor iş sevgisiz yaşamak bir yanın hep yarım kalır
Mümkün
Tabi ki mümkün
Bende öyleyim nefes almak yaşamaksa yaşıyoruz bro
Sevgili yap kurtul
Ne kadar kolay ya öyle söylemesi, peki karşı cins ile nasıl iletişim kuracağını bilmiyorsa nasıl sevgili yapabilir bir insan?
Sevgisizlik zor
Mümkün bence
Mumkun
Alıştım ben
Sanmıyorum ya
Mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba.
Sevgisiz yaşamak mümkün ama gerekli değil
Bunu söylerken kastettiğim ve asıl odaklanılması gereken gerçek şu: dışarıdan hiçbir şey beklemeden iç huzur ile yaşamak mümkündür. İşin aslı zaten dışarıdan gelen ve sizi mutlu edecek hiçbir şey uzun vadede faydasızdır çünkü sevgi de olsa, bu dışarıya bağımlı olmanızı sağlar. Ve en büyük gerçek şudur ki: dışarıyı, olayları ve diğer insanların neler düşünüp hissettiklerini kontrol etme gücümüz yok. Son yazımda çok benzer bir soruya cevap verirken bu konuyu anlatmaya çalışmıştım, onu da okumanızı tavsiye ederim.
Eğer sevgiyi ailenizden, arkadaşlarınızdan ya da sevgilinizden bekliyorsanız bunların hepsi sizin dışınızda olduğu için size asla gerçek tatmin ve iç huzuru sağlamayacaklardır, bundan emin olabilirsiniz.
Başlamanız yer kendinizle olan sevgi ilişkinizdir
“Kendimi koşulsuzca, olduğum gibi kabul ediyor ve seviyor muyum?” sorusuna vereceğiniz yanıtın samimiyetle farkında olmanız ve onu kayıtsız şartsız bir
“EVET”e dönüştürmekle başlamanız gerekiyor.
Ve kendinizi sevdiğinizde zaten dışarıdan beklediğiniz sevgi de size akmaya başlayacak. Kendinizi o kadar çok sevin ki bu sevgi kulaklarınızdan taşsın ve çevrenize bulaşsın. Sevgi bulaşıcıdır, sevilmek istiyorsanız o zaman kendinizi severek başlamanız gerekiyor.
Ve tabii ikinci aşamada sorulması gereken soru şudur: “ben diğer insanlarını ya da dünyayı seviyor muyum?” İlk sorudaki tüm farkındalık bu soruya da uygulanmalıdır.
Ancak o zaman insanlar sizdeki sevgiyi görmeye başlayacak ve size yansıtacaklardır.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Çok güzel anlatmışsınız 👍
Çok teşekkürler :)