İnsanlarla nasıl kaynaşırım?

çocukluğumdan gelen bir huyum var. İnsanlarla çok iyi iletişim kursam dahi, onlardan kaçıyorum. Yani çok sevdiğim biri var diyelim fakat ben ona onu sevdiğimi hiç belli etmiyorum, oda beni çok seviyor ve bunu hep belli ediyor fakat ben, ben ona hiç değer vermiyormuş gibi davranıyorum. Kırılıyor insanlar. Bende öyle... çünkü korkuyorum beni bırakacaklar diye. En azından kendimi şimdiden hazırlıyım diyorum. Ama can çekişiyorum. İçimde sanki bir başka ben var ve diyor ki “hiç devam etme arkadaşlığa, bırak git, konuşma bir daha, samimi davranma...” fakat nedensizce söylüyor bunu bana. Ve hep “sonuçta yalnız ölüceksin, onlar seni unutacak boşuna çaba harcama” diyip duruyor. Ve işin köyü yanı da yavaşça buna inanmaya başlıyorum. Sonuçta çocukkende tek başımaydım, şimdi de. Etrafımda bir sürü insan olsa dahi aslında kimse yok. Beni sevdiklerini bilsem dahi, sonuçta diğerlerini de seviyorlar ya da sevebilirler diyorum kendime. Tabii bu huyumu tüm içtenliğimle yıkmak istemiyor değilim. Fakat başaramıyorum. Bu yüzden size danışmak istedim, sizce nasıl düzelebilirim?
İnsanlarla nasıl kaynaşırım?