Bizler kişiyi başta doğru tanıyamayız zaman bizim gözümüzü açar daha net görürüz gerçeklerle yüzleştikçe hakkındaki fikirlerimizin yer değiştirmesine o kişinin değiştiği düşüncesine varırız bu yüzden kişiler hakkında ilk tanışma evresinde fazla değerlendirmede bulunmayın yanılmanız büyük ihtimal olabilir 🤷♀️
Tecrübelerime göre bir insanı değiştirmek imkansız sadece belli bir süre kontrol edebilirsin dizginleyebilirsin kötü ve yanlış davranışları özünde olduğu sürece elini üzerinden çektiğin anda yine aynı şeyleri yapacaktır... Tıpkı bir camızı yıllarca bağla, serbest bıraktığın anda gidip bataklığa girmesi gibi ya onun karakteri bu diyip kabul edeceksin, miden kabul ediyorsa etmiyorsa da çekip gideceksin... İnsanlar belli oranda değişim yaşar ama doğruyu yanlışı kendi göremeyecek durumda olan birine doğruyu göstermek için verdiğin zamanla ve kendini yıprattığınla kalırsın...
Bakış açısı, hayata karşı duruşu, doğru ve yanlışı ayırt etme yetisi değişebilir elbette. Fakat huy değişemiyor ne yazık ki.. Hele ki bu insan belirli bir yaşa gelmişse, istediği kadar idrak etsin doğru olan detayları.. Yine elinde olmadan devam ediyor aynı şekilde davranmaya karşısındakine.. Bizzat defalarca kez gördüm bunu, kime ikinci şans verdiysem aksine daha kötüsünü yaşattılar. Kendilerini kandırıyorlar değişeceklerine, değişmek istiyorlar. Sonra da bize sözler verip, inanmamızı bekliyorlar. Hepsi bundan ibaret..
hiç kimse değişmez, değişir diyenler yanılgıdan başka bişey değil, alışkanlıklar değişir zevkler belki renkler ama “öz” hep aynıdır.. birini tanırsın eğer zamanla değişimler görürseniz bilin ki o aslında öyleydi o hep o idi sadece maskelemişti kendini 15 yaşımda da aynı idim 32 oldum hala aynıyım..
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Tabi ki de değişir. Zamanla değişmeyen tek şey sevgidir diye düşünüyorum. İnsan yaşadıklarıyla değişebilir. düşünceler sürekli değişim içindedir zaten. sadece iyi veya kötü yönde değişeceğini biz seçebiliriz.
Zaman ve cevre kişilerin fikirlerini olumlu ya da olumsuz yonde etkiler. Bugün tepki verdiği birseye yarin olumlu bakabilir. Bu bazen kendini iyi yonde gelistirmektir, bazende kötü yönde gidisattir. Karekter ve kişiliği zayif olanlar değişime dahada açıktir.
Karşıdaki insanın samimiyeti çok önemli bunda ya.. Eğer onunla konuştuğunda için hala cız ediyorsa bişeyler için hala umut var demektir.. O yüzden her ikisine de hazır olmayı tavsiye ederim 👍
değişen insanlar gördüm, yaşam şartları onları yine eski hallerine çevirdi, kusura bakmayın ama asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan, sabahtan akşama bir cahilden emir işçi değişemez.
İnsanlar değişmez olgunlaşır. Bir durumda verdiği tepki zaman içinde kendi başına gelirse aynı durum için daha iyi empati yapar ve verdiği tepki değişir.