Narsisistik modern bir hastalık olabilir mi🤔🤷♀️🤷♀️

Narsizm aslında normal düzeyde her insanda olan özgüvendir. İleri düzeyde olunca hastalık halini alır. Her canlı biraz narsisttir ve öyle olmak zorundadır. Aksi takdirde birileri tarafından kullanılıp atılmak dışında bir hayatları olmayacaktır
Kendimizi sevmezsek, hiç kimsenin bizi sevmesini ve bize saygı göstermesini bekleyemeyiz. Kendimiz için yaptığımız şeylere göre insanlar bize değer verir.
Aynen bu. Daha açık ve vurgular daha anlaşılır.
Rica ederim :)
Özsevgi kadar hakikat yoktur bana göre. Ama narsizm bunu egosal olarak yapılmışı. Gerçek özsevgi ise, yaratılanı severim yaratandan ötürü. Kendisini başkalarının egolarına ve başkalarını da kendi egosuna kurban etmemek. Narsizmde ise herkes bana zorunlu kısaca söylersem...
Libidonun dış dünyadan soyutlanip ben egosuna yönlendirilmesidir. Keşke herkes biraz BEN diye bilse.. Ben diye bilen herkes çok kolayca Hayır da diye bilendir. Hayır diye bilenler de mutlu insanlardır.
Kimse kendisine aşık değil, sadece öyle gösteriliyor. Narsist olanlar anca toplumda magazinsel şekilde ünlü olanlar için geçerli olabilir.
Herkes ünlü olma peşinde değil ama bazıları evet, bunu istiyor. Çünkü parayı bulmanın yolunu ünlü olmaktan geçtiğini düşünüyor ve herkesin onu beğenmesini de istiyor tabi. Normalleşme olması için toplumun çok büyük kısmı bunu istemeliydi. Kabaca oranlarsak %35'i ünlü olmak istiyordur ki bu da normalleşme için yeterli bir oran değil.
Cevap
4Cevap
Yaşadığımız hayat insanı narsisist olmaya zorlar. İnsana bahsedilen birçok duygu bencilliği tetikler. Kişi sencil olmaya kendini zorladıkça da mutsuz olur.
hayatta hiç bir başarısı olmayan insanların
kendini tatmin etme çabasıdır
Denildiğinde gibi her şeyin fazlası zarar. Kişi kendini sevebilir ama fazlası delilik... :)
Kibirli olmak yani kısaca Allah kibirlenenleri sevmez
Guzel hastalık umrum dısı
Kişilik bozukluğu değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?