Cidden böyle bir sey varmıymış. Peki neden oluyormuş. Bende de var bu son 1 2 senede ortaya çıktı. Her seyin hayalini kuran ben gözümü kapayınca hayal kuramamaya başladım kötü bir sey yaa :((
Birisi birşeyi anlatarak kafasında birşey çizdiği zaman gözümün önüne getirebiliyorum. 3 boyutlu olarak tasarlayabiliyorum kafamda. Ama bende de unutkanlık var 2 saat sonra sorsan anlatamam 🤷
Benim bahsettiğim şey hayal kurarken zorluk çekmek yaratıcı zihinle bir alakası yok memleket bursa ayrıca insanları memleketlerine göre ayrıştırmak nerenin zihniyeti onu çözmedim bayburtlu bir insanda düşünür sende farkın yok insanlara tepeden bakmak yerine insan gibi bakmak daha mantıklı
@lekleklek iyi akşamlar, yeni üyeyim ben. Bir soru sormuştum kaldırılmış, erkeklerede güvenip soramıyorum. Xper diye bir şey varmış sanırım yetmiyormuş mesaj atmak için, yani soramadım. Rica etsem yazar mısın? Teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Cidden böyle bir sey varmıymış. Peki neden oluyormuş. Bende de var bu son 1 2 senede ortaya çıktı. Her seyin hayalini kuran ben gözümü kapayınca hayal kuramamaya başladım kötü bir sey yaa :((
Evet bende de bu sorun var yani var olan bir durumu sadece düşünebiliyorum tasvir edemiyorum
Peki iyilesilmiyor mu yani bi sekilde mesela daha cok hayal kurarak falan
Hiç bi fikrim yok hastalık olarak görülmüyor
Ama araştırıcam
Ben de arastirdim ama pek bi bilgi verilmiyor bir de sen bak istersen
Psikolog bir kaç arkadaşım var olmadı onlardan yardım alıcam
O kadar rahatsiz rdiyords olur tabi sen bilirsin
Birisi birşeyi anlatarak kafasında birşey çizdiği zaman gözümün önüne getirebiliyorum. 3 boyutlu olarak tasarlayabiliyorum kafamda. Ama bende de unutkanlık var 2 saat sonra sorsan anlatamam 🤷
başıma hiç gelmedi yaratıcılık vardır doğaçlama vardır ama işte tembellikten kaybettik bizde cici kıs
Alakası yok dediğiniz şey ile
yalnız yaratıcı zihinde, zihin körlüğü tespit edildiğini hiç duymadım bence sen alakasız gittin benim cevabıma memleket bayburt galiba
Benim bahsettiğim şey hayal kurarken zorluk çekmek yaratıcı zihinle bir alakası yok memleket bursa ayrıca insanları memleketlerine göre ayrıştırmak nerenin zihniyeti onu çözmedim bayburtlu bir insanda düşünür sende farkın yok insanlara tepeden bakmak yerine insan gibi bakmak daha mantıklı
Benim bahsettiğim gözlerimi kapatınca en ufak örnek annemin babamın yüzünü görememek sadece yüz özelliklerini düşünmek oluyor
anne baba yüzü görmek biraz fotoğrafik hafızanın konusu değil mi bize mi yanlış öğrettiler
İşte bunun psikolojide adı zihin körlüğü
Hafıza değil hafıza hatırlamakla ilgilidir oda prozopagnozi yani yüz körlüğü insanların yüzünü hatırlayamamak
Öyle bişey değil sen karşındakini çilli yeşil gözlü sarşın uzun kirpikli ince kaşlı olduğunu biliyorsun ama tasviri yok
denedim yakın zamanda gördüğüm kişilerin siması zihnimde canlandı da uzun zamandır görmediğim birilerini canlandıramadım bu durum normal midir hocam
Bilemem benim uzmanlığım değik
kaç para ulan bir psikolog
Ama ciddi bir şekilde insanların yüzünü hatırlamıyorsan dediğim hastalık olabilir
Evet yaklaşık 1 senedir hayal kuramıyorum çok üzücü bir dueum
Hayır hayal kurmakta zorluk çekmiyorum aksine iyi şeyler düşünüyorum hep
@lekleklek iyi akşamlar, yeni üyeyim ben. Bir soru sormuştum kaldırılmış, erkeklerede güvenip soramıyorum. Xper diye bir şey varmış sanırım yetmiyormuş mesaj atmak için, yani soramadım. Rica etsem yazar mısın? Teşekkürler.
Bazen kitelenbiliyor insan.
Çok kuvvetli bir hayalgücüm var.
Çok güzel
Yolda yürürken ya da oturduğunda, herhangi bir şey üzerinde, yolda iki insan geçiyor. Hemen ikisi arasında hikaye yaz. Söyle ne? 😉😎
Hafiza körlugu yasadigima eminim
Peki bunun bilimsel bir nedeni varmıymış
Ara sıra
hayır
Maalesef
Hayır.
Hayır
Hayallerim öldü
Yok ya derya deniz..
Yaşamam
evet
Yok yaşamıyorum