Benim hiç bir kişiliğim olmadı. Bana “sen nasıl birisin” diye sorsanız, tek cevap veremem. Kendimi tanımıyorum, kimim nelerden hoşlanırım, gülerken gerçekten mutlu muyum yoksa bu hayat beni gülmeye mi zorluyor, şu anki davranışlarımı kendim istediğim için mi sergiliyorum yoksa toplum ve insanlar mı beni buna itiyor bilmiyorum. Benim hiç kendimi tanıma şansım olmadı. Çok geri kafalı ve muhafazakar bir ailede yetiştim, neyse ki zorla kapatma tarzı şeyler falan yok. Ama ben hiç “ben” olamadım. Küçükken arkadaşlarımla sokağa zor çıkardım, okulda hiçbir geziye katılmadım. Bana hep insanlara “kibar” olmam öğretildi. “Sus. Hakkın yense bile sus tamam de okulda dayak bile yersin sakın kimseye karşı gelme insanların istediği gibi olsun her şey” annem hep böyle derdi bana. Kimseyle sohbet etmezdim. Nerdeyse hiç arkadaşım yoktu ilkokulda. Çok sessizdim. İlkokul öğretmenim de bir o kadar kötü biriydi. Beni açmaya çalışmak yerine sürekli bu halimi yüzüme vurur beni ezikler ve diğer öğrencilere göre geri plana atardı. Hep böyle büyüdüm, hep hakkım yendi sessiz kaldım bir köşede üzülen biri oldum. Hala öyle miyim, hayır tabii ki yine yerine göre nerde ne yapmam gerektiğini bilen biriyim, hakkımı savunurum (gerektiğini hissedersem). Başkalarının da haklarını savunurum. Ama bazen hiç bilemediğim oluyor biliyor musunuz. Bazı insanlardan korkuyorum. Bir davranışımdan sonra bu cidden ben miyim yoksa bu insana göre mi kendime yön veriyorum diye kendimi sorguluyorum.
Övünmek gibi olsun istemem ama komik birisiyim, arkadaş ortamında genellikle herkesi ben güldürürüm (bir diğer arkadaş ortamında da en konuşmayanı benim ya bu da farklı bir durum tabii), çoğunluk beni komik bulduğunu söyler desem daha doğru olur. Bir gün biri bana “böyle olma, erkekler komik kız sevmez çünkü yanındaki kızdan daha komik olmak ister, dolayısıyla güç onda olsun ister” dedi. Bu yüzden artık bir yerde aklıma komik bir şey gelse bile söylemez oldum, inanabiliyor musunuz? Birinden hoşlandığımda kendimi bastırıp yanında espri yapmıyorum. Hoşlandığım çocuk bana ilk mesajı atıp sonrasında “çok komik birisin ve zeki birisin bunu belli ediyorsun, diğer kızlardan farklısın, sohbetin çok sarıyor” demişti oysa. Ama arkadaşlarıma göre bir erkek beni komik buluyorsa onun sadece kankası olabilirmişim. Duygusal melankolik takılmalıymışım bir erkeği istiyorsam. Ne saçma! Sonra da kızlar komik değil derler. Neyse işte böyle şeylerden dolayı kendimi bulamaz oldum. Hep birileri tarafından bastırıldım. Bazen çok duygusalım duygularımda boğuluyorum, bazen dersiniz ki bu kız çok eğleniyor çok mutlu, bilmiyorum ki. Bazen bu hayattan ne istediğimi dahi bilmiyorum. Ama insanlar beni bir şekilde yönlendiriyor en sevmediğim şey de bu. Demin verdiğim hoşlandığım çocuk örneği gibi. Hayatıma giren insanların karakter tarzımı şekillendirip beni değiştirmelerine izin veriyorum, kendime saygımı kaybettiğimi düşünüyorum. Birilerine kendimi sevdirmeye mi çalışıyorum bilmiyorum. Kim olmalıyım, veya gerçekten kimim bilmiyorum.
Övünmek gibi olsun istemem ama komik birisiyim, arkadaş ortamında genellikle herkesi ben güldürürüm (bir diğer arkadaş ortamında da en konuşmayanı benim ya bu da farklı bir durum tabii), çoğunluk beni komik bulduğunu söyler desem daha doğru olur. Bir gün biri bana “böyle olma, erkekler komik kız sevmez çünkü yanındaki kızdan daha komik olmak ister, dolayısıyla güç onda olsun ister” dedi. Bu yüzden artık bir yerde aklıma komik bir şey gelse bile söylemez oldum, inanabiliyor musunuz? Birinden hoşlandığımda kendimi bastırıp yanında espri yapmıyorum. Hoşlandığım çocuk bana ilk mesajı atıp sonrasında “çok komik birisin ve zeki birisin bunu belli ediyorsun, diğer kızlardan farklısın, sohbetin çok sarıyor” demişti oysa. Ama arkadaşlarıma göre bir erkek beni komik buluyorsa onun sadece kankası olabilirmişim. Duygusal melankolik takılmalıymışım bir erkeği istiyorsam. Ne saçma! Sonra da kızlar komik değil derler. Neyse işte böyle şeylerden dolayı kendimi bulamaz oldum. Hep birileri tarafından bastırıldım. Bazen çok duygusalım duygularımda boğuluyorum, bazen dersiniz ki bu kız çok eğleniyor çok mutlu, bilmiyorum ki. Bazen bu hayattan ne istediğimi dahi bilmiyorum. Ama insanlar beni bir şekilde yönlendiriyor en sevmediğim şey de bu. Demin verdiğim hoşlandığım çocuk örneği gibi. Hayatıma giren insanların karakter tarzımı şekillendirip beni değiştirmelerine izin veriyorum, kendime saygımı kaybettiğimi düşünüyorum. Birilerine kendimi sevdirmeye mi çalışıyorum bilmiyorum. Kim olmalıyım, veya gerçekten kimim bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar
:)) komik olmak deyince bile insanın tebessüm edesi geliyor, değil mi? Yani bende öyle oldu.
Hmmm şimdi şöyle bir gerçek var kiii erkekleeerr komik kızları değil, negatif melankolik kızlardan hoşlanmazlar. Bunu yoğun çalışıp hoplaya zıplaya evine gelen x kişisinin kapıyı çalmasıyla karşılaştığı yüz ifadesinin negatif olması nedeniyle geriye dönmek isteyen ayaklara soralım.
Tabii ki insanlar sürekli polyanna gibi gezemez ama negatiflik bambaşka bir şeydir ve sadece erkekleri değil, çevresinde kim var ise herkesi rahatsız edecek bir durumdur.
İnsanın kendisi olması kadar güzel bir şey var mıdır
Çok fazla bastırılmış duygu ve düşünceleriniz mevcut. Bu yüzden kendinizi sürekli sorguluyorsunuz. Giydiğin kıyafetlerden başlayalım mı mesela kendinizi tanımaktan. Acaba en çok farkında olmadan hangi rengi seçiyoruz;) Buna dikkat edin lütfen.
Sevdiğiniz veya sevmediğiniz yemekler🤷♀️ Sizi rahatsız eden hal ve davranışlar? Peki siz nasıl ortamlarda huzurlusunuz? Kendini tanıdığın zaman mutluluk kapıların açılacak. Kademe kademe gidip kendinizi bu yönde sorgulayın. Birey kendini tanırsa iç ve dış çatışmaları bitecektir. Yaşamış olduğunuz ilişkide de kimseye kendinizi kanıtlamak için uğraşmayın.
Hepimiz ayrı ayrı bireyleriz. Herkes aynı düşünceyi sevecek ve onaylayacak diye bir şey yok. Sadece saygı ve değer vardır. İlişkilerde olsun çevresel faktörler olsun uyum ve saygı için uymamız gereken hayata yönelik yaşam tarzlarımız vardır. Siz doğruluğuna inandığınız her yolda koşabilirsiniz. Siz kendinize önce onay verin, değer verin ki yansıttığınız ve var olduğunuz sizi siz yapan hayatınız çevrenizdeki insanlara da yansısın.